Kiderült a Windows 11 megjelenési dátuma

Szerző: xoki | 2021. September 01. | hír | 7 hozzászólás

A Microsoft hivatalosan is bejelentette a következő generációs Windows megjelenési dátumát, illetve blogbejegyzésükben minden fontos tudnivalóra választ kaptunk.

A Windows 11 a korábbi híresztelésekkel összhangban tényleg októberben, egész pontosan 5-én válik majd elérhetővé. Ettől a dátumtól pedig olyan új eszközökhöz is hozzájuthatunk, amelyeken alapból az új operációs rendszer található.

Az ingyenes frissítést szakaszokban juttatják el a felhasználókhoz, azonban az újabb eszközök élveznek majd prioritást. A Microsoft szerint 2022 közepéig minden, a rendszerkövetelményeknek megfelelő gépre eljut az ingyenes frissítés. A magas rendszerkövetelményeik miatt sokan csak manuálisan telepíthetik majd a rendszert, az automatikus frissítés csak a megszabott követelmények teljesítése esetén lesz elérhető.

A Windows Update jelezni fogja, ha frissíteni tudtok, de manuálisan is leellenőrizhetitek a Beállítások – Frissítés és Biztonság – Windows Update – Frissítések keresése opció kiválasztásával. Mivel a folyamat 6 hónapot vesz igénybe, így a régebbi gépeknél ne számítsatok azonnali találatra.

Hozzászólások: 7
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Richie1212 avatar
Szinte az elejétől használom a próbaverziót és eddig semmi bajom nem volt vele, remélem a végleges kiadással sem lesz. Sok Ramot zabál ezt mondjuk hátránynak felsorolnám, szóval ha játszani is akar rajta az ember nem árt egy 16 GB ram, mert alapból 6 gigát megzabál -a pro verzió legalábbis- viszont gyorsabban töltenek be a játékok, egyszer sem dobott ki, nem omlott össze, fps 10-15-el több van átlagban mióta kijött a win 11-es nvidia driver, illetve stabilabban tartja az fps számokat. Resident Evil Village RT nélkül maxon stabill 144 fps (win 10-en 128-132 volt, ami amúgy nem befolyásolta a játékélményt) RTX-el 110-128 fps (win 10: 98-115), bár tegyük hozzá azt a játékot amúgy is remekül optimalizálták.. :) Frissítéseket is gyorsabban telepíti, több lehetőség van személyre szabni a windows-t, teszenek a renszerhangok is. Nekem tetszik, de ez csak az én véleményem. Én csak játékra és szórakozásra használom a gépem, ebből a szempontból jól teljesít.
0
0
0
0
💬 2
FoLey avatar
@Richie1212: Hát nekem a jól bejáratott Windows 10 Pro-m eszik most 3,8GB ramot úgy,hogy csak egy chrome 1 ablak,discord,bittorent,MSI AB fut.
Ha Windows 11 véglegesben is ilyen produkcióra képes akkor átállok. Láttam már Win 7 és 10 között is ilyet,de végén már nem volt annyi az előnye. Azért megnéznék egy jól belakott Win 11-et hogy mit produkál.
0
0
0
0
Richie1212 avatar
@FoLey: Persze én is kíváncsi leszek a végleges verzióra, eddig kellemes csalódás volt :)
0
0
0
0
TikoTime avatar
Azt hazudták, hogy a Win 10 lesz az utolsó... Persze Gates és az egyenesség...
0
0
0
0
💬 3
Twist avatar
@TikoTime: Ehhez Bill Gatesnek már nagyon régen nincs semmi köze.
0
0
0
0
TikoTime avatar
@Twist: Akkor a második felét visszavontam.
0
0
0
0
Twist avatar
@TikoTime: Viszont az tény, hogy szeretnek ígérgetni össze-vissza ebben az iparban is :)
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció