Idén nyáron érkeznek az Intel Tiger Lake CPU-k

Szerző: xoki | 2020. April 26. | hír | 13 hozzászólás

Az Intel nemrégiben közzétette 2020 első negyedévének pénzügyi jelentését, és a cég a prezentációja során a Tiger Lake CPU-król is mesélt kicsit. Kiderült, hogy a cég sorozatgyártásra készül, és az OEM gyártók már az év közepén megkaphatják az új termékeket.

A Tiger Lake chipek alapja az Intel legújabb Core CPU architektúrája lesz, és ezekre már az új Xe-LP alapú integrált GPU kerül. A chipek az Intel új 10 nm-es technológiájával készülnek majd. A cég a jelenlegi Ice Lake szériánál is használta már ezt a technológiát, ezért hivatkozik rá úgy, hogy következő generációs 10 nm-es gyártási folyamat, de akár 10nm++ is lehetne, hiszen a Cannon Lake volt az első, amelynél ezt a technológiát használták.

A Tiger Lake processzorok először a mobile platformra érkeznek, tehát az OEM-ek jóval előbb hozzájuthatnak majd, és csak később jelennek meg a boltok polcain a fogyasztók számára. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor az új széria jóval nagyobb mennyiségben érkezik a korábbi Ice Lake CPU-khoz képest, és az ünnepi szezonra már több mint 50 notebook dizájn áll majd a vásárlók rendelkezésére.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
szerintem még malmozhatunk a tudjuk minkel mire lesz új intel proci és ha lesz is akkor is egy elsietett termék lesy aminek specifikációin csak változtatnak meg a code name lesz más de ez akkor olyan lesz mint amd vs nvidia amd ki ad egy GPU-t az Nvidia meg csinál egy face palmot és kicsapja az RTX 3000-es szériát vagy a 4000-et az Intel nagyon vissza fele halad mig az AMD nem is igazán erölködik mert nem kell erölködnie hogy jobb procit dobjon ki a piacra ebben a 2020-as évben vagy a 2021-es ben azért remélem az intel ki tud adni egy nem csak laptop processzor generációt mert ha ígz folytatják akkor csak az AMD lesz mindenkinek az opció ha Gamer és/vagy editor PC-ről lesz szó. Egy Szó mint száz Intel ne kapkodj és mutasd meg miért az AMD volt a gyengeség és hogy miért volt az Intel egy szolid választás.
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Ez mobil széria, ugyanúgy nem fog kijönni desktopra, ahogy az Ice Lake sem jött. Mobilban meg úgyis a Ryzen lesz a nyerő akárhogy erőlködnek. Desktopra majd jön a Comet Lake S 14 nm-en, ami ismét egy órajelemelés átcimkézéssel. Ismét egy érdektelen Intel bejelentés, nincs itt semmi látnivaló, kérem oszoljanak.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
gerikember avatar
Én várom az "új" procikat 😉
0
0
0
0
enslaved avatar
Ki tudja, erre lehet hogy már cserélni fogom a 9700k - t.
0
0
0
0
💬 6
Viktorinho avatar
@enslaved: Ha laptoot szeretnél akkor hajrá.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Viktorinho: Kissé benéztem, akkor marad minden a régiben. Van laptop, az nem kell.
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Ezek csak ultra low-power kivitelben készülnek a mobil szegmens számára, desktop vonalon még marad a 14 nm, és valószínüleg maradni is fog amíg a 7 nm el nem készül, mert a 10 nm egyszerűen nem alkalmas nagy teljesítményű asztali CPU-k gyártásához.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Kelori: Igen, köszi, már felhívták rá a figyelmem😀 A 10.genre váltásnak viszont nem sok értelmét látom.
0
0
0
0
Kelori avatar
@enslaved: Előbb utóbb állítólag visszaportolják 14 nm-re a tiger lake-ben található willow cove magokat. Ez a megoldás majd még érdekes lehet hogy mit tud az új 10 nm-re tervezett architektúra a régi, bejáratott gyártástechnológiával.
0
0
0
0
no avatar
@Kelori: Akkor elméletben lesz 1 procink ami 10 és 14nm-es?😆dd
0
0
0
0
no avatar
Végre 10 nanométer, haladunk. kiváncsi leszek mit tud majd a Ryzen 4000-es szériával szemben.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció