Kiderült az Xbox Series X megjelenési dátuma és ára

Szerző: xoki | 2020. September 09. | hír | 32 hozzászólás

Már a nyakunkon vannak a következő generációs konzolok, amelyek közül az Xbox megjelenési dátumáról és áráról rántották le először a leplet.

Az Xbox Series S megerősítését követően a Microsoft felfedte, hogy mindkét következő generációs konzoljuk november 10-én fog debütálni. Az Xbox Series X kiinduló ára 500 dollár lesz, míg az Xbox Series S 300 dolláros árcédulát kap. Az ajánlott magyarországi fogyasztói árakat szintén közzétették az Xbox Magyarország hivatalos Twitterén, amelyek a következők:

Az Xbox Series S nem tartalmaz majd lemezmeghajtót, vagyis csak digitális játékok futtatására használható, illetve nem lesz alkalmas a 4K gaminghez sem, de amennyiben nem rendelkeztek ilyen kijelzővel, akkor mindenképpen egy jó választás lehet.

Az Xbox Series X és Xbox Series S szeptember 22-étől lesz előrendelhető, és mindkettő november 10-étől válik majd elérhetővé.

Hozzászólások: 32
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
kazuhiro avatar
Remélem a PS5 is hasonló árban lesz. Szerintetek várható ebből is 2-3 év múlva pro verzió? Mondjuk nemhiszem hogy szükség lenne rá 😃, de nem kizárt a jövőben...
0
0
0
0
💬 1
cabus26 avatar
@kazuhiro: Pletykálnak róla,hogy lesz.
0
0
0
0
carl18x avatar
Elég jó ajánlatt, egy RTX 3070 áráért jön egy komplett konzol, ami már kicsomagolás után működőképes. 😀
0
0
0
0
💬 3
carl18x avatar
@vyne: Átlag embernek elég? Akinek nem videójáték az élete miért ne ? 😃
0
0
0
0
sean avatar
@carl18x: Én erősen gondolkozok rajta, lehet kiárulom a gépemből amit tudok, aztán veszek egy használt One X-et, vagy beruházok egy Series X-re, legalább nem csak porosodik a TV a falon. Ma már ritkán játszok, ha épp nincs semmi olyan dolgom. Nekem így tökéletesen megfelelne, netezni meg minden másra ott a laptop ami szintén csak porosodik. Ha nekiállnék megint gépet fejleszteni csak elcseszek egy rakás pénzt, aztán 2 év és minden elavul, kezdhetem elölről. Persze a konzol is elavul, de olcsóbb mulatság, manapság egy jobb VGA többe kerül mint egy konzol. Igaz egy gamer PC-nek párja nincs, de ahogy öregszem már nem hoz annyira lázba.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
Ezt az Xbox szériát ki fogom hagyni, mert egy relatív okés gépem van. Ha a Sony is adna egy olcsóbb kisebb PS5 S-t vagy valamit, lehet meg is venném, mert érdekelnek az exkluzívak.
0
0
0
0
💬 4
gigazte avatar
@TheMenkuPocok: Elvileg a lemezolvasó nélküli nagyjából 100 dollárral olcsóbb lesz, persze jó lenne már egy hivatalos ár is, hamár a Microsoft is lépett egyet előre.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@gigazte: Vajon milyen szinten lesznek elérhetőek a régebbi címek PS5-re? Érdekelne pár, ami PS4-re jött ki.
0
0
0
0
gigazte avatar
@TheMenkuPocok: 3 variációról tudni eddig. Van olyan, amit ingyenesen upgradelnek(lásd Witcher 3), van amit nagyjából 10 eurós áron lehet upgradelni(lásd FIFA, és társai), ha megvan a ps4-es változat belőle, és vannak olyan fejlesztők is, akik újra eladják a játékot teljes áron(lásd GTA V, Control). Igazából megjelenéskor fog kiderülni, hogy a régebbi játékok esetén mi lesz a helyzet, mert ezzel kapcsolatban nem sok információt osztottak még meg velünk, de szerintem jobbára a játékot fejlesztők, és kiadók fogják ezt diktálni.
0
0
0
0
no avatar
@TheMenkuPocok: Elvileg úgy lesz, hogy legtöbb PS4-es játék rendesen menni fog PS5-ön úgy ahogy PS4/PS4 PRO-n (Esetleg több FPS-el vagy magasabb felbontással, de grafikailag ugyan az marad). A Másik lehetőség, hogy csinálnak a fejlesztők egy next gen változatot. Ez 3 féle képen lesz: Az első variáció, hogy megkapja ezt egy ingyenes updateként. A második nagyjából egy DLC pár €-ért. A harmadik meg, hogy az egész játékot újra meg kell venned. Ez így kvázi olyan mint eddig a Remastered kiadások.
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Annak akinek nincs PC és esetleg nem is tervez egyáltalán PC gaminget a jövőben de van mondjuk egy 4k tv a nappaliban a Series S konkrétan tökéletes választás ennyi pénzért, szinte már ajándék. 2k 120 fps 100ezer forintért? 😃 Nyilván nem minden játéknál de hát akkor is...😂 Az X se lett túlárazva, voltak azért itt szóbeszédek 200.000+ról is ahhoz képest baráti, és egész reális is(pláne a mostani gazdasági helyzetben). Jó lenne ha a Sony sem csak a 24 karátos ps5-t pörgetné hanem bejelentené végre az árakat a földi halandóknak szánt gépekhez...😆
0
0
0
0
xCube avatar
Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a két rendszerchip más gyártástechnológiával készül. Hogy miért? Az árak miatt... .

Ez még nem jelent rosszat, de az S gyakorlatilag a mostani XBO X teljesítményét hozza, konkrétabban alatta teljesít grafikus processzor terén.
0
0
0
0
💬 3
Quadgame94 avatar
@xCube: Ezt erősen kétlem. Egy architektúrát egy adott fab-re terveznek. A tavalyi sima 7 nm (N7) és a mostani fejlettebb 7 nm (N7P) között árban kb. alig lehet diferencia. Sokkal kisebb lesz a lapka, mint a Series X-ben: 360 mm2 vs ~200 mm2. És a 6 GB 192-bit memóriát is kihagyták, blu-ray drive-ot is.
0
0
0
0
xCube avatar
@Quadgame94: Ebben teljesen igazad van, én is átrágtam a témát, de attól még ott motoszkál a fejemben a gondolat 😃 .
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@xCube: Végül kiderült hogy csak N7P 😃 190 mm2 a lapka. Jó kicsi. De amúgy sztem bulnak rajta. 340 dollar korul van a költség.
0
0
0
0
MrPsziho avatar
185k egy igencsak erős gépezetért + gamepass amibe beleolvad az EAplay ha jól tudom.....kiváncsi leszek a sony mit lép
0
0
0
0
💬 14
Rocky12 avatar
@MrPsziho: Valóban, a hardvert és a nyers erejét figyelembe véve ez egy kitűnő konzol lesz.

A 300 ezres gépem ott fog sírni a sarokban 😂 😢
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Te tervezed megvenni én godolkodom rajta.😂
0
0
0
0
Rocky12 avatar
@Gadam97: Hát még nem tudom 😀 Gondolkodom rajta de lehet majd csak jövőre. Lehet a következő gépfejlesztés helyett inkább ez lesz, ha nem tudok egy erősebb gépet összerakni még drágábban sem.
0
0
0
0
no avatar
@Rocky12: Hát nekem komoly gépem van de lehet el adom mert nem igen játszok mostanában max 1-3 játékkal rajta.😃
0
0
0
0
no avatar
@MrPsziho: Igen jól írtad az is benne lesz már EAplay.😉
0
0
0
0
gigazte avatar
@MrPsziho: A Sonynak nem kell semmit lépni. Elég 1-2 exkluzív cím, aztán el is adják a konzolt. Viszont én még mindig nem értem, hogy erre GamePassre minek vág fel mindenki annyira. 😂 Ja mert a Microsoft az elmúlt években mást nem tudott felmutatni? Engem hót nem érdekel, inkább csináljanak normális játékokat...
0
0
0
0
MrPsziho avatar
@gigazte: Azért picit megmosolyogtató hogy ebben a generációban tény hogy a sony a ps4-el megnyerte mivel a micro a startot ritka szarul csinálta s az elején szinte az összes stúdióját elengedte (mert hát minek is exclusive ugyebár? 😊 ) de mintha mindenki elfelejtette volna hogy a ps3 érában a micro picsázta inkább el a ps-t (igaz nem ennyire látványosan s nem is eladásügyileg ) s voltak jó exe címek de több volt a középszerű s olykor rossz címek mintsem a jó. (s nem nem vagyok xbox fanboy ebben a genben pl ps4 prot vettem) A gamepass-re meg azért vág fel mindenki (legalábbis én emiatt preferálom) mert sok jó játékot kapsz szinte fillérekért s nem 1 játék volt amit a büdös életbe nem próbáltam volna ki de ha már ott van benne meglesem max letörlöm. Tény és való hogy a micro most erre a generáció kezdésre összeszedte magát s az is tény nem hagyományosan vett konzolként tekint az xbox brandre mint a sony hanem szolgáltatásra (jelenleg ez látszik legalábbis) s ha ténylegesen növekedni fog a AAA játékok ára akkor valószínűbb hogy az emberek nagy része(casual) ezt a fajta szolgáltatást fogják választani exe címek ide vagy oda (mert azért a TPS eken kívül más fajta exe címeket nem nagyon gyárt jelenleg a sony bár tény hogy minőségiek deee azért nem mindegyik olyan hú b+ kategória azért ha az ember leszedi a #sonyjátékokalegjobbak szemfedőt) S nem nem azt mondom hogy szar a sony mert nem az s nem azt mondom hogy nem kellenek exe címek mert kellenek! Szóval ha a micronak bejön ez a stratégia akkor igenis a sonynak fel kell majd kötnie a gatyáját ha versenyben akar maradni vesztesség nélkül (mert azért egy TLOU 2 vagy UC4 szintü játékot nem olcsó s nem rövid idő elkészíteni )
0
0
0
0
gigazte avatar
@MrPsziho: Ez megint csak a mellébeszélés, erre a szolgáltatásra nem lehet egy új konzolgenerációt építeni! Főleg hogy hamarosan teret hódít a cloud gaming is, aminek köszönhetően már végképp nem kell majd Xboxot venni(ami miért is jó?)! Ezt a szolgáltatást egyébként csak is azért köszönhetjük a Microsoftnak, mert az új játékaikat a kutya se vette volna meg, tisztelet a kivételnek! Én se vagyok teljesen Sony párti, de látja az ember, hogy mekkora bal*** a Microsoft... Ha a Sony véletlenül jobban ráfeküdne a Playstation Nowra, akkor megint csak ott lennénk ahol a kutya el van ásva! Csak hát nekik a játékok minősége a fontos, és hogy egyre több exkluzív tartalom legyen Sony oldalon, ami hosszabb távon szerintem kifizetődőbb.
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: jah végül is a GPU része a cloud is a mic-nél és a ea game-ek is benne mint fifa nba stb. jah és elég tré game eket ad ki a gamepass-ba lásd red dead redemption 2 igen sokan nem ott probálták, jah várj de hogynem,
a ps now nem tud akkorát ütni, mint a GPU hogy miért azért mert a GPU-val nem csak a konzol hanem a pc és 14-étől már a mobil piac is levan fedve, a PS now only PS nincs se mobilra se pc-re így kisebb piac , nem véletlen tolja a AAA exclusivokat a Sony, amik jok, de 1-1 cím kontra a több 100-al.
0
0
0
0
gigazte avatar
@laciqwer: Továbbra is a Microsofton kívüli játékokat sorolod itt nekem! 😂 Haverom is mire elkezdte rajta a Red Dead Redemption 2-t, addigra le is került róla, szóval átlagos munkás embernek munka után nincs ideje, hogy ilyen rövid alatt kipörgessen csak a fősztorit nézve egy 50-60 órás játékot! Alapjáraton az ilyen szolgáltatások ellen vagyok, inkább kifizetem a teljes árat egy játéknál, vagy várok az akcióra, csak akkor tudjak játszani amikor én akarok!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: itt most kiragadtál 1 játékot, de ennél sokkal több, van,
nekem is van elmezes játékom, de van pár digitális is, viszont a legtöbb az GP-s.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@gigazte: Tisztelt Uram, Uraim !

Én is az MS oldalon azt látom most nagy húzásnak, hogy tényleg gombokért kapunk egy rakat játékot. Aki mondjuk nem engedheti meg magának család stb mellett, hogy havonta vegyen játékokat magának annak tökéletes választás ez a lehetőség mert beletud kóstolni abba, hogy mit kínál az ekszbáksz. De azért tény, hogy az új konzollal ne csak ezt tudja mutatni a Microsoft. Mert ez édeskevés ahhoz, legalább is nekem, hogy majd egyszer vegyek egy Xbox Series X-et. Jelenlegi genből rendelkezek mindkét konzollal és én azt látom exkluzív címek terén a PS4 a befutó.

Viszont lenne egy másik kérdésem is az itt jelenlévőkhöz. Ti elfogjátok adni a meglévő konzoljaitokat vagy ameddig jönnek rá játékok addig megtartjátok őket? Én megfogom mert még egy rakatnyi játék vár rám amit be kellene pótolnom ha lenne rá időm. Amit tudok leértékelésekkor veszek meg digitálisan vagy nagy ritkán lemezesen.
0
0
0
0
gigazte avatar
@Arthur Morgan: Én akkor adom csak el, ha teljesen visszafele kompatibilis lesz, mert ha fele játékommal nem tudok majd játszani, amit megszereztem ps4-re, akkor nincs értelme eladni.
0
0
0
0
Bandi146 avatar
@Arthur Morgan: én igazából az exkluzívok miatt vettem ps4-et god of war, last of us, stb már egy jó ideje végig vittem a last of us 2-t de most a ki maxolásán dolgozgatok aztán vágok bele új exkluzív címekbe és miután végeztem az exkluzív címekkel nemtudom mit kezdek a konzollal de ez még elég messze van 😃 mivel minden mást PC-n tolok de nem hiszem hogy eladnám
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció