Készül a Resident Evil 4 remake-je

Szerző: xoki | 2020. April 14. | hír | 31 hozzászólás

A Resident Evil 2 és 3 remake sikere után kezdetét vette a Resident Evil 4 felújítása is, amelyet a VGC több forrása is megerősített.

A fejlesztést a PlatinumGames egykori fejese, Tatsuya Minami által alapított M-Two stúdió végzi majd, és a tervek szerint 2022-ben számíthatunk a játék megjelenésére. A Resident Evil 4 korábbi direktora, Shinji Mikami visszautasította a Capcom ajánlatát, mivel jelenlegi projektje (GhostWire: Tokyo) mellett nem jutna ideje ezzel is foglalkozni, de ettől függetlenül nyitott arra, hogy különböző tanácsokkal lássa el a fejlesztőcsapatot.

A Metacritic pontszáma alapján a 2005-ös Resident Evil 4 a Capcom legjobb játéka, amelyből 7,5 millió példányt értékesítettek a különböző platformokon. A közel 10 éves játékból már rengeteg port és remaster készült, de egy valódi remake még nem. Ugyebár a GameCube után napvilágot látott a PS2-es verzió, amely új tartalmakat is hozott magával. 2007-ben Wii verzió is készült, majd ezt követően 2011-ben jött a HD remaster, amely PS3-ra, Xbox 360-ra és PC-re jelent meg, illetve 2016-ban Xbox One-ra és PS4-re is.

Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Resident Evil 4 Remake
Megjelenés: 2023. March 24. (PC)
Műfaj: Akció, Túlélő-horror
Fejlesztő: CAPCOM
Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
visor261 avatar
Na meg is van az új ff7...
0
0
0
0
no avatar
Ez a játék az a játék amit a legtöbbször játszottam életemben végig, kb. 250 x, volt nap , hogy 5x is, de már nem szoktam mert beleuntam a minden módon való végigjátszásba.Nagy dologgal kellene előállni, hogy nekiálljak újra.Ebben gyenge volt a Mercenaris mód, viszont a játékmenet és a hangulat brutális.Ha az 5. részhez hasonló Mercenárist tudnának belőle kihozni, akkor esetleg kijátszanám miatta.
0
0
0
0
rollo avatar
Nagyon szerettem ezt a jatekot 😀 Eredetiben van meg. Meg koronaert vettem - atszamolva kb. 50 euroba fajt.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Nem akarok belerondítani a témába, (sok rajongó van aki várja) de akkor most minden réginek számító részt remake köntösbe öltöztetnek?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Scorn Face: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Igen sejtettem, hogy azért nem csak a külső burkolaton szépítenek, hanem ha úgy adódik akkor belül is munkálkodnak majd. Köszi lényegre mutató válaszodat.
0
0
0
0
pcboy avatar
3 remaket kihagyom mert nem szeretem a frusztráló üldözést. De anno sokat játszottam a re 4-el kíváncsi leszek hogy mi plusz lesz ebben.
0
0
0
0
no avatar
Code Veronica X Remake-et a népnek!!!!
0
0
0
0
kaland21 avatar
Most akkor az összes Resident evilt remakelik? na innen látszik hogy nincs már új ötlet és a régieket kell lenyomni mindenki torkán!!!
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@kaland21: Nem fogják az összeset pl. a 6-ot biztos nem, mert az nem lett vmi nagy siker. Meg szerintem az 5-nek sem lesz remake-je.
0
0
0
0
kaland21 avatar
@arnold892: most már minden sajnos erről szól és nincs semmi új ötlet csak a régi gameket tolják le újra a torkunkon!!! am nekem ezzel olyan nagy bajom nincs mert megvan mind2 remake de csak kéne már valami új is!!!
0
0
0
0
Shadow Fan avatar
Remélem a remake-ben lesznek feliratok a bejátszásban.
Nem az a baj hogy remake-ek készülnek, hanem az a baj,hogy a fő részekkel nem is haladnak.
0
0
0
0
gyuri191 avatar
az irányitás vagyis inkább a célzás az jó ha újitva lesz pl resi 2 remaster féle irányitás a resi 4 hez tökéletes lenne szerintem és könnyedebb lenne jóval
0
0
0
0
gigazte avatar
Inkább a Veronica legyen, mint a 4? Messze jobb volt a 4. rész, és sokkal nagyobb a rajongói bázisa is, és egyébként a legtöbb ember szerint a Veronica volt az egyik leggyengébb rész... Szerintem a régi emlékeitek csalnak, nem is kicsit! Üzleti szempontból abszolút a 4 a jobb választás!
0
0
0
0
💬 10
enslaved avatar
@gigazte: A 4. rész tökéletes volt eddig is, a legjobb Resi ami valaha is kijött, vajon mit tudnak majd hozzátenni még? Grafikán lehet persze csiszolni, de az még kevés egy remake esetében.
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved: A játékmeneten bőven van mit csiszolni. Játszottam a ps2-estől elkezdve, a pc-s porton át 1-2 remasteredel, de úgy őszintén egyiknél se nagyon találták el az irányítást. Talán az előző remastered volt a legjobb ebből a szempontból! Egyébként a helyszíneken ez az új engine hatalmasat javítana vizuálisan, csak annyira ne variálják át, mint ahogy a 3 remakejét! Mindenesetre pozitívan állok hozzá, mert ez már az új generációban fog megjelenni!
0
0
0
0
enslaved avatar
@gigazte: Mondjuk nagyon közeli volt a főhős háta, az engem is zavart az elején, de hozzászoktam, az 5. rész ugyanígy el volt nagyolva. Remake esetében a vírus nevét is meg lehetne változtatni az éppen aktuálisra:-( Nem poénnak szántam, bár az lehetne.
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved: Hát hogy őszinte legyek az 5., és 6. rész már nem is nagyon érdekelt. Az újabbak közül a 4. rész tetszett csak nagyjából, a másik kettőt meg coopban végigjátszottuk, és elengedtük utána.
0
0
0
0
enslaved avatar
@gigazte: Az 5. még tetszett, ugye én akció orientáltabb játékos vagyok, plusz ne legyen túlbonyolítva😀
0
0
0
0
gigazte avatar
@enslaved: Nekem az 5. rész csak helyszín miatt nem tetszett. A játékmenetet azt élveztük, hiába volt annyira lehúzva!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: A rajongói bázis nem erről árulkodik, hogy a nép mindenképpen a RE4-et szeretné látni Remake formában mint következőt. Az eddig látott nagyobb mértékű szavazásokban a Veronica jött ki győztesen több mint kétszer annyi szavazattal.

Megkérdőjelezhető a döntés, bár megsértődni nem fog az ember, ellehet majd a RE4 Remake-el is szórakozni.
https://i.imgur.com/1tSIIDe.pnghttps://i.imgur.com/zUYggJn.png
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Én még mindig nem értem, hogy miért akarják ennyire a Code Veronica-t. Se a lények, se a játékmenet nem volt akkora durranás! Nem hiszem, hogy többet ki tudnának hozni belőle, mint a 3 remakejéből. Régen se nyújtott semmivel se többet, mint a 2., és a 3. rész, sőt ezek jobbak is voltak. Egyébként mondjatok már egy, vagy több olyan jelenetet, ami megmaradt bennetek a játékból? Én egyedül Steve "halálát" tudom felidézni, de az is egy vicc volt... 😆
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Nekem igazából mindegy melyik rész következik Remake formában, ha hasonlóképpen tálalják őket mint az előző kettőt (bár az utóbbi kettőnek az egyvelege lenne a legideálisabb) Nekem a 4. rész története szimplán nem jött be annyira, meg az irányítás sem volt számomra a helyén, persze 1-2 óra után már úgy is hozzá szokott az ember.

Az eredeti RE3 sem a történetével remekelt egyébként, ott az akció vitte el a hátán a "show"-t úgymond, ehhez képest a Remake-et is helyén kezelték akció szempontjából, csak például konkrét pályarészt nem kellett volna kivágni belőle, ez miatt rövid is lett. Ettől függetlenül ugyan úgy tudtam élvezni.

Veronica-t is lehetne helyén kezelni és akkor abból is születhetne egy ütős Remake.
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko: Hát nem tudom, engem ez a 3 remake inkább szkeptikussá tett. Sok olyan dolgot kihagytak, amit szerintem kár volt, és amiket beraktak, azok ilyen bazári húzások(Jill defend tette be nálam a kaput rendesen...😆😉 voltak! Még egy fél évet csúsztathatták volna, aztán lehet egy teljes egész játék lehetett volna belőle. A választási lehetőségek kihagyásával egyébként az újrajátszási faktort csinálták ki!
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Battleroyale után a remake lesz az új őrület? Persze mindent is felújítanak, kivéve azt, amit tényleg kellene.
0
0
0
0
💬 2
vyne avatar
@SuperPuma: Szerintem amig remake addig nincs gond, ha viszont remaster azt nyugodtan hanyagolhatjak, mert egy kis szinezesen kivul mas kulonbseg nagyon nincs a remaster es az eredeti jatek kozt.
0
0
0
0
no avatar
@vyne: Szerintem sincs gond a Remake témával amíg ilyen formában tálalják őket.
0
0
0
0
Apor avatar
Az Umbrella Corps nevezetű multiplayer játéknak látszó tárgyat nem akarják véletlenül rimékelni, vagy felturbózni, hogy az emberek elkezdjenek végre azzal is játszani, lassan úgy ... 4 év után ? 😃
0
0
0
0
no avatar
Veronica-nak jobban örültem volna, 4 az annyira nem fogott meg soha, de ez is megteszi.
0
0
0
0
💬 1
tivike avatar
@LordSzalko: Nade, ha ezt kapjuk akkor átmenetileg ez is megteszi. Majd kántálunk egyet megint mint 2005-ben. 😀
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
tivike avatar
Bizony bizony.... ennek a hd remake-je pont elég lenne. Amúgy meg ez is király rész volt. De egy code veronica nagyon tetszene nekem os.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció