Felvásárolta a Gearbox Studiost a THQ Nordic anyavállalata

Szerző: Pafry | 2021. February 04. | hír | 2 hozzászólás

Nemrégiben még a Bethesda Microsoft általi bekebelezéséről szóltak a hírek, most pedig úgy tűnik, itt a következő nagy üzlet. A THQ Nordicot birtokló Embracer Group bejelentette, hogy 1,3 milliárd dollár értékben felvásárolták a többek között a Borderlands szériáért felelős Gearbox Studiost.

Ezzel olyan játékfejlesztők körébe csatlakozhattak be, mint a már említett THQ Nordic, a Coffee Stain, a Saber Interactive vagy a 4A Games. A Gearbox élén maradó igazgatót, Randy Pitchfordot az Embracernél „a világon a jelenlegi egyik legkreatívabb és legértékesebb fejlesztőnek” nevezték. Az Embracer Groupnak nem ez az első felvásárlási akciója, múlt novemberben például 18 fejlesztőstúdiót vettek egy nap alatt. Múlt májusban a vállalat bejelentette, hogy összesen 118 játékuk áll fejlesztés alatt, ebből talán az egyik legismertebb, a Biomutant idén május végén érkezik.

A Gearbox mostani talán legnagyobb projektje kiadóként a javában fejlesztés alatt álló Homeworld 3, ennek fejlesztését nem érinti a felvásárlás. Az Embracer reméli, hogy más stúdiókkal közösen idővel képesek lesznek még több nagy, új és egyedi címet létrehozni.

Hozzászólások: 2
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
A Gearbox mostani talán legnagyobb projektje kiadóként a javában fejlesztés alatt álló Homeworld 3
- amihez közösségi finanszírozást vettek igénybe. Igaz nem kickstarter hanem fig, ami egy fokkal jobb, de számomra visszás hogy egy Gearboxnak a közösségi pénz kell hogy egy HW 3-at elkészítsen. Egy Homeworld 3-at, amikor kb az összes HW rész torony magasan a legjobban értékelt 3D rts a mai napig, még a WH Battlefleet Gothic is elbújhat mögötte...és még a Desert of Kharak is korrekt iparos munka lett.
0
0
0
0
susguy avatar
Randy Pitchfordot az Embracernél „a világon a jelenlegi egyik legkreatívabb és legértékesebb fejlesztőnek” nevezték
https://www.meme-arsenal.com/memes/91498f66986eb6b4a9bb1ad2618bc23b.jpg
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció