Képeken az új AMD Radeon Pro

Szerző: xoki | 2021. April 10. | hír | 6 hozzászólás

Egyre közelebb lehetünk a következő generációs AMD Radeon Pro grafikus kártyák megjelenéséhez, mivel nemrégiben egy leaker közzétette az azt ábrázoló első képeket. A mérnöki példányt pontosan nem nevezték meg, de úgy tűnik, ez lesz az első munkaállomásokhoz szánt, RDNA2 architektúrával készülő kártya.

A képeket a Chiphell fórumra töltötték fel. Ezeken látható, hogy a referencia dizájn kék és szürke színpárosítást kap, de azt nem fedik fel, hogy konkrétan melyik modellről van szó. Állítólag a high-end RX 6800-as fogyasztói kártyákhoz hasonlóan erre is 16 GB memória fog kerülni.

A kártya hátoldalán találtható címke szerint az új Radeon Pro „Full Secure TT GLXL” GPU-val készül. Látható néhány különbség (MOSFET-k elhelyezkedése, csatlakozók), de a legtöbb komponens elhelyezése nagyban hasonlít az RX 6800 XT-re, vagyis szinte biztosan egy Navi 21 GPU-ról van szó.

A következő generációs AMD Radeon Pro kártyák előreláthatóan az Nvidia RTX A szériával szállnak majd szembe, amelybe jelenleg csak a 48 GB-os RTX A6000 tartozik, de később további modellek is érkeznek még.

Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
KENI07 avatar
Vagy inkább metál!😆
0
0
0
0
💬 1
Apor avatar
Fekete-vörös jobban illene hozzá. 😕
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Apor: Igazából a Pro széria már 17 óta az egyszerű kék, vagy éppen kék-fehér színezést használja. A 16-os Pro Duo volt még a hagyományos piros-fekete köntösben.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Köszönöm szépen az információt. 😀
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció