Mafia 2 és Mafia 3 Definitive Edition készülhet

Szerző: xoki | 2020. April 07. | hír | 40 hozzászólás

A hivatalos bejelentésre még nem került sor, de ha hihetünk a tajvani korhatár-besoroló szervezet oldalának, akkor úgy tűnik, hamarosan megjelenik a Mafia II: Definitive Edition és Mafia III: Definitive Edition. Az ezzel foglalkozó oldalak már elég sok esetben kiszivárogtattak olyan játékokat, amelyeket még be sem jelentettek, így elég nagy esély van rá, hogy tényleg készül a két játék felújított változata.

Mindkét projekt ezen az oldalon bukkant fel (azóta egyébként törölték őket), amelyeknél a PC-t, PS4-et és az Xbox One-t jelölték meg célplatformoknak. Megjelenési dátumnak 2020. december 31-ét tüntettek fel, amely természetesen nem végleges. Mivel az oldalon más információ nem található ezekről, így nem tudni, hogy teljes remasterek vagy csak frissítések várhatók, annyi viszont biztos, hogy ezek a kiadások minden DLC-t tartalmazni fognak.

Érdekes módon a legelső játék felújítására utaló nyomok nincsenek, csak a két folytatáséra. A Mafia 2 esetében a tartalmatlan nyílt világ, míg a harmadik résznél az ismétlődő küldetések és a teljesítménybeli problémák keltettek némi negatív visszhangot a játékosok körében, de ettől függetlenül szép kis rajongótáborra tettek szert.

Mafia III: Definitive Edition
Mafia III: Definitive Edition
Mafia III: Definitive Edition
Megjelenés: 2016. October 07. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Hangar 13
Hozzászólások: 40
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
Mafia 2 jöhet, a 3. rész nem régi, fölösleges felújitani 😆 Amúgy se jól optimalizált darab.
Inkább az 1. részt kéne a 3. helyet felújitani, nagyon megnézném hogy festene mai grafikával 😀
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
1 hete ezen elmélkedek, hogy melyik régi, jó sztorival megáldott játékot vegyem elő, aminek már nem nagyon emlékszek a történetére. Szóval köszi a tippet, Mafia 2 is on. 😎 Már arra sem emlékeztem hogy a Steam könyvtáramban van. 😆
4k fix60😂
0
0
0
0
no avatar
A kettot en is varom nagyon!
0
0
0
0
tivike avatar
A 2 nagyon jó lenne. A 3-at meg nem értem. Semmi bajom nem volt vele. 2x vittem végig. Ebben mondjuk bagy szerepük volt a zenéknek is. 😀
0
0
0
0
Korryenz avatar
Óh istenem,a 2 részre várok csak! <3
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
A MAFIA első rész korának kiemelkedő darabja volt, ebben biztos vagyok, azonban annyira ősi, hogy ma már senki sem játszana vele. Ezért is nem készül remake. Aki az első résszel játszott az az első rész szemüvegén keresztül nézve látja gyengébbnek a másodikat. Én a második résszel játszottam először, számomra jelentős élmény volt, éveken át minden karácsonykor végigjátszottam, hogy meglegyen a hóeséses fíling az elején Dean Marinnal. Nekem a második rész szemüvegén át volt gyengébb alkotás az első rész, mivel messze túlságosan nehéz volt a harcredszer, kiforratlan és persze a grafikai minőség is erősen levett az értékéből. Bizony valamiből leadni mindig nehéz ha hozzászokik az ember a jobbhoz (grafika). A harmadik részt szerintem ne emlegessük. Mentségére szóljon, hogy mindhárom alkotásnak más-más kor elvárásainak kellett megfelelnie. Ma már akkor vesznek egy játékot, ha minél könnyebb, pörgősebb, egyszerűbb. Nem kell gondolkodni, nem kell gyakorolni nehéz részeket, hogy 20.jára végre sikerüljön (khm autóverseny khm).
0
0
0
0
💬 11
Korryenz avatar
@Mesterlovesz: Szinte énis minden évben végigjátszom a 2. Részt! Örök kedvencem! Immáron 10 ÉVE hogy nem találtam játékot aminek olyan jó sztorija és hangulata lenne mint a Mafia 2-nek! Ismétlem 10 éve várok egy nagy dobásra...mikor be jelentették a 3-at,azt hittem a 2-höz nagyon fog kapcsolódni... hát mit ne mondjak,a 3-al még csak nem is játszottam direkt. 😀 Ezt a remastert nagyon várom! Legyen 50 euro, én biztosan megveszem! 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Erre szokták mondani, hogy más generáció vagy. Ha az elsővel játszol a maga idejében akkor a másodiknál már hiányérzeted lett volna.Mikor megjelent a visszajelzések is ilyen irányba mutattak. És van egy küldetés is amit akkor értesz, élsz át igazán ha előtte az elsőt játszottad.
De azt mondani az elsőre, hogy ősi az nagy butaság. A grafikát leszámítva minden tekintetben köröket ver a mai játékokra. Az ikonikus zenéje a háttérben a mai napig dudolom néha.Olyan hangulata volt és igen az első és azóta is a GTA-ból hiányolt tankolás ami nagyon jó ötlet volt. Rendesen kiszállt a csávó tankolni. Hol van ilyen?
Gyorshajtásért bírság ezért mikor küldetésre indultál érdemes volt szabályt betartva menni.
Persze megértelek, ha nem ez volt az első maffia játékod nem értheted.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Én nem mondtam, hogy rossz volt, csak azt mondom, hogy modern(ebb) szemmel nézve picit már máshogy nézi az ember. Meg ott a harcrendszer is elég nyögvenyelős volt szerintem, plusz néhány misszió kimondottan lehetetlenre sikerült. Emlékszem, volt valami hoteles pálya, ahol szinte még ki se léptem az ajtón, ahol muszáj volt kijönni, de már 3an lőttek. Az ilyenek nagyon felhúzták az agyam. Szóval azért voltak ott hibák. Ez a generációs megközelítésed nagyjából fedi az általam írtakat, ott van pl a WoW, ott is a legtöbb embernek az a kieg jött be a legjobban, amivel elsőre játszott.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Nem igazán emlékszem az autóversenyes küldetésen kívül nagy nehézségekre,de tény,hogy volt a játékban kihívás.Amire sajna manapság nincs igény (lásd Doom Ethernal aminél többet sírtak a nehzéség miatt mint most a k@rvák,hogy nincs annyi bevételük a járvány miatt)
Részemről csalódás,hogy az első egyben a trilógia nyitó darabját nem piszkálják,pedig ha már felújítás akkor az megérdemelné.De hátha egyszer.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Ha csinálnának egy jó remake-et, biztos kipróbálnám. De túlságosan rétegjáték ahhoz, hogy érdemes legyen megcsinálni. Úgy látszik, csak a kevés fanatikus öregrókát érdekelné.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Mesterlovesz: Igen,sajna manapság ami igényes azt hívják rétegjátéknak 😀
De azért szerintem nem kell ehhez az igényességhez fanatikusnak lenni,csupán elég hozzá az,hogy valaha átélted és reménykedsz,hogy egyszer talán eljön megint.
Majd megérted te is.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@santakigyo: Jó hát azért én se vagyok 15 éves tini 😃 Nekem is a "rétegjátékok" jönnek be leginkább, pl amikben gondolkodni is kell.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Mesterlovesz: Azért vannak szépszámmal fiatalabbak is akik szeretik, öcsémmel a kedvenc játékunk. A mostani 13-16 korosztály amit már teljesen hidegen hagy.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Egyedül az irányítással volt bajom az első résznél. A második résznél az akciójelenetek jobban kezelhetőek voltak (Na meg persze a fedezékrendszer, azt bírom a mai játékokban)
0
0
0
0
susguy avatar
@Mesterlovesz:
ma már senki sem játszana vele. Ezért is nem készül remake

Pontosan ezért lenne több értelme ha az első rész kapna remake-et, elvégre arról kéne szólnia, hogy mai szemmel is szórakoztató legyen. Egyébként az is valószínű hogy jogi okokból nem készül el (akár a játék vagy a benne található zene miatt).
0
0
0
0
no avatar
@Mesterlovesz: pedig pont az lenne a jó, ha az első rész kapna remake-et.
a mai napig évente játszok vele, nem unom.
Tény, ráférne a gameplayre frissités, a grafikát nem is említem.
De a story, a történetmesélés, az a légkör...
Talán az ésszerű válasz, miért nem ez...
Annyira jó, hogy ha elb/-sszák, akkor ba/*szthatják
0
0
0
0
santakigyo avatar
Az első rész nagyon erős volt minden tekintetben. GTA klónként emlegették eleinte, de hamar bebizonyította, hogy nem az és minden tekintetben megállja a helyét.
Nagyon jó emlékeim vannak róla.
A második is jó volt de közelébe se ért az elsőnek.Inkább az első sikerét lovagolta meg. A harmadikat csak kipróbálás céljából szedtem le, kb 10 percet volt a gépemen.
Egyenesen le a lejtőn, kb így jellemezném a 3 részt,ahol a harmadik maga a szakadék.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Mafia 2 remaster jöhet, 3 is de azt kurva jó optimalizálással csak!!! Különben kukába vele!
0
0
0
0
RaggaBone avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 7
Apor avatar
@RaggaBone: Biztosan nem tudták kiküszöbölni az autóversenyes bugot és ezért nem vették számításba 😆
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Csakis ez állhat a háttérben 😆
0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Apor: Kösz most megnevettettél! Ugyanakkor előtörtek az emlékek....türütütü-tü-tü-dű......az a zene szerintem már a sírig fog kisérni 😃
0
0
0
0
Pixx avatar
@RaggaBone: 😆😆😆

0
0
0
0
RaggaBone avatar
@Pixx: igen, erre gondoltam, ez a dallam lesz a sírkövemre vésve az tuti 😃
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Apor: Azokkal együtt kell elkészíteni, az adja meg a hamisíthatatlan ízvilágot.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
megcsinálják a harmadik részt végre úgy, ahogy kellett volna?
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Hamarabb megveszem a második rész definitive edition kiadását. Az alapból sokkal részletgazdagabb és kidolgozottabb minden tekintetben.
Pl kis részlet tudom de hatalmasat dob a játékon. (benzinkutakon lehet tankolni, lehet kocsit tuningolni, az autókon a kerekek az út domborzatának megfelelően viselkednek pl jobban laposodik ha egy padkára hajtunk, téli időszakban a járókelők elcsúsznak, a rendőrök nem azonnal akarnak kicsinálni hanem lehetőségünk van őket lefizetni. Ha lerobbanunk út közben átmenetileg megtudjuk kézileg is javítani a járgányt ) és még sorolhatnám. A III. rész az egy összecsapott szégyen hála a Hangar 13-nak.
0
0
0
0
gigazte avatar
Érdekes, hogy pont az első részből nem csinálnak felújítást, amire ráférne, és mindenki várná... A 2.rész játszhatóbb, mint a 3. rész, de egyiknél se érzem a felújítás hiányát!
0
0
0
0
💬 3
enslaved avatar
@gigazte: Háromszor vittem ki dlc - kel együtt a Mafia 3 - at, a nem éppen szép grafika, plusz a teljes optimalizálatlanság sem vette el tőle a kedvemet, mert maga a játékmenet nekem nagyon bejött. Lehet, jobb kiadásban még egyszer neki állnék, már ha képes leszek letenni a Division 2 - őt😀 Bármi más játékba belefogok, mindjárt érzem a hiányát, bár amikor egy 2 órás küldetésen túljutok, nagyjából elég is volt, de max. pár percig............
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved: A Division 2-t meg tudom érteni, én is csak két órás turnusokban tudom játszani, de ha nem játszok 1 hetet akkor hiányzik is. A Mafia 3-at viszont személy szerint én nem tudtam végigjátszani!
0
0
0
0
no avatar
A harmadik rész ma sem néz ki annyira rosszul, ellenben minden másban gyengére sikerült. Utóbbin a felújítás nem fog segíteni, több értelmet látok az első rész felújításában. Második rész az viszont örvendetes.
0
0
0
0
💬 7
Larten avatar
@LordSzalko: Konkrétan úgy néz ki a játék, mint amit odahánytak. És ezen a grafikai tupírozás sem fog segíteni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Pont, hogy grafikailag, optimalizáltság terén teljesített alul, minden egyéb abszolút rendben volt vele, mint azt kicsivel fentebb már írtam. Jó, nem egy Division 2 a játékmenete, de szerintem kiváló játék volt.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Történetben pont, hogy gyenge volt a harmadik rész az előző kettőhöz képest, azt egy ráncfelvarrás pont nem fogja orvosolni, hiába lesz stabil fps és szép a játék, ha egyszer a történet és a küldetés felhozatal vontatott és unalmas. Alapjaiban gyenge eresztés lett a Hangar-tól.

D2 ugyan csak unalmas részemről, szóval mindegy 😊
0
0
0
0
enslaved avatar
@LordSzalko: Engem abszolút nem érdekel egy játék esetében a történet (gondolom ezért sem tud meghatni mondjuk egy Witcher 3 vagy Read Dead 2), ebben az esetben elolvasok egy jó könyvet, vagy megnézek egy filmet. A DOOM vagy a COD, Battlefield sorozat sem attól jó, hogy hatalmas történettel rendelkeznének. Egy játék legyen pörgős, akciódús, ne pedig félórákat kelljen bennük beszélgetni, tájakat nézni lovaglás közben. Számomra a Division 2 a Control mellett az év játéka volt tavaly.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nézőpont kérdése. Nekem többet ér egy game, ha az akció mellett található egy korrekt történet is, persze az ilyen nehéz ezért is ritka. Ettől függetlenül vannak olyan címek amiket azért játszok mert szimplán pörgős.

Control pl. mindkét dologban remekelt nálam, ezért is tetszett annyira.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Semmi gond nincs azzal ha valakinek a pörgős, akciódús játékok jönnek be a komolyabb történet helyett, de ha egy játék egy felépített sorozat részeként vesz egy 180 fokos fordulatot, akkor hiába lehetne jónak nevezni önálló játékként, alapvetően elbukott a céljában. Ha ráaggatnak egy már létező címet, akkor azt várják el az emberek ami azt a címet egyedivé tette, nem valamit aminek pár apróságon kívül semmi köze sincs az egészhez.

Én a Dead Space 3-mal vagyok így, az egyetlen része a sorozatnak ami tetszett. Haverral egy huzamban végigjátszottuk mert annyira szórakoztató volt, de teljesen megértem hogy pont a Dead Space rajongóknak nem jött be, mert annyira eltért az eredeti recepttől.

Ha neked tetszett akkor hajrá, az a lényeg hogy élvezted, de Mafia játékként teljesen megbukott.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Valahogy így volt ez akkor is, amikor az AC Origins megjelent, voltunk akik nagyon örültünk mi lett a sorozatból, és voltak akik a mai napig fanyalognak miatta. Én imádtam a Prince Of Persia első három részét, talán ezért (is) volt számomra euforikus érzés az AC jellegének a megváltozása (na meg nem beszélve a harcrendszerről, ami sokkal pörgősebb lett elődeinél). Mondjuk a mai napig imádom az AC korábbi részeit is, az első kivételével mindet végig játszottam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció