Gabe Newell megerősítette, hogy több játékon is dolgozik a Valve

Szerző: xoki | 2021. January 24. | hír | 36 hozzászólás

A Valve társalapítója és vezérigazgatója, Gabe Newell a 1 Newsnak adott interjújában megerősítette, hogy több játékot is készítenek, és mindenképpen szeretnének további egyjátékos kalandokat létrehozni.

A Half-Life: Alyx remek fogadtatást kapott - annak ellenére, hogy VR címről van szó -, ami vállalaton belül is arra motiválta őket, hogy további hasonló egyjátékos címeket készítsenek majd a jövőben.

Gabe Newell a koronavírus miatt jelenleg Új-Zélandon tartózkodik, és már az átköltözés ötlete is felmerült benne, mivel az ország gyorsan és sikeresen lépett fel a vírus ellen. Gabe Newell szerint Új-Zéland tökéletes helye lehetne egy fejlesztőstúdiónak, hiszen az ott élő emberek között is rengeteg tehetség van. Semmiképpen sem szeretne megfontolatlan döntést hozni, mivel feleslegesen nem akarja szétválasztani a családokat, hiszen teljesen értelmetlen lenne mindez, ha később, amikor már minden jobb lesz, hátat fordítanak és visszamennek.

Amikor a játékokról kérdezték, akkor már nem adott direkt választ, illetve utalások sem hangoztak el, hogy vajon milyen projekteken dolgoznak jelenleg. Szinte minden konkrét kérdésnél (Half-Life 3, Portal 3, „Citadel”) próbálta gyorsan elterelni a témát, szóval még mindig nem tudni, hogy tényleg készülnek-e ezek a játékok.

Hozzászólások: 35
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A valveból kiindulva,kiadják a half life alyx 2-t,esetleg teljesen új játék érkezhet,aminek majd kiadják valamikor a második részét,és elfelejtik
0
0
0
0
Koala007 avatar
Portal 3 instabuy lenne
0
0
0
0
Unstoppable avatar
Ha így folytatják az öreg Gabe meg se éri a a Valve következő játékmegjelenését....😶
0
0
0
0
MrPsziho avatar
A Valvet imersve kiadják a Half Life Alyx 2-őt majd Artifact 2 utána jöhet a Team Fortess 1 remastered végül a Alien Swarm 2....így lesznek Új játékbeli folytatások de messziről elkerül azt a bizonyos számot 😃
0
0
0
0
Liptik avatar
Én valamiért jobban várom a Portal 3-mat, mint a Half Life 3-mat, inkább egy Half Life 1 remake kéne, mert az a grafika valami borzalom, tudom ott van a Black Mesa, de ahhoz még nincs magyar felírat teljesen a Definitive Editionhoz. Csináljanak valami open worldös játékot, vagy MMO-t a kölünböző valve világjaiból.
0
0
0
0
💬 12
no avatar
@Liptik: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Liptik avatar
Felraktam azt a magyarítást és a menü nem magyar.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Liptik: Neked menü mániád van? 😂 Már a második helyen olvasom...
Mit számít a menü? Kb annyi, hogy katt a folytatásra és addig nézted.
Ez legyen a legkevesebb ami hiányzik.
Bár nem vagyunk egyformák az igaz...
0
0
0
0
five-0 avatar
@santakigyo: Pedig jó a magyar menü. Paprikáskrumpli, gulyásleves, rakott krumpli, és a jó kis Bajai halászlé. 😆
0
0
0
0
kellpenzgepre avatar
@five-0: Kellett egy kis idő, hogy felfogjam miről is beszélsz :'D
0
0
0
0
Apor avatar
@five-0: Pff lololololo 😆
0
0
0
0
Liptik avatar
@santakigyo: Ha a főmenü nem magyar, akkor elképzelhető, hogy az egész játékban a kiírások (feladat, tipp stb) nem magyar. Jó, nerm döl össze a világ, ha a főmenü nem magyar, de ha magyarítás, akkor legyen minden magyar.
0
0
0
0
no avatar
@Liptik: az a borzalmas grafika a maga idejében nagyon is jó volt...
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Liptik: Borzalom 😲???
Jó nyilván ilyen fiatalon az, nem is éltél amikor megjelent 😃 de amikor megjelent brutal jó volt, mivel akkor még nem tudtuk hogy a half life felezési időt jelent mindig azzal poénkodtunk hogy azért ez a neve mert fél életbe kerül mire vegignyomod, olyan hosszúnak tűnt 😃
én ha nosztalgiából vegignyomom mindig csak a régi grafikán, emiatt a Black mesa nem is érdekelt
Egyébként próbálkoztak open world /rpg elemekkel, rts el is ebben a világban, de egyik se ütött igazán így mindegyik fejlesztést elvetették
0
0
0
0
Apor avatar
@Liptik: *őrjöngés*
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
Szerintem a vr-os half life után jön egy vr-os portal.
0
0
0
0
💬 3
Liptik avatar
@zsiroslangos: Az már van
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Liptik: Az nem egy unoficiális portal 2 mod?
0
0
0
0
Liptik avatar
@zsiroslangos: Igen, de akkor is VR 😆
0
0
0
0
SuperPuma avatar
Half Life Alyx Solitare és a Portal Flipper?
0
0
0
0
tdavid00 avatar
Portal folytatást el lehetne képzeni Atlas és P-Body segédletével, ha már a 2-ben jól lehet kooperatív módban játszani.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Még mindig nem tudom elképzelni, hogy mi akadája van annak, hogy elkszítsék a Half life 3-mat. Szerintem az ég világon senkit nem érdekelne, hogy milyen lenne csak tudjuk már meg a történet végét!
0
0
0
0
💬 11
susguy avatar
@Tuhajohn:
Szerintem az ég világon senkit nem érdekelne, hogy milyen lenne
Őket érdekelné, pont ezért nem készítik el. Ez a "korszakalkotó" címük, előbb keresnek valamit amivel folytatni tudják. Valószínűleg ezért is kezdték el próbálgatni feszegetni a VR határait az Alyx-szel.
0
0
0
0
yugiohyugiohzebuyug avatar
@Tuhajohn: Már csak ha az Alyx-ot nézzük is szerintem lesz HL3.
0
0
0
0
bigfooot avatar
@Tuhajohn: A mai világban senkit se érdekelne 😃? Picit nem olyan tökéletesre vagy újítóra sikerülne aztán már kapnák is a millió anyázó kommentet..
Az eredeti történet befejezése kikerült már a netre, mikor az eredeti író elhagyta a céget, de ő sose tervezte befejezni, kB ahogy a half life 1 véget ért úgy hagyta volna
Én is örültem volna ha lezarjak, még azzal a technológiaval amilyen az EP 2 volt, és most egy új HL3 ra kellene csak várni 😀
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Túl nagy az elvárás és a hype ahhoz hogy bevállalják. Vegyük a HL 1 és kiegjeinek a történetét és az akkori újdonságait (nem katona "hős", interaktív npc-k), adjuk hozzá a HL 2 eddig kijött részeit (amilyenek olyanok amilyenek), majd nézzük meg a Cp2077 megjelenését és azzal emeljük a négyzetre, szorozzuk meg az egészet egy Duke Nukem Forever szintű 15+ éves várakozással és kb kijön az hogy az átlag user mit is vár egy HL 3-tól.

Így mondhatják hogy akár még jó is lehetett volna, de ha elkészül és bukta lesz, az komoly pénzügyi érvágás lenne akár még a steamnek is így feltehetően megvizsgálták hogy melyik éri meg jobban: egy sosem elkészült HL 3 aminek a készítése párszáz millió $ és ha siker lesz, +párszáz millió dodo, ám ami ha bukta az nagyon komolyan -párszáz millió dodó és nem csak a fejlesztőnek hanem az egész cégnek...és eddig úgy néz ki, hogy az utóbbi szám a nagyobb.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Palanova: Cp2077-el az volt a gond, hogy túl sokat ígértek. Nem kell kamu marketing és nem lesz gond. Half life Alyx grafikájú Half life 2 Half life 3 címmel és egy jó történettel nekem tökéletesen megfelelne.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Neked lehet tetszene az, de rajtad kívül van még pár ember aki várja és lehet nekik egy olyan játék nem lenne elegendő, mert bár lehet az Alyx szép grafikával rendelkezik, de ha nincs mellette jó történet és remek fizika, akkor csak egy tucatközépszerű game, nem egy Half Life.

Ha már kamu marketing és Half Life:
https://lambdageneration.com/wp-content/uploads/2015/02/hl12orig.jpg
AGE: a környezet nem játszott nagy szerepet a játékmenetben, max dísz volt, a kiírással ellentétben (kivéve a szétüthető ládák)
AI rész kb full kamu: ha nem léped át a triggert, csak nézik a leölendő dokit két lépésről, dob gránátot és lő, de gyakran csak várja hogy megkerüld és sörétessel oldalba kapd

És akkor nem beszéltünk a hangzatos reklámokról akkoriban hogy: A világ él akkor is ha te nem vagy ott, a lények ugyanúgy vadásszák a prédát, stb...hja csak ugyanaz van mint fent: ha nem triggereled akkor ott áll a lény a biztonsági őrtől két lépésre és csak egy stand by animáció van rajta, majd amint megy a trigger egyből az őr elkezd fejvesztve menekülni a lény meg utána és elkapja.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Palanova: Lehet. De ettől függetlenül hiszek benne, hogy egyszer megjelenik a Half life 3.
0
0
0
0
no avatar
@Tuhajohn: Persze, sok játék lenne jó ha lenne folytatása és közöttük van a Half Life is.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Remek, és mégis ingame ezzel soha egy végigjátszás során sem találkoztam csak a fent említett erős szkripteléssel és triggerekkel, ahol amíg nem aktiváltam addig csak állt és nézett, majd amint aktiváltam egyből nekem jött és nem bámult a pofámba mint a fenti érdekes videóban.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Scriptelt jelenetek mindenképpen voltak, elvégre egy '98-as FPS-ről van szó. Ettől függetlenül jelen volt mindennek egy külön kidolgozott AI. Én legalábbis így tapasztaltam, és gondolom nem véletlenül emlegetik emiatt a játékot a mai napig.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció