Menu

Ezért szünetelteti a Rockstar a GTA Trilogy Definitive Edition PC-s árusítását

Szerző: xoki, 2021. november 13., hír

A Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition PC-s verziója már a megjelenése óta offline, ráadásul a Rockstar Games a launchert is elérhetetlenné tette karbantartásra hivatkozva.

Sokan gyanakodni kezdtek, hogy vajon mi áll a háttérben, és most az adatbányászoknak köszönhetően sok hasznos információval gazdagodtunk ezzel kapcsolatban. A játék fájljai között hosszadalmas fejlesztői jegyzetekre, jogdíj nélküli dalokra és a Hot Coffee modra bukkantak.

A játékok remastereihez a Rockstar nem tudta megszerezni - vagy nem akarta kifizetni - a játékban található zeneszámok jogait, ezért több szám is kimaradt. Ezek nagy része viszont még mindig megtalálható a játék fájljai között, és csak egy script akadályozza meg azok lejátszását. Tehát mivel ezek még mindig a játék részét képezik, a Rockstar Games - a későbbi jogi problémák elkerülése miatt - kénytelen volt gyorsan intézkedni. Az adatbányászok felfedezték a Hot Coffee mod fájljait is, ami egy 20 millió dolláros perhez vezető, kivágott minigame volt.

Bár a Rockstar Laucher már online, a három felújított játékhoz még mindig nem férhetünk hozzá. A cég szerint ez addig marad így, amíg az összes, véletlenül a játékban hagyott fájl eltávolításra nem kerül ezekből a verziókból. A csalódott felhasználók pedig folyamatos pénzvisszatérítés miatt keresik fel a Rockstar támogatási oldalát, ráadásul a konzolosok sem elégedettek, mivel platformtól függetlenül a játékosok temérdek bugba és grafikai problémákba ütköznek.

Támogasd a Gépigény.hu-t, hogy tovább fejlődhessen!
TÁMOGATÁS
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Hozzászólások: 33
SuperPuma avatar
Sikerült megismételni a HD fiaskót 😂 Kiéget a Take2
0
0
0
0
Mesterlovesz avatar
Beleraktak egy csomó bugot, meg raktak rá egy Fortnite grafikát... hát nem tudom hogy lesz e belőle vásárlás...
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Mesterlovesz: Nekem lesz.......amint 5-10 euró körül dobálják. Addig tuti nem.
0
0
0
0
Charlie S avatar
@Mesterlovesz: Nem bele rakták a bugokat, hanem csak így sikerült.
0
2
0
0
szilver avatar
Szóval a tört játékkal simán lehet tolni a kezdetektől,de az originallal egyáltalán nem első perctől fogva.Mekkora már ez :D
0
0
0
0
💬 10
no avatar
@szilver: Miért? Van már tört verzió?
1
0
0
0
Charlie S avatar
@RampageKing: Na de lehet, hogy a tört verzió is szar.
0
0
0
0
no avatar
@Charlie S: Az is az. Néztem a minap. :D Most a Liberty City Stories PC-s portját tolom. Nincs vele semmi baj, stabil 60 fps. :D Igaz a régi játékok grafikáját tükrözi, meg nincs száj mozgás. De ezeket leszámítva jó port lett. Még egyelőre kíváncsi vagyok, hogy végig játszható-e. Meg addig elvagyok a régi trilogyval. :)
0
0
0
0
Charlie S avatar
@RampageKing: Fönt van most már megint a játék!
Szerintem kivették már azokat a dolgokat amik botrányt okoztak.
0
0
0
0
no avatar
@Charlie S: Láttam, de nem nagyon akaródzik elindítani. :D Valamiért nem akarok megint szívni a beállításokkal. Bár viszont már az egész Accountom jó helyen van ismerősnél, az majd szív vele. :D
0
0
0
0
Charlie S avatar
@RampageKing: Neked meg van eredetiben?
0
0
0
0
no avatar
@Charlie S: Meg volt, de oda adtam ismerősnek az egész Rockstar accountom. Olcsón megvette, plusz dobott mellé egy két dolgot és ő vígan el van vele. Nekem amúgy se kellett már nagyon. Viszont hajtott a vágy, na azért csak gyerekkorom egyik meghatározó játéka volt és eddig nagyon nem csalódtam a Rockstar-ba, de amint megláttam milyen lett ez a kiadás, hát. Hagyjuk is.
0
0
0
0
szilver avatar
@oregze: Igen.November 12.-től.Van egybe a trilogy ugye,és külön-külön is a 3db rész.
0
0
0
0
Charlie S avatar
@szilver: Majd ha fölteszik a nagyobb oldalakra is én csak akkor töltöm le a tört verziót, mert egyébként amik még most vannak azok vírusosak.
0
0
0
0
no avatar
Ehelyett a hulladék helyett inkább foglalkoznának az Online bugjaival meg moddereivel, ha már a VI-vel nem akarnak...
0
0
0
0
💬 4
X9K338DA avatar
@DiusRizzo: Le van szarva az online. Amivel foglalkozniuk kellene:

Bully 2
Midnight Club 4
Manhunt 3
Agent
GTA 6
2
1
0
0
szilver avatar
@X9K338DA: Én egy The Warriors is írtam volna.Imádtam anno ps2-őn :) PC-re kár hogy nem jelent meg :(
0
0
0
0
xCube avatar
@X9K338DA: Szerintem egy Manhunt folytatásra keresztet lehet vetni. Brutális volt a maga idejében is, de élethű modern grafikával nem tudnák kiadni a jogvédők miatt.
0
0
0
0
X9K338DA avatar
@xCube: A jogvédők le vannak szarva. A 90-es évek eleje óta zabszem van a seggükben a videojátékos erőszak miatt. Nekik a Doom és a Mortal Kombat (1) is túl realisztikus volt.

Ennél erőszakosabb és valósághűbb egy új Manhunt se lenne.
0
0
0
0
tivike avatar
Az év megjelenése az év kiadójától!
2
0
0
0
💬 1
Liptik avatar
@tivike: Az év csalodása
0
0
0
0
gigazte avatar
Szerencsétlen barmok! 😆
1
5
0
0
carl18x avatar
Természetes hogy bukás lehet, hisz a méltán híres "Grove Street Games" készítette aki nagyon gyatrán portolta le a mobil verziót is. A Rockstar úgy állt hozzá hogy ezek a játékok nem érnek meg annyit befektetés hogy a studió komolyan foglalkozzon velük.
Ahogy leszűrtem a Rockstar alkalmazotjai a GTA 6 fejlesztésén törik a fejűket, na meg a Red Redemption 2-őn.

Amúgy volt hír hogy a GTA 4 is kap 2023-ban Remastert, ha kiderül a "Grove Street Games" fejleszti még ha ingyen adják se telepítem fel a gépemre. :D Eddig bármit csináltak mindig bukás lett a vége.

+Nekem az a feltevésem hogy a GTA Trilology akkor lett elkezdve csinálva mikor a Rockstar kapott egy hatalmas diszlájk lázadást a GTA 5 PS5 portos videója alatt.
Aztán úgy voltak vele, na dobjunk már nekik valamit. "Csontot a kutyának"

Azért komolyan 60 dollárért már az ember elvárna tiszteséges portolást.
9
0
0
1
💬 6
no avatar
@carl18x: Hagyjad a fenebe, GTA ide vagy oda.. Ha lesz GTA VI is kozel sem lesz olyan game mint az elozoek voltak.. Dan Houser-t is megtudom erteni hogy elhagyta a fenebe oket, penzehes banda.. Remelem a Take Two reszvenyei esni fognak, mert kuka az egesz..

Jovore jaj de jo, jon egy PS5 GTA ami megint GTA V.. Aztan 23-ban meg kiszurjak az ember szemet a GTA IV-el ugyan mar..
0
0
0
0
gigazte avatar
@carl18x: Ennél reálisabban le sem írhattad volna a helyzetet, de azért 1 fanboy nyomott rá diszlájkot ellenérvek nélkül. 😆
1
0
0
0
carl18x avatar
@gigazte: Idióták mindig voltak és lesznek,azzal van a baj mikor vannak olyan buta embereknek akik ezek után is éltetik a Rockstart. Az a gond hogy már egy studió a sok közül, már egy részvénytársaság ami profitra játszik mint a többi.

A GTA 5 az első héten vissza hozta a fejlesztési költséget, szóval az évek folyamán belegondolni is ilyesztő mennyi pénzt termelhetet. :D
0
0
0
0
CsabCharger avatar
@carl18x: Mocskos szarrágó senkiháziak. Mondom ezt úgy, hogy a 6 tuti vétel lesz 1x, ha megjelenik. De teljesen igazad van, erre gondoltam Én is. Úgy voltak vele, hogy adjunk Nekik valamit, csak kussoljanak végre.
2
0
0
0
carl18x avatar
@CsabCharger: Hát a Rockstar is ugyan az lett mint a többi játékfejlesztő. " Egy Multi" A több között.
Őket is már csak a pénz érdekli és a bevétel, már részvénytársaság.
Így hogy a játékokosok elégedettek-e az másodlagos a bevétel meg van a többi meg le van tojva. XD :D
1
0
0
0
SuperPuma avatar
@carl18x: Most nyomom az SA android portját. Azért egetrengetően nem szar. Olyan game breaker bugok nincsenek benne, mint a HD/X360 verzióban.
0
0
0
0
dripone avatar
Van még olyan nagy kiadò aki még nem égett be? Csak kivàncsi vagyok hogy melyik lesz a soronkövetkezõ.

Dying Light 2 ( Techland ) remélem nem bukik meg...
0
0
0
0
💬 1
Rocky12 avatar
@dripone: Az eredeti Dying Light nagyon ott volt, én imádtam és bízom benne hogy a Techland megint valami nagyot fog letenni az asztalra.
3
0
0
0
tamas98765 avatar
Hú öcsém nekem lottóznom kell XD
0
0
0
0


Lite versions:
Számitóbbgép balSzámitóbbgép jobb