Kissé jobban melegszik az új PlayStation 5 modell

Szerző: xoki | 2021. August 31. | hír | 15 hozzászólás

Korábban kiderült, hogy néhány helyen már elérhetővé vált a PlayStation 5 konzol újabb verziója, amely az eredeti verzióhoz képest 300 grammal könnyebb lett, illetve a Sony megkönnyítette az állvány összeszerelését is.

Egy YouTuber, Austin Evans hozzájutott a konzol újabb kiadásához, és videójában megmutatta, hogy a Sony pontosan mit változtatott rajta. A konzol mindkét verziójának szétbontása után látható volt, hogy az új modellnél a Sony egy jelentősen kisebb hűtőbordát használt. Ez pedig természetesen a hűtésre is hatással volt, és a videó alapján a konzol majdnem 5 fokkal lett melegebb.

Egyelőre nem tudni, hogy a cég miért pont az alapvető komponensek egyikéhez nyúlt hozzá a PS5 életciklusának korai szakaszában. Mindenesetre jelenleg nehéz megmondani, hogy ez az extra hő okozni fog-e bármiféle problémát a jövőbeli vásárlóknak.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
NTSC Jani avatar
Azért néztem erről több videót normális szakértői véleménnyel, s nem melegszik jobban a gép. Azért mert hátul melegebb levegő jön ki, az nem azt jelenti, hogy megfő a gép. Épp az a jó, ha több meleg jön ki hátul.

Austin Evans nem igazán csinálta meg szakmailag ezt a videót, sokan le is hordták emiatt ezt a gyönyörűséget.
0
0
0
0
Magoold avatar
Én GPU és CPU párosom 60C° felett vannak hosszas játékok alatt. Sőt emlékszem a RX590 -es kártyám elment 74C° is. Nem kell annyira félni a 58C° -tól.
0
0
0
0
johnny632 avatar
A videó alapján, kemény 3 fokkal melegszik jobban. Most ez akkor annyira szörnyű? A gépemben a VGA mostanában 2 fokkal tovább melegszik. Vigyem SOS szervízbe? :D
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@johnny632: Amilyen cikkeket leközöltek a témáról.....
Volt ahol egy lángoló háttér benne egy ps5 konzollal és valami olyan szöveggel, hogy durván gondok vannak a melegedéssel🤣. Aztán a cikkben levan irva, hogy, gyakorlatilag semmit se jelrnt.
0
0
0
0
Barnus321 avatar
A termelt hőnek valahova mennie kell! Attól még, hogy a hátulja okádja ki a meleget, nem biztos, hogy a gép szarabbul áll hőmérsékletileg.
0
0
0
0
DarKBeast avatar
hat inkabb legyen csondes mint felszaljon :D
0
0
0
0
💬 1
santakigyo avatar
@DarKBeast: Az a, baj a hűtőborda méretének csökkentése pont nem a csendesség oldalára billenti a mérleget. De majd kiderül.
0
0
0
0
griff55 avatar
Már bocsi, de a hülyegyerek csak a digitalt szedte szét, és hőfokokat se tudott rendesen mérni mert a gép belsejében semmilyen mérést nem végzett.
Tele van ez a csatorn pontatlan vagy félrevezető videókkal.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 5
Larten avatar
A költségek miatt. Gondolom kivették a bordák egy részét, lemérték, hogy még így is a megengedett tartományon belül vannak a maximum értékek. Az átlag játékosnak meg amúgy sem tűnik fel. max ha direkt hőmérőzi a konzol seggét, és a gyártó zsebében is több lé marad. Itt a kérdés az, hogy majd a később érkező, a vasat komolyabban megizzasztó játékok alatt hogyan fog teljesíteni a hűtés.
0
0
0
0
xCube avatar
Ahogy Larten is írja, a költségek csökkentése miatt. Valahogy profitábilisabbá kellett tenni a gépet.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Mert a Sonynak új az, hogy megfelelő a hűtés és nem tudott az érzéssel mit kezdeni. Gyors változtatásra volt szükség.
0
0
0
0
sunny474 avatar
Tény, spórolás ide oda ez akkor sem volt indokolt. Pláne, hogy lehet out of box még megfelel, de aztán kicsit poros lesz / szárad majd a paszta stb és mindjárt túlmelegszik. Javítsatok ki ha tévedek, de gondolom egy PS-ben is van hűtőpaszta :D
0
0
0
0
TeMeRolEee avatar
@sunny474: Mire kiszárad a hűtőpaszta, addigra már valszeg nem lesz garanciális a gép, feltételezvén, hogy nem valami intelféle szupergagyi hőszigetelő pasztát alkalmaznak.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció