Hamarosan béta fázisba lép a DayZ

Szerző: xoki | 2017. May 03. | hír | 24 hozzászólás

A DayZ egy különálló Arma 2 mod, amelynek fejlesztése 4 éve kezdődött el és azóta alfa stádiumban van. Ideje volt, hogy végre elérje a bétát, mivel szép kis rajongótáborral rendelkezik attól függetlenül, hogy nem teljes egészében elkészült játékról van szó.

A béta még nem érhető el, majd csak az után, hogy megjelent a 0.63-as frissítés, amelyen a DayZ fejlesztői jelenleg is nagyban dolgoznak.
A 0.63-as verzió előtt még a 0.62 van soron, de jelenleg kevesen dolgoznak rajta, mivel a legtöbben a bétába lépésre koncentrálnak, és pont ezért pontos megjelenési dátumot még nem árultak el.

DayZ
DayZ
DayZ
Megjelenés: 2013. December 16. (PC)
Műfaj: Túlélő
Fejlesztő: Bohemia Interactive
Hozzászólások: 23
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
19ati93 avatar
Early Accesből beta.. 😆 oké még 10év és megjelenik a teljes játék.
0
0
0
0
💬 1
Larten avatar
@19ati93: Aztán olvashatjuk, hogy azért lett még nagyon szemét a játék, mert a játékosok és a sajtó nyomása miatt nem volt idejük befejezni 😆
0
0
0
0
HGabe avatar
Lehet, én gondolkodom kicsit primitíven, de a Steam helyében egyszerűen nem engedném ezt meg. Valamilyen módon kötelezném rá a cégeket, függetlenül attól, hogy kicsi, nagy, vagy egyszemélyes "csapat", hogy az Early Acces után legkésőbb 1 évvel jelenjen meg a teljes játék. Ha mégsem, akkor hoci vissza a zsét minden vásárlónak, a cuccot meg majd hozzátok vissza, ha megvagytok vele.

Tudom, hogy ez elég radikális megoldás volna, de szerintem tisztességesebb, mint a mostani felállás.
(Persze azt nem tagadom, hogy van/volt és szerintem lesz is olyan játék, ami nem okoz csalódást (lásd: Dirt rally), de ahogy elnézem, ez sajnos nem olyan gyakori, mint amilyennek lennie kellene.)
0
0
0
0
💬 2
BanisHead avatar
@HGabe: Én adom a dolgot! Bár nem mi mondjuk meg sajnos hogy hogy legyen mert hát "a pénz beszél kutya ugat.." :/
0
0
0
0
HGabe avatar
@BanisHead: Sajnos.
De... Azért ez is kétélű penge, mert lehet, hogy a túl sok várakozásokkal azt érik el, hogy lassan majd esik az Early-ben megvásárolt játékok száma.
0
0
0
0
Kiki4444 avatar
Azért a kis csapatokat sem kell félteni ha szálhámosságról van szó.Ha mindenképp ítéletet kell mondani én az Early Acces fejlesztőket rosszabbnak tartom mint AAA cégeknél.Tripla A-nál tudsz Gameplayt nézni, gyorsan kideríthető hogy jó vagy rossz a játék és hogy bejön e neked,hisz pl. nem mindenki szereti a horror játékokat.Early Access igaz hogy féláron van,viszont avval hitegetnek hogy a végén állati jó lesz.Nem lesz, amelyik ,Steam megjelenéskor kidolgozatlan az később sem lesz jobb.Elég megnézni bármelyik ilyen játékot, Stranded Deep,Forest, stb semmivel sem kidolgozottabbak mint mikor kikerültek Steamre, beraktak pár új épületet, játékmechanikát,de ugyanolyan kidolgozatlanok az alapok, /darabos animációk, kevés tartalom, gagyi játékmenet.És egyik sem lesz lesz soha olyan jó mint AAA cimek,technikailag hatalmas a különbség, legtöbbünk lövöldözős játékba az akciót nézi, darabos animációkkal, effektek nélkül hogy csinálsz látványos harcot???(kivéve amelyik alapból van olyan jó,Terraria, Factorio,Oxigen Not Included stb, menedszelős témába megemelem kalapom,tényleg jókat csinálnak).Egyetlen technikailag rendbe levő Indie játék Killing Floor 2,de ott meg a játékmenet nem az igazi(de legalább látszik hogy a készitők dolgoztak rajta, szóval nem lehúzásról van szó).Oldal és felülnézetbe nincs ilyen gond, nyilván könnyebb is ezeket megoldani(szinte mindegyik sikeres Indie játék ilyen).Melyikkel jársz jobban, 6000 forintos játékkal amit legfeljebb fél tucat óra után úgy megunsz hogy többet elő se veszed,vagy 12 kilós AAA játék amibe csak az első végigjátszásnál 15-20 órát biztos beletolsz és van olyan jó hogy később is elő vedd?És akkor még nem beszéltünk a fillérekért kapható régebbi címekről pl:Shadow Of Mordor Gotx edition,Maffia 2 koruk ellenére grafikailag sincs okuk szégyenkezni(sőt a Mafia 2 GPU-s PhysXel látványosabb sok mostani címnél).
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Aki az ilyenért pénzt fizet az meg is érdemli. Ez az Early Access kb olyan mintha azért fizetnék a gyrososnál, hogy adjon egy üres pitát és ha majd egyszer valamikor olyan kedve lesz, rak bele húst is.
0
0
0
0
💬 1
HGabe avatar
@Mesterlovesz: Amit írsz, teljesen jogos és érthető, de azért van olyan játék, aminél tényleg megérte. Lásd: Dirt Rally.
Early-ben "sokkal" olcsóbb volt megvenni, mint később a teljes verziót, nem akarok hülyeséget mondani, asszem, 10-12 Dollár különbség volt? Javítsatok ki, ha rosszul emlékszem, de nekem ez rémlik.
Tulajdonképpen ez részben bizalom kérdése is, legalábbis nálam. most például szemezek a Subnautica-val, de egyre csak halogatják a megjelenést, és ahogy olvasom a kommenteket, a "javítások" ellenére sokszor csak rosszabb lesz a játék.
0
0
0
0
lived avatar
Patex12
Én a subnautica-t nem rég vettem meg. Nem tudom mióta készül, de nekem nagyon tetszik így is. Egyébként pont most kapott egy frissítést, amivel hoztak bele egy kis izgalmat.
A forest is meg van, azzal is elvagyok (főleg haverokkal) még így is hogy csak alpha vagy béta vagy mit tudom én milyen állapotban van.
Hozzá teszem mind kettőt akciósan vettem meg, mert az eredeti árat én is sajnáltam értük.

mikej95
Azért nem mondanám lehúzásnak. Az ember mikor megveszi, tisztában van vele, hogy nem teljes játékot vesz meg ellentétben a nagy kiadók játékaitól, amit kiadnak teljes játékként ÉS bug-os, míg ez alpha fázisban van és úgy bug-os. Na az a pofátlanság inkább ,mert ott ténylegesen kifizeted a teljes összeget a játékért, míg ezek az early access játékok (már amelyik) fele annyiba kerülnek mint a nagyok.
A másik hogy senkire sincs ráerőltetve, hogy megvegyem persze azután ne is csodálkozzon senki, hogy nem fejlesztik.
Belegondolva két élű penge a dolog. Ha nem veszed meg nem lesz a fejlesztőknek pénz hogy folytassák a project-et, míg ha megveszed lesz miből gazdálkodniuk és haladhat a fejlesztés, de persze az is benne van hogy csak felmarkolják a pénzt és sz@rnak bele az egészbe.

Azért sem értem miért panaszkodnak, hogy bug-os. Ott van benne, hogy alpha vagy béta verzió. Persze hogy bug-os mivel még nem a teljes játék. Ehhez pedig kérik a játékosok segítségét, hogy a hibákat ki tudják javítani.
Ez olyan, mint ha vennél egy kocsit, amit úgy reklámoznak hogy kerék nélkül, amit utólagosan pótolnak, de amikor megveszed sír a szájad hogy hol a kerék. Ott volt a leírásban hogy „kerék nélkül”. Utána ne csodálkozz hogy hol a kerék.
0
0
0
0
no avatar
Egy dolgot sajnálok csak ebben a játékban... hogy megvettem.
0
0
0
0
no avatar
Lehet hogy rosszul emlékszek, de nem valamikor 2015 eleje körül mondták elöször, hogy nemsokára bétába lép? 😆 Mondjuk az idö relatív és így számukra a nemsokára definíciója is ezek szerint.
0
0
0
0
santakigyo avatar
Csak az van a piacon amire igény is van,és ha a nép fizet azért,hogy egy évekig el nem készült játékkal játszon akkor a hiba máshol keresendő.Nem ott kell keresni,hogy miért van korai hozzáférés meg miért koldulnak pénzt játékokra hanem ott,hogy vannak olyan hülyék akik fizetnek.Régen ilyennek nem voltak még is voltak jó játékok.Ma is menne minden szépen akkor is ha senki se fizetne csak a kész termékekért.
0
0
0
0
Larten avatar
Nézzük meg alaposan H-A-M-A-R-O-S-A-N ami 9 betűből áll, tehát vagy 9 hónap, vagy 9 év lesz az a hamarosan. Ezzel végülis leszűkítettük a megjelenés idejét, nem?
0
0
0
0
hajcsat78 avatar
Hamarosan béta fázisba lép a DayZ ... HAHAHAHA jó vicc :'DDDDD
0
0
0
0
csibeszke37 avatar
Én csírájában tiltanám be az Early Access-t! Ez már tényleg pofátlanság amit művelnek ezek a fejlesztők IS, és a többiek is! De most komolyan, hogy van pofájuk pénzt kérni egy demó játékért, ami lehet hogy el sem készül soha, vagy nagyon lassan mint ez is. Több mint 4 év és még csak most lesz béta. Az is megérdemli aki ezekre pénzt költ.
0
0
0
0
💬 2
atemi105 avatar
@csibeszke37: Azért nem minden EA(early access)játék olyan, mint ez. Vannak igenis nagyszerű játékok, amik kijutottak az EA-ből lásd😃arkest Dungeon, Don't starve.
0
0
0
0
Thomaz avatar
@csibeszke37: Na akkor az Divinity: Original Sin 2, Factorio, RimWorld, We Happy Few, The Forest, SimAirport, Mad Games Tycoon stb. stb.
fejlesztőit is csődbe vinnéd gondolom.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
MI A KUKI??????????????? MÉÉÉÉG CSAK????????????????????????
0
0
0
0
no avatar
Ez nemhogy 10 év múlva nem lesz kész hanem soha a büdös életbe se.
0
0
0
0
gigazte avatar
A béta csak egy szó, amit odabiggyesztettek! Tisztára gáz már ez az Early Access baromság! Amennyi pénzt ezek bezsebeltek, kb. felét nem fordították a játékra!
0
0
0
0
Patex12 avatar
Szánalmas már nem azért. 😃
Olyan nagy játéknak ígérkezett meg minden aztán évekig Alpha-ba tolták.
Mostanság sok játék jár ebbe a cipőbe. (Subnautica,The Forest,Stranded Deep...stb)
0
0
0
0
Arnybiro avatar
És majd úgy 10 év múlva elérhető is lesz teljes állapotában, csak akkor már a kutya se lesz kíváncsi rá.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció