Komoly biztonsági rést fedeztek fel az Epic Games Store-ban

Szerző: xoki | 2019. November 06. | hír | 16 hozzászólás

Egy elég komoly sebezhetőséget fedeztek fel az Epic Games Store rendszerében, amelyről William Worrall a CNN-től mesélt egy kicsit bővebben.

A biztonsági résnek köszönhetően a felhasználók teljesen kijátszhatják a rendszert, és azokkal a játékokkal is játszhatnak, amelyeket nem is birtokolnak, ráadásul még programozási tudásra sincs szükség a hiba kihasználásához. Amennyiben egy személy megvásárol egy játékot és a felhasználói fiókjába egy másik helyen lép be, minden gond nélkül letöltheti az adott címet. Kijelentkezést követően a játék fájljai értelemszerűen a gépen maradnak, és egy másik felhasználói fiókba átjelentkezve is játszhatunk ezzel a címmel anélkül, hogy azt megvásároltuk volna.

Worrall le is tesztelte a fenti esetet, és tényleg megjelent a játékkönyvtárban a gépen található játék, miközben azt egy másik fiókkal vásárolta meg. A játékot minden gond nélkül futtathatta is, vagyis nem jelentkezett semmilyen fagyás vagy egyéb hasonló probléma. Korábban már felbukkant egy hasonló probléma, amikor is egy játékos felfigyelt arra, hogy a Borderlands 3 esetében a pénzvisszatérítés után sem törlődtek a fájlok, így miután visszakapta a pénzét, továbbra is tudott a játékkal játszani.

A cég kénytelen lesz gyorsan lépni, hiszen a kiadók akár pert is indíthatnak ellenük. Mellesleg valószínűleg nem jó ötlet kihasználni ezt a sebezhetőséget bármennyire is szeretnétek, ugyanis nincs kizárva, hogy az mindkét fél esetében végleges kitiltáshoz vezet majd.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én ma egy debreceni csajszin fedeztem fel egyet, bár csak vizuálisan. Egy szó mint száz ez az Epic games kicsit autistának tűnik ebben a Gamer világban.Mintha csak egy dolgot tudnának de azt piszkosul vágják, minden másban fogyatékosok.
0
0
0
0
19ati93 avatar
jó játékot kivánok! 😃
0
0
0
0
susguy avatar
Nem semmi innováció, egyszerre online store és torrent. Egyébként nem meglepő, a store már akkor elindult mikor még csak egy ötlet volt, és mindent utólag, már egy futó platformon kell felépíteni. Nehéz sajnálni a kiadókat akik önszántukból adják el a játékaikat egy Early Access üzletben.

Amúgy még egy érdekes olvasmány:
[LINK]
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Mivel lényegében az összes ilyen bót is csak egy szoftver, ezáltal sebezhető, azt sem tartom kizártnak, hogy a jövő crack-jei alapból a store-ral mókolnak majd valamit, és onnan lehet lekalózkodni a gémeket, azok minden online funkciójával.
0
0
0
0
otikee avatar
ebay-en lehet kulcsot venni ezt a rést kihasználva többen üzletet csinálnak belőle kis pénzért.
Ki próbáltam kíváncsiságból és tényleg működik a Red dead redemption 2 😆
Persze csak offline megy a game mert ugye a mentés szinkronizálás bajos lenne több felhasználói bejelentkezés esetén.
0
0
0
0
💬 5
Puffin avatar
@otikee: a RDR2 Rockstaros amúgy... 😂
0
0
0
0
otikee avatar
@Puffin: Az mind1 de működik mert próbáltam be jelentkezés után internet ki és megy a game offline ba 😆
0
0
0
0
woodbear avatar
@Puffin: Epic sztórban is kapható 😉
0
0
0
0
woodbear avatar
@otikee: Én is láttam ebayen. Epic offline profil, 12€ és van rajta 60 játék meg a RDR2 😃
0
0
0
0
no avatar
@otikee: Ez a része mindehol jelen van.. Uplayen és steamen.. originen mindehol meg tudják csinálni.. De úgy hogy a felhasználót offlinebe rakják az eladott játéknak a gépén és tudja használni bármikor ingyen.. 😀 Pár dollárért csinálják ezeket és bármelyik játékot meg tudod venni.. Persze kompromisszumokkal mert nem vihető át a mentés frissítés után stb ... stb .
Nem mintha védeném az Epic storet mert ganaj store de ez már régóta jelen van nem csak náluk.. viszont az érdekes hogy másik felhasználó is megkapja a játékot.. Ezek szerint ha letorrentezed és berakod epicbe tied a játék.. 😆
0
0
0
0
no avatar
Korábban már felbukkant egy hasonló probléma, amikor is egy játékos felfigyelt arra, hogy a Borderlands 3 esetében a pénzvisszatérítés után sem törlődtek a fájlok, így miután visszakapta a pénzét, továbbra is tudott a játékkal játszani.

Túlzottan is törődnek a vásárlóikkal. Még jó, hogy a platform alap funkciói jól működnek.
0
0
0
0
💬 1


Elfelejtett jelszóRegisztráció