Három év után megszűnik a Google Stadia

Szerző: xoki | 2022. October 05. | hír | 12 hozzászólás

A frissített felhasználói felület és a Stadia Pro új játékainak bejelentése mellett a Google egy rossz hírt is közölt a játékosokkal. Három év után végleg megszűnik a Stadia nevezetű streaming szolgáltatásuk, de a Google szerencsére szinte mindent visszatérít majd a játékosoknak.

A Stadia alelnöke, Phil Harrison egy blogbejegyzésben fejtette ki, hogy 2023. január 18-án sajnos végleg elbúcsúzhatunk a platformtól, illetve elérhetetlenné vált a Stadia áruház, hogy megakadályozzák további játékok felesleges beszerzését. A Stadia-hardverekre és -szoftverekre elköltött pénzt január közepéig mind visszaadják. A Stadia Pro előfizetés nem lesz a visszatérítési program része, de a leállási folyamat alatt az előfizetői díj nem kerül levonásra.

Régóta keringenek már a Stadia megszűnésével kapcsolatos pletykák, de a Google idén kijelentette, hogy hosszú távú terveik vannak, és nem fognak kilépni a piacról. Ebből kiindulva szinte mindenkit, még az alkalmazottakat és a fejlesztőket is meglepetésként érte a cég döntése.

A Stadia leállásával a fejlesztés alatt álló Stadia-játékok és a játékokban elért eredmények sorsa is kérdésessé vált. A Ubisoft például hamarosan lehetőséget ad a játékok PC-re (Ubisoft Connect) történő áthozására, de sok esetben még mindig nem lehet tudni, hogy elvész-e a rengeteg játékba fektetett idő. Például egy Red Dead Online rajongó közel 6000 órát fektetett a játékba, szóval teljesen jogosan bukott ki a Google váratlan bejelentése miatt, de remélhetőleg a Rockstar Games hamarosan reagálni fog a kérésére.

Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Mr Pingvin avatar
Pedig ki akartam probalni eztet! Bruhhh
0
0
0
0
mortou4 avatar
Most vettem meg a kontrollert... 😣

(Egy hónapja)
0
0
0
0
💬 5
xoki avatar
@mortou4: Elméletileg a kontroller árát is visszaadják majd, miközben azt megtarthatod
0
0
0
0
mortou4 avatar
@xoki: Ebayről vettem chrome castal együtt.
Akkor is? Sajnos nem...
0
0
0
0
mortou4 avatar
@xoki: És másra nem jó. Sima kontrollerként nem megy vagy csak nekem nem sikerült. Amúgy nagyon fura a trigger nekem.
0
0
0
0
visor261 avatar
koncepciónak jó volt, és nem tudni hogy tényleg nem vált be vagy csak a google hozta a saját formáját

4 féle elvet tudok megkülönböztetni:

1 fizeted a havi díjat és kapsz egy virtuális gépet amin azt csinálsz amit akarsz pl: shadow
2 fizeted a havi díjat és hozzáférsz a már megvásárolt tartalmaid egy részéhez pl: nvidia
3 fizeted a havi díjat és hozzáférsz egy válogatott játék listához ami folyamatosan bővül pl:ps
4 megveszed a játékot a felületen és hozzáférhetsz havi díj nélkül pl:steam

a stadia a 3 és 4 elvet választotta így egyszerre nyújtotta azt amit a konkurencia hogy havi díj fejében hozzáférhetsz, vagy kipróbálhasd őket és megveszed ami érdekel havi díj nélkül

az utóbbi tény hogy jól hangzik de nem annyira életképesek mint az előfizetés, és az se túl ár/érték nyertes mivel az éves díjból összejön egy komplett gép arról nem beszélve hogy az tovább is jó lehet nem fog pont akkor elromlani és később kevesebb ráfordítással lehet bővíteni, max azoknak tökéletes aki sokat utazik vagy szeretne egy kis laptopról játékokat max grafikán de halkan, meg nyáron kevesebb hővel...

mint szolgáltatás én nem tapaszaltam hogy szaggatna mint ahogy mások írták, ac,fc,tc... mind úgy ment mintha a gépen futna, egyedüli gondom a stadiával hogy ha ment mellette valami a háttérben akkor volt hogy kiírta hogy rossz a kapcsolatom és akkor elég kemény 1-2fps volt, de amint leállítottam visszament 30/60fps-re, ami az nvidia használata közben nem fordult elő...Spoiler!
igen konkrétan fej-fej mellett és felváltva is kipróbáltam és csak a stadia akadékoskodott


aki meg anélkül hogy kipróbálta volna/nincs rá szüksége annak meg üzenem hogy: engem meg az nem érdekelne ha a rádió/tv/*éppen az amit ő használ/szeret* megszünne mert úgy se használom/nézem/halgatom ezért fölösleges dolog amúgy is!
0
0
0
0
Mizushio avatar
Én csak azt tudom mondani, hogy alapjáraton nem kellett volna ezt létrehozni. Amekkora input lagokkal jelent meg, meg false advertising.
0
0
0
0
kovb677 avatar
Kár hogy megszűnik mert így tudtam a 4k tv-men játszani ingyenesen, volt pár ingyenes játék stadian így olyan volt mint egy konzol. Most valószínűleg rá kell majd kötnöm laptopot.
0
0
0
0
Legendrush27 avatar
6k óra alatt 51-ből csak 26 achit teljesített ?
Mit csinál ez a srác a RD-ben ? Horgászik ? :D
0
2
1
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció