Itt a Need for Speed Unbound első előzetese

Szerző: xoki | 2022. October 06. | hír | 47 hozzászólás

Az Electronic Arts végre hivatalosan is bejelentette a következő Need for Speedet, ezzel megerősítve a korábbi szivárgásokat is. A népszerű versenyszéria következő darabja nagyban eltér majd az eddigiektől, mivel egy eddig nem látott stílus fogja jellemezni.

A Need for Speed Unbound látványvilága a hivatalos oldalon található leírások, illetve az első előzetes alapján a graffitit kelti életre, ezzel egy teljesen új stílust létrehozva. Az utcai művészet a Need for Speedben valaha látott legvalósághűbb autókkal, új vizuális és hangelemekkel ötvöződik, mint például a gyors löketet biztosító „Burst Nitrous”.

A cel-shaded, képregényszerű stílus valószínűleg nem mindenkinek fog bejönni, de mindenképpen egy friss élményt biztosít majd, amelyre sajnos elég régóta nem volt példa. A játék első trailerében a rapper A$AP Rocky is felbukkan, illetve az ő száma hallható alatta. Sajnos játékmenetet nem mutattak, de megerősítették, hogy a Need for Speed Unbound 2022. december 2-án válik majd elérhetővé.

Egyébként a hivatalos oldalon megtalálhatjátok az autók listáját, illetve a játék helyszínéül szolgáló Lakeshore térképét is.

Need for Speed Unbound
Need for Speed Unbound
Need for Speed Unbound
Megjelenés: 2022. December 02. (PC)
Műfaj: Akció, Verseny
Fejlesztő: Criterion Games
Hozzászólások: 44
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
repulomajom-legikoz avatar
Az elmúlt években sok NFS játék jelent meg, most azokról fogok csak írni, amiket végigjátszottam. Én azt érzem hogy nem jelent meg olyan NFS játék ami úgy kirívóan gagyi lett volna (bár volt ami nekem kimaradt, ezt le is írtam) többé kevésbé sokszor inkább az számít hogy kinek mi mennyire fontos egy autós játékban, illetve mi az az egyveleg ami a leginkább magával tudja sodorni az embert.

Amik Számomra a legjobbak voltak: Underground (2003) , Most Wanted (2005)

Underground: Maga a játékmenet nem volt voltaképpen olyan nagyon összetett (még a városban sem tudtál bolyongani), gyorsulási verseny, egy körös sprint verseny, több körös verseny. A város különböző helyein de olyan verseny hangulata volt az egésznek hogy olyat azóta sem láttam. Engem anno nagyon magával ragadott. Mindig csak éjszaka volt benne.

Most Wanted: Egy másik város, itt mindig csak nappal volt de volt napsütés, volt eső és sima ború. Kedved szerint tudtál bolyongani a városban, részletesebbek voltak a tuninglehetőségek, több autód lehetett egyszerre, sőt a fő ellenfelek autóját is elnyerhetted 1/3-os szerencsével. Sokkal több lehetőség volt benne mint az Underground-ban. Trafipax "vadászat" rendőrök előli menekülés miközben egyébb feladataid is voltak.

Nem sokkal utánuk: Hot Pursuit 2 (2002), Underground 2 (2004), Carbon (2006), Hot Pursuit (2010) The Run (2011) Heat (2018)

Hot Pursuit 2 (Ez az Underground előtti rész volt 2002-ben) Itt folyamatosan gyűjthetted a pénzt és annak függvényében tudtál autókat vásárolni. A sprint és a több körös versenyek mellett volt olyan hogy adott időn belül kellett teljesíteni egy-egy pályarészt és annak függvényében kaptál dellát illetve bronz, silver, gold eredményt.

Underground 2: Bár szintén jól állt neki ez az éjjszakai stílus, sőt testreszabhatóbbak voltak a tuninglehetőségek, szabadon lehetett bolyongani a városban is, megjelentek a drift versenyek. Az autóink is szerepelhettek a címlapokon, amit néha be is állíthattunk hogy a város mely részény milyen pozicíóban legyen az autónk. A versenyek száma is több volt, szóval tudott újdonságot mutatni az nem volt kérdés de talán részben a rengeteg hasonszörű verseny miatt nekem egy idő után kicsit ellaposodott a lelkesedésem, illetve eleve nem jött át nekem ugyanaz a verseny hangulat mint az egyben, Kvázi egy játékmagazinban sem adtam volna neki 90% feletti értékelést, amikben 70% alatti játék kb. már sz*rnak számított.

Carbon: Stílusában kétségtelen ez állt legközelebb a két Underground részhez. Kicsit másabb volt mint azok. Voltak benne rendőrök, voltak hegyiversenyek, az autókat alapvetően 3 kategóriába sorolta. Tehát nagyobb szerepet kapott az autók fizikája, szintén lehetett menni a városban, versenyen kívül. Sprint verseny, gyorsulási verseny, drift verseny, ezek ugyan úgy megvoltak benne.

Hot Pursuit 2010: A játék felében kifejezetten rendőrök elől kellett menekülni, másik felében versenyezni. Elég jó értékeléseket kapott amúgy.

The Run: Valószínűleg az általam legkedveltebb olyan rész volt, amit a leginkább lehúztak. Rövíd volt, nem voltak benne tuninglehetőségek, végtelenül egyszerű volt a játékmenete. VISZONT megkaptam benne azt amit SEMMELYIK NFS résztől sem! Változatosabbnál változatosabb pályákon kellett benne végigszáguldani. Gyönörű erdős résztől kezdve a sivatagon, havas pályákon, Las Vegas-on át. Nekem kellett egy ilyen NFS játék!

Heat: A legutóbbi NFS játék szerintem egész jól sikerült, sofőr testreszabása, rendőrök, versenyek, grafika szerintem minden a helyén volt annyira hogy el lehessen mondani hogy ez egy jó NFS játék lett.

Az undercoverről (ami talán 2008-ban jelent meg) is írhatnék még pár sort mert végigjátszottam. Tulajdonképpen egy beépített embert játsazottunk, tipikus városi versenyzős játék volt mint a legtöbb NFS, gyorsulási verseny meg drift nem volt benne ha jól rémlik. Olyan volt benne hogy 500 yard előnyt kellett szerezni az ellenfélhez képest (a sprint és a több körös versenyek mellett) tuning lehetőség nem volt benne csak autó vásárlás. Az mondjuk poén volt amikor a Bugatti Veyron-nal voltam már a játék végén és egyszerre öt rendőrautó üldözött és ott hagytam őket de úgy összességében nálam ez már inkább a középkategória felé hajlott. Ez is okozott kellemes pillanatokat de nem mondtam volna azt rá hogy "Na, ez egy kifejezetten jó játék"
0
0
0
0
💬 5
yugiohyugiohzebuyug avatar
@repulomajom-legikoz: Undercover-ben volt drag. És tuning is - megkapta a Carbon autosculpt rendszerét is:)
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Én 2008-ban játszottam vele, lehet hogy Igazad van és frissítettek néhány dolgot rajta, de itt inkább az a lényeg hogy mennyien nem játszottak vele egyáltalán amiatt mert lehúzták a játékot mindenhol, holott nem volt az olyan rossz........ Ha szóban kellett volna értékelnem én kb egy ajánlott kategóriába tettem volna...............
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@repulomajom-legikoz: Én is régen játszottam vele, szerintem alapból benne voltak ezek. Nem tudom, Nálad hogy volt... Nekem se volt vele gondom. Mondjuk volt egy olyan bug, hogy a levegőből random estek az autók meg repültek a pályán itt-ott, vicces volt.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
@repulomajom-legikoz: Írásod alapján mintha csak 1-1 órát játszottál volna velük
0
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
@MC MaRcI: Ha tudni akarod mit tudok EGY játékról írni, olvasd el a Vampyr tesztemet! Én itt csak azt próbáltam bemutatni/véleményezni hogy nem minden azon múlik hogy mi mikor jelenik meg illetve hogy mi minek a hányadik része, illetve hogy milyen sok minden ember/ízlés függő hogy mennyire tetszik valami, egyébként 7-8 játékról kellett volna egy kisebb tesztet írnom egy szimpla hozzászólásban?! Én ugyanolyan felhasználó vagyok itt mint te vagy akárki. Én is írhattam volna csak annyit hogy "Várom vagy nem várom" az új részt.
0
0
0
0
gamerINSANEdad avatar
Szerintem sem lesz ez olyan rossz. Csak könyörgöm.. a rock/metál vonal jöjjön már vissza a zenékbe. De gondolom, nem fog.
2
0
0
0
💬 1
T_rich avatar
az a gond, rég elkellett volna engedi amit már 10 éve loopoltok lassan, hogy "unDerGrounD2 , MoSt WantED " sose lesz már... születtek utána is jó részek, csak mi öregedtünk meg skacok... elkell engedni és meghagyni azt a 2-3 részt nosztalgia faktornak.. egyébként ez várós , jónak igérkezik .
0
0
0
0
💬 2
yugiohyugiohzebuyug avatar
@T_rich: Szerintem nem csak a nosztalgia teszi. Hozzáad, de a játékok is jobban sikerültek. Megvolt bennük valami, ami a Carbon után már nem igazán. És ezt azóta se sikerült visszahozni maradéktalanul. Pedig azt kellene. :) Lennének ötleteim, de sok minden nem fog megvalósulni sajnos. Nem öregedésről van szó. A ProStreet is megosztó lett, holott előtte 1-2 évvel jelentek meg az említett címek. És onnantól jött a lejtmenet. Pedig akkor még nem voltak "öregek", akik MW-UG-vel csapatták. : ) (most se mindenki az) Egyszerűen nem hozzák azt, amit elvárnak. Szerintem így alakult a történet:

Carbonig jó
ProStreet - megosztó, vannak benne jó elemek
Undercover - kanyarodjunk vissza, mert nem jött be a PS az embereknek, de még a BlackBox-nak se sikerült felérnie saját magához... ez is megosztó lett (nekem nem volt vele gondom)
Shift - más volt, sokaknak biztos ezért kimaradt vagy nem tetszett, de a tesztek nem lettek rosszak (szerintem se volt rossz)
HP 2010 - ennek nem volt rossz fogadtatása, itt volt egy pici fellendülés 2009-2010
The Run - szerintem sokaknak nem jött be, nekem sem, de van aki szereti, elindult még egy lejtmenet.. áttértünk a Frostbite-ra
MW 2012 - Fos. Criterion-t kukázzák.
Rivals - felemásnak látom, tetszett hogy legalább a színezést visszahozták a testreszabhatóságban...
NFS 2015 - 7 év után visszatért a tuning. erre vártak sokan... nagy volt a remény, ami annyira nem váltotta be a hozzá fűzötteket, nem indult túl jól
Payback - eh
Heat - és végre elérkezdtünk hosszú idő után egy olyan részhez, ami sok mindent visszahozott régről, tanultak az előző hibákból és nem lett rossz
Unbound - egyelőre azt látom folytatja a Heat útját és ez sem lesz rossz, a grafika egyediséget és Underground emlékeket adhat neki, még akár a Heat-nél is jobb lehet, ha okosan nyúltak hozzá... sokaknak nem tetszik a képregény, de sokak nem is tudják, hogy a játék közben valószínűleg kikapcsolhatóak lesznek az effektek, a karakterek rajszerűségébe meg nem hiszem, hogy sokan belehalnának... előbbi jobban zavarja őket, ami igazából opcionális valószínűleg: ) egyelőre megosztó, de ez még fordulhat is akár pozitív irányba
0
0
0
0
T_rich avatar
@yugiohyugiohzebuyug: viszonylag egyet értek veled, félig meddig :D
0
0
0
0
thug85 avatar
Olvasva a kommenteket teljesen beigazolódott, hogy megöregedtem.
Most tényleg srácok, ez menő? Ezt látván az jön le, hogy igen, ez egy jó kis NFS? Bár már én sem tudom mi az igazán NFS. Nálam már nagyon rég véget ért. Mindig képesek voltak alulmúlni magukat, de most aztán igazán odatettét. Ezt már nehéz lesz.
Lehet, hogy csak a 4 sör és rövid beszél belőlem, de kétlem.
1
0
0
0
Istvan1995 avatar
Nem rossz intró.
Első benyomásra nekem a Pókember: Irány a Pókverzum című film jutott eszembe a grafika miatt. Számomra szokatlan az előző részekhez képest. De kíváncsian várom.
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
Menő
Nekem bejon az a pókverzumos stílus
Remélem visszaternek a régi jó kis rap zenék a szériába
Nekem a heat is nagyon adja a jó zenéket hiányolom belőle
2
0
0
0
Payphoner avatar
Én el-el mosolyodtam a videó nézése közben de összeségében nekem is bejön. Csak egy dologbra reménykedek hogy csak az átvezető videókban, és a játékmenetben nem lesz jelen ezek a grefitis rajzos elemek, vagy legalább is könyörgöm hogy a nitro ne így nézzek ki :D
0
0
0
0
💬 4
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Payphoner: De, jelen lesz. Viszont vannak jelek, hogy lehet ki lehet majd kapcsolni.
0
1
0
0
Payphoner avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Na ennek örülnék
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Payphoner: Megerősítve, ki lehet kapcsolni őket. : )
0
1
0
0
Payphoner avatar
@yugiohyugiohzebuyug: köszi az infot, akkor már csak az első teszteket kell várni és lehet venni :D
1
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Amúgy ha már ez a stílus... Initial-D számot (Deja Vu?) a soundtrackbe!

(nem néztem, nézem, de szerintem adná így a stílus miatt, biztos sokan értékelnék)
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Annyira edgy, hogy az valami hihetetlen. Olyan mintha az utolsó percben az EA-nél azt mondták volna, hogy "Wow, a CyberPunk sikeres lett az EdgeRunners miatt, anime sells everything!! ezért cseréljük le a 3D modelleket gyorsan anime karakterekre így biztos mindenki megveszi 1000%".
0
0
0
2
💬 1
WeKing avatar
@Szabcsiadi: Elég régóta vannak pletykák arról, hogy ilyen stilusú lesz a játék. *insert surprised pikachu face*
0
0
0
0
dzsanko avatar
ha ez a játék se sikerül, akkor pörög a most wanted pepega mod 😎
1
0
0
0
💬 1
no avatar
@dzsanko: Helló! Beneveznék én is erre a "pepega" módra :) Mi kell hozzá? Alapjáték+a mód vagy, hogy van ez? :D
0
0
0
0
sinis avatar
Jézusom 🤣 hány éveseknek csinálják ezt?? Néééégy??
1
0
0
1
yugiohyugiohzebuyug avatar
Eddig ezen az oldalon vannak a legpozitívabb kommentek. :) Mármint aránylag többen szeretik itt, mint máshol. : D
Szintén kellemes csalódás. Hozza az UG-hangulatot több fronton is: az ugrató (nem az ugratás), macskaköves híd a folyón, kifejezetten UG-t idéző pályarészek (pl. "csatorna" ), képregényes történetvezetés, mintha távolabb lenne az autó is picit, mint az előző pár NFS-ben (tudom, lehet állítani vmennyire), bandázós hangulat, újra látni légbeömlőt a tetőn stb. Ha a zene is hozná az UG-MW szintet, az nagyon jó lenne.

Ne kúrják el. Legyen jó. Megvan rá az esély.

Szerk.: Az effektek lehet opcionálisak lesznek. A videóban amikor körbe körbe mennek az autók, normál füst van effekt helyett.
0
0
2
0
💬 2
DDarkness avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Ha okosak akkor állíthatóra csinálják ezeket az effektusokat. Ha nem is mindet, legalább párat, pl fékezéskor ne animált füst legyen hanem "rendes", meg ugratáskor ne rajzolódjon ki szárny a kocsi mellé stb stb. Lehet így sem lesz mindenki kedvence, de könnyebb megfelelni az embereknek, hogy kikapcsolhatóvá teszed azt ami megosztja az embereket.

Személyes preferencia INCOMING!!:
Én mivel amúgy is szeretem az animéket így nekem bejön.
2
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@DDarkness: Igen, az lenne a jó döntés. Látunk rá jeleket.
1
0
0
0
retek77 avatar
Ez mi a franc már megint, na mindegy!! Még jó hogy az 5 éves gyerekeknek van más amivel tudnak játszani
0
0
0
1
Belchior10 avatar
Na ja, tényleg nem mindenkinek fog bejönni. Nekem se... Ez van, majd talán a következő rész.
0
0
0
1
💬 1
sinis avatar
@Belchior10: 2 szál cigim van rá, hogy az sem 🤣 ahogy nekem sem
0
0
0
0
Tibuu avatar
Videó alapján nem rossz a játék kicsit fura rajzolt cucc meg szélén van de majd kiderül milyen lesz hát ha ez jó lesz meg hátha lesz benne belső kamera igaz kevés rá az esély egyik need for speed-ba se volt nem hiszem ebbe bele teszik de jó lenne már
0
0
0
0
💬 3
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Tibuu: Volt, csak nagyon régen. Nem lesz benne elvileg.
0
0
0
0
Tibuu avatar
@yugiohyugiohzebuyug: melyik résznél ??
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Tibuu: NFS 1-2-3-4-Porsche ebben az időszakban, hogyha keresgélsz, akkor szerintem találsz. : ) De ezek tényleg nem maiak.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Azért megkövezés jár ha aztmondom én nevettem ezen a videón? Lehet csak azért érzek így mert ez a graffiti meg kemény niga téma nagyon távol áll.
De az biztos, hogy ez ingyen se kell majd,kár érte.
3
1
0
1
💬 1
kismadar avatar
@santakigyo: Az röhejes inkább, hogy ezt az animés cel shading grafikát keresztezik a normálissal, akkor már döntsék el, hogy a 2 közül melyik legyen, mert így elég felemás az összkép!
1
0
0
0
dzsanko avatar
Nekem Underground feelingem volt a videótól. 👽
2
0
0
0
💬 1
redbull6969 avatar
Na ezt nem is mondanám olyan rossznak 😎😁
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
Jó a stílus, van benne egy kis Heat, de elsőre a Juiced ugrott be amire hasonlít, bár lehet csalnak az emlékeim. Nekem várós.
1
0
0
0
zsolo avatar
Nem tűnik rossznak, várjuk a gameplayt aztán kiderül mit kapunk...!😁🤔
2
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció