Menu

Lenyűgöző teljesítményre lesz képes az Alder Lake i5-12400

Szerző: xoki, 2021. október 17., hír

Jövő hónapban érkeznek az Alder Lake CPU-k, így nem meglepő, hogy folyamatosan újabb és újabb információk látnak napvilágot az Intel következő generációs processzorairól. Korábbi tesztek szerint olyan termékekről van szó, amelyek szinte biztosan felkerülnek majd a legjobb CPU-k listájára, és ezt a legfrissebb Intel Core i5-12400 benchmarkok is igazolják.

A középkategóriát megcélzó Intel Alder Lake Core i5-12400 három benchmarkban mutatta meg, mire képes. Az eredmények alapján egy remek processzorról van szó, amely az egyik tesztben az AMD teljes Ryzen 5000 felhozatalát maga mögé utasította. Természetesen nem hagyhatjuk figyelmen kívül a tényt, mely szerint ezek még nem hivatalos adatok, illetve a végső termékek akár több szempontból is eltérhetnek a tesztelt példánytól.

A teszteredményeket a kínai Bilibili oldalon tették közzé, ahol a leaker kitakarta az információk nagy részét, de meghagyta a modellre utaló jeleket. Az Intel Core i5-12400 teljes egészében a Golden Cove architektúrán alapul, vagyis 6 nagy teljesítményű maggal érkezik. Lent megtekinthetitek a processzor CPU-Z, AIDA64 és Cinebench R20 benchmarkjait.

Az AMD termékeit a Cinebench R20 egymagos tesztje során körözte le az Intel közelgő processzora. A többszálas benchmarknál viszont a konkurencia 6 magos termékeivel tudta csak felvenni a versenyt, mint amilyen a Ryzen 5 5600X is.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 11
no avatar
Itt most azt akarják előadni, hogy egyszálas teljesítményben I9-11900K szint lenne CPU-Z -vel mérve ez az I5-12400?
Vagy megint az asztal alatt volt a kompresszoros hűtő inteléknél?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ha az árazás is megfelelő, akkor jó lesz ez középkategóriás terméknek. Remélem megszorongatják végre kicsit az AMD-t, mert ez már vicc, hogy 120k nál indult az 5000 szériás 6 magos proci. Az előző generációt még 70ért vettem. Visszaszállhatnának a földre.
1
0
0
0
💬 2
Andor1997 avatar
@Mesterlovesz: Tegyük hozzá azért az AMD készletei szűkösebben hozzáférhetőek, legalábbis hírek alapján, az igazságot meg nem tudjuk pontosan úgy se.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@Mesterlovesz: Tényleg felmentek az árak bakker :D
Én olyan 80k-ba vettem az 5600X-et, pedig nem is volt olyan rég.
akkor már inkább megéri +60€ rászánni és 5800X minthogy 100+k-t egy 5600X-ért.
Itt meg reméljük jó áron lesznek mivel verseny van, aztán nemsokára kiderül, én ha cserélnék (nincs tervben) akkor tuti megvárnám az AMD válaszát is 2022 elején még.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
,,Az AMD termékeit a Cinebench R20 egymagos tesztje során körözte le az Intel közelgő processzora. A többszálas benchmarknál viszont a konkurencia 6 magos termékeivel tudta csak felvenni a versenyt, mint amilyen a Ryzen 5 5600X is."

Szóval bő egy évvel később tudja ugyanazt mint a Ryzen 5000-es széria azonos magszámon. Önmagába egész jól hangzik, viszont úgy hírlik hogy az Intel procik Gyorsitótár kezelése Homogén(X db erős mag semmi más) designhoz van tervezve,az új Hibrid(Erős és energiatakarékos magok együtt) design miatt Jelentősen megnőtt az L3 gyorsítótár késleltetése kis magok beépítése miatt. Játékokban akár gyengébb is lehet mint a 11-es Intel procik, amiből következik hogy ezen a téren továbbra is valamekkora előnyben lesznek az 5000-es(Zen 3) AMD processzorok.Pár hónap és jönnek az új Ryzenek. Nem irigylem az új Intel CEO-t, azt a szemétkupacot amit megörölt Gy. Krzanich-tól Ferenctől nem egyszerű eltakarítani.🙂
Csökken Intelék hátránya,de a trónfosztás még várat magára.🙂
2
0
0
1
💬 6
zsanklodvandam avatar
@Kiki4444: Majnem ennyit tud az én procim is, kész vicc :D
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kiki4444: Nekem az a véleményem, hogy akinek legalább van egy 8. genes CPU - ja nem kell rohannia a boltokba. Az enyém jelenleg egy 10700k, eszemben sincs bántani, hiszen mire nem elég?
Plusz 2-3 fps - ért? Nagyon fontos. Akkor már inkább VGA, úgyis ott dől el mennyi az az annyi. Ugyan a 3060 Ti is elég jelenleg bőven, de nagyon úgy néz ki befigyel egy 3080 a jövő héten. Az dob majd nagyot a teljesítményen, nem egy 12. genes CPU.
1
0
0
1
no avatar
@Kiki4444: De a mostani generációs AMD procikat is az előző akkor majdnem 1 éves Intel procikkal nézték össze most akkor oda is írtál ilyen kommentet? 🤔
0
0
0
0
no avatar
@Csakos10: Mivel akkoriban az volt a konkurencia, így csak azokkal tudták összemérni az AMD Zen 3-as processzorokat(most is az a helyzet). A bibi ott van hogy, amik kijöttek új generációs intelek azokkal képes volt felvenni a versenyt (holott már ő az öregebb) és most tartunk ott hogy az intel másodjára próbálja megfogni ugyan azt a processzor szériát amit már megismerhettek.

és elméletben persze ha nem tudom rosszul, az intel 11.generációs processzorainak kellett volna azt tennie amit az AMD 5000-res szériája tett a 10.generációs intelekkel.
0
0
0
0
no avatar
@tevepataharcos: De tehát elvileg simán megfogja tehát képes lesz felvenni a versenyt a következő generációs ryzenekkel. Aztán majd lesz ami lesz
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb