KA-szériás Comet Lake-S processzorokon dolgozhat az Intel

Szerző: xoki | 2020. July 27. | hír | 40 hozzászólás

Néhány új nyom alapján - amelyre @momomo_us hívta fel a figyelmünket Twitteren - úgy tűnik, az Intel újabb Comet Lake-S processzorok kiadására készül.

Ezek az egyelőre még bejelentetlen CPU-k állítólag Core i9 KA-szériás termékek lesznek. Az új modellek néhány európai kereskedés oldalán bukkantak fel. Mivel mind különböző áron tüntette fel a termékeket, így jelenleg nem tudni pontosan, milyen árkategóriába fognak kerülni, de feltehetően a K és KF széria között helyezkednek majd el.

Egyelőre azt sem tudni, hogy pontosan mit takar majd a KA megjelölés, de semmiképpen sem logikus i9-nek hívni a Core i5-10600K és a Core i7-10700K új verzióit. Egyébként az Intel CPU-k „K” megjelölése a nyitott szorzót jelöli, míg az „F” betűjel az integrált grafika hiányát mutatja, tehát a KA valami teljesen másra utal. Jelen esetben az alábbi processzorok bukkantak fel: Core i9-10900KA, Core i9-10850KA, Core i9-10700KA és Core i9-10600KA.

Hozzászólások: 39
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
MentaStrike avatar
Ki tippelt Avengers-re? [LINK] Mert az nyert egy semmit.
0
0
0
0
pinkyke avatar
Szerintem az intel el szégyelhetné magát hogy még mindig nem tud fel mutatni semmit se technológia terén csak a procik át nevezés megy nekik és ez akárhogy is nézzük szánalmas.
előbb utóbb úgy is az lesz hogy csődbe megy ha még sokat szórakozik a vásárlókkal már messze nem olyan jó procikat csinál mint régen meg az hogy a skylake procikat csak át nevezik és van pofájuk eladni ugyan azt a szart az meg már hallatlan.
csak azért mert ugyan azt át nevezik meg pakolnak hozzá pár szart attól még nem lesz az következő generáció ez még mindig csak skylake 14nm-es szar és az is marad.
majd ha le megy 10nm-es alá akkor lehet mondani hogy új generáció de,addig nem az.

és majd gépfejlesztésnél nem azt akarom hogy ugyan azt vegyem meg csak más néven mert pl ott van a i5-9400f és a i5-10400f ugyan az mind a kettő semmi külömbség nincs a 2 proci között csak a neve ez a intelnek a nagy fejlesztése? akkor én nem kérek belőle.
jövőre mikor fejlesztem a gépem az már nem intel lesz.
0
0
0
0
xCube avatar
Ez valószínűleg egy javított lapkarevíziót jelenthet, vagy a meglévő revízióból leválogatott stabilabb lapkákat.
0
0
0
0
💬 1
MentaStrike avatar
@xCube: Vagy éppen ezt, tudom nyolc napja írtad, de na. [LINK]
0
0
0
0
cabus26 avatar
A pénzlehúzás az megy az Intel részről.Semmi fejlesztés,csak egyre nagyobb fogyasztású meg magasabb hőt termelő processzorai.Az AMD legalább fejleszt és szépen beérte és bizonyos helyzetekben meg le is hagyta.
0
0
0
0
💬 1
bassus16 avatar
@cabus26: Mindenkinek megvan a választás joga. Ha találsz jobbat olcsóbban a konkurenciánál akkor megveheted azt is.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
A Selejtesebb procik amik nem bírják a nagy órajelet kapják a KA jelzést : Kicsit Autista proci 😃 kicsit lassabb !
0
0
0
0
💬 3
xCube avatar
@MaximumGame: Te szerintem pályát tévesztettél, internetes megmondómajom helyett humoristának kéne menned.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@xCube: Mivel 0 informacio szivarvott vagy tudott errol ezert s te kommented is csak talalgatas. Viszont teljesen mind1, mert kutyat nem erdekli. Javitott lapka? Hagyjuk mar. Persze mint "hir" erdekes. De nulla konkretum mellett ez sovanyka. Viccelni pedig sztem joga van mindenkinek. Mas forumon poenkodtam az XT elmevezess is. Hulyeseg az is.
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Quadgame94: Jah Ryzen XT + 40ezerért 100mhz el gyorsabb proci 😃
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@Quadgame94: Lásd feljebb. Annyival kiegészítve, hogy tőled sokkal több konstruktív és ismeretekre alapozó kommentet látok.
0
0
0
0
Maros avatar
Biztos 10. generációs feltuningolt processzorok lesznek.
0
0
0
0
💬 2
Quadgame94 avatar
@Maros: Az a KS. Senki se tudja mi ez...de igazabol kb 0 vizet fognak zavarni.
0
0
0
0
Maros avatar
@Quadgame94: Szerintem sem többet. A KS sem valami atyaúristen a K-hoz képest!
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
Látom megint csak az AMD-sek őrjöngenek, ti miért írtok egy olyan cikk alá amihez lövésetek sincs? Ez nem Epic hír!
0
0
0
0
💬 18
MentaStrike avatar
@Neuralink_2022: Miért, neked talán van arról valami információd, hogy mit jelent a KA rövidítés? Ha igen, kérlek oszd meg velünk.
Spoiler!
Amúgy ugyanúgy őrjöngenek az intelesek is az AMD posztok alatt, mikor fogalmuk sincs róla, csak megsúgom 😀
0
0
0
0
Neuralink_2022 avatar
@MentaStrike: Meg se nyitom az AMD-s hírt, nem tartózik rám!!!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Neuralink_2022: Nem tartozik rám 😆 Mintha akinek Intele van már ki lenne adva Santa Clara-ből, hogy megse nyissátok az AMD híreket! Meg a vegen rajonnetek hogy jobb procikat gyartanak, vagy hasonlót csak 40 ezerrel olcsóbban. Es ez am miert tartozik rad? 6700-ad van 9400F ennyi erobol mi kozod van neked a 10. Genhez foleg a KA-hoz, amirol meg senkixse tudja hogy mi. Ha erre akarsz valtani akkor neked tenyleg nem valo mas csak az Intel cikkek 😆 gondolom meg a hirlevelukre is fel vagyciratkozca akkora fanboy vagy 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Neuralink_2022: 😂 Mintha valami KKK tag lennél meg sem nyítod... Valami király utóda vagy talán ? 😃 Vagy Inteles Vezető ?

Quadgame9426 : +1

Nem szabad Inteleseknek AMD cikket megnyitni.. mert még kiderül hogy olcsóbban kapsz jobbat 😶
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MaximumGame: Ja 😆 lassan ilyen szekta lesznek. Az elso gyulesen 9900KS a legjobb feliratu poloban kell menni 😆 feher csuklya helyett kék 😆 karacsonyra meg octagon alakú dísz a fára 😆
0
0
0
0
MaximumGame avatar
@Quadgame94: 😂 sírok ezen 😆 😆 😂 😂 😂 😂
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Neuralink_2022: Spoiler!
Lehet meg se nyitod, de a kérdésemre továbbra sem sikerült válaszolni 😀 És úgy mondom, hogy Inteles gépem van, mégis az AMD-t ajánlom.

Ha nem lenne beteg árazása az intelnek (Vyne-t idézve a 10900K-jával: "40 FPS-el többet nyom ki, mint a 3900X!". Csak épp azt felejti el, hogy egy alaplapnyi ár a különbözet, és pár embert hidegen hagy az a "nagy" FPS különbség, ha éppen tud egy jót spórólni, de sokunk eszébe ez nem jut, mert keres az adott illető annyit, hogy megvegye a drágábbat, más meg épp örül, hogyha összerak egy normális gépet pár évre), akkor továbbra is ajánlanám azokat, de most letett az asztalra az AMD egy jobb ár-érték arányú processzort, ez van, el kell fogadni, és nem kell menekülni vagy rémeket látni az AMD-s posztoktól.
Szerinted miért nyert 5 díjat is az AMD a legutóbbi European Hardware Awards-on? Spoiler!
Ja és beraktam az eredményeket is, hogy Intel és AMD hány-hány díjat vitt eddig haza. Szívesen

2020: [LINK]
Intel: 0 / AMD: 5
2019: [LINK]
Intel: 2 / AMD: 1
2018: [LINK]
Intel: 2 / AMD: 2
2017: [LINK]
Intel: 1 / AMD: 3
2016: [LINK]
Intel: 1 / AMD: 0
2015: [LINK]
Intel: 2 / AMD: 0
Összesen:
Intel: 8
AMD: 11
Ha nagyon szeretnéd, a Community Awardsot is összeszedem neked, de az ezévi októberben lesz majd. De akkor se legyünk már ennyire Fanboy kategóriások könyörgöm, mindkét oldalnak szólva ezzel.
0
0
0
0
vyne avatar
@MentaStrike: Nahat, orulok hogy meg vagyok summolva... 😃

Csak épp azt felejti el, hogy egy alaplapnyi ár a különbözet, és pár embert hidegen hagy az a "nagy" FPS különbség

Par embert pedig hidegen hagy az a par tiz rongynyi kulonbseg is, ezt meg ti felejtitek el. 😃
Engem peldaul nem erdekel, legjobbat akaratam GAMINGRE ( ezt nem lehet elegge hangsulyozni) igy a legjobbat vettem, arra a celra.
Engem nem erdekel ki mit vesz, vegyel amd-t vegyel intelt, az en szemembe nem leszel se tobb se kevesebb barmire is essen a valasztasod. Az a baj, hogy mar majdnem nekem kene rosszul erezni magamat mert intelem van, es ezt ti csinaljatok. Spoiler!
Hal istennek pont leszarom. 😃
0
0
0
0
carl18x avatar
@vyne: Bünös vagy! 😃 10900K... Be kéne tiltani ( Joke) 😃 Hát mindenki vegye azt ami neki jól esik.
Igaz az AMD sokkal jobb ár-érték arány alapján, intelnél még van kis előny játékok alatt.
De azért tegyük hozzá ahol előjön az intel előnye 1080P és RTX 2080Ti a teszt környezett.
Aki meg ilyen kártyát vesz, szerintem minimum 1440P-ben fog játszani.
De ugyan ez igaz processzorra is, nyilván ha valaki I9-R9-et vásárol már 1440P felbontáson használja nagy esélyel vagy 4K.

Minden esetre idén még jön a Zen 3, ami még tovább emeli a játék teljesitményt! 😃
Arra nagyon kiváncsi vagyok mikor jön olyan 6-8 magos ahol egy CCX-ben kapjunk meg a magokat, és nem lesz késleltetés. A 3300X azért ilyen pokoli gyors, mert nincs fölösleges kommunikáció a 2 CCX között.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@vyne: Ha megnézted volna jobban, a hozzászólásom, akkor nem írtad volna ezt a hülyeséget:
Par embert pedig hidegen hagy az a par tiz rongynyi kulonbseg is, ezt meg ti felejtitek el.


Mert én meg ezt írtam:
de sokunk eszébe ez nem jut, mert keres az adott illető annyit, hogy megvegye a drágábbat, más meg épp örül, hogyha összerak egy normális gépet pár évre


Erre meg hadd válaszoljam azt, hogy azé fényezi majdnem mindenki az AMD-t most, mert aki nem csak "GAMINGRE" szánja a processzorát, az munkakörnyezetre AMD-t fog venni, aki meg BUDGET gamingre megy, megelégszik egy 3300X-el vagy 3600-al és egy 1660 Ti/Super kategóriás kártyával. Csak a baj az, hogy egyesek túlzásba viszik a Fanboy kategóriát, ugyanúgy AMD és Intel oldalon egyaránt, ezt el is ismerheted nyugodtan, és emiatt áll a bál.
Engem nem erdekel ki mit vesz, vegyel amd-t vegyel intelt, az en szemembe nem leszel se tobb se kevesebb barmire is essen a valasztasod. Az a baj, hogy mar majdnem nekem kene rosszul erezni magamat mert intelem van, es ezt ti csinaljatok.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@MentaStrike:
mert aki nem csak "GAMINGRE" szánja a processzorát, az munkakörnyezetre AMD-t fog venni


Én pont ide tartozom, de mégis INTEL van a gépemben és jó teljesít.
Szóval, változó ki mit használ munkakörnyezetben, te tény hogy a piros megoldást ajánlja sok mindenki az utóbbi időkben. Az épített munkaállomásokba is kezd elterjedni az AMD megoldása...

Csak a baj az, hogy egyesek túlzásba viszik a Fanboy kategóriát, ugyanúgy AMD és Intel oldalon egyaránt,


Igen, akik túlzásba viszik, azok a helyi seriffek 😀 😶
0
0
0
0
carl18x avatar
@Neuralink_2022: Azért az örjöngés túlzás, mert neked van fogalmad mit jelent a KA jelzés ? (KAKA) 😆
0
0
0
0
Larten avatar
@Neuralink_2022: Egy örjöngő AMD-set sem látni a poszt alatt, ellenben itt vagy te, a butthurtölt direkt triggerelő ráérős boomer.
0
0
0
0
Neo1989 avatar
@Neuralink_2022: Fanbolyok vannak mindenhol. Egyeseknek nincs annyi intelligenciája hogy felfogja agyilag hogy nem mindenki azt szereti amit Ő.

Le kell szarni. Én se írogatok AMD-s cikkek alá. Én is az Intelt preferálom.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@Neo1989:
Fanbolyok vannak mindenhol. Egyeseknek nincs annyi intelligenciája hogy felfogja agyilag hogy nem mindenki azt szereti amit Ő.


Pontosan!
0
0
0
0
no avatar
Alacsonyabb turbo-t tudok elképzelni "A" jelöléssel. De ezek ilyen useless release-ek akár csak önmagában a 10850K.
https://i.imgur.com/lQItekd.jpg
0
0
0
0
carl18x avatar
De vajon mit jelenthet a KA, Normális gyári hütést ? Alacsonyabb órajeleket ? 😃 Kiherélt IGP-t ? 😃
0
0
0
0
💬 1
Scorn Face avatar
@carl18x: KA : Kísérleti Alany
0
0
0
0
gigazte avatar
Eljutottunk odáig, hogy már becézik is a processzorokat! 😂
0
0
0
0
19ati93 avatar
nemsoká jöhetnek a KAKA-s viccek
0
0
0
0
Gomi87 avatar
nem értem miért erőltetik
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció