Még mindig nem nyereséges az Epic Games Store

Szerző: xoki | 2023. November 09. | hír | 10 hozzászólás

Rendkívül sikeres játékának, a Fortnite-nak köszönhetően az Epic Games kiadásai is jelentősen megugrottak, mivel számos felvásárlásba fektették a befolyt pénzt annak érdekében, hogy saját áruházuk létrehozásával a Steammel konkuráljanak. A cég kétségkívül túlköltekezett, ami idén számos elbocsátáshoz is vezetett. Sajnos a jelen állás szerint egyhamar nem fogják megfordítani a dolgokat, mert az áruház még mindig nem nyereséges.

A The Verge beszámolója szerint a héten zajló Epic vs Google per részeként az Epic Games Store vezetője, Steve Allison a tanúk padján megerősítette, hogy az áruház még mindig nem termel nyereséget. Állítása szerint folytatni fogják a Steam dominanciája elleni harcot, és az Epic célja továbbra is az áruház népszerűségének növelése lesz.

A heti ingyenes játékok mellett az Epic Games több száz millió dollárt költött el arra, hogy ideiglenes exkluzívokat vásároljon. A per során megtudtuk, hogy a vállalat kizárólag 2020-ban több mint 400 millió dollárt garantált azoknak a fejlesztőknek, akik játékaikat ily módon elérhetővé tették a boltjukban. Az exkluzív ajánlatok száma azóta lecsökkent, de még mindig jelentős összeget költenek.

2021-ben az Epic Games ügyvédei felfedték, hogy a cég 2027-ig nem számít arra, hogy áruházuk nyereséges lesz, és nagyon úgy tűnik, hogy tényleg ezen az úton haladnak továbbra is.

Hozzászólások: 10
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Lehet én vagyok rosszul bekötve de én hányok az epic és a steam "webshop"-tól is.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Csakos10: Kismadár végedt szerintem.
0
0
0
0
susguy avatar
@Pokman:
Amúgy meg normális hogy steam jobbnak tűnik 20+ év után, rengeteg ideje volt fejlődni, Epic gyakorlatilag gyerekcipőben jár még, várjuk meg amíg az is több évtizedes lesz és utána szidjuk.
A Steam 2004-ben indult egy 8 éves cégtől aki akkor még egy bolhafing volt a mai Epic Games-hez képest.
Az EGS 2018-ban indult egy már teljesen kifejlődött piacon egy 27 éves tapasztalattal rendelkező 15 milliárd dollárt érő cégtől, akik mögött olyan befektetők vannak mint a Tencent, Disney, stb.

Van különbség a két platform indulásának a körülményei között. Két konkurens platformot hasonlítanak össze az emberek, nem egy felnőttet egy csecsemővel. Ha még a legputribb mezei webshop is tud olyan alap funkciókkal indulni mint a kosár, akkor a szegény Epic Games-nek a több milliárdos befektetésével semmi mentsége nincs.

Szerk.:
bár ezzel az agyi kapacitással, amit máshol is megmutatott, nem csodálom XD
Látom azóta is a személyeskedésben merül ki nálad az érvelés, gratulálok. Mindenesetre köszönöm hogy igazoltad amit írtam.
5
0
0
0
Pokman avatar
Nem tudom mi ez a sok ellenszenv az Epic ellen. Nekem, aki csak játszani akar egyet tökmindegy hogy ubit, steamet vagy epicet nyitok meg. Amúgy meg meg sem nyitom egyiket sem XD, ha nem tudnám melyiket hol vettem fel se tűnne 🤣, én csak rákattintok kétszer a parancsikonra és a játék elindul, azt csá. Nekem steammel több problámám volt, amit az évek során többször megemlítettem az oldalon, még azelőtt is hogy Epic áruháza egyáltalán létezett. Amúgy meg normális hogy steam jobbnak tűnik 20+ év után, rengeteg ideje volt fejlődni, Epic gyakorlatilag gyerekcipőben jár még, várjuk meg amíg az is több évtizedes lesz és utána szidjuk. Szidni könnyű bármit is a népnek, de józanul gondolkodni már annál kevésbé (ezt most nem is kimondottan csak erre a témára értem).

UI.:
Látom @susguy nagyon ráizgult a kosárra 🤣 bár ezzel az agyi kapacitással, amit máshol is megmutatott, nem csodálom XD. Itt több mindenről is szó van, amúgy meg nekem sose hiányzott például.

UI2.:
Legutóbb nem én személyeskedtem, úgyhogy én köszönöm hogy visszaigazoltad blokkolni megérte téged. Az hogy meg ilyen gyerekes módon próbálod magad igazolni továbbra is az én álláspontomat bizonyítja és szánalmas. Na de az okos enged és a szamár szenved, ahogy a mondás is tartja.
0
0
0
2
💬 1
TrapCard avatar
@Pokman: Ezt én se értem, hogy miért utálják az epicet :D Fúj epicről nem szabad venni semmit.
Mintha nem ugyan az a játék lenne bárhonnan is veszi meg az emeber.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
Peresze, hogy veszteséges. Az ingyen játékokat lehet, hogy sokan behúzzák, ami kiadás az Epicnek, de vásárolni már a legtöbben nem szívesen vásárolnak tőlük. Egyszerűen rosszabb platform, mint akár a Steam, akár a GoG.
0
0
0
0
susguy avatar
Függetlenül attól hogy felőlem akár csődbe is mehet az egész, egyáltalán nem egy különleges eset hogy még nem profitálnak belőle. Rengeteg platform indul úgy hogy akár egy évtizedig, vagy még annál is túl, semmilyen profitot nem termelnek. Főleg ha olyan egy olyan piacról van szó ami már tele van domináns nevekkel.

Amazon, 1994-ben alapult, 2001-ben termelt először profitot.
Netflix, 1997-ben alapult, 2003-ban termelt először profitot.
Twitter, 2006-ban alapult, 2018-ben termelt először profitot.
Facebook, 2004-ben alapult, 2009-ben termelt először profitot.
Uber, 2009-ben alapult, idén termelt először profitot.
Spotify, 2006-ban alapult, ~2020 körül termelt először profitot.
Tesla, 2003-ban alapult, 2013-ban termelt először profitot.
A számok nem biztos hogy pontosak, de a jelenslég ettől függetlenül létezik.

Természetesen ez sem garantálja hogy a jövőben nyereséges lesz, csak azt hogy rengeteg platform ennek a tudatában indul el.

Viszont, amilyen sebességgel haladnak a platform építésével... maradjunk annyiban, nehéz pozitívan elképzelni a jövőjét egy olyan "webshopnak" ahol a kosár funkcióra 3 évet kellett várni, és 5 év után sem kínál semmilyen hosszan tartó előnyt a konkurenciával szemben.

folytatni fogják a Steam dominanciája elleni harcot
https://www.markgaler.com/wp-content/uploads/2017/10/old-man-cloud-HD-1079x720.jpg
0
0
5
0
dvxx avatar
Es 2027 -re mi fog valtozni? Becsodol a Steam vagy mi? Nyugodtan lehuzhatnak a rolot. Senkinek nem hianyoznanak...
1
0
0
1
💬 1
lufisman avatar
@dvxx: 2018 óta nem volt érdemi változás a launcherükön ami már 5 éve volt. Ha nem lennének az ingyenes játékok már rég otthagyta volna mindenki. Nincs egy normális felülete az egésznek, szociális háló kimerül a barátok hozzáadásában illetve csomó játéknál azt tapasztaltam, hogy nincsen felhő mentés sem... Arról ne is beszéljünk hogy milyen ótvarszar optimalizálása van az egésznek :D
1
0
0
0
MaximumGame avatar
Azért mert valaki ingyen játékokat oszt nem lesz nyereséges.
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció