Menu

Kiszivárgott a 12. generációs Intel Alder Lake-S CPU-k ára

Szerző: xoki, 2021. szeptember 03., hír

Egy ismert leaker, @momomo_us felfedezte, hogy néhány európai kiskereskedés már beárazta az Intel hamarosan megjelenő mainstream asztali processzorait, vagyis az Alder Lake-S szériás modelleket.

A kiszivárgott információk alapján a flagship Alder Lake-S CPU Core i9-12900 néven érkezik, amely 8+8 magos lesz, és 540-608 euróért (áfa nélkül) lehet majd beszerezni. A deaktivált iGPU-s KF verzió 30 euróval lesz olcsóbb. Mindkét SKU drágább a Core i9-11900K (Rocket Lake) CPU-tól.

Először nem lehetett tudni, de a hír felbukkanását követően a Tweakers megerősítette, hogy holland kiskereskedésekről van szó. A kiszivárgott képen pontosan látható a CPU-k ára áfával és anélkül.

Az Intel még az év vége előtt kiadja majd ezeket a processzorokat. A vállalat október 27-én egy speciális eseményt tart, ahol valószínűleg az Alder Lake-S széria bejelentésére is sort kerítenek. Ez a széria támogatni fogja a DDR4-et, DDR5-öt és a PCIe Gen 5 szabványt is. A CPU-khoz a 600-as lapkakészleten alapuló új alaplapra (LGA1700 socket) lesz szükség.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 1
pinkyke avatar
hülye intel fel fogás minden új proci új alaplapot igényel és még mindig 14nm-en vannak 10 alá még mindig nem sikerült menniük tök gáz ez a cég.🤣
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb