Kiszivárgott, mennyi talált gazdára a PlayStation-játékok PC-s átirataiból

Szerző: xoki | 2023. December 22. | hír | 9 hozzászólás

Az Insomniac Games sajnálatos módon egy zsarolóvírus áldozatává vált, így rengeteg belső dokumentum került fel a világhálóra. Ennek részeként bizonyos PlayStation-játékok számos PC-s portjának konkrét eladási adatai is napvilágot láttak.

A Steames eladásokat tartalmazó, 2023 februárjában készült belső dokumentumot „OrangeC-2003” osztotta meg a Redditen, így megtudtuk, hogy a képen látható játékok hogyan is teljesítettek PC-n. Mivel csak a Steamen értékesített példányszám látható a képen, feltételezhetően ennél valamennyivel több játékot adtak el, de a Steam népszerűségéből kiindulva a többi áruház csak minimálisat dobna az alábbi számokon:

• Horizon Zero Dawn - 3,3 millió
• God of War - 2,5 millió
• Days Gone - 1,7 millió
• Marvel's Spider-Man Remastered - 1,3 millió
• Uncharted: Legacy of Thieves Collection - 483 000
• Marvel's Spider-Man: Miles Morales - 450 000
• Sackboy: A Big Adventure - 63 000

Fontos megjegyezni, hogy a Horizon Zero Dawn volt az első olyan játék, amelyet PC-re is eljuttattak, szóval bőven volt ideje feltornászni az eladásokat. Ehhez képest a Miles Morales mindössze 3 hónapja vált elérhetővé a dia elkészítésekor, szóval első ránézésre ezért tűnhet olyan kevésnek.

A PC-s eladásokon felül a ResetEra „Lant_War” néven futó felhasználója nemrég megosztott egy friss eladási adatokat tartalmazó képet, amelyen az látható, hogy a megjelenés óta hogyan is teljesítettek a first-party PlayStation címek.

Hozzászólások: 8
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A The Last of Us miért nincs a listában? Olvastam egy cikket, ahol azt írták 3.9 millió darabot adtak el belőle PC-re...
0
0
0
0
GeorgieP avatar
Johetne mar a Ghost of Tsushima...😋
0
0
0
0
DoggyDog avatar
Horizon Zero Dawn meg van ps-re, soha nem játszottam végig, mert akárhányszor elkezdtem egyszerűen nem kötött le...a Days Gone szintén ugyanez a kategória volt nálam. Miles Morales-t, bár végigtoltam, de nagy nyomot bennem nem hagyott, míg a Pókember remasteredre, még nem volt időm, hogy huzamosabb ideig játszak vele, de szintén meg van. Unchartedek az én világom ott főleg a 4. rész az minden szinten egy zseniális játék, míg a God of War egy másik világban szintén jó alkotás, de többszöri végigjátszás után nem üt akkorát, mint az első vagy 2.-nál, míg ugyanez az Uncharted 4-nél például nem mondható el, gyakorlatilag nincs egy unalmas pillanat sem benne, még akkor sem , ha 5. végigjátszást tolja az ember. Míg a Sackboy nem lett rossz, de nem is egy LittleBigPlanet szint lett sajnos. Van benne élet, de nem annyi, hogy túl "színesnek" titulálja az ember, gondolom ezért is lett ilyen alacsony az eladási száma.
0
0
0
0
no avatar
Én tegnap tettem hozzá a számokhoz a Horizon-nal, most már annyira akciós lett, hogy akkor is megéri, ha csak 1-2 órát játszanék vele.
0
0
0
0
downuser avatar
Vonatkoztassunk el a woke-nyomulástól egy kicsit. Ha csak magát a játékmechanikát, történetet, párbeszédet, optimalizáltságot és a belerakott tömény tartalmat vizsgálva nézzük a Spider-Man Remastered/Morales játékokat, akkor kis túlzással, de ki merem jelenteni, hogy számomra az volt a legjobb átirat. Beletettem vagy 120 órát biztosan. Indokolatlanul lekötött, és játszatta magát.
1
0
0
0
💬 3
no avatar
@downuser: Alapvetően teljesen hidegen hagy a játék és a világa is, de annyira dicsérik olyan sokan, hogy csak teszek vele egy próbát. Mondjuk a Days Gone vagy a Horizon olyan magasra tette nálam a lécet, hogy finnyás lettem :)
0
0
0
0
downuser avatar
@Scyllarus: Azért dicsérik annyian, mert tényleg jó lett.
0
0
0
0
no avatar
@downuser: Ebben bízom :)
Mondjuk, az Elden Ringet is dicsérik... De egy próbát megér.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció