GTA Trilogy: bocsánatot kért a Rockstar, visszatérnek az eredeti verziók

Szerző: xoki | 2021. November 21. | hír | 27 hozzászólás

A Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition megjelenése egyáltalán nem mondható sikeresnek, és végre a Rockstar Games is belátta, hogy a játékok elfogadhatatlan minőségben jelentek meg.

A három klasszikus játék tele van bugokkal és grafikai/teljesítménybeli hibákkal is, de a játékosok nagy része nem csak ezek miatt haragszik a kiadóra. A megjelenés előtt a Take-Two eltávolíttatta
a modokat, illetve az eredeti játékokat is, vagyis csak a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition maradt az egyetlen választás, ha egy új felhasználó a Grand Theft Auto 3, Vice City és a San Andreas egyikével szeretne játszani.

A Rockstar Games hivatalos közleményében a kiadó először is bocsánatot kért a rajongóktól, és megígérték, hogy javítani fogják a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition hibáit. Az első nagyobb patch pedig már meg is jelent, mellyel több komolyabb problémát is orvosoltak.

A cég tehát nem mond le az új változatokról, de ismét elérhetővé teszik a Grand Theft Auto 3, Vice City és San Andreas klasszikus verzióit is. A Rockstar Games áruházából lehet majd beszerezni a három klasszikus részt tartalmazó csomagot, de a GTA Trilogy Definitive Edition birtokosai, illetve azok, akik 2022. június 30-ig megvásárolják azt, teljesen ingyen megkapják.

A Rockstar Games közleményében sajnos még egy fontos dolog van, amely felett nem lehet elsiklani. A cég szerint a felbőszült játékosok zaklatni kezdték a fejlesztőket a közösségi platformokon, ami teljesen elfogadhatatlan viselkedés, ezért megkértek mindenkit, hogy tiszteletteljes és udvarias véleménynyilvánítást alkalmazzanak.

Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition
Megjelenés: 2021. November 11. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland
Fejlesztő: Rockstar Games
Hozzászólások: 26
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
carl18x avatar
"Grove Street Games" Quality XD
0
0
0
0
misota31 avatar
Nincs bocsánat, becsület csak egy van.
2
0
0
0
Payphoner avatar
Jól látom hogy az esőt hivatalosan csak az SA-ban javították? Én a III.-ban sem látok semmit ha esik az eső. Amúgy ez az update egyenlőre csak konzolra jött?
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
Sejtettem hogy lehuzas lesz, nem is rendeltem elo.

Jok nekem az eredeti verziok, megvannak mind maig. Modokkal meg sokkal jobbak mint ezek a... trutyi ujak
0
0
0
0
💬 6
Larten avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Pedig néhány hete még hogy odáig voltál a trilógiáért, hiszen mekkora megaszondás azoknak, akik felújítva szeretnék játszani.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Larten: Persze, en is vartam bizakodva mint sokan masok meg par hete! Ez neked uj informacio? :D

De elvakult azert nem vagyok, hogy elore megvegyek 1 ilyet, szerencsere...! :)
0
0
0
0
Larten avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Passz, nekem a trailerek, a régi verziók törlése, modder perek után mindenki, aki várta ezt a játékot az "elvakult" táborát erősíti.
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Larten: Jogos, igy mar ertem, hogy mitol akadhattal ki. :D

En annyira nem kovettem a GTA-s hireket, igy a modderes perekrol is csak mostanaban olvastam.

A regi verziok torleserol is csak a jatek megjelenesekor hallottam, + pl. hogy nem lesz bennuk az ossze korabbi zeneszam.

Elozetesek tenyleg nem voltak tul meggyozoek, ezert nem rendeltem elo oket en sem. :)

Remenykedtem azert, hogy korrekt, megujult formaban most megismerheti a GTA korabbi reszeit a fiatalabb generacio is de hat ugye tudjuk most mar a megjelenese utan, hogy kar volt bizakodni bennuk! :D
0
0
0
0
Larten avatar
@HeyJoe-PCRPG-HUN: Ha a Rockstar korrekt akart volna lenni, akkor a 2013-as évtől kezdve- a tengernyi pénzből ami a GTA5 eladásaiból jött be- dolgozott volna a GTA6-on ahelyett, hogy ugyanazt a játékot adja ki már a 3. konzolgenerációra, meg remasterel úgy egy alap trilógiát, hogy azt senki sem kérte volna. Ja és az a legviccesebb, hogy a modderek rakják rendbe a remasterelt játékokat is :D
0
0
0
0
HeyJoe-PCRPG-HUN avatar
@Larten: A Rockstar dolgozik a GTA 6-on egyebkent. Ezeket a "remaster"-eket nem a sajat studiok keszitettek, mondjuk ugye aztan olyanok is lettek.

Igen, akar a Bethesda jatekok, ezek is sokat koszonhetnek a moddereknek...
Illetve a legutobbi CDPR jatek, a Cyberpunk 2077 is a moddereknek koszonhetoen lett picit jobban olyan, mint amit eredetileg beharangoztak a jatekrol a keszitoi. A C2077 nalam PC-n 1ebkent szepen ment elso naptol, de vitathatatlan hogy sok future ki lett belole vagva a megjelenese elott, amit aztan a modderek lassann itt-ott felelesztettek. Persze nem az osszes kivagott tartalmat, azt sajnos lehetetetlen a megfelelo forrasok nelkul modderek szamara. :)
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
https://www.youtube.com/watch?v=Bpg9CfXPkhI
0
0
0
0
💬 2
Payphoner avatar
@Mesterlovesz: Én amúgy ettől az állandó random felrobban a kocsi dologtól rosszul vagyok XD és rájön azis hogy régen azért egyre jobban füstölt a kocsi, és érezted hogy lassan baj lesz es égni fog a kocsi. Most mivan? Vagy semmi füst, vagy egy enyhe füst és biztos lehetsz benne hogy utána következik a robbanás.

Egyébként ha jol vettem észre összességében talán a VC-vel van a legkevesebb gond nem?
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
@Payphoner: Én nem játszottam egyikkel sem, de a SA ból láttam messze a legtöbb bugot, utána erősen lemaradva a VC, a GTAIII ból nem sokat láttam eddig. De hát egyik sem elfogadható így ahogy van az tuti.
0
0
0
0
carl18x avatar
Az árulást nem lehet jóvá tenni, az nem hiba az sokkal több annál...Ha az ember bizalmát eljátszák akkor már nem sokan fognak bizni többet ebben a cégben.
2
0
0
0
💬 2
santakigyo avatar
@carl18x: Nem? Ha holnap bejelentenék a RE Definitive remastereted update Editiont 2022, nyomnának mellé egy összeollózott videót amiben minden szép minden jó egyből rendelnék elő. Aki meg szólna, hogy azért óvatosan még fel lennének rá háborodva.
Az emberek kérik, hogy átlegyenek b@szva.Szerintem ez mozgatja őket.
Mást nem tudok gondolni, mert erről a jatekról is szó szerint ordított, hogy nem lesz rendbe és érdemes várni.
0
0
0
0
no avatar
@santakigyo:
santakigyo
39
1 órája | 2021. 11. 22. 07:10:56
Az emberek kérik, hogy átlegyenek b@szva.Szerintem ez mozgatja őket.


Szerintem nem ez a fő mozgatórugó. A véleménynem az, hogy az ember hinni akar, és itt nem vallásra gondolok. Hinni akar, hogy számít, hogy megbízhat másban, hogy fontos másnak.
Ebben az esetben el akarja hinni, hogy igen az r* nem olyan cég, mint a többi, hogy mindent megtesz hogy a vevő a pénzéért minőségi szórakozást kapjon, sőt hogy a cég a vevőért létezik, és egyetlen célja a vevő kiszolgálása és a vevői elvárások teljesítése és a vevői elégedettség kielégítése. És egy idő után az ember hajlamos arra hogy elkezd vakon hinni, olyannyira hogy elkezdi védeni az imádata tárgyát, mert egy idő után saját maga számára lenne rohadt kényelmetlen/kellemetlen beismerni hogy bizony tévedett. Az ember szerintem szereti magát tévedhetetlennek hinni.
Azután amikor jön az első pofára esés akkor vagy rájön, hogy bizony keményen kib*sztak vele és elkezd másban hinni vagy nem és akkor újra és újra át lesz verve míg meg nem tanulja a leckét, vagy míg engedi magát átverni.
0
0
0
0
bukta2 avatar
A megjelenés előtt a Take-Two eltávolíttatta
a modokat, illetve az eredeti játékokat is, vagyis csak a Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition maradt az egyetlen választás, ha egy új felhasználó a Grand Theft Auto 3, Vice City és a San Andreas egyikével szeretne játszani.


Spoiler!
És torrenről sem lehet-lehetett őket leszedni? Vagy miért ekkora érvágás ez nemértem...


Engem nem érint a dolog mivel nem vagyok fan, kipróbálni kipróbálom az összes GTA-t de kb itt ki is merül nálam a dolog, kb csak a vice city-t meg a szent andrást vittem majdnem végig, de aztán végül azokat sem sikerült...az V-storyjába már vagy 5x legalább bele kezdtem de azt sem sikerült végigjátszani... :D
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@bukta2:

bukta2
59
41 perce | 2021. 11. 21. 20:32:17
És torrenről sem lehet-lehetett őket leszedni? Vagy miért ekkora érvágás ez nemértem...


A felhasználó fizetett érte (igaz csak bérbe vette és nem tulajdonba - ezt szeretik elfelejteni a játékosok, de a lényegen nem sokat változtat), majd elveszik és adnak egy hulladékot. Talán az EULA egy apró betűs részében benne van ennek a lehetősége, de nem elegáns ha él vele a kiadó, pláne ha a felhasználót megkárosítja így.

Ez téged is érinthet, hiszen nem ez az első eset hogy a "remaster" jegyében a régi, jól működő verziót a fejlesztő/kiadó lecseréli az újabb, de rosszabb, kevesebb funkcionalitással bíró verzióra, a beleegyezésed nélkül.

És ha már fizettél érte, akkor annak az árában benne van a hozzáférhetőség biztosítása is ami itt nem áll fent. És nem azért fizettél érte hogy utána letorrentezd illegálisan...bármennyire is életképesebb az az alternatíva.
1
0
0
0
no avatar
És már most vannak olyan modok a játékhoz ami teljesen jó ködöt ad hozzá, megoldják a grafikai hibákat, mindezt pár héttel a megjelenés után.
Akkor kérdem én, ez hogy nem sikerült a hivatalos fejlesztőknek sok-sok pénzéből és rengeteg időből megalkotni?
Tényleg úgy néznek ki mintha egy sima mobil játékot portoltak volna át PC-re
0
0
0
0
nesh019 avatar
Nesze semmi fogd meg jól...
1
0
0
0
repulomajom-legikoz avatar
Érdekes hogy milyen gyorsan sikerült egy patchet kiadniuk, ami orvosol hibákat/bugokat. Ezt nem sikerült volna összehozni, mielőtt elérhetővé teszik 60 euróért?!

Mert ha legalább bugok, fehér szemet bántó eső és egyéb hibák nem lettek volna benne, amik miatt nem sikerülnek egyes küldetések és részenként is megvehető lett volna, mondjuk 10 euro-ért MÁR teljesen más lett volna a fogadtatása. Valószínű nem a 0 pontos felhasználói értékelések lettek volna többségben hanem a 6-7-8 pontosok. Akkor is biztos ment volna a fikázás innen-onnan a grafika meg egyéb dolgok miatt de közel sem ennyire!
0
0
0
0
cabus26 avatar
A cég szerint a felbőszült játékosok zaklatni kezdték a fejlesztőket a közösségi platformokon, ami egy teljesen elfogadhatatlan viselkedés, ezért megkértek mindenkit, hogy tiszteletteljes és udvarias véleménynyilvánítást alkalmazzanak.

De nekik lehet minden idők legnagyobb hulladék portját kiadni,még a citys játékokban sem voltak ilyen meg ennyi bugok.
2
0
0
0
💬 2
Legendrush27 avatar
@cabus26: A "civil" modderek zaklatását nem ők kezdték véletlenül ?
0
0
0
0
cabus26 avatar
@Legendrush27: Meg le is szedették az összes modot,ami nem az ő szellemi tulajdonuk.
0
0
0
0
TRACERHD avatar
Lószart nem ér a bocsánatuk.
13
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció