Immár hivatalos, készül a Grand Theft Auto 6

Szerző: xoki | 2022. February 04. | hír | 31 hozzászólás

A Rockstar Games mindig is a váratlan bejelentéseiről volt híres, hiszen a legtöbbször a nagy eseményeket elkerülve szokták bejelenteni az újdonságaikat. A vállalat egy ideig biztosan nem fog kivételt tenni, hiszen például a mai napra is tartogattak egy apró meglepetést.

A Rockstar legfrissebb blogbejegyzésében a GTA Online új frissítéseiről, illetve a Grand Theft Auto 5 Xbox Series X/S és PS5 konzolokra érkező változatáról írtak, viszont sokak meglepetésére a cég megragadta az alkalmat, és most először nyilvánosan is megerősítette, hogy már javában készül a Grand Theft Auto 6. Előfordulhat, hogy az új játék egy teljesen váratlan alcímmel érkezik majd, de az eddigiekből kiindulva még mindig a következő számozott rész tűnik a leglogikusabbnak.

Sajnos a várható megjelenési dátumról továbbra sem rántották le a leplet, szóval valószínűleg még jóval odébb van. Az elemzők szerint a Take-Two Interactive 2024-es pénzügyi évében számíthatunk rá, és ha folytatódik a korábbi trend, akkor a PC-s játékosoknak még ennél is tovább kell majd várniuk. Kiindulva az időzítésből, valószínűleg a GTA 5 következő generációs változata után teljes egészében a Grand Theft Auto 6 fejlesztésére fognak fókuszálni, szóval remélhetőleg már nem kell sokat várnunk a játék első részleteire sem.

Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto VI
Megjelenés: 2025. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar North
Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Én is várom nagyon. Meg jó lenne egy jó NfS is mellé, meg egy jó AC, meg a Sims 5 és én jó darabig ellennék. :D
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Lehet ez is konzolexkluzív lesz lesz először, mint a GTA V ? 😁
0
0
0
0
💬 2
kismadar avatar
@Arthur Morgan: Nem lehet, hanem biztos, mert ez már bevett szokás náluk. Viszont legalább az RDR2-nél már nem kellett annyit várni, mint a GTA V-nél, szóval talán már nem fogják annyira megszivatni a pc-seket!
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@kismadar: Hát ha az eddigi tendenciát nézzük akkor a V port bő másfél év volt, az RDR 2 egy év, akkor ezzel hátha fél éven belül leszünk 😅
0
0
0
0
TNGDavid avatar
Alig várom. Mint a GTA V-t, ezt is megveszem megjelenés előtt.
Mindig is nagy fanja voltam szériának, szóval remélem nem csalódok.
1
3
0
0
AMDMonsteR avatar
Tehát ceruzát fogtak a kezükbe, és elkezdtek már rajzolgatni...
Meg a motor sincs kész alá...
0
0
0
0
💬 8
santakigyo avatar
@AMDMonsteR: Szerintem a motor adott. Kicsit foltoznak rajta max.
1
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@santakigyo: Nem adott. Nincs kész motorja a játéknak. Ongoing dev-kit-ben dolgoznak rajta.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Mar vagy 2 eve dolgoznak rajta. Nyilvan nem teljes.gőzzel de mentek a.munkalatok. A motor meg adott úgy is. De persze meg v 1.5-2 év kell hogy.megjelenjen.
0
1
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: A motor egyáltalán nem adott. Egy véges erőforrású motorral dolgoztak eddig is.
Nem akarnak úgy járni mint a ReD4
0
0
0
0
MrPAYER avatar
@AMDMonsteR: A RAGE motor dübörög a GTA IV óta minden játékuk alatt ha jól tudom, magyarán legalább 14 éves de inkább több. Én már az RDR2-nél éreztem, hogy az optimalizáció erősen limites ahhoz a látványhoz, a GTA V még teljesen okés volt.

Egyébként honnan tudod ennyire biztosan, hogy új engine lesz? Mindenesetre én örülnék neki de kicsit tartok is tőle, nagyon nem kéne úgy járni mint anno a 4. résznél mikor motort váltottak.
1
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@MrPAYER: RDR2 kb olyan maxolt verziója annak a szerencsétlen motornak, mint Valhalla a Ubisoft Anvil-nek...

Spoiler!
Igazából jól hangzik, de valójában sajnos mozgok a játék iparban picit. Ezekről első/másodkezű, de belső információk vannak. Gyártók, stúdiók között van információ átjárás, és több mint amit kifelé megosztanak.
0
2
0
0
MrPAYER avatar
@AMDMonsteR: Kíváncsi leszek rá, de szerintem tudják ők is, hogy jól kell optimalizálni a GTA Online miatt, hogy sok ember gépén jól fusson a játék. Az V igazából egy nagyon jó port volt szerintem, hátha ez is hasonló lesz vagy jobb.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@MrPAYER: GTA V-ről hajlamos mindenki elfelejteni, hogy milyen volt a startja PC-n... Kegyetlen mennyiségű bug, bizonyos hardware-eken játszhatatlan, akadozó gameplay...
Amikor a CP77 kijött és a GTA V-höz hasonlították... Hát...

Ez annál csak jobb lehet.
0
0
0
0
getcarter avatar
téééényleeeg?
pedig én azt hittem leállnak a pénzgenerátor gyártással
3
0
0
0
bigfooot avatar
99 óta nyomom és imádom a GTA -t ,úgyhogy ezt is ugyanazzal a lelkesedéssel várom mint az eddigi részeket :)
2
0
0
0
kismadar avatar
Mire ez kijön addigra szerintem a rajongók nagy része lemorzsolódik! Mindig is szerettem ezt a szériát, de mostanában annyi sandbox játékkal játszottam, hogy egyáltalán nem érdekel ez már. Aztán még ott van az is a fejük felett, hogy a GTA-nál sokkal ígéretesebb Red Dead Redemption 2-öt is milyen hamar veszendőbe hagyták... Pedig sokkal több potenciál volt benne!
6
0
0
0
💬 4
bigfooot avatar
@kismadar: mivel szinte sajnos az összes többi nem r* sandbox egy hulladék ezekhez képest (nem azt mondom hogy nem jó játékok a maguk kategóriájában,de Red és GTA hoz képest sehol sincsenek) ,így igazából mindegy mikor jelenik meg ,hozni fogja azt a szintet amit majd a többiek megint megpróbálnak lemásolni
0
0
0
0
kismadar avatar
@bigfooot: GTA Trilogy után, amit szó nélkül kiadtak(még ha nem is ők fejlesztették), ezeknek se hisz már az ember, szóval a bizalom már rég megrendült bennük is... Na meg szó nélkül nem mehetünk el az mellett sem, amit a GTA V-el csinálnak. Ez már a harmadik generáció, amelyben a pénzt csapolják. 😆
0
0
0
0
bigfooot avatar
@kismadar: gta trilogy nekem kimaradt,anno végigtoltam a részeket megjelenéskor,így nem érdekelt,de olvastam hogy bugos lett sajnos,de legalább nem ők csinálták :D
az pedig hogy gta v ről lehúzzák a rókabőrt nem zavar,mármint inkább legyen sok évente folytatás,de az legyen szintugrás,mint ahogy az eddigi részek és ne úgy legyen pénz csap a gta ,hogy évente jön egy egy új rész
úgyhogy még ne add fel a reményt :) van rá esélyünk hogy a GTA VI jó lesz :)
1
0
0
0
kismadar avatar
@bigfooot:
úgyhogy még ne add fel a reményt :) van rá esélyünk hogy a GTA VI jó lesz :)


Na majd meglátjuk, persze ha megéljük. 😀
1
0
0
0
xheynor avatar
foglalkozhatnának végre a Red Dead Online-al is mert már jó ideje nem érkezett rá semmilyen normális tartalom, szégyen ahogy azt a játékot elhanyagolják.. nyilván nincs akkora bevétel belőle mint a gta-ból és azért nem is igazán fejlesztenek.. de mivel nem fejlesztenek, nem is lesz belőle nagy bevétel... ördögi kör, de rossz nézni, hogy egy ilyen szép játék amiben rengeteg potenciál lakozik és kárba vész..
6
0
0
0
bukta2 avatar
2024... azt meg is kell még élni...

Spoiler!
Már most leszögezném hogy NEM nem menne senkinek...mielőtt jönnének hogy ,, nekem menne?" és társai :D a GTA V topic-ból kiindulva...
0
0
0
0
💬 4
MrApollo avatar
@bukta2: Akko én gépemen nemmegy?:D
Jaés nekem már a 7es is átadták:D
0
0
0
0
no avatar
@MrApollo: Médiumon biztos XDXDXD
0
1
0
0
bukta2 avatar
@MrApollo: :D majd 2034-ben kiderül! Akkor talán megjelenik pcre xD
Spoiler!
nem, nem elírás... tényleg 2034 et írtam :D
0
0
0
0
kaland21 avatar
@bukta2: na akkor most nekem menne a gta6? :D
0
0
0
0
no avatar
Na hála. Már éppen idehe volt valami hír! Akkor ideje gyűjteni rá. 😂
Nagyon remélem ez is jól lesz optimalizálva, és jó és hosszú lesz a sztori. Jó lenne benne saját karaktert a single playerben is létrehozni és azzal menni.
2
1
0
0
💬 1
Thespartan avatar
@gyudani1996: Legalább annyira legyen jól optimalizálva, mint a Red Dead Redemption 2, az egyik legjobb port. A magas gépigény már más tészta, érthető, hát még a GTA VI-nak mekkora lesz :D A saját karakterkészítés pedig inkább Saints Row, mint GTA ..
0
0
0
0
MrPAYER avatar
Szívem legkedvesebb sorozata folytatódik, ettől jobb hír nem is kell nekem a hétre. Hajrá R* 🙏
5
2
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció