Íme a 2021-es E3 hivatalos menetrendje

Szerző: Pafry | 2021. June 04. | hír | 24 hozzászólás

Szinte minden gamer valamilyen formában figyelmet szentel az év legjobban várt videojátékos eseményének, az E3-nak, amelyen számos kiadó villantja meg az éppen fejlesztés alatt álló játékait, melyek közt minden évben akadnak bőven meglepetések és nagy visszatérők is. Az idei esemény június 12-15. között, online kerül megrendezésre, a szervezők pedig immáron elárulták a négy nap minden fontosabb pillanatának menetrendjét.

Június 12-én egy felvezető show keretein belül indul meg az eseménysorozat, amely beszélgetésekből, interjúkból és találgatásokból áll majd leginkább, majd ezt követi rögtön az egyik legnagyobb játékkiadó, a Ubisoft konferenciája, amely helyi idő szerint este 21:00-tól veszi kezdetét. A Ubisoft már ellőtte az idei egyik legnagyobb játékának, a Far Cry 6-nak a részletes bemutatóját, ám még így is akadhat bőven muníció a tarsolyában. Már bejelentett játékok részletesebb bemutatása mellett leleplezhetik a megújult Rainbow Six Parasite játékmenetét, mutathatnak új képkockákat a fejlesztésbe visszazavart, és valószínűleg kissé átalakított Prince of Persia: Sands of Time remake-ből, de akár hosszú ideje hallgatásba merült játékokról is hallhatunk. Utóbbiak táborát erősíti a Beyond Good and Evil 2, amely a 2017-es előzetese óta sehol sem mutatkozott, vagy akár a Skull & Bones, ami viszont úgy tűnik, továbbra sem állhat valami fényesen a fejlesztésben, de talán egy kisebb teaserrel mégis képviseltethetné magát.

Június 13-án a felvezető után kezdődik nálunk este 19:00-tól a Microsoft és a Bethesda közös bemutatója, amely különösen érdekes lesz a két kiadó egybeolvadását követően. Pletykák szerint a Microsoft valami igen nagy dobással készül az idei E3-ra, meg szeretné mutatni, hogy náluk jó kezekben lesznek a Bethesda gigacímei, mint amilyen a Fallout széria, a The Elder Scrolls franchise, a Doom, a Wolfenstein, valamint az egyre nagyobb hype által övezett, egyelőre még alig látott Starfield is. A saját címeik közül is akad bőven, amit részletezhetnek, például sokan bizonyára örülnének az új Fable-játék jelenlétének, vagy épp a Senua's Saga: Hellblade II játékmenet-bemutatójának, karöltve egy megjelenési dátummal. De érdekes lehet még az új Forza Motorsport bemutatása, valamint ha a nemrég részletekbe menően bemutatott Age of Empires IV is végre megkaphatná a boltokba kerülésének pontos időpontját.

Ezután a Square Enix bemutatója érkezik, akiknek már korábban az éven volt egy saját különálló prezentációjuk, amelyen többek között a következő Life is Strange-játékot, a True Colorst is leleplezték. Szó lesz valószínűleg a Marvel's Avengers és az Outriders jövőjéről, valamint hivatalosan is bejelenthetik a korábban pletykált Galaxis Őrzőire épülő játékot, amelyet a Deus-Ex franchise-ról ismert Eidos-Montreal fejleszt. Ám ezenfelül akadhat még néhány meglepetés, például ha bejelentenék a következő nagy Tomb Raider-játékot.

Ezt a prezentációt követően pedig kezdetét veszi az est további részében a PC Gaming Show, a The Future Games Show, valamint a Warner Bros. is tart egy rövidebb konferenciát, amelyen többek között a Back 4 Bloodról lesz szó, néhány egyéb esetleges bejelentés mellett. Az estét a 24 Entertainment bemutatója zárja, akik a Naraka: Bladepointról ismeretesek.

Június 14-én az érdemi rész az indie fejlesztőkkel indul, ekkor a felvezető show már délután 17:00-tól kezdetét veszi. A független stúdiók kisebb bemutatói után érkezik a Take-Two prezentációja, amelyen a játékosok leginkább a Rockstar által fejlesztett Grand Theft Auto 6-nak örülnének, ám ennek bemutatására szinte nulla esély van, helyette viszont valószínűleg többet megtudhatunk majd az ötödik felvonás felújított változatáról. A fejlesztőcsapattól viszont nagy durranás lenne, ha bejelentené a 2010-es Red Dead Redemption remasterjét, valamint PC-re való megjelenését, és ez valamennyire kárpótolna is minket a GTA 6 miatti hiányérzetünkben. Erről a felújításról egyébként szintén több pletyka is napvilágot látott a közelmúltban, és hát valamennyire logikusnak is tűnne a lépés a csapat részéről. Nem annyira valószínű viszont a javában fejlesztés alatt álló következő, open world címnek készülő Bioshock-játék megvillantása valamilyen formában, ám ennek szintén nagyon tudnánk örülni.

Ezt követi majd sorozatban a Mythical Games, a Freedom Games, a Razer, valamint a Capcom bemutatói, az estét pedig tovább színesíti a Verizon, valamint az Intellivison jelenléte, amely cégek szintén a menetrend részét képezik majd valamilyen formában.

Június 15-én a délután 17:00-kor induló felvezető után a Nintendo lesz a főszereplő, 18:00-kor kezdődő bemutatójában felfedi a nagyvilág előtt épp aktuális projektjeit. Egyes szóbeszédek szerint ekkorra időzítették az új generációs Nintendo Switch konzoljuk bemutatását is, amely az eredeti kézi konzol egy jóval erősebb változata lehet majd. Ezután következik a Bandai Namco Games show-ja, amely leginkább a From Software soron következő játéka, az Elden Ring miatt lehet érdekes. Legalábbis ha bemutatják végre, a nemrég kiszivárgott trailer részletek bizakodásra adhatnak okot ezzel kapcsolatban. Ezt követi majd a Yoreeka Games bemutatója, majd az egész eseménysorozatot egy nagy újítás zárja le, mégpedig az E3 történetében először díjátadóra kerül sor a fináléban. Ezen a legnagyobb külföldi videojátékos portálok fogják kiosztani díjaikat a műsor legjobbnak ítélt játékai számára. A zsűriben többek között ott lesznek az amerikai IGN, a GamesRadar+, a GameSpot, valamint a PC Gamer munkatársai is.

A műsor tehát június 12-én kezdődik, és a legtöbb platformon ingyenesen lehet majd követni az eseményeket, ehhez pedig elég lesz majd felmenni az E3 Twitch, YouTube, Twitter, valamint hivatalos oldalára.

Ti milyen izgalmas bejelentést vártok az eseménytől?

Hozzászólások: 24
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
DrAkhilleuszAtya avatar
Én örülnék,hogy ha a Capcom bejelentene pár story DLC-t a Villagehez...olyanokat,mint 4 éve a 7-hez csináltak.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Ubisoftnál annak örülnék ha végre abbahagyná a tucatjátékait, és elkezdené remakelni a 15-20 évvel ezelőtti játékait.
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@zsiroslangos: Elkezdték hiszen készül a Prince of persia sands of time remake, XIII remake...
0
0
0
0
bukta2 avatar
Ubinál miért feledkezik meg mindig mindenki a The Settlers-ről? Már 2019 óta halasztgat a cég... és már vagy 1 éve (vagy több) semmi infó róla... mindenki kussol...furcsa.
0
0
0
0
💬 2
odinx avatar
@bukta2: Hát lehet nem tudják mi legyen, lehet az lesz a sorsa a Settlersnek, mint a Heroes of Might and Magic sorozatnak, bár örülnék, ha nem lenne igazam.
0
0
0
0
bukta2 avatar
@odinx: Hát de ez kb már majdnem kész volt, asszem már megjelenési dátum is volt (2020 szeptember) , aztán benyögték 2020 juniba E3-on hogy határozatlan időre eltolják a játék megjelenését és kb azóta nem is hallani a játékról... 😞 ez elég gyanús és van abba valami amit mondasz, de ne úgy legyen!
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
Szeretnék látni egy The Evil Within 3 vagy egy Wolfeinstein 3 teasert esetleg egy új Quake gamet :F
0
0
0
0
💬 2
bassus16 avatar
@Szabcsiadi: Ezek mellé egy State of Decay 3 is jöhet. 😃
0
0
0
0
Szabcsiadi avatar
@bassus16: Hát én nekem a State of Decay sorozat nagyon nem tetszik, de ez csak az én véleményem :F
0
0
0
0
no avatar
Remélem az új Harry Potter játékról is lesz valami. 😀
0
0
0
0
💬 2
kmetovics avatar
@KryptonBoy: Én is remélem, mert kb azt a játékot várom az egyik legjobban. Csak kár, h áttették jövőre a megjelenést 😕
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
Activison merre lesz, valakinek valami tipp? 😀 Rákerestem, elsőre amit olvastam külföldi cikk, ott azt írják, hogy részt vesznek. Na de mikor és hol, Microsoftnál? De hát ha CoD, akkor az meg inkább a Sonynál lenne, az meg nincs. Vagy pedig nem lesz CoD, pedig hát lehetne. : D
0
0
0
0
💬 10
AMDMonsteR avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Szia uram!

De hát nem is lesz idén CoD.
0
0
0
0
no avatar
@AMDMonsteR: Szia uram!

Amúgy tényleg.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@AMDMonsteR: Miért ne lenne? Lemaradtam valamiről? 😀

" A new Call of Duty is officially in the works and will release in late 2021, Activision has confirmed. "
Ezt dobta a google.
0
0
0
0
no avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Korábban még arról számoltak be, hogy az MW2 Remastered multiplayer részét tervezik idén megjelentetni vészmegoldásként, mert maga az új rész nem halad fényesen és a legutóbbi rész sem hozta már az elvárt szintet pénzügyileg.
Legalábbis én így tudom, azóta lehet változott a helyzet.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@LordSzalko: Tudtommal helyeset beszél a Szalkó
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@LordSzalko: Ahonnét másoltam az múlt havi cikk, kereken egy hónapos kb. Lehet azóta változott.
Emlékezetes, hogy a Cold Warnal is voltak ilyen pletykák, hogy nem haladnak jól és ezért nem mutattak belőle semmit nagyon sokáig (elég későn mutattak belőle valamit, nyár végén talán?).

Talán a Ghost körül volt az, hogy folyamat évről évre csökken a játékok bevétele. De én azóta úgy tudom, hogy helyrerázódott (WW2 óta azért valamivel jobbakat kapunk szerintem, kivétel BO4) és pl. főleg az MW tuti, hogy nagy siker volt. Na most szerintem az MW hulláma biztosan megcsapta a Cold War-t is, többé vagy kevésbé, de kizártnak tartom, hogy ne hozott volna jó számokat na nem az MW-hez képest, hanem úgy az elmúlt részekhez képest. Szerintem idén sem maradunk CoD nélkül. 😜
0
0
0
0
no avatar
@yugiohyugiohzebuyug: A Warzone házon belül lett komoly konkurencia és ez a CW-n erőteljesen érződik. Összegezve nem szerepel jól a CW, se aktív játékosbázisra, sem pedig technikailag. Sledgehammer részekről pedig nincsenek jó emlékeim, amikben az ő kezük munkája benne volt egyik sem volt acélos alkotás és kifejezetten hamar indult hanyatlásnak.
Valószínűleg idén is kiadnak valamit, vagy elkészülnek vele időre, vagy MW2RM kiegészítés a már meglévő MW2R mellé, utóbbit speciel jobban várom, már csak a fejlesztő(k) miatt is.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@LordSzalko: Én még nem játszottam az MW Remasterrel, de örültem neki és ha megcsinálják a multit is (erről nem hallottam eddig) az is nagyon jó lesz. Az MW1 pályáit is tök jól áttervezték, több objektumot pakoltak bele stb. a Crash pl. szerintem tökre hangulatos lett.
De igen ez a Warzone-os dolog közrejátszhat, viszont valahogy nem gondolnám, hogy rosszul fogyott volna. Bár a konkrét számokat persze nem ismerem.

Sledgehammer eddig egyetlen egy játékot adott ki, a WW2-t 2017-ben. Szerintem az már jobb volt. Szép volt a játék, jól nézett ki (egy-egy jelenet főleg, pl. amikor erdőben szaladtál és dőltek a fák) és bár a tankos rész idegesítő volt örültem, hogy lett benne egy ilyen (CoD 1 óta talán itt lehetett tankot vezetni először?) és a hangok nekem kifejezett tetszettek, ahogyan az is, hogy hosszú idő után végre kaptunk világháborús játékot. Úgyhogy én szerettem. Biztos lehetett volna jobb is, de első játéknak simán jó és kíváncsi leszek mit tesznek le most következőleg.
0
0
0
0
no avatar
@yugiohyugiohzebuyug: Már MW3-at is az IW segítségével készítették, Advanced Warfare is az övék akár csak a WW2, később pedig asszisztált a legújabb MW-be.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@LordSzalko: Tényleg, Advanced-ről megfeledkeztem, MW-t nem tudtam.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Crowbcat nem fog videót csinálni ismét 😞
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció