Hamarosan saját magunk is megjavíthatjuk Apple eszközeinket

Szerző: xoki | 2021. November 18. | hír | 13 hozzászólás

A felhasználók már több éve próbálják kiharcolni a saját kezű javítás jogát, és szerencsére az Apple most végre megtette az első lépést a helyes irányba. A cégóriás bejelentette, hogy mostantól cserealkatrészeket és eszközöket is árusítani fognak annak érdekében, hogy a fogyasztók otthon is elvégezhessék a javításokat.

Az Apple először az iPhone 12, iPhone 13 és az M1 processzorral készült Mac eszközeihez kínál majd alkatrészeket, mivel jelenleg ezek a legnépszerűbb termékeik. Kezdetben a leggyakrabban javítást igénylő részekre (kijelző, akkumulátor, kamera) fókuszálnak majd, de természetesen később további komponensekre is számíthatunk. Az otthoni javításhoz szükséges alkatrészek és eszközök mellett használati útmutatót is kiadnak a javítási folyamatok bemutatásához.

Egyelőre nem tudni, milyen áron juthatunk hozzá ezekhez az alkatrészekhez, valamint azt sem, hogy egy hivatalos szervizben elvégeztetett javításhoz képest mennyit spórolhatunk meg, ha mi magunk végezzük el a feladatot. Az Apple „Self Service Repair” programja 2022 elején rajtol el az Egyesült Államokban, majd az év későbbi szakaszában más országokban is.

Hozzászólások: 13
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
bukta2 avatar
2019 ben megvettem az akkori zsír új tabletem az almától az Air 3-at ami azóta is megvan és hibátlanul teszi a dolgát! Nagyon jól működik és mai napig remekül futnak rajta a legújjabb játékok is (pl pubg new state) de ennek ellenére se veszek többé 1 almát se... egyszerűen egy alap aplikáció is fizetős rá... tényleg kb minden... droidra meg azt nem lehet rá rakni amit nem akar az ember... és lehetne mondani hogy nem tartós annyira de az s7 edge em a mai napig remekül működik pedig már 5 éves...egyedül az akku ideje ami csökkent és ez miatt lesz lassan cserés de amíg bírja nem cserélem :D mellesleg nem azzal van bajom az almánál hogy minden fizetős rá mert legyen... szíve joga, ők is pénzből fejlesztenek... de az a baj hogy egy komolyabb aplikávióért rengeteg pénzt kérnek ami droidra simán szedhető ingyen (még ha feketén is de akkor is...)lehet hogy van almára is kalózkodás, sőt biztos is,nem néztem még utána , mert megveszem amire szükségem van csak amikor kellene egy alap aplikáció letölti az ember mert hát le lehet mindent ingyen szedni csak amint elindítja az ember szembesül a valósággal hogy ha 3 nál többet akarsz kattintani az appon belül akkor fizess 50-70€....vagy béreld hónapokra/évekre... na ez az ami nem tetszik... mert ha lenne egy ilyen egyszeri 10 max 15€ egy jó kis program szerintem jóval többen megvennék mint így... 50-70 € kat nem fogok kiadni 1 normális applikációért...1 appot vettem meg eddig ami nagyon húzós volt az egy videó vágó/szerkesztő program volt amit szeretek használni rajta, de jött az a dolog hogy a videószerkesztőnek van másik 3 úgynevezett ,,al applikációja" amivel szerkeszthetem tovább a képeket a videó szerkesztőn belül stb... persze az újjabb 50-70€ ért mehvásárolható... na meg az anyjukat azt :D tehát alma szép... alma jó... alma megbízható... csak legyen az embernek elég pénze... androidból is egyszer kell venni egy zászlóshajót és az is bírja évekig. Egy Samsung Galaxy S7 Tab ra szó nélkül cserélném az Air 3-at :D de még lehet egy S6 Tab-ra is.
0
0
0
1
susguy avatar
Ígéretes hír meg minden, de mi a halált szívott aki megrajzolta azokat a förmedvény képeket a hivatalos bejelentésükben?
https://www.apple.com/newsroom/images/product/repair/standard/Apple_Self-Service-Repair_self-service_11172021_inline.jpg.large.jpg
2
3
0
0
💬 3
TheMenkuPocok avatar
@susguy: "Design" kulcsszó alatt ilyen förmedvényeket is lehet kreálni sajnos. Néztem egy ideig de semmi esztétika nincs benne. Nekem nem tetszik. De lehet amúgy mostmár ez a trendy és már túl öreg vagyok hozzá XD
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@TheMenkuPocok: Engedd meg, hogy bemutassam a mai nagyvállalati kultúrát:

2
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
@X9K338DA: Köszi, érdekel levezetés :)
0
0
0
0
Fisto avatar
Na majd azokat az alkatrész árakat figyeljétek :D
0
1
0
0
💬 1
Shadow9 avatar
@Fisto: 🤣 Erre leszek kíváncsi én is...
0
0
0
0
no avatar
most is tudom javítani :D :D igy nem lesz kuncsaft :D
0
0
0
0
downuser avatar
Szublimálni fognak a szervizesek a bolygóról?
0
0
0
0
botmunpls avatar
Mivel nincs okj/egyetemi telefonszerelő szak, így a szervizekben is akik dolgoznak végzettségtől függetlenül, azok javítják. Nem egyismerősöm lett szerviz technikus elég nagy itthoni üzletláncoknál, úgy hogy jutub how to fix videókból tanultak.
Alkatrészeket pedig eddig is lehetett szerezni ha akarta az ember.
0
0
0
0
💬 1
hekli96 avatar
@botmunpls: Elektronikai műszerész/technikus pedig pont erről szól, nem speciálisan a telefonokról, hanem úgy általában ilyen kisfeszültségű berendezések javítása stb.

Az egy másik dolog, hogy sokszor felvesznek olyat is akinek nincs végzettsége, viszont érdeklődik a terület iránt. Nem feltétele a munkavégzésnek a végzettség, mint pl a villanyszerelőnél és sokszor jobban megéri egy szorgalmas és lelkes embert betanítani forrasztani, szalagkábelt összekötni, mint egy olyan valakit, akinek van szakmája, de szarik bele mindenbe. Nem egy atomfizika egy telefon megjavítása ha már megvan mi a hiba, úgyis csak kicserélik a hibás részt, nem „javítanak” ma már semmit, modulokat cserélnek amíg megéri legfeljebb.
0
0
0
0
xCube avatar
Kezdésnek nem rossz, de jó lett volna ha egy - két régebbi generációt is bevonnak.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció