Menu
Fortnite: az Epic Games a havi előfizetés lehetőségét fontolgatja
Szerző: xoki, 2020. november 11., hír

Az Epic Games egy felmérésben próbálja kideríteni, hogy a játékosok mit szólnának egy előfizetéses rendszer bevezetéséhez. A közzétett információk alapján már minden készen áll az indulásra, de valószínűleg a rendszer élesítése előtt úgy látták jónak, ha először a játékosok véleményét is kikérik.

A lenti kép először Redditen bukkant fel, és jól látható, hogy pontosan mire számíthatnak majd az előfizetők. Később más felhasználók is hasonló képeket tettek közzé, a fő különbség pedig csak a feltüntetett árnál volt. A képen látható, hogy a cég arra kérdezett rá, hajlandó-e az adott felhasználó havi 14 dollárt fizetni ezekért az extrákért, de 16 és 19 dolláros ajánlatra is volt példa.

Ezeket a felméréseket értelemszerűen azért készítik, hogy megtudják, mekkora érdeklődés mutatkozik valami iránt, illetve, hogy jelen esetben megéri-e havidíjat fizetni a játékosoknak. Emiatt nincs kizárva, hogy a rendszer sohasem kerül bevezetésre, bár a visszajelzések nagyobb része pozitív, és mindössze csak néhányan fejezték ki nemtetszésüket.

Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 32
WeKing avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 17:22:41
#
Sajnos sokan úgy okoskodnak, hogy magával a játékkal nem is játszottak, nem is ismerik az eddigi rendszert.
Mindent is átszámolva, jobban megéri az előfizetéses rendszer (hogy kinek az már más kérdés). Feleslegesen fröcsögni egy olyan játékról, amivel nem is játszol/játszottál hááááááát... nagyobb gondotok ne legyen az életben :D

Lehet szidni az Epicet, én is szidom. De a Fortnite egy ingyenes játék, az is marad. Szóval nem értem a felháborodást.. Senki nem mondta, hogy kötelező lesz előfizetni bármire is. Főleg azok felháborodását nem értem, akik eddig sem játszottak a játékkal :D
A játék NEM P2W, sőt, a sok csilli villi skin miatt inkább azokkal b*sz ki a játék, akik skineket vesznek, mert már messziről látszik, hogy Pistike a világitós csillámf*sz lámával a hátán ott kempel a bokorban.

A játék nem erőltet rád semmit, ha akarsz venni skint/battle pass-t, veszel, ha nem akkor meg nyomod tovább ingyen, kevésbé fancy skinekkel, ennyi.

Felesleges azon csámcsogni, hogy ennyi pénzből mit lehetne venni. Ennyi erővel menjünk végig mindenki konfigján, vitassuk meg ki mit mennyiért vett, aztán b*sszuk le egymást, hogy ebből ezt meg ezt lehetett volna venni :D
Mindenki arra költi a pénzét, amire akarja. Te veszel belőle xbox game pass-t, én meg fűt és kokaint B-)
Spoiler!
i.kym-cdn.com/photos/images/facebook/001/880/650/c01.jpg
csuz-li avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 11:19:36
#
A legjobb ajánlat a földön!
Ugyan ezért a pénzért az Xbox Game Pass -ban kapok 100+ (bár számomra nem túl izgalmas) játékot, amihez lassan hozzácsapják az EA Play-t is, szóval még több és jobb játékot kapok. Ugyan ezért a pénzért a Ubisoft+ -ban kapok 100+ játékot, amik közül sok AAA és bent van az összes friss megjelenés is a Valhallától a Legion-ig.
Ők meg - ha jól értem - adnak pár bőrt, meg ilyesmit egy játékon belül.
Milton avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 13:08:41
#
@csuz-li: Nem értem, hol írják hogy az említett szolgáltatásokkal szeretnének versenybe szállni ezzel? Szerintem se éri meg (ha jól látom, ezeket olcsóbb most beszerezni mint erre befizetni egy hónapra), de az összefüggést nem értem. Ezek a dolgok eddig is elérhetőek voltak pénzért.

Egyébként, ott a WoW, ahol a mai napig boldogan fizetik ki nagyjából ugyanezt az összeget, csak hogy játszani lehessen a már amúgy is megvásárolt játékkal (plusz a tizenakárhány kiegészítővel).
csuz-li avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 13:36:09
#
@Milton: Nem azt mondom, hogy ne lehetne eladni...
Milton avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 15:05:19
#
@csuz-li: Én sem. Folytasd nyugodtan.
no avatar
18 napja | 2020. 11. 12. 00:13:43
#
Érdekelne vajon hányan olvasták el hogy nem maga a játék lesz előfizetéses, csak kapsz benne extrákat.
CuRi avatar
18 napja | 2020. 11. 12. 02:11:01
#
@hikadam: Ugyan...:) Fröcsögni meg okoskodni menőbb mint szöveget értelmezni, és kiszámolni, hogy melyik éri meg jobban egy olyan embernek aki hajlandó költeni abban a játékban. :?

Lassan azon a szinten vannak itt néhányan, mint a laposföld meg az 5G hívők kb. Csinálják a pánikszobákat, ha esetleg az Epic féle sátán-voldemort-sztálin tribrid megállna egy fekete Volgával a házuk előtt, és rájuk kényszerítené a Fortnite előfizut.

Néha azért jókat lehet mosolyogni, ha egy Epices cikk alá téved az ember. :D Már én is megkaptam, hogy komcsi, kínai s*ggnyaló, kettősügynök, fizetett kommentelő meg miegyéb vagyok, mert nem álltam be az agynélküliek ovis fújoló csoportjába tucat kommenteket írogatni.
Memento Mori avatar
18 napja | 2020. 11. 12. 04:24:38
#
@CuRi: Szerintem nem kéne ezt annyira bagatellizálni, amennyire teszed a viccesnek szánt hozzászólásodban. Biztos, hogy most nem az agynélküli ovis csoportot képviseled? Azt gondoltam eddig rólad, hogy kicsit jobban átlátsz nyilvánvaló összefüggéseket. De abból, hogy ezeket a kilátásokat vaklármának véled, illetve összeesküvés-elméletekkel tartod egy szinten a dolgot (még úgy is hogy a Tencentről van szó), sokat elárul a témával kapcsolatos tájékozottságodról tájékozatlanságodról. ;)
gigazte avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 12:00:38
#
@Memento Mori: Pedig már éve óta védi ezt a köcsög céget, és ha valahol valaki rosszat szól mindig jön "intézkedni"... :? A Legjobb volt, amikor ő és a barátai elkezdték szapulni az embereket a Rocket League cikk alatt, ahol halvány lila fingjuk se volt, hogy milyen volt az Epic Games felvásárlása előtt a játék! De a lényeg, hogy mindig igaza van, és az Epic szent és sérthetetlen. :?
CuRi avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 12:18:43
#
@gigazte: Évek óta... Miről beszélsz te jóképességű? 3 havonta járok fel az oldalra, és ahogy nézem a cikkeket az elmúlt jó pár Epicesről le is maradtam. Az 5 Rocket League-es cikk alá pedig egy kommentet írtam te szerencsétlen, azzal sem másokba álltam bele. Az egyetlen aki minden Epices cikk alatt ott van az rendkívül meglepő módon te vagy, te balpénisz, és keresed a lehetőséget a kötekedésre, hogy az uncsi életed hátha feldobja valami kis inger. Legalább ne hazudnál, hogy az igazad bizonyítsd. Be ne szarj itt a nagy erőlködésbe szektás.
gigazte avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 12:21:23
#
@CuRi: media.giphy.com/media/aVgaFxzKX9E64/giphy.gif

Mégis te jössz intézkedni ezen cikkek alá, és hihető hogy pont ezen cikk megírása után telt le a "3 hónap"! Senki se kéri tőled, hogy védd meg őket. :? Epic Store Kapitány
CuRi avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 12:31:10
#
@gigazte: Blablabla.... Legalább ne kamuznál, azért, hogy igaznak tűnjön amit írsz. Igaz gerinc nélkül nehéz az ilyeneket megállni. Ha meg elfogynak az érvek, akkor jön a "Senki nem kérte tőled, hogy kommentelj" címszó alatt működő semmitmondások, meg az utólag módosított kommentek, hogy hátha végre majd neked kedvez a kontextus. Miért tőled ki kérte? Te ki a pénisz vagy, hogy az oktatásodra, meg a megmondásodra szorul bárki is? Egy nulla vagy, de ezt szerintem te is tudod mélyen legbelül, úgyhogy további jó vergődést neked is, meg a többieknek is az ovis szektában. :?
Memento Mori avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 21:55:54
#
@gigazte: A vicces, hogy a másik oldal az elvakult hülye, de ő kétszer annyira küzd ezekért a bohócokért. Szerintem részvényes. :)
Az a baj fogalma nincs dolgokról, még a homokozóban ette a macskaszart mikor a Tencent már húzta a parasztokat Kínában. De ő jobban tudja. :? Mindegy, igazából a két értelmes hsz-éből levontam a konzekvenciát. Nem érdemel 1 percet az életemből, hogy reagáljak a butaságaira. Kár belemenni.
gigazte avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 22:08:43
#
@Memento Mori: Én se írok neki többet. Alapból úgy indult az egész, hogy neked kommenteltem, de ő szorgosan visszaválaszolgat, és ő sértegeti az embert agyba főbe mint valami dedós, aztán ez hív szektásnak másokat. Röhejes az egész, de remélem feldobta a napját vele, hogy ezeket a jelzőket ki kellett neki találni, amikkel minket illetett! :? Elmondása szerint nem védi az Epicet, de ezek szerint jobb is, mert akkor még durvábban beszólogatna... XD Visszaolvasgattam az írásait, és az enyémeket, de én egy jelzővel nem illettem, ő meg: "te jóképességű", "szektás", "kamus", "gerinctelen", "pénisz" és ez csak nagyjából két mondat termése. XD
Memento Mori avatar
17 napja | 2020. 11. 13. 00:12:43
#
@gigazte: Na erre mondtam, hogy nem éri meg az egy percet. :D Engedd el. Amiket másokról gondol az pont rá igaz. Ez is egy formája az önkritikának. Sötét mint a liftakna. Eredeti focista.
CuRi avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 12:07:53
#
@Memento Mori: Sejtettem, hogy a szekta egyik vezéralakjaként te leszel az egyik, akit megidézek a kommentemmel, de hidd el, nem érdekel a dedós megmondóembereskedésed, és az izzadságszagú, erőltetett reakcióid.

Jobban nem megyek bele, mert nincs értelme egy olyan emberrel vitázni, aki minden Epices cikk alatt ott lesi, hogy ki az a szerencsétlen, aki nem az ő véleményén van, hogy aztán leírhassa ugyanazokat az unalmas maszlagokat, hogy milyen tájékozatlan, tudatlan, és buta a másik, azért hogy aznap is meglegyen a napi küldetéstudat, és az igazság bajnoka életérzés. Persze a kontextusban benne van az is, hogy "Én bezzeg milyen okos vagyok." "Én bezzeg megmondtam, hogy nekem lesz igazam." Valahogy így gondolkoznak az összeesküvés-elmélet hívők is. Van egy saját teóriájuk, és minden más ami attól eltér, az hülyeség, és az eltévelyedettek megvezetését szolgálja. Igen... sajnos látom az összefüggést a kettő között, főleg rajtad. :?

Még szép, hogy próbálok már belőletek viccet csinálni, mivel csak így vagytok emészthetőek. Ha ennyire tüske a s*ggedben az Epic akkor tanulj idegen nyelvet, meg jogot (lehet meg is vannak ezek a skilljeid, nem tudom), aztán irány perelni, ha ekkora a küldetéstudat. Biztos lenne olyan szegmens, amiben neked lenne igazad. De ennek nincs értelme, hogy állandóan ugyanazokat kell olvasni, ugyanazoktól, ráadásul erősen túlzó köntösben, úgy felfogva a dolgot, hogy mindenki kapja be, aki nem ezt gondolja, és berakja az ingyen játékot a fiókjára, amivel egyébként egész sokan élnek is. Már tudni lehet, hogy ki lesz az a 3-4, aki kommentelni fog egy ilyen cikk alá, és mit. Az pedig, hogy megint itt vérig vagy sértve egy nem is neked címzett hozzászóláson, és vergődsz mint egy dedós, meg szenvedsz itt a görcsös oltásnak szánt próbálkozásaiddal maga a bizonyíték, hogy igaz amiket néhány sorral feljebb is leírtam.

További szépet. Szia.
Memento Mori avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 21:50:47
#
@CuRi: :?:?:?
no avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 09:50:13
#
@CuRi: Természetesen összekeverik az 5g-t a lapos földdel és nevetségessé teszik. Az mondják, madarak halnak meg, veszélyes az emberre, de erre bizonyíték nincs és belátható időn belül nem is lesz, bár kétlem egészségkárosító hatása lenne. Ám mezőgazdasági gépeket már irányítani tudnak vele, szóval nem biztos fog kelleni a paraszti munkaerő. És bármilyen más jeladóval felszerelt gép irányítható. Természetesen eddig is megoldható volt, csak költséges. Ez nem feltétlen örömhír mindenki számára és így szőnek köréje meséket, nevetséges dolgokat.
Itt a covid19, csinálnak belőle egy nagy cirkuszt. De győzzél meg, hogy nincs igazam, ebben nincs ott a "sátán" és teljesen helytálló, ahogy most ebben a helyzetben kormányoznak a "nagyok".
FoLey avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 14:16:21
#
@CuRi: Miért vagy feszült?! XD
Epic ide-oda egy forintot sem fogok adni. Főleg egy fosnitera sosem tetszett. :D
CuRi avatar
17 napja | 2020. 11. 12. 15:08:11
#
@FoLey: Nem vagyok feszült. Egyébként én sem adnék pénzt rá soha. Az Epicet sem védtem soha, de az éremnek mindig két oldala van, néhányan pedig úgy adják elő, hogy náluk van a szent igazság, és mindenki más hülye. Ez pedig elég irritáló. Bárhol máshol vezetnének be egy ilyen rendszert, mint most a Fortnite-ba, senkit nem érdekelne, de mivel az Epic vezette be, így tuti valami démoni susmus lehet. Én az Epicet objektíven próbálom kezelni, és sokaknak már ez is szúrja a szemét. Még mindig nem látom mivel rosszabb, mivel adathalászabb, mivel szemetebb mint bármelyik másik profitra hajtó cég/launcher/akármi. Értem én, hogy van benne kínai részesedés, akiknek a politikai rendszerük nem épp a legtisztább, de ilyen alapon Steamen se vegyen senki semmit, mert a másik oldalon (USA) is van mit a tejbe aprítani, hogyha mocskos dolgokról van szó, csak ott más a körítés. Arról nem is beszélve, hogy kib*szott unalmas már néhány ember állandó vergődése, minden Epices cikk alatt, elvéve azoktól a levegőt, akik normális diskurzusokat tudnának kreálni a témában. Hülyékkel, meg rögeszmésekkel senkinek nincs kedve vitatkozni szerintem.
Memento Mori avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 23:27:46
#
Na! Lassan csak előbújik a Tencent és az üzletpolitikája a cukormáz alól... Az igen kedves ingyé' játékokat osztogató Epic szarból. :) Mily' váratlan fordulat... Ja, nem. Vissza fogom keresni pontosan, de több mint egy éve megmondtam, hogy ez lesz, és szépen elő fognak állni az ázsiai játékpiacra jellemző üzleti modellekkel.
Azt pedig most jósolom meg, ha ezt bevezetik és működni fog a legnépszerűbb szarjuknál, akkor nincs menekvés... Előbb utóbb szépen mindent ebbe az irányba fognak tolni.
Most lehet megint vicsorogni rám, le lehet hülyézni, lehet megint védeni körömszakadtáig az Epicet. Aztán 1-2 év és megint igazol majd az idő. Ahogy mondtam, ha sikerül bebiztosítani magukat első dolguk lesz az egész játékipart "elkínaiasítani". Ezért nem voltam hajlandó soha egy petákkal sem ehhez hozzájárulni, vagy használni a szaros kis szoftverüket.
És most mindenki szépen örüljön ennek, akinek van ingyen GTAV az epic kliensén, hisz az hatalmas összegeket spórolt meg. Hahahahahah.
gigazte avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:13:19
#
Kell a bevétel "Epic Store exkluzív" játékokra! :P
no avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:10:30
#
A magam részéről nagyon jónak találom az ilyen havi előfizetéses megoldásokat, főleg hogy akár le is mondhatod amikor éppen uborkaszezon van. Volt már rá példa, hogy egy játék érdekelt az Origins-en, előfizettem, két hét alatt kijátszottam, így nem kellett megvennem 18 ezerért, hogy aztán ott díszelegjen a könyvtáramban. A Steam esetében lenne még ez egy jó húzás, bár szerintem ők ezt nem fogják meglépni soha.
no avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:32:42
#
@Petpong: Egy eddig f2p játékhoz akarnak havidíjat szedni, mely során kapsz havonta ingame fizetőeszközt, többek között.

Ez nem az EGS játékaira előfizetés, mint az Origins és uplay esetében...
no avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:55:01
#
@Palanova: Közben észrevettem én is8-) Viszont gondolom ez nem lesz kötelező, az él vele majd aki akar, a többiek meg vásárolnak amikor akarnak.
no avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 23:03:53
#
@Petpong: Amúgy valamilyen szinten igazad van. A havi díjas megoldásnak megvan a maga előnye, de a hátránya is, amit én inkább pl a Netflixnél tapasztalok.

Szó nélkül vesznek ki addig elérhető tartalmakat.
Mint régen a kábeltv szolgáltatók, egyoldalúan szó nélkül kivesznek nézhető csatornákat és beraknak hulladékokat, te meg fizess és kuss.

Tehát én attől tartok hogy pl az uplay és origin esetében is, hogy ok az előfizu nem sok, konkrétan mennyi is originen a play pro, kb 100 € egy évre, ami egy AAA játék ára és cserébe 12 hónapig azzal nyomod amit...nos eléd tesznek. Lehet hogy az első időszakban minden f*sza lesz, de lehet hogy hirtelen kivesznek komolyabb címeket, amiket esetleg toltál, és hoppá, másnapra nincs benne már. Ha meg régebbi cím akkor könnyen lehet hogy már bezsákolni sem lehet, és ugye EA esetében nem egy autós játék kikerült mert a zenék után nem fizetett tovább az EA.
TRACERHD avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:10:10
#
Mi ez a rákfene az oldalon?
Trevon avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:08:49
#
Onnantól kezdve szűnik meg a számomra! ;) Csinálják akkor majd játszom mással ...
ichigo23619 avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:21:28
#
@Trevon: én még mindig maradok az overwatch nál.
Trevon avatar
14 napja | 2020. 11. 15. 13:06:37
#
@ichigo23619: Én szerettem az OW-t amíg el nem vette az Accountom a Blizzard konkrétan lenullázta az Accom így eltűnt 3 játékom az egyik az OW volt szóval nem vettem meg mégegyszer :?
ichigo23619 avatar
14 napja | 2020. 11. 16. 01:52:33
#
@Trevon: írj a supportnak,
add meg az összes adatodat, és ha van dobozos játékot akkor csinálj a vonalkódjáról és a cd kulcsról is egy képet.
nekem sikerült visszaszereznem öcsém ellopott accját, tehát valszeg neked is vissza fogják adni a játékokat.
LordSzalko avatar
18 napja | 2020. 11. 11. 22:03:27
#
Hát hogy a viharba ne? /s


Lite versions: