Hivatalos: érkeznek a „Lite Hash Rate” szériás RTX 3000-es kártyák

Szerző: xoki | 2021. May 19. | hír | 18 hozzászólás

Az RTX 3060 megjelenése előtt az Nvidia felfedte, hogy limitálni fogják a jövőbeli kártyáik bányászatnál nyújtott teljesítményét. Eddig lényegében nyílt titok volt, hogy hamarosan nem csak az RTX 3060 esetében lesz jelen a hash-arány limitáló, szóval akkora meglepetés azért nem volt, amikor az Nvidia hivatalosan is bejelentette a „Lite Hash Rate” szériát.

Több pletykát követően az Nvidia végre hivatalosan is leleplezte az RTX 3080, RTX 3070 és RTX 3060 Ti grafikus kártyák „Lite Hash Rate” verzióit, amelyeknél elfelezték az Ethereum-bányászat hash-arányát. Ezeket a GPU-kat a „Lite Hash Rate” vagy röviden az „LHR” megjelöléssel fogják ellátni, vagyis teljesen elválasztják azokat az előző kártyáktól, hogy a vásárló pontosan tudja, mit kap a pénzéért. Az említett azonosítót a kiskereskedelmek terméklistáján és az adott termék dobozán is feltüntetik majd.

Az LHR széria tehát mostantól hivatalos, de egyelőre nem tudni, hogy ez a korlátozás elegendő lesz-e a bányászok eltántorításához, illetve a kártyák árainak csökkenéséhez. Remélhetőleg ezúttal több kártya jut majd a gamerek számára.

Hozzászólások: 18
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
mbalazs81 avatar
Remélem normális áron is lesznek majd RTX kártyák.
0
0
0
0
no avatar
Remélem teljesen megbukik ez a bitcoin baromság mihamarabb.
0
0
0
0
💬 5
Pokzoli avatar
@kedveslehel21: Én is szeretném, hogy mihamarabb végelegyen és a videókarikat újra normális árakon adják. Akik belevágtak azokat is megértem. Egyszeri befektetéssel munka nélkül termelődik nekik a "pénz".
0
0
0
0
no avatar
@Pokzoli: Gondolod hogy lesz "normális" ár azok után amennyiért most is elkelnek?
0
0
0
0
Pokzoli avatar
@Palanova: Remélem. Ha megszűnik a bányászat és folyamatos lesz a gyártás akkor talán igen.
0
0
0
0
no avatar
@Pokzoli: Biztos hogy nem.
Látják a költési hajlandóságot. Látják, hogy bármennyit is fognak tudni gyártani (mert végtelen akkor se lesz) arra mindig lesz elegendő vevő világszinten 3x áron is.
0
0
0
0
Pokzoli avatar
@christoferus: Ha már nem éri meg bányászni azokat a kártyákat is eladják és leviszi az új kártyák árát. Ha lehet olcsóbban kapni erős kártyát inkább azt veszik mint mint az ujjakat horror áron. Bár láttam sokat vitatkoztak, hogy bányászkártyát érdemes-e venni.
0
0
0
0
Arthur Morgan avatar
Tökmindegy mi lesz, mi nekünk nem jut továbbra se normális "gröfik kárd" 😆 A sok otthoni "bányász" már a cikk láttán heves recskázásba kezdett az izgalomtól, hogy ugyan mikor tudják majd ezeket is felvásárolni... 😆
0
0
0
0
Cannahun avatar
Ez a hír annak a fényében, hogy idén nyáron befejeződik az ethereum bányászata, külön érdekes... Még épp időben 😃 Mindenki szereli le a bányáit ezeknek meg most jutott eszébe korlátozni a hassratet? 😃 Biztos véletlen...
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
no avatar
Tavaly év végén is 1-2 év volt jóslat...abból eltelt fél év és a helyzet változatlan, sőt, súlyosabb...
0
0
0
0
Apor avatar
Ha nem fizikálisan lesz fékezve a vájárkodás, semmit nem fog érni a LHR matrica. Akkor újra megkerülik hegesztett bios-al. Megint ugyanott leszünk ahol a part szakad.
0
0
0
0
💬 7
no avatar
@Apor: Vagy ha csak 1-2 ismertebb coin "ellen" véd a megoldásuk...
0
0
0
0
enslaved avatar
@Apor: Állítólag hardveresen lesznek korlátozva.
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Hardveresen volt már védve a 3060 is, csak később kiadtak rá egy modul nélküli drivert amiből hiányzott a hardveres védelem engedélye. Az új szériák szintén hardveres védelmen alapulnak, amiket véletlenül ugyan úgy hazavághatnak az utóbbi bakival. A driveren alapuló működés sajnos szükséges, mert így ismeri fel az adott workload-ot, ahol fékeznie kell az adott kártyát.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Ezek szerint semmi nem fog változni a legelső izmosabb napkitörésig.
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@Apor: Az mi kemény lenne. Az összes életben maradt eladó kártya ára megugrana egy nullával
0
0
0
0
Apor avatar
@SuperPuma: Meg tudnám venni az életnagyságú T-800 figurát amire vágytam.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció