Gearbox: az Epicnek köszönhetően új játékosokhoz is eljutott a Borderlands 3

Szerző: xoki | 2019. October 12. | hír | 11 hozzászólás

A Borderlands 3 PC-s verziója Epic Games Store-exkluzívként jelent meg, és egészen 2020 tavaszáig csak onnan tudjátok beszerezni a platformra.

Sokan úgy gondolták, hogy a Steam elkerülésével kevés játékos szerzi majd be az új részt, így a játék kis játékosbázissal fog rendelkezni a megjelenéskor. A PCGamesInsider.biz-nek adott interjú során a Gearbox vezető producere, Anthony Nicholson ezt megcáfolván elmondta, hogy az Epic Games valójában segített nekik abban, hogy új játékosokra tegyenek szert. A Borderlands 3-ba rengeteg időt fektettek, hogy az a lehető legjobb legyen, és bár vannak problémák vele, a cég folyamatosan javítja őket. A Gearbox vezérigazgatója, Randy Pitchford szerint csúcsidőben megduplázódott a játékosok száma a Borderlands 2-höz képest, ráadásul a játék a 2K leggyorsabban fogyó játéka is lett.

Visszatérve Nicholson kijelentésére, valószínűleg azokra a felhasználókra gondolt, akik letöltötték az Epic kliensét a Fortnite miatt, és később az áruházat böngészve a Borderlands 3-at is beszerezték. A Fortnite miatt tényleg sokan letöltötték a cég kliensét - köztük sok újdonsült gamer is -, vagyis indirekt módon tényleg nagyban hozzájárul a játékok promóciójához.

Borderlands 3
Borderlands 3
Borderlands 3
Megjelenés: 2019. September 13. (PC)
Műfaj: Akció, Szerepjáték, FPS
Fejlesztő: Gearbox Software
Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Warlordcommander avatar
A régieket pedig elvesztették 😀
0
0
0
0
Takashi avatar
Én továbbra se értem, hogy mi ez a sok fújolás és sz_rozás az Epic felé. Most komolyan a Steam egyedüli érdemei közé sorolja mindenki azt, hogy nincs marketing-je? Ezért miért megy valaki a mennyekbe? Évekig egyed uralkodó volt a digitális játékforgalmazásban. Ez senkit se zavar, azért senki se panaszkodott, pedig azért elég sokat elvesz/elvett mindenkitől Steam. Az sose zavart senkit?
Most pedig lett egy vetélytársa ami egyáltalán nem rossz. Az pedig véleményem szerint szintén nem baj, ha pénzt is áldoznak a dologra, mert legalább komolyan gondolják, és jelentenek egy egészséges konkurenciát. Mert valljuk be az EA és Ubisoft platformja nem sokat jelentettek, pedig ők neves gyártók és adogatnak is ki játékokat. Az Epic viszont elég ritkásan és önmagának felállított platformot nem tudna ellátni játékkal, ezért a pénzes felvásárlás.
Ezt meg kell érteni és így muszáj pénzt belemozgatni a dolgokba, csak azért hogy tényleg élvonalba kerüljenek. Lehet károgni az miatt, hogy "biztos csak pénzzel manipulálnak számadatokat", viszont láthatóan sikeresek, szóval nem csak mellé beszélés megy.

Az részemről is örök rejtély, hogy miért baj az, ha nem a steam-en van a játék? Most a steam-el játszunk vagy a játékkal? Én inkább az utóbbit választanám. 😀
0
0
0
0
💬 2
TheMenkuPocok avatar
@Takashi: A játékosok a pénztárcájukkal szavaznak, majd meglássuk hogy alakulnak a dolgok 😀

P.S.
Ezt meg kell érteni és így muszáj pénzt belemozgatni a dolgokba, csak azért hogy tényleg élvonalba kerüljenek.

Szerintem meg ölnének pénzt a fejlesztésbe nem pedig a kiadók és developerek megvásárlásába, de ez úgy látszik már nem számít. Egy szerencsétlen kosár nincs az Epic Store-on, ez nem hiányzik a vásárlóknak? Téged nem érdekel, hogy titeket nagy "vásárlókat" teljesen leszarnak?
0
0
0
0
susguy avatar
@Takashi:
sokat elvesz/elvett mindenkitől Steam. Az sose zavart senkit?
Mit vettek/vesznek el?
Egyébként fején találtad a szöget, mert tényleg senkit nem zavart hogy a Steam elvenne bármit is amíg nem jött az Epic. Ezek szerint téged sem.

legalább komolyan gondolják
Ismét, mit gondolnak komolyan? Az egyetlen bevallott céljuk a Steam szopatása, miben jó ez akárkinek is, hogy komolyan gondolják?

jelentenek egy egészséges konkurenciát
Ebben mi az egészséges konkurencia? Az exklúziv lefizetéseken kívül egy bolhafingnyi előnyt nem képesek felhozni, csak rengeteg hátrányt, cserébe csomó vásárló elveszik egy már korábban betervezett vagy megvásárolt játékától, mert az Epic éppen nem elérhető az országában. Szerintem az egészséges konkurencia nem a lehetőség megvonását jelenti.

miért baj az, ha nem a steam-en van a játék?
Miért lenne baj ha ott is lenne?

Most a steam-el játszunk vagy a játékkal?
Steamen játszunk játékokkal. ¯\_(ツ)_/¯
0
0
0
0
ddp16 avatar
Kb. 250,000 játékost számolnak a Borderlands 2 csúcsa pedig 124,000 volt steamchart szerint. A jelenség teljesen normális az Epic hatalmas siker az egész világon kívéve a Gépigényt ahol közellenség.😆😆😆 Egyébként gyanítom hogy ez az utálat inkább a Fortnite felé árad mintsem hogy a kliens ellen. Ma már szinte minden nagy kiadónak van egy külön kliense nem értem miért van még mindig mindenki ezen felháborodva. Érdekes hogy sokan az Epic által használt piaci eszközök méltányosságán vannak fennakadva holott minden kiadó ezekkel él. Ebben a business-ben mindeki jól jár csak a felhasználó nem de az meg senkit sem érdekel szóval lehet gyűlölettel elárasztani minden szekciót attól az Epic nem lesz sikertelenebb, csődbe meg végképp nem fog soha menni.
Én abszolút nem védem az Epicet nekem is megvan a magam véleménye az iparról de azt amit mindenki csinál, az miért csak az Epic-nél baj, azért aki követi a híreket tudja hogy minden kiadónak vannak "botlásai", mégis az Epic a közellenség.

Én küldföldön élek és itt például soha nem hallottam még hogy bárki is az Epic-et szídta volna az miatt hogy ott jelennek meg a játékok.

Vajon tényleg az lenne a legnagyobb baj hogy nem Steam-en jelennek meg a játékok?
Érdekes. 😲

Link:https://www.pcgamesn.com/borderlands-3/pc-player-count
0
0
0
0
💬 2
susguy avatar
@ddp16: tl;dr:
nem értem miért van még mindig mindenki ezen felháborodva
0
0
0
0
no avatar
@ddp16: Az a 124k akkoriban ugyan olyan nagy szám volt mint manapság a 250k körüli érték. Bár ekkora hype után 2019-ben még kevésnek is mondható.

Az meg, hogy csak itt utálják, hát lol. Bújj ki a szikla alól, látom nagyon befészkelted magad.

Spoiler!
Linkelni majd tanulj meg.
0
0
0
0
gigazte avatar
Ezek a kijelentések után, azon csodálkoznék, hogy még mindig lesznek olyan emberek, akik arról pofáznak, hogy miért utálja mindenki ezt a köcsög Epicet! Ez a Gearboxos hányadék nyilatkozat is fizetett hirdetés volt! Kíváncsi lennék, ha a 8-10 éves gyerekek szülei nem pumpálnák őket pénzzel a Fortniteban, akkor hol lenne ez a koszos csűrhe? Egyszer csak elfogy a pénz... Legyen minél hamarabb, hogy végre essenek pofára ők is egyszer!
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
A cikk amúgy helyes, arról szól amit mondtak az interjúban. De maga az interjú megint egy marketing fogás, se számok, se semmi, értelmetlen kukorékolas az egész. Epic fizeti őket rendesen.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Ezekért a kijelentésekért vajon fizet az epic? Szerintem kamuról van szó. Fortnite játékosok nagy része csak gyerek azok meg nem fognak vásárolni.
Nemsokára itt a Metro Exodus megjelenése, kíváncsi vagyok rá, hogy Steam-en hogyan fog fogyni.
0
0
0
0
wiza avatar
😂 Na ez jó lesz ...😆Szólj hozzá...
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció