Készül a Metro Exodus folytatása

Szerző: xoki | 2019. August 15. | hír | 30 hozzászólás

A THQ Nordic vezérigazgatója, Lars Wingefors befektetőkkel folytatott beszélgetése során egy prezentációban felfedte, hogy a Saints Row és a TimeSplitter mellett egy másik népszerű széria folytatásán is elkezdtek dolgozni. Mivel csak néhány hónap telt el a Metro Exodus megjelenése óta, így valószínűleg kevesen számítottak rá.

A következő részen a 4A Games dolgozik, akikről korábban felbukkant egy pletyka, mely szerint a csapat egy AAA játékon kezdett el dolgozni, és egészen eddig nem tudtuk, miről is van szó. Bár a következő Metro nem szerepelt a kiadó jelentésében, Nathan – aki részt vett a cég befektetői prezentációján – Twitteren közölte, hogy Wingefors tényleg megemlítette, hogy készül a folytatás.

Tehát most már biztos, hogy kapni fogunk egy negyedik Metro 2033 részt is, viszont annak ellenére, hogy a játék sikeres lett, a folytatás bejelentése egy kicsit meglepő. A Metro Exodusban ugyanis a Metro elhagyása kerül a történet középpontjába, illetve a játékban történt események után elég nehéz elkészíteni egy folytatást. Mindenesetre meglátjuk, mivel rukkolnak majd elő, remélhetőleg nem kell sokat várnunk a leleplezésre.

Metro Exodus
Metro Exodus
Metro Exodus
Megjelenés: 2019. February 15. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: 4A Games
Hozzászólások: 27
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
HARD avatar
miért irja nekem a metro játék a DLC re hogy UNAVAILABLE amikor a goldot vettem meg ? 😃
0
0
0
0
gyuri191 avatar
Ez mind szép és jó csak az a baj hogy olyan gyorsan jön még az exodust se vittem ki sőt még a metró reduxot is pótolnom kéne mert már rég vittem ki azokat erre meg jönne már az új rész is nem az hogy nem örülök de már olyan gyorsan jönnek a játékok hogy nem lehet lépést tartani velük .
0
0
0
0
HARD avatar
Ez mind szép és jó de mi a helyzet arról a két DLC-ről ...?
0
0
0
0
bassus16 avatar
Míg zárt terű játék volt mindenki nyílt világra vágyott. Most, hogy nyílt világú lett most mindenki zárt térre vágyik. :/
0
0
0
0
💬 4
19ati93 avatar
@bassus16: Majd csinálnak egy a kettő közti átmenetet és akkor az lesz a probléma. 😃
0
0
0
0
YoRHa 2B avatar
@19ati93: Az exodus pont a kettö között van 😃
0
0
0
0
Saviour avatar
@bassus16: Hát ez a baj, a fejlesztők nem akartak nyílt terű játékot viszont zárt terűt sem és egy katyvasz lett az egész, ezzel rontották el pl a Caspian map hatalmas, de olyan üres hogy majdnem abba hagytam úgy eluntam annál a résznél, lootolgathatunk meg 1-2 felszerelést felszedhetünk és ennyi, nincs mellék küldi csak a fő szál, és így egy üres mapot kaptunk, Már a Volga mapon is éreztem ezt a dolgot. A történet egyébként nem volt rossz.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@bassus16: Számomra a hanyatlást az open world hozta el. Az a sablonosság ami jellemzi. Unalmas kóborlás,semmit nem érő mellékküldetések,rejtett vackok keresgélése. A lényeg a fő küldetés meg alig teszi ki a játékidő negyedét. Azontúl nagyon gyakori, hogy a főkűldetések ugyanúgy egy zárt területen játszódnak mint ma nagyon utált cső fps-ek. Arról nem beszélve, hogy az AI nem fejlődött semmit hosszú évek óta.
0
0
0
0
tivike avatar
Ja mindenki nagy fan. Szóval ezt is addig kell tolni, míg el nem rontják. Csak finoman jelezném, hogy már az exodus-nak sem volt sok köze a Metro történethez. Nagyon a Star Wars felé tart ez az egész.
0
0
0
0
💬 10
tivike avatar
@LordSzalko: Azért mert elkanyarodik az eredeti sikert hozó történettől. Azt hiszem kár ennyire pörgetni mert a minőség rovására fog menni. Jobb lenne, ha a többi könyvet vennék elő alapoknak és úgy csinálnának új részeket. Metro XYZ helyett lehetne pl Metro Róma ami az "Az ég gyökerei" történetén alapulhatna. És így tovább... Ezek a könyvek még mindig jók. De ha évente jön egy újabb fiktív folytatás előbb utóbb kapunk egy "Artyom vs. Predator" játékot ami teli lesz mikrotranzakciókkal. A lényeg a pénz és, hogy évente jöjjön valami. Nagy kár. Sok kiadó lépett már ebbe a hibába. Példa játékok: NFS, COD. A metronak a történet volt a sikere.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@tivike: A probléma inkább az, hogy kezd elmenni nyitott világú játék irányába. Unalmas mászkálás meg kocsikázás már éppen elég volt az utolsó részben is. Minden bizonnyal még jobban ilyen irányba fog menni amivel be is áll a sorba.
0
0
0
0
susguy avatar
@santakigyo: Néha csodálkozom hogy ez még nem igazán tűnt fel az embereknek, pedig ez az open worldözés ugyanolyan sablon hülyeség lett mint a zombik vagy a battle royale. Feleslegesen húzzák rá a játékokra anélkül hogy kezdeni tudnának vele valamit, de ezt még eszik az emberek rendesen. A GTA egy viszonylag jó példa volt egy épkézláb open worldre de az ötödik résznél már ők is szenvedtek hogy tudjanak is rakni valami foghatót bele az épületeken és a domborzaton kívül. A kaszinó is megjelenés óta (hat év) a játékban van, de csak pár hete hogy végre értelmet is kapott és nem csak egy díszlet.

Exodus nem tudom hogy jól oldotta meg-e vagy sem, de ma már inkább húzom a számat ha valami open worldöt ígérget.
0
0
0
0
tivike avatar
@santakigyo: Igazad van.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Nekem érdekes módon az első két Metro nem jött be, nem is játszottam őket végig, az Exodust viszont igen. Nem kellett kínlódni a lőszerekkel, töltényekért vásárolgatni, a helyszínen lehetett kraftolgatni a táskából, és open world ide vagy oda, mindig lehetett tudni merre kell menni. Nem kellett lopakodni folyton, ha meg is láttak bőven volt esélyed arra hogy túléld. Számomra ezek az első kettőből hiányoztak, ott állandóan lőszer meg gázmaszk hiányom volt. Sajnos nekem kell minden lövöldözős játékba némi COD feeling is😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
@enslaved: Ezek az újítások nekem is bejöttek. Nekem az open world felé elkanyarodás nem tetszett, mert ha nem nézzük a töltelék mászkálást akkor ugyanzt kaptuk mint az előző részeknél. Eltévedni tényleg nem lehetett. Lopakodni igazán könnyű volt,akkor se vettek észre ha melettem szaladtak el.
0
0
0
0
enslaved avatar
@santakigyo: Lehet, vakok voltak a lények, nekik is megártott a sok gáz😆 Abban mondjuk igazat adok hogy sokat kellett mászkálni olykor a semmiért, ezt nem szerettem a Ghost Recon Wildlands - ben sem.
0
0
0
0
no avatar
@tivike: Szerintem semmivel nem volt rosszabb, sőt nekem kifejezetten jobban tetszett mint az előző részek (pedig nagy kedvencem a többi is, ahogyan a könyvek is)

Nincs ezzel semmi probléma, hogy ne ma könyv alapján készül szigorúan. Ebben a játékban is szorosan együtt működtek az íróval, szóval nem ők szülték a sztory-t.

Eddig a játékosok nagy része "open world" free roam pályákat akartak, a játékosok nagy része sem tudja eldönteni mit akar, így a fejlesztőknek pláne nehéz megfelelni, persze mindig a fejlesztő a ludas. 😊
0
0
0
0
Picisarkany avatar
@tivike: Mert maga a metro története alias
Metro 2033 - könyvadaptácó (részben)
Metro Last Light - gluhovszkij tollából jött
Metro Exodus - 50/50
És mondhatni olyan tripla A kategóriás játék ami ritkán jön ki, nem úgy mint öhm (COD,Far Cry, BF) túlerőltetett játékmenetes túltranzakciós, történetről szétrágott csontjai.
A játékot az sajnos kicsikét megbélyegezte meg kicsit hogy az EPIC Store exkluzívként felvásárolta és pont rosszkor kiadás előtt egy hónappal jelentették ki (Én csak röhögtem ezen mert amikor az elején kihirdették az előrendelést Steam-en egyből rácsaptam és csak néztem mi a vége), szóval a kiadó a THQ nordic is bűnős benne. Maga az Exodus története eléggé rövidre sikeredett, de atmoszféra, a zenéje csillagos ötös nálam, meg az AI az az AI a s.t.a.l.k.e.r-ban jobb AI volt mint az Exodusban. Ja és kommentelő havernak aki pikkelt az open world miatt, pont hogy jó jött nem a hasznára de jó jött, mert van néhány könyv vagy annak folytatása ami kívül a metrotól játszódik (mint a készülőben lévő metro univerzum Magyarországon játszódó könyve.
0
0
0
0
-ARK- Doctor avatar
Örülök, hogy lesz folytatása. Én hatalmas fan-ja vagyok a játéknak, meg a könyveknek is. Szóval Metro forever. 😃
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
19ati93 avatar
Nukleáris folyóba szeretnél úszni? 😃
0
0
0
0
no avatar
@19ati93: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Amilyen súlyt cipelsz magaddal a játékban nem valószínű, hogy akarnál úszni, de még ha rá is kényszerülsz nem hiszem, hogy úgy néznél ki mint aki tud úszni, még ha tudsz is 😃
0
0
0
0
Apor avatar
Kapunk egy Stalker-t téli környezetben. 😀

Remélem jó lesz !
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Apor: S.T.A.L.K.E.R ből se lenne rossz egy uj resz az biztos 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@YoRHa 2B: Jaja! 😀 😀 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció