Kiszivárgott az Intel Alder Lake mobil CPU-k felhozatala

Szerző: xoki | 2021. March 10. | hír | 3 hozzászólás

Kiszivárgott az Intel 12. generációs Alder Lake mobil CPU-k listája, illetve néhány fontosabb információt is megtudtunk a processzorok specifikációiról.

A lenti képet @9550pro tette közzé a Twitteren, amelyből kiderült, hogy a CPU-k 5 W-tól 55 W-ig terjedő TDP-vel érkeznek. Akár 8 kicsi és 8 nagy mag is jellemezheti a termékeket, amelyek 96 EU-ig terjedő iGPU-val készülnek, így azokat több különböző eszközben is felhasználhatnak, mint például laptopok és tabletek.

Az Alder Lake mobil széria 19 SKU-ból áll majd, melyeket 3 fő csoportba (Alder Lake-M, Alder Lake-P és Alder Lake-S) soroltak be. Az Alder Lake-M M5 és U9 processzorokra válik szét, az Alder Lake-P U15, U28 és H45 CPU-kra, az Alder Lake-S pedig csak H55 processzorokra.

Az Alder Lake-M kettő M5 CPU-ból áll majd, amelyeket tabletekhez készítenek, aztán ott van még négy U9 CPU, melyek ultravékony laptopokba kerülnek. Az Alder Lake-P lesz a legszéleskörűbb csomag a vékony és könnyű laptopok piacán. Az U15 processzorok a mainstream szegmensbe kerülnek, és az U9-cel megegyező specifikációkkal érkeznek, ellenben egy kicsit nagyobb TDP lesz jellemző rájuk. Az U28 a T&L laptopokba kerülnek, míg a H45 a nagy teljesítményű laptopokba. Végül, de nem utolsósorban az Alder Lake-S, azaz a H55 processzorok a nagy teljesítményű mobil munkaállomásokat és a flagship gaming laptopokat célozza meg.

Hozzászólások: 3
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Elég komoly kockázatot vállal ezzel az Intel, nem hiszem hogy a fejlesztőket annyira mozgatná a Hybrid téma, hogy munkát fektessenek a meglévő alkalmazásaik frissítésébe, már pedig ezen áll vagy bukik az egész. Olyan lesz ez mint anno a Bulldozer, technológiailag érdekes gyakorlatban meg kuka.

Szeretnek veszélyesen élni, maradjunk ennyiben.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Laptopokba még jó is lehet. Kérdés milyen erősek lesznek azok a kis magok és milyen órajelen járnak majd. HT meg ahogy látom ki is marad. HT vs kis magok csata lesz? 😃 Asztali vonalon mondjuk biztos lesz HT is... csak kis mag(ok) minek...
0
0
0
0
xCube avatar
Na akkor mindjárt kezdődik itt a shitstorm.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció