Értesítéseket kapnak a Windows 7 felhasználók a támogatás megszűnéséről

Szerző: xoki | 2019. April 24. | hír | 15 hozzászólás

Többen is jelezték már, hogy a Microsoft újabb üzenettel próbálja a Windows 7 felhasználók tudtára adni, hogy operációs rendszerük támogatottsága hamarosan megszűnik, ezért elérkezett az idő, hogy Windows 10-re váltsanak.

Az üzenet körülbelül egy hete kezdett el felbukkanni, ráadásul elég sűrűn. Szerencsére a felbukkanó ablakon kipipálhatjuk a „Do not remind me again” opciót, amely elméletileg megszabadít bennünket az értesítés rendszeres felbukkanásától. A „Learn more” gomb pedig a Microsoft oldalára vezet, ahol részletesen leírják, hogy milyen opciók állnak a felhasználók rendelkezésére. A Windows 7 támogatása 2020. január 14-én fog megszűnni, vagyis ezt követően nem érkeznek majd frissítések hozzá, kivéve nagyobb biztonsági rés felfedezése esetén.

Hozzászólások: 15
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Thespartan avatar
Azért ez elég nagy f*szság. Márpedig azért,mert akinek um. régi laptopja (is) van és windows 7-ig vannak a driverek támogatottsága az sz*pja le magát? vagy mivan?
0
0
0
0
Korryenz avatar
ja..meg is lepődtem mondom mi a tosz...de nem nagyon hat meg!😀
0
0
0
0
pinkyke avatar
hmm milyen jó hogy rám nem vonatkozik.
megjelenés óta windows 10-em van 😃
0
0
0
0
Neo1989 avatar
Én csak azt sajnálom, hogy már nem lesznek rá játékok. Kár érte kiváló ügynők volt.
0
0
0
0
sean avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 3
sudosu avatar
@sean:
Még lenne bőven potenciál a win 7-ben

Ezt milyen kész érvekkel tudod alátámasztani?
Belelátsz a Windows 7 NT kernel forráskódjába? (Ha igen küldj már róla linket, érdekelne engem is)
Ahogy fejlődik a Hardware ipar, úgy kezdenek elavulni a 5+ évvel ezelőtt írt szubrutinok, amiket lehetne frissíteni, de annyi munka lenne és a régi eszközöknél is kompatibilitási gondokat okozna. Ha nem tetszik a Microsoft hozzáállása lehet váltani Linuxra, ott vannak LTS kernelek amik elég hosszú távon támogatottak.
Annyiban egyetértek hogy a funkciófrissítéseket vissza kell tartani, legalábbis te döntsd el hogy mikor akarod őket telepíteni, de ez pont a következő funkciófrissítéssel megjelenik (Aminek mellesleg már meg kellett volna jelennie már Windows XP-nél is).
Szerintem semmi baj sincs azzal, hogy ha kiadnak egy új Windows verziót és a másik támogatását dobni akarják pár évvel utána. Ez a sírás végbement akkor is amikor a XP támogatása megszűnt.
0
0
0
0
vyne avatar
@sean: A win 7 frissitesekkel is voltak ugyan ugy problemak 😉
0
0
0
0
hellaflush0818 avatar
@vyne: pont ezt akartam írni 😆 megjelenés óta használom a 10-et, és sose volt gondom vele..semmivel sem roszabb mint a 7.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció