Így vélekednek a kritikusok az Intel Core i9-11900K-ról

Szerző: xoki | 2021. April 11. | hír | 9 hozzászólás

Hivatalosan is megjelentek az Intel 11. generációs Rocket Lake-S CPU-i, így az első tesztek is felbukkantak, melyek közelebbi képet adnak arról, hogy vajon hogyan is teljesítenek ezek a CPU-k az előző szériához képest.

A flagship i9-11900K 539 dolláros ártól kapható, miközben az előző generációs modellért 488 dollárt kértek. Egy 8 magos és 16 szálas CPU-ról van szó, melynek alapórajele 3,5 GHz, amely első ránézésre gyengébbnek tűnik, mint a 20 szálas i9-10900K 3,7 GHz-es órajel mellett. Az Intel ettől függetlenül azt állítja, hogy a 11900K 19%-os IPC növekedést hoz az elődjéhez képest.

A chip már a tesztelőknél van, és az embargó lejártának köszönhetően befutottak az első független tesztek. A The Verge szerint például a Microsoft Flight Simulatorban 20%-kal jobb fps számot értek el, viszont magas fogyasztás jellemzi a CPU-t. A PCMag eredményei alapján remek egyszálas teljesítménnyel rendelkezik, viszont jobban melegszik az AMD alternatívához képest. A PC Gamer arra figyelt fel, hogy a játékokban növekedett az fps, viszont a 10900K lekörözi azt többszálas applikációkban. A KitGuru kiemelte, hogy most először befutott a PCIe 4.0 támogatása, viszont az AMD-hez képest túl drága. A Guru3D szerint pedig remek gaming teljesítményt nyújt, de a 14 nm-es folyamat miatt problémák lehetnek a hőfokokkal.

Az említett oldalak mellett természetesen mások is közzétették tesztjeiket, illetve más modelleket is áttanulmányoztak. Ezek listáját a VideoCardz össze is szedte, ha esetleg kíváncsiak vagytok a részletekre.

Hozzászólások: 9
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
nem csak az intelnél kell meg fizetni az amdnél is ugyan az van.
sőt most az amd az ami drágább mint az intel minnél lejjebb viszik a chip méretét annál több pénzt kérnek a procikért.
a nagy 7 nanomérterresnél nem volt akkora ár különbség mint az 5-nél.
nem mintha venni amd procit főleg hogy az intel procit olcsóbban meg lehet venni és most nem az i9-röl beszélek mert azokat nem mindenki veszi meg.
0
0
0
0
💬 3
SuperPuma avatar
@pinkyke: A 7 nagy? A 130nm Coppermine, na az nagy 😆
0
0
0
0
pinkyke avatar
@SuperPuma: te meg buta vagy rosszul értelmezted.
0
0
0
0
no avatar
@pinkyke: Miért te butázol le xy-t, mikor tele vagy helyesírási hibákkal és látszólag fogalmazni sem tudsz?
0
0
0
0
carl18x avatar
"Intel" A minőséget meg kell fizetni! 😆
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@carl18x: A hívőknek ez is megteszi 😶
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: Kék a doboz a többi nem számít! 😃 Viccet félretéve nem hozott ez semmi extrát, kis IPC emelkedés megtörtént.
Talán az év végi Alder Lake lesz a nagy durranás, de jön a Zen 3 + is Warhol 😃 Szóval év végén lesz izgalmas szezon.
0
0
0
0
no avatar
@carl18x: Ezek a tesztek amúgy már múlt hónap 30-án megjelentek, szóval megint csak friss ropogós a cikk Spoiler!
pedig xoki-t ismerve már aznap meg lett írva a cikk, esetleg egy nap késéssel
. Nem is értem miért kell ezeken ennyit ülni, a cikkek időzítése nagyon nem előnyös, akár csak a besorolásuk, pillanatnyilag is a "friss" cikkek vannak hátul a 3-4 naposak pedig elől...
0
0
0
0
carl18x avatar
@LordSzalko: A hozzá állás úgy vannak vele átlag embernek utolag is jók ezek a hírek! 😃 Igen az időzítés valóban nem a legjobb.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció