Független marad a Discord, nem kerül a Microsoft tulajdonába

Szerző: Pafry | 2021. April 21. | hír | 17 hozzászólás

Nagyjából egy hónapja kaptak szárnyra olyan pletykák, miszerint a Microsoft komoly felvásárlási ajánlatot tett a Discordnak, nem kevesebb mint 10 milliárd dollárért kerülhettek volna a gigacég égisze alá. Sokan már el is könyvelték a dolgot a Microsoft újabb hatalmas fogásának a Bethesda bekebelezése után, hiszen mostanában elég lendületesen terjeszkednek egyre több irányba. Ám úgy tűnik, a Discordnál másképp gondolkodtak.

A The Wall Street Journal értesülései szerint valóban tett a Microsoft egy visszautasíthatatlannak tűnő ajánlatot a kommunikációs platform fejeseinek, ám ők ezt hosszas tárgyalások után végül elutasították, így a Discord továbbra is független felület marad. Viszont azt belsős források megjegyezték, hogy ezeket a tárgyalásokat bármikor újra feleleveníthetik.

A Discord egyébként 2015 óta van jelen a piacon, igazán nagy népszerűségre azonban csak a tavalyi év folyamán tett szert, a koronavírus miatt rengetegen fedezték fel maguknak a platformot, és sok helyen az oktatás is ide helyeződött át. A cég értékét jelenleg nagyjából 7 milliárd dollárra becsülik.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Patrik550 avatar
Ha felvásárolják, még talán menthető lett volna a platform. Így hogy visszautasították, ezzel csak még rosszabb helyzetbe küldték a jelenleg is szörnyű állapotban lévő Discordot. Nagyon kevesen tudják azt is hogy a Guilded, egy elképesztően jó Discord alternatíva, ahol megkapsz mindent ingyen, amit a Discordnál már csak a túlárazott Nitro-val tudsz megtenni. Sokkal több feature(!), ezerszer jobb közösség. Egyébként is a Discord UI egy trágya +a platform növekedésével egyre kevésbé foglalkoznak majd a user privacyvel, amíg a Guilded UI letisztult, biztonságos és minden nyilvánvaló hogy hol helyezkedik el.
0
0
0
0
💬 4
Zsoltiv0 avatar
@Patrik550: Szerintem rendben van a Nitro, az az egyetlen bevétel forrásuk, inkább legyen egy előfizetési rendszer mint hogy tele legyen reklámmal.
0
0
0
0
no avatar
@Patrik550: Overtone is így kezdte, aztán ment a levesbe.
0
0
0
0
retek77 avatar
IGEN!!!! Ha sikerül megvennie akkor ott a vég!!! Használhatatlan szar lesz vagy majd fizetni kell érte............. mindent kinézek a Microsoftból
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@retek77: Inkább a "használhatatlan lesz" forgatókönyv lett volna. Skypeot sem tette fizetőssé az M$ csak elb*szta...
0
0
0
0
no avatar
A Microsoft a világ legutáltabb cége lehetett volna 😜
0
0
0
0
Jammokus avatar
Szomorú hír akkor maradok a skypenál
0
0
0
0
CulturalCat avatar
Legalább nem kell új platformot keresni.
0
0
0
0
Scorn Face avatar
Ezek szerint, egyenlőre megmenekült ez a remek alkotás a dögvésztől...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Scorn Face: Valószínűleg már tervezik a következő ajánlattételt 😆
0
0
0
0
Scorn Face avatar
@LordSzalko: Nehogy már...
https://media.giphy.com/media/JtLrtaN4VPoKXJRKGB/giphy.gif
0
0
0
0
no avatar
Akkor szerencsére a Skype 2 még várat magára.
0
0
0
0
💬 2


Elfelejtett jelszóRegisztráció