Hivatalosan is véget ért a Windows 7 támogatása

Szerző: xoki | 2020. January 16. | hír | 31 hozzászólás

Január 14-én hivatalosan is megszűnt a Windows 7 támogatása, vagyis az egyik legnépszerűbb operációs rendszerhez többé nem érkeznek majd rendszeres frissítések. Még mindig több száz millióan használják, így ezek a felhasználók most kénytelenek lesznek eldönteni, hogy váltanak vagy pedig maradnak egy olyan rendszernél, amelyhez a Microsoft többé nem készít biztonsági frissítéseket.

Az egyszerű felhasználók számára sok esetben nem jelent problémát az ilyen frissítések hiánya, de azok, akik munkára és egyéb komolyabb feladatokra használják a számítógépüket, már több nehézségbe ütközhetnek egy nem támogatott operációs rendszer használata esetén. Ennek köszönhetően pedig a fejlesztők sem támogatják majd többé, vagyis a közeljövőben megjelenő játékok nagy része sem fog elindulni rajta, arról nem is beszélve, hogy az újabb vírusok könnyebben átcsusszanhatnak a védelmen. Természetesen egy komolyabb sebezhetőség felfedezése esetén a Microsoft azonnal befoltozza azt a régebbi rendszereken is.

Azok a vállalatok, amelyek fizettek a további támogatásért, néhány évig még támogatott rendszerrel fognak rendelkezni, de az egyszerű felhasználók számára nincs ilyen lehetőség. Sokan áttértek már Windows 10-re, de a felhasználók 26,64%-a még mindig Windows 7-et használ, ezért remélhetőleg a rosszindulatú emberek nem veszik majd célba ezeket a PC-ket.

Hozzászólások: 30
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
pinkyke avatar
Régen én is szerettem a win 7-tet a szabadság érzet az teljes volt ott teljesen testre szabható volt a win 10-el ellentétben ha bár azóta rá is jöttem hogy lehet ki takarítani a sok felesleges appot és más hulladékot amit sose használok.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
Scorn Face avatar
Igen, a legjobb rendszer volt. (Az előtte lévő Vista csak egy kis kosz volt a falon, ami gyorsan lekopott)
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát legalább elmondhatom mellettem volt a végsőkig! 😃 Pont most váltottam Ivy Bridgeről. Azért 2012-2019-ig elég jól el voltam a Windows 7-el. Nem rég vettem Win 10 termék kulcsot az új konfigomhoz aktiváltam, szerintem nagyon jó a Win 10 is. Idáig gondom nem volt vele, minden drivert magától felrakott...Hát haladni kell a korral 😀 Szóval kellemeset csalódtam a Win 10 teljesen gyors és pörgös 😃 Lassan eljön az idő mikor csak egy nagyot mosolygok ha újra Windows 7-et látok.
Manapság csak nevetek ha újra látok Windows Xp-t 😃 Windows 98+Winamp 2001 táján havernál ezt a kombot láttam 😃
Winampot 15 éve használom 😃 Vannak dolgok amik sose változnak
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Nekem multimédiás laposon maradni fog mivel a Win 10 és 8.1 az valami gyötrelmesen lassú rajta. Valami driver gond miatt.
0
0
0
0
💬 7
19ati93 avatar
@Arthur Morgan: ssd van benne? az mindent felgyorsítana, elég egy kisebb 120 gigás is bőven
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@19ati93: Nem, bár gondoltam rá, lehet hogy ez a fő baja. A gyári 1tb-os merevlemez kemény 5400rpm-es 😆
De memóriából is csak 4GB DDR3 van benne. 10-hez meg szerintem már ajánlott a 8GB minimum.
0
0
0
0
19ati93 avatar
@Arthur Morgan: 4-el még elboldogul ha nincs sok minden egyszerre megnyitva, de egy kicsi ssd tuti nagyot dobna rajta.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@19ati93: Csak filmre van használva meg netflix. Idővel kap egy SSD-t akkor. 😆
0
0
0
0
visor261 avatar
@Arthur Morgan: Packard Bell Easy Note MZ36-U-086
Processor Intel Pentium Dual Core T2080 / 1.73 GHz ( Dual-Core )
RAM 1 GB DDR2 SDRAM
Hard Drive 160 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm

Win 10 alatt laggolt linux alatt jó sorozatok nézésére chromiummal.Spoiler!
néha ssd-vel nem lehet felgyorsítani a gépeket mert van hogy proci ami lehúzza
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
@visor261: Én még az Elementary OS-re is gondoltam, hogy ha minden kötél szakad akkor megkapja azt. Te melyik linux disztrót használod ?
0
0
0
0
visor261 avatar
@Arthur Morgan: Lubuntu 18.04 LTS de ne rakj fel csak LTS verziókat azokat is csak akkor mikor lejár a support a régire vagy egy főverzióval előttit, mert olyanok mint a win10: csak úgy lefagy, nem működnek rajta dolgok, fél óra mire felál a rendszer... bár ezt mindenre tudom mondani pl programok, driverek... Ne javícsd meg a nem hibás 😃

De felrakhatod bármelyik disztrót csak azt nézd hogy xface vagy l😆e legyen mert gyenge gépeken csak ezek futnak normálisan, és bár a firefox az alapértelmezett nekem speciel a chromium jobban viszi. A chromium 480p-t lagg nélkül viszi a foxi csak a 360p-t. De ha nem böngészőn keresztül megy akkor a 1080 is elmegy rajta.Spoiler!
bár egy két trükkel olyan böngészőben mintha hdd-ről futtatnád pl a gsteamer új ablakban


Azt ajánlom nézz meg többet is akár telepítés nélkül, és azt rakd fel amelyik bejön neked, nekem úgy 10 éve hogy bevált és megszoktam a debian alapot és legutóbb mikor nézegettem mik vannak új disztrók amiket mondtak hogy érdemes kipróbálni, belefutottam néhány eltérő alapba mint pl arch ahol a már kisujjból megszokott parancsok nem érnek semmit mert teljesen másak sőt olykor a repo is más néven fut... szal linuxról linuxra váltás is lehet olyan mint win-ról mac-re.
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 2
PC GAMER avatar
Update nélkül még stabilabb lesz 😆
0
0
0
0
💬 1
19ati93 avatar
@PC GAMER: stabilan kifeküdt 😆
0
0
0
0
no avatar
Mintha tegnap lett volna amikor megjelent és már a 10 is itt van jópár éve.Repül az idő , nem tudja valaki az időt hogy lehet kijátszani?Az nincs fent a YT-on.
0
0
0
0
💬 2
PC GAMER avatar
@Dpoci: Nem szabad megszületni vagy pedig fénysebesség fölé 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Dpoci: Még 2010ben vettem meg egyik osztálytársam gépét. Win 7et telepített nekem előre. Akkor még fintorogtam, aztán lassacskán, de megkedveltem a rendszert. Spoiler!
Celeron D konfig volt. Mai felfogással eszméletlen gyenge, de akkoriban még teljesen jó volt mindenre. Persze amit a Radeon 9600 Pro engedett...sőt, belegondolva most leszek itt 10. éve tag...persze az első fiókkal...
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Rendkívülién jó rendszer volt...
0
0
0
0
💬 5
santakigyo avatar
@Scorn Face: Évekig használtam gond nélkül. Talán még egy újraindulás se volt.Beton stabil rendszerként maradt meg az emlékezetemben.
Már több éve win10 van a gépemen és kb ugyanez a tapasztalatom. [Itt hozzátenném, hogy mint sima felhasználó vagyok sima felhasználói igényekkel még mielőtt jönne valami kocka ellenpéldákkal.]
Az is igaz, hogy sose módosítottam semmit a rendszeren. Csak ahogy a "gyárból" kijött.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@santakigyo: Én még arra is emlékszem, hogy mennyire húztam a számat mikor váltani kellett.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Scorn Face: Xp-ről is sokan a lehető legtovább húzták a váltás.Talán még olyan kommentet is olvastam amikor a win 10 nyomult előre javában de ő még XP-ről tolta.
A lényeg,hogy ugyan ez megvolt és még most is van a win7 esetében is.
De tényleg egy teljesen jó rendszerről van szó ez igaz.
Nagyon gyakran találkoztam még olyannal,hogy 32 bites rendszerről akart futtatni olyan alkalmazást aminek alapból kell 8 giga RAM meg 64 bites rendszer.De ő nem vált mert ennyiért nem.
A lényeg,hogy senkit se érdekel az indok,hogy miért nem akarsz váltani(csepp a tengerben).A kérdés nem az,hogy akarsz e hanem az ,hogy mikor fogsz?Mert fogsz.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Az XP korszakát imádtam nagyon. Leginkább mert igen jó játékok jelentek meg anno és hár persze a szép emlékek mindig nosztalgikus érzéssel töltenek el mindenkit. Relatív korán tértem át hetesre gépvásárlás miatt, de lényegében ugyanarra használtam és kb ugyanott volt minden, úgyhogy megkedveltem. Már egy éve (ugyan megszakításokkal) váltottam W10-re, de megkedvelni nem fogom valószínűleg.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Igen,ismerős érzés.Nagyon sok jó emlék fűződik nekem is hozzá.Xp-s korszakban csöppentem bele a PC világába.Korábban nem érdekelt anyagi okokból kifolyólag.
Rengeteg jó játék volt akkoriban.
Én a win 7 meg a 10 között sok eltérést nem látok. Nincs meg az mint amikor Xp-ről váltottam Win7-re. Hogyi s mondjam,nem volt meg az a hűha na ez tényleg más.
Nekem nagyon stabil a 10 is meg a win 7 is az volt.
0
0
0
0
no avatar
Annak a ~26%-nak beteges Aero fétise van.
0
0
0
0
💬 1
Shadow9 avatar
@LordSzalko: Frászt. Az első dolog, amit kikapcsoltam rajta.
0
0
0
0
Apor avatar
Emlékszem, tíz éve ugyan ez volt a hír, csak az XP-vel.
0
0
0
0
💬 2
YoRHa 2B avatar
@Apor: Hát a mainstream supportot tekintve igen. Extended nek "csak" 6 éve lett vége 3 hónap híján
0
0
0
0
kmetovics avatar
Na de jó. 2 "Jó" hír egy nap.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció