Kiszivárgott három Intel Alder Lake-S CPU specifikációja

Szerző: xoki | 2021. July 17. | hír | 3 hozzászólás

A Zhihu fórumján közzétett bejegyzés alapján kiszivárgott három Intel Alder Lake-S szériába tartozó K-szériás CPU specifikációja, amelyek feltehetőleg az Intel partnereinek szétküldött korai példányokon alapszanak.

Az Intel nem tervez változtatni a specifikációkon, szóval miután elkezdődik a tömeggyártás a kiskereskedések részére, a processzorok fő tulajdonságai nem fognak különbözni. A szivárgásban szereplő Core i9-12900K, Core i7-12700K és Core i5-12600K specifikációja két részre bomlik: P-Core és E-Core. Ez azért van, mert az Alder Lake CPU-k hibrid technológiával készülnek majd. A P-Core jelzi a nagy teljesítményű „nagy” magokat, míg az E-Core az energiatakarékos „kicsi” magokat. Korábbi szivárgásoknak köszönhetően pedig már azt is tudjuk, hogy a nagy magok alapja a Golden Cove, a kicsi magoké pedig a Gracemont mikroarchitektúra lesz.

A alábbi specifikációkról van szó:

Az Intel Alder Lake-S széria alapja a 10 nm Enhanced SuperFin node lesz. A széria egészen 16 magos termékekig terjed, azaz a Rocket Lake-S szériához képest dupla annyi maggal is készül majd processzor. Egyébként ez a 12. generációs Core széria lesz az első, amely a DDR5 memóriát, illetve a PCIe 5.0-t is támogatni fogja. A széria az év vége felé várható.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Alacsonyabb fogyasztásra számítottam az új big.LITTLE megoldással, persze majd meglátjuk. Kíváncsi leszek hogyan fog szuperálni ez a felépítés a gyakorlatban, a függetlenebb feladatoknál nyilván jól fog működni pl. CB, de más esetben ha az adott szoftver nincs felkészítve erre akkor visszafoghatják egymást a magok a nem megegyező erőforrások miatt.
4
0
0
0
💬 2
AMDMonsteR avatar
@LordSzalko: Nekem ez nem érthető.
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: +1 Én is azt hittem az új 10 nanométer és a Big.Little dizájn együttese 95 wattos TDP-t eredményez. De úgy látszik csodák nincsenek :D
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció