Két 8K-s kijelzővel érkezhet az Apple VR headsetje

Szerző: xoki | 2021. February 07. | hír | 13 hozzászólás

Nemrégiben felbukkant egy hír, mely szerint az Apple 2022-ben egy új VR eszközt szeretne piacra dobni, amelybe állítólag még az Apple M1-nél is erősebb chip fog kerülni.

A cég headsetje lassan felveszi a végleges formáját, és ennek köszönhetően több érdekesség is napvilágot látott az eszközről. Úgy tűnik, két 8K-s kijelzővel érkezik majd, amely magyarázatot ad arra, hogy miért is van szükség egy jóval erősebb chipre.

A The Information szerint az Apple VR headsetje tehát két 8K-s kijelzővel érkezik, a mozgásérzékelést pedig több mint 12 kamera végzi majd. 8K-s tartalmak renderelése rengeteg erőt igényel, ezért az Apple a saját foveated rendering verzióján is dolgozott. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó szeme előtt lévő tárgyak renderelődnek teljes felbontásban, és minden más alacsonyabb minőségben jelenik meg.

A cég sosem az alacsony árairól volt híres, de amennyiben tényleg egy 8K-s eszközről van szó, teljesen érthető, miért egy 3000 dolláros árcédula kerül majd rá. Ugyebár az ilyen felbontású kijelzők és a különböző érzékelők sem számítanak olcsó mulatságnak. Az eddigi információk alapján úgy tűnik, nem a fogyasztók, hanem inkább a fejlesztők lesznek az elsődleges célcsoport.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
ichigo23619 avatar
hát ti nem tudom hogy vagytok vele srácok, de én majd csak akkor költök komolyabban VR ra ha már azon a szinten fog tartani mint a sword art online animében.
egyenlőre talán veszek egy psvr-t ami laza 60k ból kint van és már van hozzá szoftver amivel lehet pc vel is használni.
az iphone ról szólva meg annyira nem vészes a 12 nek az ára, mert pl most is a xiaomi mi 11 300ezres árcédulával fog jönni márciusban.
ezek a gyártók csak úgy sz@rják kifele a flagship telókat.
amit decemberben vettem mi 10t pro-t snapdragon 865 van benne, a mi 11 ben meg 888 ami csak 21% al jobb, plusz 21% ért meg 120hz es super amoled kijelzőért nem vágnék ki az ablakon plusz 80k-t, főleg ha betörik a kijelző idővel a super amoled kijelző cseréje az ips kijelzőhöz képest horror árban van.
0
0
0
0
sean avatar
A Cofidis meg a Provident felkészül a rohamra 😃 Az iPhone 12-nél is ment a hiszti a vaskos árcédula miatt, mégis sokan ott aludtak a bolt előtt hogy elsőként vehessék meg 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
Nem vagyok odáig a VR-ért, viszont ha ez ilyen formán igaz, nagyon kíváncsi leszek rá, már csak próba szinten is, hogy vajon végre elér-e a ténylegesen reális élményig...
0
0
0
0
no avatar
Ha ténylegesen olyan adottságokkal fog megjelenni mint amiket egy ideje olvasni lehet, akkor bőven korrekt ár érte a 3000$. Kíváncsi vagyok a Foveated Rendering megoldásukra hogyan szuperál majd élesben.
0
0
0
0
no avatar
Apple-nél a jelmondat: nem nekünk kell a legolcsóbbnak lennünk.
0
0
0
0
hekli96 avatar
Szép és jó a 2x 8k, csak mi a ***om fogja ezt meghajtani, 4db 6900 XT/3090 TI?
0
0
0
0
💬 5
bukta2 avatar
@hekli96: Ott a pont! 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@hekli96: Az se 😃 nem tudom hány Hz es lesz ez a VR cucc.. de 2db 8K-s kijelzőt egyenlőre valami 3090TI SLI fogja meghajtani !
Szóval jelenlegi árakat elnézve olyan 8-10 millió forintért már játszhatsz is vele majd 😀
0
0
0
0
FrozenBlade avatar
@MaximumGame: Tiszta baráti ár, már csak a meglévő ökoszisztéma miatt is megéri venni egyet. 😃 Egy fullos mac pro meg annál azért egy csöppet drágább. Egy olyan mellé egy ilyen már csak apró pénz.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@FrozenBlade: Tanáraimnak mind mac-van és jó lassúak 😃 enyémhez képest
Aki csak dolgozik vele annak jó a Mac 😃
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@MaximumGame: Hogy jön össze a lassúak, és munkára mégis jók? 😃
Amúgy is... én is épp csak szenvedek vele... LoL
0
0
0
0
no avatar
Gondolom majd ehhez sem adnak kábeleket hanem neked kell megvenned őket darabját 500 dollárért 😃
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Alternatív cím: +2 nullával érkezhet az Apple VR Headsetje 😜
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció