GeForce Gaming Celebration összefoglaló

Szerző: xoki | 2018. August 21. | hír | 18 hozzászólás

Tegnap az Nvidia leleplezte a régóta várt, következő generációs kártyáit, de az új kártyák bemutatása előtt a cég vezérigazgatója, Jensen Huang magáról az RTX technológiáról is mesélt.

Ha játékokról van szó, az Nvidia RTX egy teljesen új szintre emeli a visszatükröződést, valamint az árnyékokat és a megvilágítást is. A legolcsóbb, vagyis az RTX 2070 499 dolláros kezdőáron válik majd elérhetővé, a Founders Edition pedig további 100 dollárral kerül többe. A bemutató során természetesen demonstrálták is, hogy mire képes az új technológia. Az EA és a DICE közreműködésével megfigyelhettük a Battlefield V-öt, ahol láthattuk, mire képes az RTX, ha tűz, robbanás vagy becsapódás keltette effektek visszatükröződéséről van szó.

Az RTX a karakter szemében is képes élethű effekteket létrehozni:

Maga a játék pedig egy új, direkt erre a technológiára fókuszáló trailerrel is bővült, és kiderült, hogy a Battlefield V nyílt bétája szeptember 6-án veszi kezdetét.

Nem csak a Battlefield V, hanem a Shadow of the Tomb Raider szintén eszméletlenül néz ki bekapcsolt RTX mellett.

Ahogy a Battlefield V esetében, az új Tomb Raider játék szintén kapott egy új trailert, íme:

Kezdetben 21 játék támogatja majd az Nvidia új technológiáját, amelyeket a show végén le is lepleztek:

A fentieken felül az alábbi demonstrációkat is érdemes megtekinteni:

A Remedy új játéka, a Control:

Metro Exodus:

A Remedy Entertainment tech demója:

Hozzászólások: 16
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Megvárom, ameddig újra előveszik Geforce helyett a Riva elnevezést majd 😆
0
0
0
0
PatrikVagyok avatar
Tesztelgessék csak akik tehetősebbek én megvárom ki mit mond és ha jó kritikák születnek akkor jön a 2080 ,ha meg nem akkor 1080Ti. 😀
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@PatrikVagyok: Először nem mi fogjuk tesztelni, hanem akik erre vannak szakosodva és ez a munkájuk. Ha a teszt meggyőző utána már teszteljük mi is akik megvesszük😀
0
0
0
0
szulha avatar
2050 TI-t a népnek! 😊😊😊😊😊😊😊
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@szulha: Ez a beszéd! 😆
0
0
0
0
Aredarn avatar
Csak a 2060 legyen 130e alatt.
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@Aredarn: Hát az nagyon jó lenne! Szerintem megvan rá az esély
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Karácsonyig minimum egy 2080, de inkább egy 2080Ti be fog figyelni az biztos. 😀

btw mosolyogtam nagyokat Jensen papa előadásán mikor magyarázta ezt a real-time ray tracing -et , minden mondatánál picit megakadt és elgondolkodott ő maga is mégis mi a manóról beszél. 😃
0
0
0
0
💬 5
enslaved avatar
@Moon_Breaker: Meglátjuk megjelenéskor mi lesz igaz mindezekből, addig csak reméljük hogy majdnem minden😀
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@enslaved: Hogy érted, mi ne lenne igaz ?
0
0
0
0
enslaved avatar
@Moon_Breaker: Láttam én már sok mindent eddigi életem során, majd jött a nagy csalódás amikor a kézzel fogható valóság elém tárult. Sok tesztet is meghamisítanak, trükköznek a beállításokkal, stb. Majd meglátjuk.
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
@enslaved: Ja hát igen, de majd nemsokára jönnek a bencsmárkok meg összehasonlítások.
0
0
0
0
no avatar
@Moon_Breaker: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Moon_Breaker avatar
Végül is ha többszörös teljesítményt nyújtanak az új kártyák a mostaniakhoz képest ahogy azt Jensen papa ígérte, nem igazán izgat az a +100 dollár.

Elvileg egy 2070 hozza a 1080Ti szintjét, egész jól hangzik. 😀
0
0
0
0
enslaved avatar
Egyre egyértelműbb egy 2080 Ti vásárlása, gyönyörűek ezek a fények, tükröződések, plusz ha még a 4K - t is stabilan tudja majd hozni 60 fps - sel single játékok terén legalább 2-3 évig nem kell majd váltani.
0
0
0
0
💬 2
xCube avatar
@enslaved: Tényleg szépek ezek az effektek, különösen az árnyékolásnál tetszik, mert ott látom is a hasznát. Az viszont hogy a BF5 -ben a katonák szemében tükröződik a robbanás az valahogy nem tud lenyűgözni, mert soha a büdös életben nem fogja látni az ember. Tudom ez köcsög példa volt, de most őszintén, egy multi játékban ahol a sebesség a fontos nem fogja senki a tükörképét nézegetni a pocsolyákban, mert 1. lelövik, 2. 30 - 40 FPS -el multi FPS -t játszani nem nagy élmény.
Nekem igazából az a fura, hogy egy egész generációt építenek fel egy olyan technológiára (ráadásul ZÁRT rechnológiára), amit az iparág nem is igazán tervezett bevetni, mert vannak jóval kevésbé erőforrás igényes technológiák (physical based rendering, voxeles volumetric lightning, profibb screen space reflection, stb.), amik látványban alig maradnak el a sugárkövetéses megoldásoknál. Értem én, hogy valahová fejlődni kell, de ilyen szempontból én ezt a generációt csak úttörőnek látom és nem messiásnak. Ha ráharap a nép, vagy ha a következő konzolgenerációban már a sugárkövetés is kellő sebességgel használható lesz, akkor már jobban érdekel a dolog, de az is csak egy tovább fejlesztett következő generációban.
Ez a széria csak akkor lehet igazán nagy dobás, ha a teljesítménye hagyományos renderelésnél lehalább 150 - 160% -ot hoz az előző generációhoz képest, különben csak egy méregdrága érdekesség marad.
Btw nekem van egy olyan érzésem, hogy az nvidia szimplán az RTX branddel akarja letolni a torkunkon azt, hogy nincsen új nagy teljesítményű játékos széria, hanem csak egy profi környezetbe szánt erőgép. Másként nem tudnám megmagyarázni egy olyan erőforrás pazarló eljárás bevezetését, mint a ray tracing.
0
0
0
0
enslaved avatar
@xCube: Mondjuk az mindennél lényegesebb lenne hogy a 4K szintjét simán hozza, lényegesebb lenne mint itt néhány effekt, bár én mint kizárólag single játékos ezeket sem bánnám.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció