Kína szigorúan korlátozza az ország fiatal gamereinek játékidejét

Szerző: Pafry | 2021. August 31. | hír | 21 hozzászólás

A játékfüggőséget 2019 óta megtaláljuk a WHO hivatalos mentális betegségeinek listáján, és bármennyire is abszurdnak hangzik, sokaknál mára már ténylegesen egy valós problémát jelent az, hogy képtelenek mértéket tartani a videójátékkal töltött óráikban, és ez könnyedén a szociális kapcsolatok kárára megy.

Kína mindig is egy radikálisabb országnak számított, ha korlátozásokról volt szó, hiszen náluk rengeteg a filmekben és a játékokban is a cenzúra, valamint csak a kormány által jóváhagyott tartalmakat böngészhetik az emberek az interneten. Most a játékfüggőség ellen kívánnak tenni az ország vezetői, amely jelenleg Kínát igencsak súlyosan érinti.

A kormány a tizennyolc év alattiak esetében hozott egy meghatározó döntést, akiknél már korábban is bevezettek egy hasonló játékidő-csökkentő határozatot. Akkor még csak annyi volt a kikötés, hogy a kiskorú gamerek ünnepnapokon 3, az összes többi napon csak másfél órát tölthettek online játékokkal. A Kínai Sajtó és Publikációs Adminisztrációs Főhivatal bejelentése szerint az új szigorítás tovább csökkenti ezt az időt, immáron csak ünnepnapokon, pénteken és a hétvégéken játszhatnak a fiatalok online, akkor is csak este 20:00 és 21:00 között. Ez így mindössze átlagban heti három órát jelent.

Sokakban felvethet ez a fajta intézkedés bizonyos etikai kérdéseket, hol húzódhat vajon az a határ, amikor még nincsenek korlátozva a szabad jogaink bármihez, és mennyire van joga a kormánynak mélyen beleszólni a lakosai magánéletébe. Mindenesetre rövid távon ki fog derülni, hogy használnak-e ezek a fajta szigorítások az ország gamereinek, vagy inkább csak ártanak.

Hozzászólások: 21
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
szilver avatar
És ezt hogy fogják ellenőrizni/betartatni?
0
0
0
0
💬 3
MentaStrike avatar
@szilver: Nos, ott az interneten a kedves Micimackó és barátai mindent látnak :)
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@szilver: Egy olyan országról beszélünk,ahol már évek óta működik a társadalmi kreditrendszer.
0
0
0
0
susguy avatar
@szilver: Úgy ahogy minden mást.
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Online játék úgyse való 18 év alattiaknak, (egy mmo-ba is csak állandóan politizálnak a cseten), plusz ne battleroyalozzon a gyerek, játsszon normális single playerekkel :)
0
0
0
0
retek77 avatar
Több idejük van csalást gyártani..........még ennyit sem engednék nekik!!!!!
0
0
0
0
💬 3
Mast3rGamer1982 avatar
@retek77: Neked se kellett volna ennyit gépnél töltened, de mégis azt tetted. Szval csend
0
0
0
0
retek77 avatar
@Mast3rGamer1982: Én legalább nem csalók mint ők........ De igaz, nekem sem kéne még ennyit sem gép előtt lennem.
0
0
0
0
Mast3rGamer1982 avatar
@retek77: Nem minden esetben csalnak a kínaiak a videójátékokban, vannak köztük teljesen legit, tisztességes játékosok is.
0
0
0
0
no avatar
Igaz, ez a szigórítás csak a 18 év alattiakra vonatkozik de még így is túl szigorú szerintem.
0
0
0
0
WeKing avatar
Ezt csak úgy itt hagyom.
Spoiler!
https://kepkuldes.com/images/48fbf2855cbdeeca385603943947cf6f.png
0
0
0
0
hotdog19 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
YoRHa 2B avatar
@hotdog19: Kínában szocializmus van nem szabadság :?
0
0
0
0
hekli96 avatar
Online játék, tehát ugyanúgy tudnak napi 26 órát kockulni csak nem online XD

De most a játékidőt félretéve, Kína már régen korlátozza a
szabad jogaink bármihez
. (vagyis a saját polgárainak) Addig amíg a mi életünkbe nem próbál ilyen módon beleszólni addig ez az egyéni belső problémájuk. A mai fejlett világban a megfigyelő rendszerek miatt nem egyszerű lázadást/forradalmat végig vinni, azt elismerem (fegyveres/békés egyaránt). De MÉG nem lehetetlen, ha viszont nekik ez kell hát egészségükre. Azért Kína nem Észak Korea, járnak oda külföldiek és valamilyen módon csak tartják a kapcsolatot a kitelepült rokonokkal, látniuk kéne, hogy nem normális, amit a kormányuk csinál.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@hekli96: Külső szemlélőként tartjuk nem normálisnak, általunk elfogadottnak.
Nyugatabbra meg azt nem tartják normálisnak ami nálunk megy, hiszen:
járnak oda külföldiek és valamilyen módon csak tartják a kapcsolatot a kitelepült rokonokkal, látniuk kéne, hogy nem normális, amit a kormányuk csinál.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@Palanova: Én sem tartom normálisnak, ami nálunk megy, nem csak tőlünk nyugatabbra, de választási csalás ide vagy oda (nem akarok bele menni, hogy van-e, vagy nincs, illetve mekkora) nálunk "demokrácia" van. Ha a többség le akarná őket váltani akkor a következő választás folyamán megtörténne, ott ez nem opció.

De értem, amit írtál, náluk teljesen más a kultúra, a társadalom előbbre van az egyénnél míg nálunk majdnem, hogy a totális ellentéte. Nekik nem feltétlen abnormális, hogy a kormány ilyen szinten beleszól a privát életükbe. Ezért is írtam, ha nekik ez kell, hát egészségükre. Nem terveztem soha semmilyen szinten Kínába utazni/költözni szóval amíg ez az egész a határaikon belül marad az ő dolguk.
0
0
0
0
Thomaz avatar
Ha ez ráveheti a nyugati fejlesztőket, hogy ne fogadják el Tencent pénzét, az már egy győzelem.

Spoiler!
Ne feledjük, hogy a kommunisták legnagyobb ellensége mindig is a többi kommunista lesz.
Azért remélhetőleg azt a három órát azzal fogják tölteni, hogy a kormányuk alkalmatlanságáról beszélnek, és arról, hogy hogyan lehet felkelést kirobbantani. Most már csessze magát Winnie the pooh de tényleg.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Thomaz: Nem fogja. Túl rövidlátóak ahhoz hogy a nagy zsák pénzre nemet mondjanak. Komolyabb helyzetekben, választott kormányok mondtak igent kínai zsetonra...akkor egy játékfejlesztőtől ne várjuk el sokkal erősebb gerincet - tisztelet a kivételnek, de róluk meg úgy sem hallunk.
0
0
0
0
Morfium95 avatar
Ha nem lenne ennyire elb*szott a világunk, senki sem akarna virtuális valóságban élni.
10
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ha egyszer meghalok, csak arra kérem a jóistent hogy Kínába ne reinkarnáljak. :(
3
6
0
0
💬 2
TRACERHD avatar
@zsiroslangos: Soha a büdös életbe nem élnék kínában.
1
0
0
0
zsiroslangos avatar
@TRACERHD: Magamtól én sem az tuti.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció