Hivatalos Ryzen 7 CPU árak és teljesítményadatok

Szerző: xoki | 2017. February 22. | hír | 92 hozzászólás

Az AMD vezérigazgatója, Dr. Lisa Su a mai napon felfedett 3 Ryzen processzort, ezzel véget vetve a tippelgetéseknek, ugyanis végre hivatalos forrásból derült ki a CPU-k ára és teljesítménye.

Három high-end CPU adatait árulták el. Kiderült mire képes és mennyiért szerezhető majd be a Ryzen 7 1800X, 1700X és a Ryzen 1700. Mindhárom 8 maggal és 16 szállal rendelkezik.
Úgy tűnik, a múlt hét folyamán kikerült adatok igaznak bizonyultak, az alábbi kis táblázat mutatja azt, miről is beszélt Su.

Az árazás nagyon baráti, de vajon felveszi-e a versenyt az Intel termékeivel? Su mutatott néhány összehasonlítást is, ahol a multi-core teljesítményt hasonlítja össze.
A Cinebench R15 volt az, amelyet az összehasonlításhoz használtak. Lássuk a közzétett adatokat:

Úgy tűnik, az AMD Ryzen 1800X legyőzi a Core i7-6900K-t, amely majdnem a duplájába kerül, mint az AMD terméke. A Ryzen 7 1700X kicsit gyorsabb, mint az Intel Core i7-6800K. Végül pedig a Ryzen 7 1700 sokkal erősebb, mint a Core i7-7700K.
Részletesebb információ itt található.

Hozzászólások: 92
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
r2d2 avatar
Levwi: ne legyél már ennyire sötét! én egy példát mondtam! egy szóval nem mondtam, hogy cpu árakról beszélek! de tudod mit! inkább hadjuk, mert veled kommunikálni olyan, mint egy fekete lyukkal kéne beszélni! és fogd már fel hogy Magyarországról beszélsz! itt a drága, és sokba kerül, az ugyan az, vagy te egy havi fizetésből el tartasz egy családot, egy lakást, és össze raksz egy gamer pc-t, mert akkor meg mondhatnád hogy hol dolgozol!!! de ha még anyuka apuka tart el, akkor inkább maradj csöndbe ha az ember pénzről beszél!
0
0
0
0
InfernoDante avatar
Remélem most tényleg nagyon *** az Intelnek... Már alig várom hogy megjelenjenek és lehessen normális teszteket is nézni. Ha tényleg olyan jó lesz ahogy mondják, akkor köv gépbe Ryzen lesz. Még ha VGA drivert is tudnának írni akkor kártyát is vennék tőlük. (Nem vitaszításként írtam, de tény hogy hiába igyekszenek, még mindig rengeteg a hibája.)

Hajrá AMD! 😃
0
0
0
0
Hiroshi_Ayugai avatar
Jóval lentebb pedig már hozzá írták, hogy 180-200 között lesz az ára idehaza valószínűleg. De majd egy hét mulva 😀
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Mesterlovesz: Kettővel lejebb pont ezt taglaltam én is! 😀
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Srácok, nagyon szépen dobálóztok itt az árakkal, hogy a legerősebb ryzen proci lesz 150, ami ha 300 as átváltással számoljuk forintba az egyszerűség kedvéért még igaz is, de erre még rájön egy vám meg a kereskedő haszna meg a 27% os magyar áfa, bár pontos értékeket nem tudok, de tuti 200k forint felett lesz 😃 150 az 1700as modell lesz szerintem
0
0
0
0
MC MaRcI avatar
az árakról szerintem ne is beszéljünk annó az rx 480-ra is mindenki azt hitte 60e ft lesz és mikor kijött 90-100 volt
szóval az áfával számoljatok idehaza + a boltok kitudja mennyit tesznek rá
0
0
0
0
Zoli73 avatar
Levwi: Nem biztos hogy össze rakod a komplett gépet. Várjuk meg az alap lapok árát is. Az tény, hogy szerintem is a legnagyobb Rysen éri meg a leg jobban ár/teljesítmény arányban. Csakhogy azt is majd csak az tudja megvenni, aki a felső kategóriás I7-et. Mert lesz hozzá 200 a Cpu 70-80 a lap meg 50 a ram. számold ki hogy mennyi, és ez még közel sem a komplett gép ez még csak három alkatrésze.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Már senki nem emlékszik rá, hogy ugyanez történt mikor az FX procik jöttek? Akkor is mindenki el akart alélni, hogy majd most az amd jól megmutatja, aztán meg jött a koppanás... Én akkor beleszaladtam, 775ös foglalatról am3+ra váltottam hirtelen lelkesedésemben. Jól le is cseréltem fél év után. Majd a ryzennél is lehet mosakodni, "De hát olcsó." Ja, olcsó volt. Meg harmatos is. Budget gamingre részemről mehet az amd a gyerek gépébe, de én köszönöm szépen, maradok az intelnél. MAx várok egy évet az intel riposztra, ha esetleg valami csodát művel a ryzen. Utána megint lesz 8-10 éve felkapaszkodni az amd-nek.
(Félre ne értsetek, volt a bulldozerembe is potenciál, a pletykákkal ellentétben szénné húzva sem fűtötte fel a gépházat, nem hogy alap órajeleken. Hangos, gyenge, viszont qrva olcsó. Annyi pénzért szerettem. Viszont a ryzen végett még ne dobjátok a kukába a régi processzoraitokat. 😃 )
0
0
0
0
Levwi avatar
R2d2: honnan vetted azt a 280 ezret? Felezd le a 6900k árát és megkapod a legerősebb ryzen árát ami még 200k sincs. És ugyanarról a teljesítményről beszélünk. Az hol drága? Az igaz hogy sokba kerül ezért is nem azt fogom venni. Szóval igen van különbség, mert kb 150k-val olcsóbb a ryzen. Szóval amíg inteltől csak egy procit veszel addig ryzennel egy komplett gépet raksz össze annyiból. És a teljesítmény ugyanaz.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Ezért kell várni és majd mikor ténylegesen le van tesztelve akkor többet lehet majd tudni.Még ha most cserélnék se ugranék bele az elsők között.Azt meghagyom másnak.Oldalvonalról jól belátni a mezőnyt.
0
0
0
0
no avatar
Engem az érdekel a leginkább,hogy az R5-ös szériák mennyire lesznek versenyképesek árban és teljesítményben például az i5-el.
Szerintem nagyon sok ember sajnálja a pénzt egy i7-es processzorra és ha valaki nem 4k-ban akar gta 5-el játszani,akkor nem kell fél milliós gépet összerakni.
0
0
0
0
xCube avatar
@Santakigyo: Ezt nem tudom melyik mondatomból szűrted le.
0
0
0
0
MaTpr0F avatar
Majd jönnek a 6/12-es procijaik, az lesz inkább a gamereknek szánt "mainstream" széria.
Viszont, ha az alaplapok is annyiért jönnek mint az intelhez, akkor nem nagyon látok rá sanszot, hogy erre váltanának az emberek.
Intel tudást, intel árért intelt fogok venni és nem AMD-t. Nem azért mert fanboy vagyok, egyszerűen a kékek már bizonyítottak (nem csak most, hanem az elmúlt cirka 10 évben) még az AMD bukdácsolt igen rendesen.
0
0
0
0
r2d2 avatar
levwi: hát ez most nagyot koppant! akkor szerinted pl: 300 ezer forintos ár az drága! a 280 ezer forintos ár meg csak sokba kerül! igen, tényleg k...... nagy a különbség, a kettő között! főleg! amikor az ember minimál bérből él.
0
0
0
0
MrApollo avatar
Remélem ennyi pénzért, persze ha az árak nagyjából igazak pl egy 1700 359ojróó..tegyük fel ideér 400ba, azért tudjon is vmit.
4.hónapja taposom X99-en i7 5820K-val, most cserélek 1060at 1070-re, már ez a proci is sok vállalás volt összegben, és ezt fixen lehet tudni h cirka 100ért ez mit tesz le alapórajelen..a Ryzen-t meg csak találgatni lehet és bőven efölött az árazás fölött lesz ez fix, neh télleg pofára esés legyen, aztán hirtelen félárra csökkenés mert "nem" sikerült mégsem.
0
0
0
0
santakigyo avatar
xCube és gondolod majd ezek után minden játék optimalizált lesz??
0
0
0
0
Levwi avatar
R2d2: rosszul mondod az Intel drága az amd csak sokba kerül van a kettő között különbség.
0
0
0
0
Vigilante avatar
"A Ryzen 7 1700X kicsit gyorsabb, mint az Intel Core i7-6800K." Nem mint a 6900K!? Csak, mert az egyik 6 magvas a másik meg 8, szal nem mind1. 😆
0
0
0
0
r2d2 avatar
Felesleges a pénzen vitatkozni, egyáltalán nem drága, sem az intel, sem az amd, csak a magyar ember keres szarul, ennyi az egész!
0
0
0
0
xCube avatar
@rambustibi78: Szerintem érdemesebb lenne megvárni a hivatalos teszteket mielőtt kígyót békát kiabálna az ember. Eddig több elemzésben is írták már egyébként hogy az intel egy magra jutó teljesítménye jobb mint a Ryzen -é, az AMD kezében most az ütőkártya az ár / fogyasztás / teljesítmény arány jó belövése. Nem olcsók ezek a procik sem. Az intel pedig csak azért túlárazott, mert eddig nem volt konkurenciája. Várható volt hogy rövidesen történni fog valami, mert nagyon megálltunk a négy mag nyolc szál szinten, holott földi halandók is ki tudnának már hat nyolc teljes értékű magot használni. Arról nem is beszélve hogy így kevésbé lesz megkötve a portolásnál a konzolos fejlesztők keze, főleg hogy az AMD nem egy alternatív SMT megoldást használ, hanem gyakorlatilag ugyanazt, amit az intel.
Na de visszatérve árakra és teljesítményre, az intel persze lépéskényszerbe kerül, mert az AMD gyakorlatilag letarolja a piacot ahol most ők hat magos procikkal vannak jelen és a nyolcmagosok piacán is befűt, árcsökkentés biztosan lesz.
0
0
0
0
Levwi avatar
rambustibi78: +1

Még jó hogy nem csábultam el és kivártam mit hoz össze az AMD a Ryzennel. Legalább így a mostani állás szerint jóval erősebb gépezetet tudok összerakni a pénzemből. 😃

Alig várom, hogy a sok intel fanboy nekiálljon magyarázgatni, hogy a zintel gyorsabb játékok alatt kemény 1 fps-el. Én meg odaírjam, hogy "RYZEN" 100k-val kevesebbe volt a gépem, hidd el nem érdekel az 1 fps lemaradás.
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
LordSzalko:
Akkor mindenképp a 360 ezres procit vedd, még fűteni is jó a +150 ezerbe benne van extraként 😂 Megéri a +1 pontot is az egymagra jutó teljesítmény. Hurrá! 😆
0
0
0
0
santakigyo avatar
Bármi megtörténhet de szerintem itt már lesz valami jó irányba.Az AMD is észbe kapott.
Jó ezek a tesztek kb annyit érnek mint társkeresőn a bemutatkozó szöveg de ha fele igaz is már jó vétel.
De nem kell az intelt se félteni,lesz erre válaszlépése biztos,idővel.
0
0
0
0
Dani46 avatar
2-4 magnál nem használ többet alkalmazás,játék?mivel játszol márió?középkategóriás i7 is képes menni 90% vagy felette bf1 be.Az lehet hogy most nem jön ki játékokba a 16 szál ereje,sőt biztos,de ha munkát adsz neki ott jó lesz.
0
0
0
0
czene avatar
Csak ne hogy pofára esés legyen ebből a végén.
0
0
0
0
compactegon avatar
olyan jó proci, hogy egy csúnya hatvanas férfiból egy még csúnyább hetvenes nőt csinált.
0
0
0
0
no avatar
rambustibi78: Olvasás 1-es sajnos. Egy magra jutó teljesítményről volt szó nem árról. Az meg a másik, hogy hiába egy pont attól még ő nyert. Majd szólj, ha megvan a 2-es. Ja és LordSzalko.
0
0
0
0
r2d2 avatar
én most vettem I7 7700K-t tuti nem fogok most vissza váltani amd-re!!!!
0
0
0
0
rambustibi78 avatar
Fordszalko:
Igen erősebb 1 magon a 6900K "1" még egyszer leírom "egy" ponntal. Az biztos elhanyagolható infó, hogy a 6900K 360 ezerbe kerül, míg az 1800X 210 ezerbe fog kerülni 😆. Biztosan (ironikus) az intel hypevonatra ülnék fel +1 pontra 150 ezerért 😆, ami ráadásul 1 magos teljesítménykülönbség..milyen program használ 1 magot a mai világban? Egy amőba? Passziánsz? Vicc az intel túlárazása és nevetséges! Ráadásul a 140W TDP-vel a 6900K jó fűtőradiátornak!!
https://media.giphy.com/media/xTiN0ONogb5qnU9Zny/giphy.gif
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
zsoca1199: A 6800K-t verheti is mivel az csak 6 magos.
Majdnem 150000 ft ba fog kerülni egy 1700x.
Ez így rendben is van!😀
0
0
0
0
xCube avatar
Leszámolva a német ÁFÁ -t és rászámolva a magyart, az 1800X kb. 180 - 190k lesz, az 1700X pedig kb. 150k. A hatmagos intel procik ára biztosan csökkenni fog egy kicsit, a nyolcmagosoké id de az kevésbé.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Voltoxin: Én pl úgy tudnám elképzelni, hogy az első 4 magon megy a game, a második 4 magon pedig megy a renderelés, és akkor pont jól megoszlanak a dolgok, annyi, hogy így kell egy jó pár GB RAM is 😆 de az már mellékes 😃
0
0
0
0
Kanyaalex avatar
Azt vegye figyelembe mindenki, hogy az AMD csak összteljesítménybe veri az Intelt, már ha igazak az adatok. Single-Core teljesítménybe még mindig erősebb az Intel. Az pedig tény és való, hogy az alkalmazások és játékok 90%-a nem támogat 2-4 magnál többet, tehát teljesen fölösleges ez a mocskos sok 8 mag 16 szál, hiszen úgyse használja ki szinte semmi. Erőfitogtatásnak jó, de lényegében úgyse mész vele semmire a hétköznapokban.
0
0
0
0
DDarkness avatar
Fecko_78: Az AMD-nek így is nagyon nagy előrelépés ez, lehet hogy single-core tesztben kicsit visszább marad, de még az i7-6800K-t így is veri benne, ami tényleg komoly processzor, és amennyi pénzért adják ezeket a processzorokat az kész csoda, szóval ha a 90%-a is teljesül annak amit mondtak, már akkor is válthat mindenki AMD-re 😉 😃
0
0
0
0
Xoremion avatar
Hírtelen ránézésre a previewban úgy is néz ki tényleg, mint egy pasi. 😆
0
0
0
0
xheynor avatar
ha ez igaz... akkor fel a gatyákkal, csak legyen igaz.. bár sokallom az 500 $ legyen.. 150 ezer. plusz (adó) durván 180 ezer Ft és az i7 6950X közti különbséget azt a 320 ezret.. de bízok benne, hogy jó lesz ez.
0
0
0
0
ElMariachi avatar
Hirtelen azt hittem,hogy pasi tartja a bemutatót 😂
0
0
0
0
DDarkness avatar
Megérné lecserélnem az i7-4790-em + MSI H97 GAMING 3 kombómat erre? 😃
0
0
0
0
no avatar
Fecko_78: Tessék.

Intel erősebb egymagos teljesítményben.
[url]
https://www.computerbase.de/2017-02/ryzen-7-preis-benchmark/[/url]
0
0
0
0
Kelori avatar
Nézd meg a videót. Van benne single thread teszt is cinebench alatt.
0
0
0
0
NE0NFACE avatar
Azért egy single core tesztet is csinálhattak volna....
Mindig a multi core teszteket mutatják.
Aztán game közben meg elfogy majd az erő.
Csak legyen igaz, amit beharangoztak.
Akkor válthatunk is AMD-re.😀😀😀
0
0
0
0
no avatar
[LINK]
Elvileg ezek az árak lesznek érvényesek a magyar piacra is,ami a linkben szerepel.Feltételezem az áfa miatt.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció