Hamarosan befutnak az AMD Radeon RX 6400-as kártyák

Szerző: xoki | 2022. April 11. | hír | 33 hozzászólás

Az AMD belépő szintű Radeon RX 6400-as kártyája készen áll a kiskereskedelmi rajtra, és bár egyelőre hivatalos megerősítést nem kaptunk, több viszonteladó is feltüntette az oldalán.

Az RX 6400 létezése eddig sem volt titok. Az RX 6500 XT-vel - ami meglehetősen alulteljesített - egy időben mutatkozott be a kizárólag OEM-ek számára készülő kártya, de úgy tűnik, belátható időn belül a kiskereskedések polcaira is felkerül majd. Egy szingapúri kiskereskedés (@momomo_us felfedezése) lencsevégre kapta az MSI Aero ITX-et és annak csomagolását.

Az MSI Radeon RX 6400 Aero ITX 4 GB GDDR6 memóriával (64 bit) érkezik, amelyre DisplayPort 1.4a és HDMI 2.1 portok kerültek. Egy dual-slot modellről van szó, melyet egy ventilátor hűt. A GPU pedig a Navi 24 egy variánsa, amely tulajdonképpen az RX 6500 XT gyengébb változata (768 shader unit és 53 W TBP), melyhez nincs szükség tápcsatlakozóra sem.

Sajnos az RX 6400 szintén az RX 6500 XT gyengeségeivel érkezik. A médiakódoló és dekódoló hiánya miatt kevésbé lesz vonzó a HTPC-felhasználók számára. Aztán ott van még a PCIe x4 korlátozás, ami mindenképpen kiemelendő, hiszen egy olyan kártyáról van szó, amely előbb fog PCIe 2.0 vagy 3.0 rendszerekbe kerülni, mint a PCIe 4.0-sokba.

A játékbeli teljesítménytől szintén nem fogunk elájulni, hiszen az AMD saját integrált megoldásai is jóval kecsegtetőbbek. Feltehetően az olyan APU nélküli rendszereknél lesz hasznos, melyekben teljesen megadta magát a grafikus kártya. Persze régebbi játékokban és alacsony felbontás mellett szintén elfogadható teljesítményt fog nyújtani, de ez még nem igazán elegendő ok egy ilyen kártya beszerzésére, főleg ha hosszabb távra tervez a felhasználó.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Hát ez nagyon siralmas éppen hogy erősebb a 1050-nél az első tesztek alapján. Youtubon vannak már videók róla.
1050TI újrakiadása, ára ilyen 83000 ami nevetséges.
0
0
0
0
carl18x avatar
Hát ennek nem lesz túl magas a harci ereje, még mindig nem tudom mire leváltani az RX 570-et.
Lassan itt a RNDA 3 akkor kivárom már inkább azt :D
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 7
P a i n avatar
Boltjainkba (2db) az egyikbe már biztos berendelik, de az egyikbe biztos.


https://i.imgur.com/GeylirY.jpg
0
1
0
0
no avatar
@P a i n: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
P a i n avatar
Nem kötekedés volt a célom, szimplán illett ide ez a meme😁
0
0
0
0
xCube avatar
Nem csak ez a gond szerintem, hanem az hogy az egész komment inkonzisztens és még nyelvtanilag is helytelen.

Mint például a két bolt közül a harmadik... 🤔
0
0
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Akkor te vagy valószínűleg az a fura alak, aki rendszeresen bejár a még létező PC boltokba semmit sem venni, de legalább szóval tartani az alkalmazottakat?

Nem tudom mi az a inakármi, gondolom valami nyelvtani inkompatibiltás... 😁


Tudom, hogy neked erre nincsen igényed, de a legtöbb magára valamit is adó ember legalább beírta volna a Google -be.
1
1
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Őszintén szólva igazat kell adnom neked, a reakcióim nem voltak korrektek. Abban is teljesen igazad van, hogy az oldalon nem ilyen kommunikációnak kéne zajlania.

Az viszont, hogy folyamatosan elszivárognak a tagok nem csak a parttalan vitáknak köszönhető, hanem a hasonló kommenteknek is, mint a te kezdő kommented.

Én annak idején úgy ismertem meg a világhálót, mint kvalitatív eszmecserék helyét. Mára eljutottunk arra szintre, hogy az internetes kommunikáció visszacsúszott a kőkorszakba, ami engem bánt, de erre nem az a megoldás, amit itt képviseltem, hanem inkább az, hogy csak azokhoz a kommentekhez szóljak hozzá, aminek van lényegi tartalma is.
0
0
0
0
no avatar
@P a i n: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
És most azt hiszed, hogy vicces vagy...
1
0
0
0
no avatar
@xCube: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
xCube avatar
Lassan kezdem érteni. Te egy feltörő internetsztárnak képzeled magad ugye? Vagy csak előtörnek rendszerint a különböző személyiségek?
0
0
0
0
no avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 8
cseszka avatar
Még a 4Gb vrammal valahogy el is menne,itt a nagyobb hátrányt a 64bit sávszélesség adja.Minimum 128bit kellene hogy legyen.A 64et elkellene feledni örökre.Bármien belépö szintü kártya is legyen,a 128bit kellene hogy legyen a minimum.
0
0
0
0
xCube avatar
@cseszka: Alapvetően lényeges a memóriavezérlő szélessége, de nem önmagában mérvadó. Az RX 6600XT -nek 128bit -en van olyan sávszélessége, mint az RX 580 -nak 256bit -en. Emellett az RX 6500XT feleakkora sávszélességgel 64bit -en is felé kerekedik az RX 580 -nak az újabb játékok zömében, ha FHD -ben maradunk. De ha 128bit -en kétszeres sávszélessége lenne, akkor sem kapna szárnyra hirtelen, maximum jobban ki tudna tartani magasabb felbontásokon.
0
0
0
0
no avatar
Ez az egész vga piac egy vicc, normálisan kéne adni őket, és nem lenne probléma. 6500 is bődületesen szar nemcsak a 4 giga miatt. Azért a gyártóknak kéne tudni, hogy nem esportra akarnak vga t venni bődületesen túlárazva még az ilyen szarokat is. Komolyan lassan már egy integrált kártya is hozza ezeknek a teljesítményét. Akkor mégis kiknek szánnyák őket? Egyszerűen annyira pénzlehúzás az egész.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Igen csak abba nem gondol bele, hogy nem fogja élvezni a játékot, mert minősíthetetlen a futtatása. Főleg, hogy mindenki átáll unreal 5-re is, ezek egyből halottak.
0
0
0
0
no avatar
@Kings Bounty fan: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
Na igen, mi is befürödtünk, de akkoriba nem is lehetett megnézni a teljesítményteszteket youtubon. 2009-től van youtube tehát ebből nem is tudtuk mi fán terem.
0
0
0
0
xCube avatar
@Kings Bounty fan: Ezt most úgy írod, mintha a YouTube megjelenése előtt az embereknek lövése nem volt a hardverek teljesítményéről. A YouTube előtt is lehetett teljesítményteszteket nézni, csak éppen szövegesen weblapokon, vagy a nyomtatott sajtó hasábjain. Megsúgom nem is volt rossz móka, sokkal tartalmasabb volt egy cikk, mint a legtöbb YT videó.
1
0
0
0
no avatar
@xCube: Jó volt persze, de mozgás közbe látni is kellene.
0
0
0
0
FoLey avatar
@xCube: Ilyenek tudatlanok. Számtalan tesztek voltak újságban PC World,Gamestar,PC Guru és még sorolhatnám.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció