Menu

Már csak kompatibilis PC-vel maradhatunk a Windows 11 Insider Programban

Szerző: xoki, 2021. szeptember 03., hír

A Microsoft úgy döntött, eljött az ideje eltávolítani minden Windows 11-et nem támogató PC-t a Windows 11 Insider Programból. Eddig a cég komoly kikötéseit nem teljesítő gépekre is telepíthető volt a rendszer, de mostantól erre nem lesz lehetőség.

A Microsoft rengeteg kritikát kapott a Windows 11 rendszerkövetelménye miatt, de ettől függetlenül továbbra sem terveznek változtatni rajta, vagyis minimum egy 8. generációs Intel CPU, vagy egy AMD Ryzen 2000-es processzor kell majd hozzá. A cég annyit lazított a kikötésein, hogy nem fogja teljesen kizárni a régebbi gépeket: lehetőség lesz manuális telepítésre, de a későbbiekben semmilyen fontos frissítést nem tölthetünk majd le.

A tesztidőszak alatt a nem támogatott gépekre is sokan feltelepítették a Windows 11-et, de néhány felhasználó arra lett figyelmes, hogy a Microsoft elkezdte kizárni az inkompatibilis eszközöket, és úgy tűnik, hamarosan mindenkinél sor kerül erre. A Microsoft mostantól a Windows 10 feltelepítését fogja ajánlani a régebbi gépek birtokosainak.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 2
wgeorge85 avatar
Mindig bedobnak valami újdonságot, kreatív ez a Microsoft, csak sajnos rossz értelemben... 🙁
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
...Már épülget az új vasam szépen, illetve szállingóznak hozzá az új alkatrészek úgyhogy nem gond! 😀

Jó lesz nekem a DDR4 is 1db-ig még, úgyhogy mégsem várok a DDR5-ös cuccokra.
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb