Már nem kell sokat várnunk a Metro Exodus Steames megjelenésére

Szerző: xoki | 2020. February 07. | hír | 50 hozzászólás

Hamarosan véget ér a Metro Exodus Epic Games Store-exkluzivitása, amely azt jelenti, hogy nemsokára Steamen is beszerezhető lesz.

A Metro Exodus február 15-én válik majd elérhetővé a Valve platformján, és a Deep Silver megosztotta velünk azt is, hogy pontosan mikortól játszhatunk vele. A játék magyar idő szerint 18:00-kor aktiválódik, és az alapjáték mellett az Expansion Pass DLC is beszerezhető lesz. A Two Colonels és a Sam's Story kiegészítőket külön is beszerezhetitek majd, amelyek közül az utóbbi még nem érhető el, de az említett dátumig az is meg fog jelenni.

Metro Exodus
Metro Exodus
Metro Exodus
Megjelenés: 2019. February 15. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: 4A Games
Hozzászólások: 50
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Gyerekek, február 18ig igen jó akcióban jött ki az Exodus Steamen, megéri bezsákolni: 24 euro az alapjáték és 39 euro a Gold edition ami tartalmazza az expansion passt ami feljogosít minden dlc letöltésére köztük a friss Sam's Story-ra is, ennyiért simán jó vételek!!!
0
0
0
0
19ati93 avatar
24€, hát ez meglepő de nem rossz 😃
[LINK]
0
0
0
0
Barnus321 avatar
megjelent! ráadásul a kaptunk hozzá egy hétvégi leárazást is... gold ed. instabuy! 😃
0
0
0
0
susguy avatar
Jelenleg 40 ejró EGS-en (az akciót leszámítva), nem hiszem hogy drágábban adnák ki Steamen, hacsak nem akarják hogy még véletlenül se vegye meg ott senki. Amin nem lepődnék meg. Ki tudja, lehet az is benne volt a szerződésben hogy a Steamen csak drágábban adhatják a játékot.
0
0
0
0
istvanszabo890629 avatar
A 40eu-s árcédula még elfogatható is lenne, de tutkó hogy az ára 60eu lesz, a Deep Silvert ismerve meg pláne. Kíváncsi vagyok, tesznek-e fel vajon eladási adatokat ezután összehasonlításképpen. Sajnos, így hogy Xbox GamePass for PC-n letoltam, azért elgondolkodtató, hogy megvegyem-e egyáltalán, mert hát csak egyjátékos cím.
0
0
0
0
💬 3
19ati93 avatar
@istvanszabo890629: Ugyanaz lesz az ára (60 €) mint mikor még preorderelhető volt tavaly és kivették a storeból.
0
0
0
0
istvanszabo890629 avatar
@19ati93: Majd meglátjuk 15.-én. De ja szerintem is 60euró magasságában lesz az az ár.
0
0
0
0
xCube avatar
@istvanszabo890629: 40 Euró az alap, 65 a Gold.
0
0
0
0
xHortY avatar
Várós volt már ,de hát vár most már a sorára... ,ha így is egy évet kellett várni mert DooM:Eternal a soros majd... 😊 😂
Igaz "más forrás" álltal ki toltam már ,de azóta tuti sokat változott optimalizálásban remélhetően...
0
0
0
0
boymester avatar
Csurig vagyok játékkal, ha egy évet kibírtam várni, akkor pár hónapot már féllábbal is, addig sem unatkozom. Rohadt gyorsan lemegy majd az ára, aztán lesz valami extra leárazás is és mehet a zsákba. Csak a türelmetlenek veszítenek.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Tuti pofátlan módon 60 Euro lesz, tehát drágább mint amikor megjelent 1 éve, nagy metro fan vagyok, de annyit nekem nem ér, 1 éves játékról beszélünk ami single player. Nagyon max 30 eurot még adnék érte, de sajnos a steam nem így működik, New Release + AAA+ Game = 60Euro, ők ezzel az egyenlettel számolnak. Pl rengeteg Ubisoftos játék is míg Ubi Store-on 20 euro, addig steamen 60, kész vicc néha az árazás..
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@DDarkness: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
DDarkness avatar
Igen, a legtöbb ember egyetért veled. Én is jobban szeretem ha Steamen vannak a játékaim. Főleg, hogy az előző 2 Metro Redux is ott van meg..
0
0
0
0
susguy avatar
@DDarkness:
sajnos a steam nem így működik, New Release + AAA+ Game = 60Euro, ők ezzel az egyenlettel számolnak

Egy játéknak sem a Steam dönti el hogy milyen árcédulát kap, az a kiadók dolga. Egyébként örülhetsz, 40€ lett, ráadásul egyből egy leárazással, szóval már csak 24€
0
0
0
0
DDarkness avatar
@susguy: De mint ahogy írtad fentebb, te sem lepődtél volna meg ha 60 Eurot kértek volna érte. Attól, hogy nem a Steam dönt az árról nem változtat a tényen, hogy a játékok 90%-a 60 Euro, akkor is ha több éves kiadásról beszélünk.
0
0
0
0
susguy avatar
@DDarkness: Nem lepődtem volna meg, sok kiadó szereti lábon lőni magát egyéb hülyeségekkel, de ettől függetlenül arra számítottam hogy 40€ lesz, minden szempontból így volt logikus.

Csak a tripüléj címek 90%-a 60€, persze annyiban jogos hogy jelen helyzetben erről a rétegről van szó. Viszont ettől függetlenül sem a Steam dönti el az árakat.
0
0
0
0
DDarkness avatar
@susguy: Egy szóval se mondtam, hogy a Steam dönti el, de ha félreérthető voltam akkor elnézést. Egyszerűen csak a kiadók a Steamet úgy használják, hogy AAA+ + New Release = 60Euro, ezt értettem Steam működés alatt, hisz a Steam működésében a kiadók elég nagy befolyásoló szerepet töltenek be nyilván.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Nyomja is a csíra epic a 40%-os árleszállítást. Még próbálnak annyi kreditet kifacsarni maguknak amennyit még lehet. Vérbipsik. 😂
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Azt hittem, már rég kint van ott is.
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@SuperPuma: 1 évig EPIC exkluzív volt v meddig
0
0
0
0
enslaved avatar
Maximum az várja aki nem vette meg eddig az Epicen.
0
0
0
0
💬 3
Tuhajohn avatar
@enslaved: Szóval elég sokan.
0
0
0
0
Moaa avatar
@enslaved: na igen mondjuk ezt én sem értem, nekem kellett. Letöltöttem az Epicet, megvettem, játszottam. Sose értettem mire fel ez a nagy gyűlölködés, jajj úr isten 1 ikonnal több van (már aki használ).
0
0
0
0
enslaved avatar
@Moaa: Az üzletpolitika a fő ok, ezért fosztják meg magukat sokan egy-egy jó játéktól az emberek, mintha attól több lenne majd a fizetésük😀 Na meg a fene nagy elvek, inkább a virágbolti, mint gazdagítani az Epicet.
0
0
0
0
no avatar
Várós, végre a kiegeket is végig vihetem 😀
0
0
0
0
gigazte avatar
Nagyobb volt a füstje, mint a lángja! Aki eddig várt vele annak mondom, hogy az első két rész közelébe sem ért ez a rész! Akárhogyan is próbálták beleerőszakolni a sandboxosabb játékmenetet, ebbe a világba nem illik... Sajnos nagyon a történet kárára ment az egész!
0
0
0
0
💬 22
santakigyo avatar
@gigazte: Már akinek. Szerintem jó volt. A lényegi része ugyanúgy sima metrós játékmenetre épült. Persze kinek mi.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gigazte: Ez a te véleményed, amit szerencsére nem kell elfogadni másoknak. Neked nem jött be, attól még másoknak igen. Nekem az első kettő nem tetszett, abba is hagytam őket (állandóan elfogytak a lőszereim), ezt viszont nem, és amíg adnak ki dlc - ket hozzá nem is fogom. Mondjuk számomra az egyértelműbb játékmenet mindig is jobban bejött mint a túlbonyolított, nem szeretem ha egy videójáték a nagy kihívásokról szól, arra ott van az élet. Egy játék legyen csak játék, ami inkább szórakozást jelentsen, nem pedig idegbajt😀
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved:
állandóan elfogytak a lőszereim


Pontosan az adta a játék lényegét, és a klausztrofób érzés! Itt meg mit kapunk? Tök átlagos nagy pályákat a jól megszokott felderítendő terültetekkel, ami csak arra jó, hogy a történetet felhígítsa langyos vízzel. Őszintén végigjátszottam elég hamar, mert lekötött, és tetszett is, de szinte semmi nem maradt meg bennem... Az első két rész történetét meg fejből eltudnám mondani, annyira érdekes volt.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gigazte: Látod, nem vagyunk egyformák, de ez nem baj. Én nem szeretem ha egy játék szívat, ne azért kelljen folyton meghalnom mert nincs lőszerem, pedig alig használok fegyvert. A legújabb részben max. a hosszú átvezetők nem jöttek be annyira, mivel nálam a történet csak másodlagos, ha arra utazom akkor elolvasok egy jó könyvet vagy megnézek egy filmet. Emlékszel, legutolsó DOOM, mekkora története volt😆
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@enslaved: Pedig a reduxokba már a baba módot is belerakták ahol rengeteg lőszered volt. Spartan vagy minek hívják. De amúgy meg az egész 2033-at végig lehet vinni lövés nélkül, na jó párszor kell lőni de nem lehetetlen.
0
0
0
0
no avatar
@Warlordcommander: Sajnos van a hangos kisebbség aki a minimális ügyességet igénylő címeknél is elhasal, aztán megy a sírás és a negatív review. Szóval az ilyenek miatt butítani kell debil szintre is.

Ők nagyjából egy szinten vannak az IGN-el, ahol a célzás az egy ismeretlen fogalom.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Nem elhasal, és főleg nem debil, hanem nem ezt tartja élete legnagyobb kihívásának. Lehet, te még alig 20 évesen annak örülsz ha legyőzöl egy játékban egy főellenfelet sok kínszenvedés árán, de hidd el, ez a gyerekes szemlélet egyszer megváltozik.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Ahogy érzed 😜 A korral való dobálódzás továbbra is gyerekes és egyben szánalmas megítélés. Persze próbálkozni szabad, csak nem érdemes. 😊
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Teljesen egyetértek! Ha nem a kora miatt, akkor meg a gépe miatt állnak bele az emberekbe... Szerintem ritka mód szánalmas dolog!
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Pont mint debilnek nevezni valakit aki számára egy játék semmi mást nem jelent csak szimplán játékot. Egyszer talán 3 gyerek mellett majd te is örülsz annak, ha a sok szellemi munka és család után éjszaka lövöldözhetsz egy kicsit anélkül, hogy gondolkodnod is kellene😉 Nem rosszindulatból írom egyébként a kort, csak még messze vagy ettől, így nem is láthatod, érezheted át.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Ha konkrétan le akartam volna debilezni xy embert akkor azt név szerint tettem volna, hogy magadra veszed azért ne engem okolj. Szerintem nincs szükség minden címet végletekig butítani, hogy már majdnem a gép irányítson az ember helyett. Nincs szükség semmi különösebb dologra, hogy bárkinek csak lövöldözni támadjon kedve, de arra megvannak a megfelelő címek véleményem szerint. Ezek szerint te másképp látod, nem vagyunk egyformák.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Így van. Veled meg főként nem szeretek civakodni, mert másként ismertelek meg. Mindenki játsszon azzal amit szeret, ennyi és nem több.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Warlordcommander: Betettem az örök lőszert is, de számomra akkor is unalmas volt. Az új valamiért sokkal jobban megfogott.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@enslaved: Nem vittem végig a 2033-at viszont amíg eljutottam benne az 1:1-ben a könyv szerint halad. Ezért is volt benne akkora érték a lőszer, pont mint a könyvben, gyakorlatilag egy anya pár töltéynyért odaadta volna a fiát Artyom-nak k..vának. Ennek fényében próbált rávezetni a játék, hogy ne lövöldözz össze vissza ész nélkül mint valami COD-ban, mert egy tárból gyakorlatilag hónapokig eléldegélhettél egy békésebb állomáson. (A rendes háború elötti lőszereről nem is beszélve)
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@hekli96: +1 Jól beszélsz.
0
0
0
0
enslaved avatar
@hekli96: Mint írtam, ha a történet érdekel elolvasom a könyvet.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
@gigazte: +1, nekem sem jött be, 5-6 órát játszottam vele xboxon de ott még a kontrolleres irányítást is sikerült elszúrniuk. Azért majd talán egy leárazásnál megveszem steamre aztán lejátszom, de teljes árért biztos nem.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@gigazte: A 2033 jó volt? Inkább akkor már elolvasom a könyvet.
0
0
0
0
gigazte avatar
@SuperPuma: Nyilván a könyv más, de nem volt gond vele, és a Redux előtt is bőven játszható volt a játék! Igaz kellett neki a Last Light alapja, mert így sokkal gördülékenyebb lett a játékmenet, és persze szebb lett a grafika.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@gigazte: 2033at próbáltam. Annyira hihetetlen vontatott, hogy az nem igaz. Last Light már jobb volt ilyen tekintetben, igaz, azt már tényleg csak néztem, miközben a báttyám nyomta. Exodusnál tetszik, hogy végre van valami táj is, nem csak a kopár falak és a nyomasztó sötétség.
0
0
0
0
gigazte avatar
@SuperPuma: Továbbra is egy Metro játékról beszélünk, és igazán nem áll jól neki a puszta, mint játéktér! Még azt mondom ha érdekes lenne a környezet, akkor oké, de gyakorlatilag a fele map és a tereptárgyak ctrl+c ctrl+v vannak elhelyezve benne! 😆 Legjobb példa a mocsarasabb vizes pálya, ahol gyakorlatilag minden házban ugyanazok a bútorok, szemét található! Ilyeneket az alacsonyabb költségvetésű játékokban lát az ember, és amennyire részletgazdag volt a Last Light, azért bőven szemet szúr...
0
0
0
0
tivike avatar
@gigazte: Maximálisan egyetértek veled.
0
0
0
0
zsolo avatar
Remélem nem 60 euró lesz....😃😊😆
0
0
0
0
💬 2
bitpork avatar
@zsolo: Áh DLCkel együtt legalább 80 😉
0
0
0
0
19ati93 avatar
@zsolo: sajna 60 lesz az szinte tuti

RDR2 is full áron jött steamre
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció