Felbukkantak a Ryzen 5000-es CPU-k a SiSoftware adatbázisában

Szerző: xoki | 2020. October 20. | hír | 17 hozzászólás

Új, Ryzen 5000-es szériába tartozó CPU benchmarkok bukkantak fel a SiSoftware adatbázisában, ahol az előző generációs termékekkel hasonlították össze azokat.

Az új széria november 5-én érkezik, szóval ilyen közel a megjelenéshez nem meglepő, hogy folyamatosan kiszivárog néhány újdonság. A SiSoftware oldalán a Ryzen 9 5950X, Ryzen 9 5900X, Ryzen 7 5800X és a Ryzen 5 5600X eredményeit tekinthetitek meg. Ezeket mind egy MSI MEG X570 Unify alaplapba helyezték, de ezeken kívül sajnos más, fontosabb adatra nem derült fény.

A teljesítménynövekedés a „Multi-Media” benchmarkban a legszembetűnőbb, hiszen 40%-os javulás figyelhető meg a Ryzen 3000-es processzorokhoz képest. Az „Arithmetic” benchmark esetében körülbelül 20%-os javulás látható, de itt kivételt képez a Ryzen 9 3950X és a Ryzen 9 5950X összehasonlítása, mivel csak 8.86%-kal teljesített jobban az AMD új terméke.

Hozzászólások: 17
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
@xoki ahogy megbeszéltük 😜
https://i.imgur.com/a953PMS.png
0
0
0
0
💬 2
xoki avatar
@LordSzalko: 😂
most kivételesen a forrás a hibás [LINK] 😜
0
0
0
0
no avatar
@xoki: Kifogások kérem, azok mennek 😃😜
0
0
0
0
MaximumGame avatar
Szerencsére játékosok nagy részét nem érinti.. mivel csak aki 1080p be játszik az venné észre komolyabban...
Főleg nem fognak az emberek cserélgetni évente 😃 amikor minden évben jön egy újabb 😃 olyan lesz a proci mint a Mobil...
Stresszelik az embereket, hogy neked 1éves szarod van és 40% al lasabb 😃
Amikor játékokat programozni sem tudnak 😃
0
0
0
0
💬 3
hekli96 avatar
@MaximumGame: Nyilván nem fog az elitistákat (vagy azt akinek tényleg kell melóhoz vagy valamihez) leszámítva évente cserélni, FX 6100-ról cseréltem ryzen 2600-ra 2 éve. De csak azért mert már kezdtek jönni játékok aminek kevésvolt, és vettem egy VR-t aminek azért kellett a vas.

A mostanit se fogom még legalább 1,5-2 évig cserélni pont azért amit írtál, mert felesleges, nincs olyan játék aminek kéne. Viszont ha 4 éves távlatban csak szaros 40%-ot tudnának felmutatni akkor 4 év után se váltanék. Annyira úgyis optimalizálják a játékokat, hogy 40% CPU különbbségnél max leveszem mediumra a leguljabb AAA címeket azt viszont látás.
0
0
0
0
xCube avatar
@MaximumGame: Esküszöm sokszor már csak amiatt az egyszerű stílus miatt is derülök a kommentjeiden, ahogyan a szubjektív, tényalapot nélkülöző magánvéleményeidet tálalod tényekként 😃 . Egy "szerintem" -mel sokkal barátságosabb lehetnél.

Mire gondolok itt? Nem az első okfejtésre, azt helyes, maximálisan egyetértek. De hogy jön ide a mobiltelefon? A procik teljesítménye a hetvenes évektől egészen a kétezres évek végéig ténylegesen évente duplázódott. Az utóbbi időben lassult le ez a folyamat, mert mind csíkszélesség, mint technológia terén közelítünk a fotolitográfia határaihoz. Beindult a többszálúsítás, de az, hogy több magod van még nem azt jelenti, hogy gyorsabban tudsz minden feladatot teljesíteni. És ezzel el is érkeztünk az optimalizáláshoz. A fejlesztők nem passzióból szarnak az optimalizálásra, hanem jórészt kiadói nyomásra / pénzügyi nyomásra, elég kevés az olyan eset, hogy nincs megfelelő ismereti vagy technikai háttér. Ma már nem a kilencvenes évek elején járunk, ahol John Carmack megváltotta a PC világot, mert képes volt out of the box gondolkodni. Többszálú feladatvégrehajtás esetén vannak olyan processzek, amiket nem tudsz szétbontani, vagy ha szétbontod őket, akkor is be kell állítanod a függőséget az eredmények egymásutánjához, ami pedig üresjárathoz vezet. Új szemléletmódok, új megközelítések kellenek, de ezek a komplexitásuk miatt nem állnak össze szimplán egy fiatal programozózseni agyában máról holnapra, mert már egészen más logika alapján kell gondolkodni. A legkézenfekvőbb a low level API -k használata, a Vulkan és a DX12 már eléggé jól kezeli a feladatmegosztást, de addig, amíg a CPU -k csak magokból állnak és közvetlenül az OS és az API irányítja őket nem lesznek olyan effektíavek, mint pl. egy GPU, ahol a lapka egy szignifikáns része csak az utasításvezérléssel és az ütemezéssel foglalkozik.
0
0
0
0
odinx avatar
Azért a 40% nem semmi, jó kis AMD vs Intel háború lesz itt.😎
0
0
0
0
💬 9
no avatar
@odinx: itt már nagy háború nincs, aki intelt vesz 5-10 fps-ért akár 30-50 ezer plusszért az meg is érdemli. Mi lesz ha nem megy a játék csak 160 fps-el 😆 Intellel menne 168-al is. Vicc. A programokról meg ne is beszéljünk melyik a jobb. Én inteles voltam 20 évig úgy mondom. De a legjobb döntés volt átjönni AMD-re.
0
0
0
0
odinx avatar
@Gabe69: Pontosan, de sajnos kell mindkét cég, különben, egyedüli árazás lenne, és senkinek nem lenne jó. Azért le a kalappal, hogy ennyit fejlődött az AMD. Még a videókártyákra leszek nagyon kíváncsi, mert ha azok is kb. ilyen erősek lesznek mint a procik, mi vásárlók jól járunk. Sajnos én ott hibáztam, hogy 1600x-et vettem, de majd idővel cserélem, a régi inteles I3-as procinál jobb.😃
0
0
0
0
no avatar
@odinx: én FX 8350 ről váltottam R5 2600 ra. 1 éve. Igazából ezzel is megvagyok. Talán egy 3600x amin gondolkodtam. jövőre 2060s mellé megérné?
0
0
0
0
odinx avatar
@Black-Goku: Teljesen jó kombó, memóriakezeléssel se lesz gondod.
0
0
0
0
yorgash avatar
@Gabe69: Azért tegyük már hozzá, hogy az AMD ezt kihasználva most már drágább az intelnél.
Tehát "aki intelt vesz 5-10 fps-ért 10-20-szal olcsóbban" már nem biztos, hogy "meg is érdemli".

Jelenleg AMD 3600X 70000+, Intel 10400 55000.
Teljesítményben egy a kettő.
De még szerintem 3 év múlva is arról beszélünk majd, hogy milyen olcsó az AMD, ugyanúgy, mint ahogy még ma is sokan "fűtőtest ahaha" kommenttel írnak róla, holott már lassan 8 éve nem igaz rájuk.
0
0
0
0
odinx avatar
@yorgash: Be fog esni az ára a 3600-nak, mint ahogy a 2600-nak is beesett. Mindig ezzel a 10400-al jöttök. Amúgy meg elég a sima 3600 is, nem kell a 3600x. Kb. egy szinten van a 10400-al. Az meg a másik, nem véletlenül ment fel az ára, gondolom sokan vették.
0
0
0
0
no avatar
@odinx: Sajnos ez a baj, hogy csak hardver háború van, miközben évek óta nem jött ki egy valamire való game!
0
0
0
0
odinx avatar
@Dpoci: Hát sajnos, már évek óta várok egy normális NFS játékot, vagy Age Of Empires-hoz hasonló játékot, de semmi. Főleg, hogy megint Criterion fejleszti az NFS-t. Age Of Empires meg 2017-ben jelentették be, azóta semmi. Empire Earth meg évek óta nincs. Szóval eléggé siralmas a helyzet.
0
0
0
0
nOmAd6 avatar
@odinx: Egy új AOE nagyon jó lenne már! Tök jó a mostani AOE 3 DE, de kicsit optimalizálatlannak tűnik, sokszor szaggat.. Az új NFS játékok meg kb fél óra után halál unalmasak... Utoljára az Undercover volt amivel tudtam hosszabb távon is játszani.. A Totalwar szériából meg a Shogun2 óta mintha visszafejlődne a széria (legalábbis grafika és az egységek mozgása, harcrendszere). Tényleg eléggé kevés a minőségi játék mostanában 😞
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció