Lézeres szemműtét: A jó grafikához éles szem szükséges!

2019. May 07. | Szponzorált tartalom | 55 hozzászólás

Már minden gamer jól tudja, hogy a videojátékok grafikája évről évre egyre fejlettebb és részletesebb. Velük együtt a kijelzők, monitorok, telefonok és televíziók felbontása, átmérője egyre nagyobb, sebességük pedig egyre gyorsabb lesz. A ma már hétköznapi 1080p mellett sokan használnak 1440p és 2160p, vagyis 4K felbontású és gyors képfrissítésű kijelzőket, amelyek elképesztően részletgazdag grafikát képesek megjeleníteni. Ennek a részletgazdag grafikának az élvezetéhez - vagy éppen az e-sportolók gyorsaságához - fontos az éles látás.

A lézeres szemműtét az éles látás egyik legmodernebb, legprecízebb és egyben legkényelmesebb módja. A mindössze 15 perces kezelésnek köszönhetően az ember elfelejtheti a szemüveg és kontaktlencse használatát, és a velük járó összes kellemetlenséget. A beavatkozást követően akár 125%-os látásélességre is szert tehetünk. A műtéttel a magas, akár -12 vagy +5 dioptriát is lehetséges korrigálni.

Gondolom, mindez nagyszerűen hangzik, de ha a szem, a lézer és a műtét szavak egy mondaton belül hangzanak el, az sok emberben felveti a kérdést, hogy mennyire is biztonságos ez az eljárás. A műtétet nagyon alapos, másfél-két órás fájdalommentes, szakorvosok által elvégzett alkalmassági vizsgálat előzi meg. A lézeres szemműtéteket fejlett, magas precizitású lézerrel végzik. Összesen több mint 30 millió beavatkozást végeztek eddig világszerte, a legnagyobb hazai szemészeti lézerklinikán több mint 100 ezret.

Ma már többféle lézeres kezelésből lehet válogatni, amelyek különböző lépésekkel végzik a látás javítását. Magyarországon elérhető kezelések közül az egyik legújabb a Sasszem FEMTO SMART. A kétlézeres eljárás a legnagyobb pontossággal méri és kezeli a szem fénytörési hibáit, ezáltal fantasztikus látásélményt lehet elérni akár rosszabb látási körülmények között is, például szürkületben, este a monitor előtt. Minek köszönhető az eredmény? A lézerkezelést megelőzően a SCHWIND PERAMIS, a világ egyik legkorszerűbb hullámfront és topográfiás mérőeszköze térképezi fel a szemet. Pontossága a hagyományos szemészeti mérőeszközök 3-6-szorosa, másodpercenként 33 képet készít, nagy felbontású hullámfrontos szenzora pedig 45 000 ponton méri be a szem fénytörési hibáit. A mérési adatok felhasználásával a SCHWIND AMARIS 5D lézer elvégzi a szemen a korrekciót.

A Sasszem FEMTO SMART kezelés előnye, hogy akár már aznap játszhatsz a kedvenc videojátékaiddal, illetve 1 napos pihenő után dolgozhatsz is.

A lézeres szemműtéthez 18 év felettinek kell lenned, egy rövid online teszt segítségével előzetesen is felmérheted alkalmasságod. Az alkalmassági vizsgálat online jelentkezés esetén ingyenes. Ha bármilyen kérdésed van még, azt ezen, az eljárást lépésről lépésre bemutató oldalon megtalálod.

Ha nyárra szeretnél Te is Sasszemű lenni, akkor ne habozz, jelentkezz most az ingyenes vizsgálatra!

Hozzászólások: 55
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
Még jó hogy 10/10 a szemem. Kop-kop.
Szép reklám. 😃
0
0
0
0
no avatar
Because twins and relatives are more likely to get myopia under similar circumstances, a hereditary factor was suspected.[12] However, a hereditary nature of myopia has been ruled out by observing the experience of ethnicities transitioning to a modern (industrial and urban) lifestyle. For instance, around the 1960s, while the older generation of the Inuit in Canada had nearly no cases of near-sightedness, between 10% and 25% of the next generation was myopic. This result would be nearly impossible if genetics were an important causal factor. A relationship between the length of time of exposure to sunlight (by being outdoors) and a lesser incidence of myopia has been observed, which would explain the growth in incidence as people begin spending more time indoors.[13]

https://en.wikipedia.org/wiki/Near-sightedness

http://edition.cnn.com/2011/HEALTH/06/01/myopia.causes/index.html

https://vitamindwiki.com/Myopia+may+be+related+to+low+vitamin+D
0
0
0
0
no avatar
Eddig csak olvastam kívülről, nem regisztráltam be, de most kénytelen voltam regelni, mert meg lettem szólítva. Engem is ott műtöttek 2 éve és minden faja, sz'al ne azért csesztessétek már őket, mert még ezen az oldalon is hirdetnek. Na. Peace. 😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Akkor ez most olyan, mint amikor az újgazdag szöszi megcsinálja a kebleket, hogy 10/10-es legyen?😊
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@SuperPuma: Nem, ennek értelme is van.
0
0
0
0
no avatar
@SuperNova: Úgy valahogy 😀
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
Milyen oldal ez ahol káromkodás mentesen kulturáltan megfogalmaztam, hogy nem raktátok ki a For Honor Star Wars eseményt és ilyen semmirevaló híreket meg igen és törlitek a hozzászólásomat ez elmond mindent már erről az oldalról. Ezt többször raktam ki és fogom is. Most akkor még sincsen demokrácia és szólásszabadság?? Miért kell törölni a hozzászólásaimat? Mások valódi hülyeségeit nem törlitek érdekes...
0
0
0
0
💬 6
csuz-li avatar
@Dwayne26: Mert ez láthatóan egy reklám. És amíg nem fizetünk az oldal használatáért, addig ez van. Az meg, hogy mi jelenik meg az oldalon, a szerkesztőkön múlik. Ez is része a szólásszabadságnak. Más lenne a helyzet, ha közszolgálati oldal lenne, mert ott minden véleményt meg kell(ene) jeleníteni, bár attól még a For Honor Star Wars esemény nem vélemény, így annak még akkor sem kellene felkerülnie ide...
Amúgy nekem meg a Fishing Barents Sea játék, mint olyan hiányzik az oldalról, de belátom, hogy nem kerülhet fel ide minden egyes játék, ami valaha megjelent, mint ahogy nem kerülhet fel mindene gyes esemény minden egyes játékból külön hírként. Amúgy a Fishing Barents Sea el tudom képzelni hány embert érdekelhet még rajtam kívül. 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Túl komoyan veszed amit írt, közel sem azzal van baja amit mond. Eddig csak CDPR-es cikkeknél szólalt meg ami mindig arról szólt a cég egy mocskos feminista banda és mindenki retardált akinek tetszik valamelyik játékuk. Mostani CDPR-es cikknél lett elege valamelyik adminnak, törölték amit írt, ezért most körbesír más cikkeket is, mondván hogy ő igenis kultúráltan viselkedett.
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
@susguy: Itt azzal van probléma , hogy nem lehet véleménye az embernek. Csak jó véleményeket lehet írni arra is akkor ami nem tetszik? Hagyjál már! Addig igen is írni fogok minden alá ami nekem nem tetszik ez van.
0
0
0
0
susguy avatar
@Dwayne26: Kulturáltan is lehet véleményt nyílvánítani. Ha nem vagy képes másra csak azt hajtogatod hogy mindenki retardált feminista aki CDPR vagy egy játékos aki kedveli valamelyik játékukat akkor semmi jogod hisztizni amikor törlik a hozzászólásod. Már nem egyszer és nem egy ember kérte tőled hogy fejtsd ki normálisan is, miért gondolod azt amit, de mindig csak benyögsz valami értelmetlen és obszcén dolgot, aztán kussolsz tovább valamelyik következő CDPR-es posztig.
Itt csak és kizárólag veled van a probléma, hiába vered a segged a földhöz, ha ennyire lehetetlen számodra normálisan kommunikálni. Most is csak spamelsz hozzá nem illő cikkekhez és szidod az oldalt. Ha bemész egy üzletbe és elkezdesz csapkodni miközben szidalmazod az eladót akkor ne lepődj meg hogy kihajítanak.
0
0
0
0
Dwayne26 avatar
@susguy: "vered a segged a földhöz" akkor ki is az obszcén? Sorolhatnám, hogy már hány helyen voltak ilyen esetek amikor panaszt tettem , mert bunkó volt az eladó. És volt olyan is, hogy figyelmeztetésben részesítették őket több helyen is volt aki akkora hibát követett akit ki is rúgtak. Ilyen eladói munkakörre egyből van másik aki jobb és szorgalmasabb kedvesebb. Mivel demokrácia van úgy tudom, Itt komment formájában tudok véleményt kifejteni. A másik meg hogy leírtam mi bajom az ilyen játékkal meg a kiadóval igaz van más is ami ugyanilyen alja szexista, de ez nagyon irritál. Ha ezt nem értik meg akkor nem tudok mit tenni. Szexista szót csak ismerik vagy ennyit sem?! Semmi jogom nincs írni egy játékról rosszat , mert kedvelik és törlik a hozzászólásomat értem. (Látom azt sem tudod mi az a feminista, mert teljesen rosszul használtad a mondatodban. Ilyet soha nem írtam. )
0
0
0
0
susguy avatar
@Dwayne26: Még mindig csak mondogatod hogy szexista, érvet úgy látszik nem vagy képes felhozni hogy miért lenne ez igaz. Mindenki tudja hogy ezt gondolod róluk, az első alkalommal is értette mindneki, ahogy a többi huszonötnél is, de ettől sem lett több értelme vagy igazság alapja a "véleményednek".
Igaz, véletlenül feministát írtam szexista helyett, de a hozzád hasonló tumblr pupákoknál úgy is mindegy, a lényeg hogy valami olyan triggereljen amit ti képzeltek oda, franc se követi már mikor melyik hülyeség jut eszetekbe. Ismét, ettől sem lett több értelme vagy igazság alapja. Szimplán indokolatlanul szidalmazol másokat, aztán hisztizel hogy törlik a hozzászólásod.
0
0
0
0
no avatar
Fél éve műtöttek. Aznap nem volt kedvem játszani, lefáradtam. 2 nap múlva viszont igen és hónapokig kellett csepegtetni.
0
0
0
0
bakerkrekker avatar
Őrültségnek hangzik😂
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bakerkrekker: De van benne rendszer 😀
0
0
0
0
Csicso avatar
Nekem ezzel kapcsolatban csak az nem tetszik, hogy egy teljesen automatizált 15 perces kezelésért elkérnek 500 ezer forintot. Ez az ami nevetséges. ÉRTEM, hogy be kell hozni a gép árát a gép értékesítőinek pedig a K+F értékét de ez is abszurd.

Az állami egészségügy helyében vennék ilyen gépet minden megyeszékhelyre és kvázi futószalagon lehetne az embereket műteni, az optikusok nagy része lehúzhatná a rolót.

Ha 15 perc egy beavatkozás és egy nap 24 órából áll akkor elég komolyan fel lehetne pörgetni a dolgot hamar megtérülne az ára.

Természetesen nem itt tartunk, hanem fizess fél millát.
0
0
0
0
💬 2
enslaved avatar
@Csicso: Ha már az árnál tartunk, nekem a szemüvegem került közel 300 ezerbe, és korántsem olyan mint amikor az ember szeme még tökéletes. Amennyiben nem tartanék attól hogy a szememmel bármi baj történhet (visszafordítani már nem igazán lehet ha igen) már régen megcsináltattam volna. Vannak veszélyei, főleg a Lasik féle eljárásnak, márpedig az ezen műtétekhez való berendezések a legolcsóbbak, így a kezelés ára is kevesebb. Ha egyszer rászánnám magam csakis a Femto kezelés lenne amit megengednék, ugyan a legdrágább, de a legbiztonságosabb is. Ami érdekesség még hogy a kontaktlencse viselése sem sokkal veszélytelenebb.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Nekem évente begyulladt a szemem - olyan jó rendesen - a lencséktől.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Vagy örülsz, hogy ahogy öregszel romlik a szemed, lassulnak a reflexeid, így elég a 1080p és a 30 fps, amit már egy 50-60e ft-os VGA is tud, nem kell elköltened 2-300 e Ft-ot VGA-ra... 😀
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@csuz-li: Fentebb írtam némi kis tudományosabb szösszenetet, de azt hozzá kell tenni azért hogy az ember nem a videójátékok miatt dönt egy ilyen műtét mellett, főleg nem azért mert a 30 fps amit még jól lát már nagyon kevés😆
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
Mennyibe fáj egy ilyen műtét? KB? Az addig meg van, hogy ingyenes a alkalmassági vizsgálat, OK...
Amúgy frászért nem támogatja a mocsok TB ezeket? Hogy tudjak a munkahelyen adót gyűjteni az államnak... Mert hogy a sasszem munkaorvosninál is kell... Nem csak a CS:GO-ba...
Tán nem állami kézben vannak az itthoni lézeresszemműtők vagy mi a szöszök?
Na mindegy a lényeg, hogy az Adobe vallásom idén is pluszos ha már a szemem mínuszban van! 😃
0
0
0
0
💬 1
csuz-li avatar
@ToMiHuN95: Nem állami kézben vannak, ezek mind magáncégek. Az állami egészségügy nem tart itt, hanem úgy 40-50 évvel ez előtti szinten van, bár ez nem látszik a befizetéseinken, az a mai kor színvonalának megfelelő... 😜
Amúgy egy lézeres szemműtét 100-200 e Ft között mozog szemenként. Persze vidéken olcsóbb, mint Pesten, illetve szolgáltatók közt is van árverseny.
0
0
0
0
gigazte avatar
Gamer szemműtét, azért drága, mert jobb lesz minden játékban a grafika, jobban fps lesz, és mindenhol rgb fényrúdakat lát az ember! A jövő már itt kopogtat az ajtón! 😂
0
0
0
0
💬 1
hellaflush0818 avatar
biztos meg nem csináltatom... nincs pénzem 8K monitorra, elég az 1080P is így 😆
0
0
0
0
💬 1
MaximumGame avatar
@hellaflush0818: 15" colos 480p-s monitor is elég ha szar az ember szeme 😆 1080Ti még 20év múlva is jó lesz oda 😃
0
0
0
0
santakigyo avatar
Jaja csak vannak mellékhatások is. Mondjuk olyan érzékeny lesz a szem, hogy télen is napszemüveg kell élete végéig az illetőnek.
0
0
0
0
phasskivan_ avatar
Hó végén megyek alkalmasságira.
Mindenhol ezzel kapcsolatban látok reklámot, és most már itt is.
Köszönöm. 😆 😆
0
0
0
0
Gyrger72 avatar
2-3 éve én is átestem egy lézeres műtéten azóta a technika sokat fejlődött.

Én azért csináltattam meg a műtétet mert a strandon elegem volt, hogy mindig szemüveg nélkül kellet lennem. Ha meg szemüveg nélkül voltam nem láttam a jó csajokat. 😃
0
0
0
0
💬 7
Gyrger72 avatar
@vyne: Tényleg voltam műtéten! Bárkinek ajánlom!

A cikket meg nem én írtam.
0
0
0
0
vyne avatar
@Gyrger72: En csak a csajos reszen nevetek, mert nekem is hasonlo gondjaim vannak.. 😃
Gondolkoztam mar a muteten is lesz is, elobb vagy utobb.
0
0
0
0
Csicso avatar
@vyne: Vásárolj NAPI kihordású kontaktlencsét ilyen alkalmakra. Ha bemész a vízbe akkor sajnos vigyázni kell, hogy nagy mennyiségű víz ne menjen a szemedbe ha pl. ha kicsit lebuknál a víz alá akkor érdemes becsukni a szemed stb. a nap végén pedig ki kell dobni mert lehet így is kapott némi klórt vagy valamilyen anyagot ami a felületén elszaporodva galibát okozhat.

Maga a szemed tisztán tudja magát tartani, sajnos a kontaktlencse folyadékok nem képesek elbánni bizonyos fertőzésekkel vagy szennyezésekkel vagy anyagokkal (klór) tehát ha egy havi kihordású lencsében próbálnád meg ezt a produkciót és a nap végén kivennéd beletennéd a folyadékba majd mondjuk másnap akarnád megint betenni az kockázatot jelentene a szemednek.
0
0
0
0
vyne avatar
@Csicso: Sajnos probaltam mar annak ideje lencset de nem birta a szemem. Honapokig probalkoztam de minig fel ora volt mire beraktam az egyiket, a vegere persze ugy neztem ki mint az ordog a voros szememmel. 😃
Egyelore marad a szemuveg aztan kesobb majd lesz lezeres mutet is.
0
0
0
0
Csicso avatar
@vyne: Gyakorlás kérdése, nekem is vörös volt a szemem még a taknyom is folyt kicsit mire be tudtam rakni első alkalommal.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Gyrger72: Nah pont én is azért műtettem meg a szemem 😃
0
0
0
0
Unstoppable avatar
"[...]ennek a részletgazdag grafikának az élvezetéhez - vagy éppen az e-sportolók gyorsaságához - fontos az éles látás."
Húha van baj a toronyban 😆 Ennél komolyabb érv nem került elő a promós szatyorból? Gondolom aki szemüveges annak pl egy Red Dead Redemption 2 4k-ban szarul néz ki...😂 Az egyetlen használható része ennek a cikknek hogy akinek ténylegesen szüksége van ilyen műtétre és képernyő előtt dolgozik nem kell napokig kimaradnia...bár ugyanezt valószínűleg más cég is tudja garantálni...😊
A lézeres szemműtét valóban egy nagyon király dolog és működik, szó se róla(sajnos több családtagomnak is szüksége volt ilyenre de az eredmény tagadhatatlanul pozitiv) de kedves szerkesztők ennek semmi keresnivalója nincs itt, van "jó termékelhelyezés" de ez iszonyatosan izzadtságszagú főleg ezekkel a nevetséges teleshopos érvekkel...😶 😆
0
0
0
0
💬 3
kolbaszkarika avatar
@Unstoppable: Amióta használok szemüveget játékhoz, részletesebbnek látom a grafikát, ez a része nem blődség szerintem. Pedig eredetileg vezetéshez kaptam, mivel messzire nem látok. De valahogy mégis jobban látom vele az apró részleteket. VR-ban mondjuk nem segít.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
@kolbaszkarika: Nyilván ha alapból nem jó a látásod akkor a szemüveg/kontaktlencse kell ahhoz hogy úgy lásd a képet mint mások. De a cikk eleje arról áradozik hogy ha te nem látsz 1000%-osan élesen akkor nem élvezed a 4k-s megjelenítők részletgazdag képét, ez totál bullsht 😆 Ha leülsz a szemüvegeddel a 4k tv elé ugyanolyan gyönyörűnek látod mint akinek nincs is szemüvege vagy mint akit lézeres szemmütéttel kezeltek...😊
0
0
0
0
ddp16 avatar
Cikkbe még bele se olvastam de már 10 perce röhögök a címen😆😆
0
0
0
0
susguy avatar
Megint elszabadult egy bot az oldalon?
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Fizetett hirdetésünket hallották.Mi folyik itt gyöngyösön???😲
0
0
0
0
💬 7
kolbaszkarika avatar
@Kiki4444: Pénzhez jutott egy általad is rendszeresen olvasott, ingyenes oldal. Szörnyű.
0
0
0
0
Fatotem avatar
@kolbaszkarika: Ha nem kapna pénzt az oldal, nem lenne miből fenntartani 😃. Nem értem mi a baja.. 😃
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@kolbaszkarika: Oké,de a Hir rovatba van betéve.Engem nem zavar különösebben,annyira egyértelmű a megfogalmazás,félrevezetésről nem beszélhetünk,de ilyet még nem láttam se itt, se Prohardveren.
(Pedig ott is van Fujitsu,Acer meg mindenféle blog).
0
0
0
0
susguy avatar
@kolbaszkarika: Semmi baj sincs a reklámokkal, eddig is voltak az oldalon. Viszont itt első ránézésre hirtelen azt hittem egy agyon fertőzött orosz pornószájton vagyok ahol reflexből megtámadott egy popup reklám; egy hülyén szerkesztett és bullshit szöveggel (első ránézésre tagadhatatlanul annak tűnik) próbál valami nagyon extrém dolgot eladni nekem egy hippi Dancsó Péter hasonmás. Nem mellesleg Hírnek van címezve a főoldalon, ami félrevezető.
Valamiért nem erre számítottam mikor rámentem egy Hírnek címzett posztra, de biztos mi vagyunk a hülyék.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@susguy: Én sejtettem már a címéből hogy mi fogad majd.
Azt nem írtam hogy nem bullshit. Ez a fajta marketing duma ami ebben van, (és levágósan egy hozzá nem értőtől származik) 2019-ben már csak a teleshop-ba fér bele, ahonnan nyugdíjasok rendelnek halpucoló kést, ajándék kesztyűvel.
Legközelebb mondjuk keressenek elöször egy játékost, akinek rossz a szeme, használt már 4K-monitort, és hirtelen jobb látása lett, hogy aztán le tudja írni mi az értelme. Én elvállalom ingyen, a kedvükért a szemüveg szót kicserélem szemműtétre 😆
Mert maga a kijelentés, hogy jó szemmel jobb a grafika, az teljesen helytálló.
0
0
0
0
susguy avatar
@kolbaszkarika: Az a baj hogy naív vagyok, mikor rákattintottam őszintén azt hittem hogy talán egy érdekes cikk is bújkálhat a cím mögött 😆
0
0
0
0
PatkosXX avatar
@susguy: Valamiért én is! 😆
Mondjuk a szemműtét az nálam is érdekes, de nyilván nem az lesz a főok, hogy szebben lássam a játékokat... Lehetett volna normális szöveggel is megírni ezt a “hírt”.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció