Ismét bocsánatot kért a CD Projekt, a javítások után jönnek a DLC-k

Szerző: xoki | 2021. January 14. | hír | 97 hozzászólás

A CD Projekt társalapítója, Marcin Iwiński egy új videóban beismerte, hogy alábecsülték az előttük álló feladatokat a Cyberpunk 2077 előző generációs konzolokra történő elkészítésével kapcsolatban. A videóban a bocsánatkérés mellett választ kaptunk néhány fontosabb kérdésre is: a szétküldött tesztkódokról, a DLC-kről és az ingyenes next-gen frissítésről.

Marcin Iwiński szerint az eredeti terv az volt, hogy először PC-n kihozzák a játékból a lehető legjobb látványt, és azt később hozzáalakítják a konzolokhoz. Elég régi konzolokról beszélünk, de ettől függetlenül a kezdetekben egyáltalán nem tűnt túl nehéznek feladatnak a terv megvalósítása. Tudták, milyen nagy különbség van a hardverek között, és most már belátták, hogy alábecsülték az előttük álló feladatokat.

A különböző tesztelések alatt sok olyan hiba nem jött elő, amiket a megjelenés után felfedeztek a játékosok. A PC-s verzió is rengeteg hibával jelent meg, de a konzolos verziók tényleg kritikán aluliak lettek. Ez jól látható a Metacritic pontszámokon is, ahol 86 pontot kapott a PC-s verzió, 56 ponton áll a PS4-es, illetve 61-en az Xbox One-os kiadás.

A tesztelők számára kizárólag PC-s kódokat küldtek ki, ezért a rajongók arra a következtetésre jutottak, hogy szándékosan próbálták eltitkolni a konzolos verziók gyenge teljesítményét. Marcin Iwiński ezzel kapcsolatban annyit mondott, hogy a PC-s kódok kiküldésekor még nagyban dolgoztak a konzolos verziókon, amelyek minden egyes nap látható javuláson estek át. Emiatt a tervezettnél sokkal később, december 8-án kezdték kiküldeni a kódokat a tesztelők számára.

A játék gyatra állapota miatt a CD Projekt rákényszerült a DLC terveinek megváltoztatására. A beígért ingyenes DLC továbbra is úton van, de mostantól a javítások élveznek prioritást. Az ingyenes következő generációs frissítést szintén elhalasztották mindaddig, amíg minden fontosabb hiba javításra nem kerül. Egyébként a Cyberpunk 2077 jelenleg a visszafelé kompatibilitásnak köszönhetően fut PS5-ön és Xbox Series X-en.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 97
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Patrik550 avatar
Vajon csak a magyarok körében van ilyen sok fanboy a CDPR körül?
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@Patrik550: [LINK]

Ahogy az lenni szokott minden valaha elhangzott "valyon csak a madzsarok...???" kérdésnél: nem, nem vagyunk különlegesek.
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@Patrik550: Hmm... lehet, viszont az biztos, hogy hülyéből nálunk van a legtöbb 😕

Spoiler!
khmm... inges közmondás khmm...
0
0
0
0
cabus26 avatar
Túl nagy a felhajtás a játék körül.Majd kijavítják. Bezzleg az uborkafost senki sem ekézi meg fenyegeti,pedig azok tényleg sz@r játékok vagy bugosak,optimalizálatlanok.
0
0
0
0
💬 11
santakigyo avatar
@cabus26: Nem akarom védeni az UBI-t,de nem is sztárolja magát ilyen szinten egy-egy játékának megjelenése előtt.Valamint emlékeim szerint nincs olyan játéka ami olyan rosszul futott volna bármelyik platformon a megjelenés után ami miatt levették az áruházból.
A felhajtást meg ők csinálják maguknak,megint csak a magyarázkodás meg az ígérgetés megy.
Egyébként szívesen olvasgatom ezeket,jó látni,hogy vergődnek mint a partra vetett hal.Megérdemlik mert egy egész világot néztek hülyének.Ez nem olyan,hogy jaj átverem a szomszédot aztán nem nyitok ajtót ha csenget.
Gondolj bele mennyien vették meg konzolokra a világon,mennyi bevételt jelent ez és közbe tudták,hogy vállalatlan állapotban van.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@santakigyo: Ez nem az első és nem is az utolsó eset lesz a világon.Persze én nem védem őket meg senkit sem,mert ahogy mondod,igazad van,hogy valami megveszi 20 ezerért,akkor ne ezt kapja az arcába.Azt kell csinálni,mint évek óta én is,ha kijavították a hibákat,akkor kell elkezdeni játszani meg a játékmegjelenésekre sem kell nagyon felizgulni,mert ez már nem az a varázs,mint ami pl régen volt.
Pár hónap és mindenki elfelejti és megint ők lesznek az Istenek.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@cabus26: Emlékeim szerint ez konkrétan az első ilyen eset a világon.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@csuz-li: Mert nem játszol sok játékkal.A Batman Arkham Knight esetleg nem ugrik be 2015-ből?
0
0
0
0
csuz-li avatar
@cabus26: Ígértek olyat, ami azután nem volt bent a játékban, vagy vissza lett vonva a konzolos áruházakból, mert nem futott?
0
0
0
0
cabus26 avatar
@csuz-li: Rosszul futott a PC-ken elsősorban,ezért a steam levette a listáról.Konzolokon kevésbé volt gáz,de ott is előfordultak FPS ingadozások.Ott leginkább a PC-s optimalizálás volt pocsék.Utána v 3-4 hónap múlva egész szépen futott és nem volt benne hiba.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@cabus26: Konzolra, főleg már régebben megjelent konzolra mindig a legegyszerűbb az optimalizálás. Nekem nincs meg az Arkham. Elég rég óta nem vettem film, vagy képregény-adaptációkat, mert az esetek többségében pocsékak voltak. Persze lehet, azóta változott a helyzet. Az a baj velük, hogy általában egy film megjelenéséhez igazítják a megjelenésüket és max egy év szokott lenni fejlesztésre.
0
0
0
0
cabus26 avatar
@csuz-li: Filmtől független és jó játék lett!
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Unity? Watch dogs 1? No man sky? Elsőre ezek ugrottak be! U.i:Sry ha a store-os levételre értetted!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Igen. Elsősorban arra értettem, meg arra is, hogy egy csomó minden kimaradt a játékból, amit ígértek bár az tény, hogy ez utóbbiban a No man sky is erős versenyző, bár ott félreértették a játékosok a procedurálisan generált világ fogalmát.
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@csuz-li: Meg az egy alapvetően indi játék volt, csak a sony és a pénzügyisek a nagyszámokat, mint bolygók és a többi technológiát hallva úgy döntött ez egy felsőkategóriás játék amit úgy is arasitottak be!
0
0
0
0
blastwave avatar
Egy hiba volt zavaró, h. nem lehetett felvenni az egyik GIG esetében a jutalmat mert az automata pont nem engedi. Amúgy mindent végig lehet játszani. Igen PC-n.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Patch 1.1 Teaser trailer és Nightwire esemény a közelgő 1.2-es patchről
0
0
0
0
💬 1
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@SuperPuma: Jöhetne! 😆 😂
0
0
0
0
gigazte avatar
Amikor már az is baj, hogy többször beismerik, hogy hibáztak, nyitnak a játékosok felé, és őszintén elmondják mi a helyzet a játékkal kapcsolatban, de még mindig hazugnak nevezik őket és mocskolódnak feléjük... 😂 Az EA, Ubisoft, és Bethesda részéről sosem láttam bünbánást, sőt inkább még sok félkész játékuk után is mosták kezeiket. Párszor már elmondtam, és most is megteszem, a Cyberpunk 2077 kapcsán minden egyes probléma 10x fel van nagyítva! 😂 Aki ennyire nem bírja el viselni, hogy így is bőven sikeres a játék az csak csinálja a fesztivált, mi meg maximum röhögünk egyet rajta! Hajrá emberek adjatok csak a fejlesztőknek, osszátok csak őket. 😉
0
0
0
0
💬 11
no avatar
@gigazte: Véded a játékot a jogtalan kritikától? Szimpatizálsz a fejlesztőcsapattal? Látod a jót is a játékban és nem nagyítod fel a hibákat? = Te egy fan vagy! De ha hetekig nyomod a “véleményt” meg a “kritikát” illetve a fejlesztőcsapat minden döntése mögött hátsószándékot látsz akkor te csak egy normál jóvéleményű tisztánlátó igazságvizsgáló vagy! 😜
0
0
0
0
gigazte avatar
@ahaaa: Én is írhatnám napestig a bugokat amikkel találkoztam, vagy a fejlesztői ígéreteket, amik nagy részét nem látom a játékban, de egyáltalán nem rossz ezektől eltekintve a játék. A városnak sajátos hangulata van, a főbb karaktereknek saját jellemük, a játékmenet se repetitív egyáltalán, bő 4-5 órát egy nap simán el lehet tölteni benne, ami manapság ritkaság számba megy nálam!
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Őszínten én nem sok buggal találkoztam! Szamomra az AI volt nehol lelohaszto illetve az egyebb tevekenysegek a kuldetesek mellett! De soha nem ultem ugy vegig stablistat mint ennel a jateknal, fenomenalis!
0
0
0
0
gigazte avatar
@ahaaa: Nekem PS4 Fatom van, szóval a bugok nagy része ebből eredendő, pontosan nekem kéne idegesnek lennem a leginkább, de egyszerűen nem tudok, mert a játék így is játszatja magát! Pedig megjelenés hetében ha 20x nem crasheltem, akkor egyszer sem! 😂 Milyen felháborító, hogy nem tudok rájuk haragudni, vagy nem sírok minden nap, hogy lehetne jobb is a játék! 😆 Megvettem, nem bántam meg a teljes árát, mások refund -olhattak, PS konzolokra a mai napig nem elérhető a storeban, szóval nem is értem még miért szájal ennyi ember. Normális pc-vel meg nincsenek is nagyon problémák, szóval tényleg a beszólogatók nagy része a lejárató kampány miatt kommentelhet... 😂 Más ötletem tényleg nincs. Én még mindig bízok bennük, mert a Witcher 3-t is jól befoltozták! Érdekes arra senki sem emlékszik, hogy azzal is bőven voltak problémák megjelenéskor.
0
0
0
0
no avatar
@gigazte: Nem, a Witcher 3 még mindig ótvar bugos, meg lett mondva. Különben sincs olyan fizikája mint a GTA-nak + az is csak valami eltorzult klón mint bármelyik másik játék, mert miért ne. Bug ügyileg játékban én egyszer nem éreztem úgy, hogy magamtól menteni kellene max mielőtt kiléptem a játékból aznapra annyira nem kellett aggódnom a "rengeteg" game breaking bug miatt pedig aztán karinként van benne 80-90 órám. Hogy az autóm időnként roncsként jelent meg, vagy hogy az NPC-k szerettek átsétálni egymáson meg hasonló apróságok engem nem hoztak lázba köpködés ügyileg. Furcsa mód élveztem a játékot még harmadik nekifutásra is, a 60€-t bőven megérte, de ha több lett volna se állítanék mást 😶
Persze az utóbbira is rá lett vágva hogy akik hasonló cipőben járnak azok nem ezzel a játékkal játszanak, de ez ugyan azokra is elmondható ennyi erővel akik szerint full bug halmaz a játék.
¯\_(ツ)_/¯
0
0
0
0
gigazte avatar
@LordSzalko:
Nem, a Witcher 3 még mindig ótvar bugos, meg lett mondva. Különben sincs olyan fizikája mint a GTA-nak + az is csak valami eltorzult klón mint bármelyik másik játék, mert miért ne.


https://media.giphy.com/media/l0MYsr8vxTRlb8CZi/giphy.gif

Már csak az a vicces, hogy ezt tényleg képesek sokan összehasonlítani, és így leírni! 😂
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gigazte: Csak egy példa arról, hogy az általad említett kiadóknál mi az eljárásrend:
Az EA az Andromeda megjelenése után - ami klasszisokkal jobb állapotban jelent meg, mint a Cyberpunk - felszámolta a fejlesztőcsapatot, nem adott ki egyjátékos DLC-t a játékhoz és még a Bioware főnökét is kirúgták. Pedig ott nem volt szó be nem tartott ígéretekről, meg arról sem, hogy szarul fut a játék bármelyik platformon, csupán pár animáció nem sikerült jól.
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: Csupán pár animáció, a történet, a karakterek, a helyszínek, a UI és a combatot leszámítva a gameplay 80-90%-a nem sikerült jól.

Igen, tudom, a sétálós bugot külön lehetett előidézni.
0
0
0
0
gigazte avatar
@csuz-li: A kedves EA mindenkit kidob, rákényszerítik a fejlesztőkre, hogy minél előbb adják ki a játékot, és ha rossz lesz, akkor egyből a fejlesztőkön csattan... Gondolom a Visceral Games kidobása sem az EA hibája, és még sorolhatnám hány fejlesztőcsapatot herélt ki ilyen módon az EA! 😂 Dicenak is szerintem az utolsó dobása lesz az idei Battlefield... Ez az Andromeda mánia mi amúgy nálad? Jó félkész volt az is megjelenéskor, kár szépíteni! Annak idején elvoltam vele, de amúgy semmi maradandó élményt nem tudott nyújtani...
0
0
0
0
csuz-li avatar
@gigazte: Nincs andromáda-mániám, csak azt lehet leginkább összehasonlítani ezzel a játékkal. Mármint nem a hibák alapján, mert ott a kanyarban sincs az Andromeda a Cyberpunkhoz képest, hanem az azzal kapcsolatos közösségi felháborodás volt eddig a legnagyobb, bár sokkal kisebb, mint most. Ezért hozom sokszor példának, mert az jut eszembe, hasonló a grafika, hasonlóan a játékmenet és arról is készültek "bugvideók"
0
0
0
0
no avatar
Na aztán most már tényleg elég volt! ezek meddig nézik hülyének az embereket? Sok barom meg védi öket ,annyit hazudtak és olyan messze van a játék attol amit igértek h az hihetetlen! És hagyuk már h csak fejesek hazudtak meg ök intézték ezt az egészet..Emlékezzünk már amikor halálosan meg fenyegették a fejlesztöket h ki volt akadva a sok balga, h szegény fejlesztök nem is tudtak a halasztásrol ök is nagyon meglepödtek , de mi a jo büdös ***on lepödhettek meg ,ennek a játéknak még két év fejlesztés kellett volna ,de akkor sem lenne olyan mint amit itt évekig hazudtak....
0
0
0
0
💬 7
Vic04HUN avatar
@cyberfos: Ezért a kommentért kár volt újra regisztrálnod benzsaaaaaa😂😜😆
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
@Vic04HUN: Azt a nevét is csak a CP fikazasra regisztrálta. Szóltam neki jó előre , hogy ki lesz vágva ,de nem hitte el 😀
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@Legendrush27: Hát igen, az ilyesfajta szellemi rövidnadrágokkal elég nehéz szót érteni😜
0
0
0
0
gigazte avatar
@Vic04HUN: Ez nem benzsaaaaaa, mert akkor már kétszer vissza írt volna. 😂
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
@gigazte: Nem is tudom😕 Visszanézve a játék alá írt kommentjeit, annak formáját és tartalmát kísérteties a hasonlóság😃 Viszont, ha tényleg nem ő az akkor nagyobb a baj mint gondoltuk😲
0
0
0
0
FoLey avatar
@cyberfos: Nemkell tele sírnod az oldalt. Ha nyalókádnál is nem 100% állapotú akkor is tele sírod a boltot? 😆
0
0
0
0
Vic04HUN avatar
Erezhető benne tűzoltás illetve egy kis simlis mentegetőzés is, viszont mindenképp pozitívum, hogy kijelentették, hogy ők maguk, a fejesek a hibásak és nem a fejlesztők. Meg persze az is, hogy dolgoznak a játék rendbetételén. Bár ez a minimum.😃
Megértem azokat is akik mást vártak és csalódtak a játékban. Illetve akik refundolták a játékot ez és a "játszhatatlansága" miatt. (Azokat mondjuk nem akik refund után meg akarták tartani és játszani vele😆😉
Viszont akik csak ócsárolják és a játékot, kérdezem én, van valami személyes tapasztalata vele kapcsolatban? Vagy csak az internet népe és kritikusok után mondja a negatívumokat? Mindenféle rosszindulat nélkül kérdezem, szimplán kíváncsiságból😊
0
0
0
0
Liptik avatar
Legalább a fejlesztési pénz visszakerült hozzájuk, tehát jobban sikerült, mint a Bosszúálok-os játék, ami szerintem egész jó lett, lehetett volna jobb is, meg Pókember megkaphatták volna a PC-sek, de ettől nem döl össze a világ.
0
0
0
0
Apor avatar
*méltatlankodás*
0
0
0
0
💬 2
csuz-li avatar
Akkor ha jól értem, amiket a megjelenés előtt ígértek, mint például a nyílt világú szerepjáték elemek, azaz lehet bármit is csinálni a küldetéseken kívül, már nem is lesz pótolva. A számos ingyenes és pár fizetős DLC helyett lesz egy darab meg nem nevezett tartalmú ingyenes DLC. Hát azért nem pont erről volt szó.

Amúgy vicces, hogy milyen magyarázatot találtak ki arra, hogy az egyetlen hardveren, aminek pontos összetétele ismert volt a fejlesztés teljes ideje alatt, nem megy a játék.
0
0
0
0
💬 8
bigfooot avatar
@csuz-li: szerintem azokat /vagy egy részét beépítik a dlc be
0
0
0
0
csuz-li avatar
@bigfooot: Remélem, de ebből nekem nem ez derült ki.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@csuz-li:
A számos ingyenes és pár fizetős DLC helyett lesz egy darab meg nem nevezett tartalmú ingyenes DLC. Hát azért nem pont erről volt szó.


A képen "DLCS" szöveg szerepel, ergó több DLC jön, nem egy, mert biztosan nem magyarosan írták le hogy D L CS.

Amúgy vicces, hogy milyen magyarázatot találtak ki arra, hogy az egyetlen hardveren, aminek pontos összetétele ismert volt a fejlesztés teljes ideje alatt, nem megy a játék.


Alattam is leírták már, hogy (Nagynozi kommentje, valósalapja biztosan van) emulátorral tesztelhettek, és mivel PC azért erősebb volt, PS4 videójukra meg rávasalták a PS4 Pro feliratot, aláírom.

ÉS most nézzük hány éves hardverről is van szó:
PS4: 2013 November
PS4 Slim: 2016 Szeptember
PS4 Pro: 2016 Szeptember
Xone: 2013 November
XoneS: 2016 Augusztus
XoneX: 2017 November

Legidősebb hardver kora: 7 év (PS4 és Xone)
Legfiatalabb hardver kora: 3 év (XoneX)

Nem PC kategóriák, teljesen máshogy futnak a játékok, és ahogy Marcin Iwiński, PC-re építettek először, aztán konzolra, és rosszul mérték fel, de mégegy halasztás már nem fért bele, karácsonyi időszak volt, közben ott volt két penge is a fejük felett: A részvényeseké és a gamereké. Mikor lehet a legjobban kaszálni? Ünnepi időszakban. Sajnos meg kellet lépniük, mert aztán már mindenki fújolt volna.

Utálok hasonlítgatni, de csináljuk!: A GTA IV először konzolra jelent meg, utána PC-re. Mai napig nem tud 100%-osan úgy futni, hogy valahol ne esne le az FPS szám. És ne gyere nekem a 30 FPS-eddel, köszönöm, de nem ez a téma. Tanultak a GTA IV-es kiadásból, a GTA V kiadása jobb lett, aláírom. De az, hogy még mai napig Cash-Cow-ot játszanak a GTA V-el, és így kiszúrnak a rajongókkal, az se szép, itt hol a felhördülés? Ja, már nagyon sehol.

Egy kiadó, aki házban fejleszt, hibázik és sajnos hazudik, de nézzük, ők hol pakoltak az egyjátékos kampányba fizetős kozmetikai vackokat? Witcher 3-ba sem volt, a fizetős DLC meg csak extra történetet adott. Közben Bethesda csak a kozmetikai cuccokat ígérte fizetősre a Fallout 76-ban, pár hónapra rá: Fizess hűtőért, szerszámért, mindennyavalyámért. Fallout 76 startja milyen is lett a nagy ígéretek ellenére? Gondolom nem kell mesélnem mik történtek kiadás után.
EA: SWBF2, FIFA, stb... kell ragozni a "meglepetés mechanikát"? (Fallen order legalább jó lett, de így is bukták a SW licencet?
2K Sports: Konkrétan már kaszinó a sportjáték.

Nézzünk másik oldalról, példának okáért: No Man's sky: Szarul jött ki, elismerték, kapták is az ívet érte, hogy nem erről volt szó. Mostanra meg egy jó játékot összehoztak.

CDPR egy jó cég, emberekkel, akik sajnos hibát hibára csináltak, és ennek megitták a levét, de megígérték, hogy változnak, és én hiszek nekik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@MentaStrike: Igen. A kép egy dolog, de ott egy pontra van ráhúzva a DLC, nem több pontra, vagy folyamatra, mint a javítások. Szóval úgy értelmezzük, ahogy akarjuk. Persze az is lehet, hogy a többi DLC 2022-ben jelenik meg, ahogy úgy is, hogy több DLC jön ki egy napon.
Az, hogy hány éves a hardver, csak azt igazolja, amit én írtam: volt egy sok-sok éve ismert hardver, amire bejelentették a játékot, de végül pont arra nem sikerült megcsinálniuk. Pedig azt nevezték meg megjelenés előtt fő platformnak és még azt is mondták, hogy az újgenerációs konzolokra nem terveznek, mert az elsődleges cél a meglévő platformokon való megjelenés. nem is készült el az új generációs verzió, az majd valamikor év végén lesz elvileg kiadva. (A fenti képen is látszik, hogy csak valamikor az év utolsó harmadában várható)

A hasonlítgatásnak tényleg nincs értelme, mert abból a Cyberpunk csak rosszul jöhet ki. Szóval én bele sem megyek.
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li:
egy pontra van ráhúzva a DLC, nem több pontra, vagy folyamatra, mint a javítások
A besatírozott részhez vannak kötve, valószínűleg abban az időszakban fognak megjelenni, a "free next-gen console update"-hez képest korábban.

Az más kérdés hogy ez mennyire lesz betartva.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@susguy: Közben utána néztem jobban a témának. Elvileg több ingyenes DLC fog addig a pontig megérkezni. Olyan tartalmak elsősorban, amit a fejlesztés közben ki kellett ollózniuk.
0
0
0
0
no avatar
@MentaStrike: És a fejlesztés 4-8 éve alatt nem tudták hogy milyen vas van a PS4-ben amire fejlesztenek? 7 éves PC-k is még bőven vannak játékra használva (normál esetben tisztában van a használója, hogy kompromisszumot kell kötni és nem anyázni meg optimalizálatlanságot kiáltani ha 7 éves vason nem megy 1080p full 60fps.).

És még így is problémás PC-n.

NMS az eddig egyedi eset volt. Ott kezdetektől fogva hazudtak a fejlesztők, stílusosan "a csillagokat is lehazudták az égről", csak hogy 60€-t kifizess egy üres játékért ami megjelenéskor maga volt a dögunalom és a tömény sz*patás (ez persze csak 3 óra gametime után jött elő amikor már refund nem játszik - ügyes, nagyon ügyes).
Az hogy utána nem hagyták ott és akkor abba az egészet az az egyediség, és nem tudni mi van/volt a háttérben, de biztosan nem a jó szívük. Akkor eleve elkerülték volna a megjelenéskori fiaskót. Hozzáteszem, a promobolygó amivel demozták az egészet az benne van, csak a kismillió random generált (bár a növények és állatok kb ugyanazok a modellek (kb 20-30 modell) csak a nevük generált) egyike sem annyira éltettel teli...
De igen az NMS-be már bele lehet rakni 120 órát míg eléred az aktuális tartalom végét, így 4 év után nem is rossz teljesítmény a tucatnyi hibájával egyetemben, amiket megjelenés óta nem javítanak és a nagy számok nem mindig biztosítanak jó játékélményt (millió naprendszer és millió bolygót ígértek, meg 200+ galaxist és kb 60-80 óra után craditfarmolás marad és semmi más újdonság).
0
0
0
0
Superman79 avatar
@Palanova: +1

Nekem is a procim asszem kb. 10 éves, ram, alaplap meg ddr3 érából való. A gpu-m meg 4, akarom mondani 5, IGEN, 5. És gond nélkül bírtam nyomni. 1080p low-med 40fps, ami azért egyáltalán nem rossz, sőőőőt. Szóval a prev. gen. konzolok full low 30fps-re képesek, és még dropppolnak is, egy vele egy idős pc (MEGKÖZELíTŐLEG) sokkal jobb teljesítményt tud nyújtani. Nézd meg pl.: az rdr2/the last of us part 2. Szép játékok nagyon, a cp-től mind a 2 szebb a konzolokon és mennek jól a rajtuk.
Szal itt a cdpr optimalizációjával van a probléma, nem a konzolokkal szerintem.
0
0
0
0
no avatar
A különböző tesztelések alatt sok olyan hiba nem jött elő, amiket a megjelenés után felfedeztek a játékosok. A PC-s verzió is rengeteg hibával jelent meg, de a konzolos verziók tényleg kritikán aluliak lettek.


Nem tudom hogy mi az aggasztóbb. Ha ez így ebben a formában igaz, vagy ha hazugság.
Ha igaz, akkor rosszul teszteltek, már ha teszteltek egyáltalán.
Ha hazugság, akkor meg ennyire nem kellene a népet hülyének nézni mert hamarosan a blizz nyomdokaiban találja magát az egész bagázs.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Azért fura, hogy sok beigért dologok hiánya, ami miatt elviekben sokáig készült a játék már elvan felejtve.
Sebaj, a magyarázkodás megy. Sikerült maradandót alkotniuk csak nem épp olyan formában ahogy összekamuzták.
Nem sajnálom őket egy percig se,csak azt, hogy a játék ipar manapság egyet jelent a nettó hülyének nézéssel.
0
0
0
0
💬 23
no avatar
@santakigyo: Ha nem magyarázkodnának az lenne a gond, valami valakinek sose jó! Azért tisztelendő dolog hogy legalább felvállalták a dolgokat!
0
0
0
0
santakigyo avatar
@ahaaa: Ez már csak ilyen. Aki kiáll a termékével ország világ elé de tudja, hogy baj van de azért teljes áron adja eltitkolva a problémákat, akkor ne lepődjön meg ha kritizálják bármit is lép azután.
Felvállalták persze, nagyon más választásuk nem volt. Kiadták nyílt bétatesztre a játékot, a kasszáknál jól teljesít, ráérnek toldozni-foltozni
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo: Vezetőség hibája, és most ezt vállalták magukra, hogy ne a fejlesztőt basztassák hanem a fejest! Hát lett volna nekik, hogy sunyulnak! Azért nem annyira raérősen csinálják a dolgot, ünnepek alatt nem tudtak dolgozni, most meg rövid időn belül kiakarnak dobni 2 nagy frissítést!
0
0
0
0
galaxi avatar
@ahaaa: Santakigyonak igaza van... csak annyi történik, hogy megpróbálnak tüzet oltani mert nem szép még a közpénzeket is elcsalni. Én csak azt remélem, hogy valami giga kiadó megveszi őket és kitakarítja ezt a vezetést, mert a nyilvános hazugság amit ebben a videóban is csinálnak, meg az, hogy az őszinte kommunikációra hivatkoznak az is felháborító....
0
0
0
0
susguy avatar
@galaxi:
azt remélem, hogy valami giga kiadó megveszi őket
Minek, hogy még rosszabb legyen?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@ahaaa: Senki nem.hibaztatta a fejlesztőket.egy percig sem. Tudja mindenki hogy kik eröltették a kiadást
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: A nep akarata volt.az teny, viszont ott csesztek el, hogy beigertek aprilisra aztan csusztatas utan csusztatas jott. Ha mondtak volna, hogy oke hulyegyerekek a jatek meg kozel sincs kesz majd csak jovore varjatok akkor nyilvan sokan meltatlankodtak volna viszont lett volna idejuk befoltozni a dolgot egy ev alatt.

Anyway ami tortent megtortent. En csak 12 orat raktam bele aztan gondoltam magamban majd szepen kivarom mig valoban kesz lesz ugy hogy halasztva is van a vegigjatszas kb ugy nyarig, addigra talan sikerul.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@vyne: Én kb. 5 órát raktam bele. Nem jött be igazán. Túl üres egy sandbox rpg-hez. A gameplay nekem nem adja egyaltalán. Az igazan gáz az az hogy még a megjelenések elötti hetekben is olyanokat nyilatkoztak h nagyon szépen fut elöző genes konzolokon. Ez szemen szedett hazugság, ami megbocsájthatatlan. Januárban csúsztattak először. Az mikor vplt mar omg. Semennyerie.nem.volt ez kész akkor. Ment a fejlesztők vs. fejesek közti csörte. Ki kellett adni, de hidd el ha a PS4/One megjelenést februárra tolják, akkor sem lenne jobb. Ez a játék alkalmazlan az.előző genre. Rettentően ronda ahogy kinéz. Meg ha az fps meg is lenne akkor se lenne érxemes megvenni. Undormány ahogy.kinéz/le van butítva.
0
0
0
0
vyne avatar
@Quadgame94: En leginkabb csak a fizika teljes hianyan vagyok fentakadva. Nem tudom mikor ertik mar meg, hogy egy ilyen (de amugy majd mindegyik) jatekba kell legalabb egy minimalis, mert mar nem 2006-ot irunk. Nem is ertem tenyleg.
Az, hogy a regi konzolokon nem megy majd szamomra egyertelmu volt kulonben, plane hogy ha fut is akkor is szarul fog kinezni. No mindegy, remelhetoleg tanultak ebbol valamit. Szamomra iden meg nem volt olyan jatek kulonben, amire azt tudtam volna mondani, hogy az ev jateka olyan jo. Eleg szomoru.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@ahaaa: Végig kamuzik a csávó.Tesztenknél nem jöttek elő az ordenálé bugok???
Arra volt idejük hogy 1 héttel megjelenés előtt PC-n rögzitsenek kamu PS4 Pro gameplayt:Nézzétek milyen szépen fut a játék,nyugodtan rendeljétek elő kedves vásárlók...Tudatosan,előre megfontoltan csináltak mindent.Mindez megtörtént, túl vagyunk rajta. Miért kell ennyi idő után neki állni hazudozni???Ez igy 100x rosszabb mintha egyszerűen csendbe maradnak. Valaki bocsánat kérés során is hazudozik, mennyire vehető komolyan?
Erről videoról beszélek egyébként:
https://www.youtube.com/watch?v=pFB-Z6mNKvM&feature=emb_logo
Cyberpunk 2077 hivatalos Youtube csatornájára van feltöltve és ott a bal felső sarokba a PS4 Pro gameplay felirat. Ezen nincs mit védeni.
0
0
0
0
no avatar
@Kiki4444: Rendben kamu PS4 felvétel, of course!
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@ahaaa: Megjelenéskor ilyen vajsimán futott PS4 Pro konzolon mint a közzétett gameplayen???Tudomásom szerint mai napig akadozik Pro konzolokon is a játék.Igaz kevésbé mint megjelenéskor, patchak javitottak a helyzeten, de még messze a vége.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Egészen pontosan mit is vállaltak fel?
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Hogy ***ták, olyan heves indulatokat vált amúgy ki pár emberből itt a CP hogy az kegyetlen! Szervezzünk lincselést! 😜
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Azért én érzek különbséget a felvállalás és a magyarázkodás között.
0
0
0
0
susguy avatar
@csuz-li: "Elbasztuk."
"Ez csak magyarázkodás, nem vállalják fel."
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Beismerték hogy elrontották és a fejesek magukra vállalták a felelősséget! Nem tudom szerintem ez elég egyértelmű, nem kell mindent a “rossz” oldalról látni ami CDPR!
0
0
0
0
bassus16 avatar
@ahaaa: ,,olyan heves indulatokat vált amúgy ki pár emberből itt a CP hogy az kegyetlen"

Ezt jól tükrözi minden hozzászólásod.
0
0
0
0
no avatar
@bassus16: Ja igen csak az enyémet! Itt megszokott hogy csak az a köcsög aki Cp párti! 😆
0
0
0
0
bassus16 avatar
@ahaaa: Te nem ,,Cp párti" vagy hanem önjelölt kereszteslovag és őrzöd a szent grált. Nehogy bárki valami rosszat mondjon a játékodról vagy a fejlesztőkről mert abban a pillanatban ott teremsz és védelmezed őket.
0
0
0
0
no avatar
@bassus16: Igen ezt jól megmondtad! 😉
0
0
0
0
Andor1997 avatar
PC-s verziót elválasztani a többitől és azt mondani rá, hogy egy olyan termék, ami hibái ellenére büszkeség nekik......😕
0
0
0
0
no avatar
“let's get to the fight“😎
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
,,A különböző tesztelések alatt sok olyan hiba nem jött elő, amiket a megjelenés után felfedeztek a játékosok."
Hülyének néz minket a pali. Nem vettek észre, hogy hemzseg a ,,sima" és gamebraeking bugoktól minden platformon,vagy hogy szarul fut prev gen konzolokon???Arra bezzeg volt eszük hogy 1 héttel megjelenés előtt PC-n rögzitsenek kamu PS4 Pro gameplayt... Ami történt megtörtént, túl vagyunk rajta, mi értelme ennek a kamuzásnak ennyi idő után?😊😠
0
0
0
0
💬 6
PotykaPal avatar
@Kiki4444: Épp, hogy nem. Sőt magáravállal mindent. Nem PS4-gyen tesztelnek sokszor ha sürget az idő hanem emulálják a játékot egy “PS4 szerű” környezetben. Elsiették, megitták a levét. Legalább kiállt a CEO és elmondta elcseszték, csinált más fejlesztőgárda ilyet?
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@PotykaPal: a cpr esek egy milliószor jobbak pl a square enix nél.
a final fantasy xv a legutolsó patch je után annyira hokin ment a gépemen hogy a virágboltit kellett leszednem végette, miközben megvan eredetiben, és azóta sem javították.
ugyanez igaz a final fantasy xiii-2 re is, csak az nem rosszul megy hanem az első pálya után kidob.
a cyberpunk al nem voltak ilyen gondjaim már a megjelenés napján sem.
0
0
0
0
no avatar
@PotykaPal: Nem kell sztárolni, sem áldozatként beállítani. Ha normálisan végzi a munkáját, ez nem történik meg, ennyi.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
@PotykaPal: Igy könnyű vállalni a felelősséget...Bocsánatot kér majd rögtön elkezd mentegetőzni.Amikre hivatkozik teljesen nyilvánvaló hogy nem igazak.Ne állítsunk már olyat hogy a teszteknél a hibák döntő többsége nem jött elő.
Azt is kétlem hogy 1 héttel a megjelenés előtt PC-n kell szimulálni PS4 Pro teljesítményét, ilyenkorra készen kell lennie annyira Playstation portnak hogy a konzolon tudják tesztelni. Ráadásul nem is házon belüli tesztről beszélünk hanem egy marketeting célból kiadott Public videóról:Nézzétek milyen szépen fut Pro konzolon, nyugodtan rendeljétek elő a kedves vásárlók.
Való igaz a járókelők-autók száma vissza volt véve, viszont vajsimán futott a játék és a grafika is rendbe volt. Prev gen konzol-Valamit valamiért.
Kár hogy kamu volt az egész gameplay.
Erről videoról beszélek egyébként:
https://www.youtube.com/watch?v=pFB-Z6mNKvM&feature=emb_logo
Cyberpunk 2077 hivatalos Youtube csatornájára van feltöltve és ott a bal felső sarokba a PS4 Pro gameplay felirat. Ezen nincs mit védeni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Kiki4444: Mekkora bullshit szöveg. Persze persze nem.jöttek náluk elő a bugos/teljesitmeny gondok. Lol. Nezze hulyenek.a jó édes anyját!
0
0
0
0
bigfooot avatar
Simán pc exkluzív címként kellett volna kiadni, akkor simán befejezhettéj volna
Sajnos a legtöbb nagy vállalatnál nem technikai szakértők ülnek a vezetői /döntés hozó pozícióban
0
0
0
0
💬 7
Doge avatar
@bigfooot: Sajnos a piacnak több, mint a fele konzol eladásokból származik és akkora kiesést egy ilyen cég nem engedhet meg magának.
0
0
0
0
no avatar
@Doge: Sajnos a GTA V-nél mégis meglépték hogy évekkel később jött ki PC-re egy olyan cégtől ami PC-n szedte meg magát előtte 10+ évig.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: A Rock Star már régóta előbb jelenteti meg konzolra, mint PC-re a játékait. Már a San Andreas is előbb jelent meg PS-re, mint PC-re, mert ez lett a bevált módszerük a kalózkodás ellen.
Itt meg arról van szó, hogy elég lett volna PX-re megjelentetni és csak akkor konzolra, ha már kész van. Mondjuk szerintem ez sem lett volna megoldás, mert PC-n is szarul lett elkészítve a játék, csak a még ennél is rosszabb konzol verziók mellett tűnik elfogadhatónak.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Korábbi GTA-k esetén (VC-ig érdekelt a sorozat, utána elmentek számomra nem tetsző irányba: SA, IV - egyik sem érdekelt) számomra nem volt jelentősége a késésnek, de a V esetében az a másfél - két év nem volt elegáns.
Nálam emiatt ment a rockstar a bungie mellé a kispadra...
0
0
0
0
csuz-li avatar
@Palanova: Na jó, de a SA előtt nem is volt nagyon értékelhető konzolos piac. Persze konzolok voltak, de messze nem volt komoly részesedésük a piacból.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li:
de a SA előtt nem is volt nagyon értékelhető konzolos piac
- ezzel vitatkoznék, de nem ebben a témában, mert nincs köze a Cp-hez 😃

na jó, csak egy kicsit:
Azért a konzolok pc mellett jelen voltak mindig is, és nagyon jó címeket termeltek ki maguknak és PC-nek is, pl Final Fanatsy sorozat. Az hogy mennyire számított bele a PC piacba vagy külön volt kezelve az más kérdés. Számos fejlesztő, közöttük a rockstar is átment konzolra, mert könnyebb volt fejleszteni, mint a kismillió PC-re - fejlesztési költséget takarítottak meg, és a gamek árait meg nem kellett csökkenteni, sőt konkrétan itthon sokáig drágább volt a konzolgame, mint ugyanaz PC-re, ergo nőtt a profit. A kalózkodás szép kifogás volt, de nem hiszem hogy az lett volna a döntő lépés.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@Doge: A játék eladádasainak magy resze PC-rol jott. Legalabb 65%. Plusz a a visszatéritésekkel ugyan ott lesznek.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció