Epic Store: bővült a felhőbe mentés, megújultak a termékoldalak

Szerző: xoki | 2019. August 17. | hír | 12 hozzászólás

Komolyabb ráncfelvarráson esett át az Epic Games Store, melynek köszönhetően újabb játékok támogatják a felhőbe mentést, megújultak a termékoldalak, valamint elérhetővé vált az úgynevezett keyless integration.

Utóbbi jelen esetben a Humble Store integrációját jelenti az Epic Games Store-ba, amelynek köszönhetően a Humble Bundle áruházából vásárolt játékok automatikusan hozzáadódnak az Epic Games fiókunkhoz, vagyis nem kapunk majd termékkulcsot. Az integráció aktiválásához nem kell mást tennetek, mint bejelentkezni az Epic Games és a Humble Bundle fiókotokba, majd ellátogatni erre az oldalra, ahol az „Epic Games Link” lehetőségre kell kattintanotok. Ugyanitt megtalálhattok más platformokat is, ha esetleg valamelyiket szeretnétek még hozzákapcsolni.

A felhőalapú mentés eddig csak néhány játék esetében volt elérhető, de most már az alábbi játékok is támogatják:

• Alan Wake
• Close to the Sun
• Darksiders III
• Enter the Gungeon
• Genesis Alpha One
• GNOG
Hyperlight Drifter
• Kingdom New Lands
• Limbo
• Moonlighter
• Mutant Year Zero
• Overcooked
• Rebel Galaxy Outlaw
• Sherlock Holmes: The Devil's Daughter
• The Sinking City
• This War of Mine
• World War Z

A Ubisoft játékai pedig alapból mind támogatják a Uplay kliensnek köszönhetően. Az Epic Games szerint a tesztek elvégzése után folyamatosan újabb és újabb játékok esetében lesz elérhető ez a lehetőség, a későbbiekben pedig már a játékok megjelenésekor. Annyi biztos, hogy nem csak egy gombnyomás kell ahhoz, hogy elérhetővé váljon ez a funkció, mint ahogy azt sokan gondolják, de reméljük hamarosan minden cím támogatni fogja az oldalon.

Mindezeken felül megújultak a termékoldalak, amelynek köszönhetően egy sokkal letisztultabb és fontos információkkal ellátott oldal fogad bennünket. Például tisztán látható a játék fejlesztőstúdiója és kiadója, a címkék, értékelések és a megjelenési dátum is. Továbbá megtalálhatók a játékot ábrázoló képek, közösségi oldalak és természetesen a gépigény külön szegmense is.

Lassacskán biztosan elérik majd azt a szintet, amelyet a legtöbben szeretnének látni, de egyelőre nagyon lassan haladnak az olyan funkciókkal, amelyekkel a Steam már régóta rendelkezik, így egy ideig még biztosan nem fogják megszorongatni őket. Mindenesetre a későbbiekben további újítások is érkeznek, ezeket itt követhetitek nyomon.

Hozzászólások: 12
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
no avatar
Lassacskán biztosan elérik majd azt a szintet, amelyet a legtöbben szeretnének látni,


Ha a Steammel egyenlő funkcionalitással indult volna is hátrányban lenne több esetben:
- játékválaszték
- játékosmennyiség
- Steam 10+ év előnye hogy ott lettek megvásárolva a játékok

Ezeket csak nagyon nehezen lehet behozni, de nem lehetetlen. Kezdésnek olcsóbb játékárakkal, de ezt ők sem lépték meg...
0
0
0
0
💬 11
sunray20 avatar
@Palanova: Tekintve, hogy ahogy mondtad, technikailag a kliens jóval el van maradva a steam mögött, így rengeteg ember azt mondja, hogy Ő márpedig nem fogja megvenni az Epicre az adott játékot, hiába olcsóbb, mert ...
Szóval jelenleg totál felesleges nekik olcsóbban adni a játékokat, nem vonzzana be annyi embert. Majd ha az egész rendszer stabilan kiépült utána lehet meglépnek egy ilyent (bár eléggé kevés esély van rá szerintem). Addig pedig élvezzük a hetente érkező ingyenes játékaikat, amik között egészen nagy nevek is vannak (lásd Mutant Year Zero).
0
0
0
0
no avatar
@sunray20: A kényelmet felülbírálhatja a megfelelő ár.

Egy most megjelenő AAA cím nem 60€-ért hanem 40€-ért nekem személy szerint bőven megérné, akármilyen klienssel vagy anélkül is.

Láttam a nagy neveket, és nem is a címekkel van a probléma.
0
0
0
0
enslaved avatar
@sunray20: Nem a kliens számít, hanem maga a játék. Most csak azért ne vegyen meg az ember egy Metro - t vagy egy Controlt mert Epic? Aki ettől jobban érzi magát és elégedetten hátradől ám tegye.
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Valakit jobban érdekel hogy ne támogasson egy undorító alapokon működő bizniszt minthogy megvegyen ott egy százezredik féle játékot. Szerintem ez nem egy ennyire hihetetlen koncepció hogy valaki nem hal bele ha kihagy pár játékot egy többtízezres választékból és mással játszik, ne adj isten feláll a gép elől és mással foglalja el magát. Ha téged nem érdekel akkor nem foglalkozol vele, nem hiszem hogy bármiben is gátolna az hogy mást zavar az üzletpolitikájuk. Legalábbis nem úgy látom hogy kifejezetten érdekelne vagy egyetértenél velük, csak a játékokkal foglalkozol.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Palanova: 10 év nem kicsi előny ám a játékiparban.
0
0
0
0
no avatar
@enslaved: Ha konkurencia akarsz lenni egy 10+ évvel előnyben lévőnek, akkor többek között ezzel is tisztában kellene lenni.
0
0
0
0
enslaved avatar
@Palanova: Vannak olyan területek ahol az évek semmit nem számítanak, az ember előáll egy olyan újítással ami letarol mindent, de ez itt valóban más. Mindenesetre én nem hőbörgök ezen, a lényeg hogy legyen meg a játék, és a felhő alapú mentés is végre eljön. Igazából én ezt hiányoltam a leginkább, bár a mentések eddig is megvoltak a gépen, csak meg kellett keresni ( habár olyan sok variáció nincs).
0
0
0
0
susguy avatar
@enslaved: Ez nem a játékiparbeli előnyről szól, már csak azért sem mert 1991-ben alakult az Epic Games (már akkor is Tim Swine alatt), 5 évvel a Valve előtt. Nem létezik épkézláb kifogás arra hogy 2019-ben, egy ekkora cégnél, úgy indítanak egy online üzletet hogy nincs egy kosár funkció, és felfüggesztik a felhasználódat ha túl sokat vásárolsz egyhuzamban. Az ilyenekhez nem kell több éves piackutatás, erre még egy amatőr webfejlesztő is gondol. Ha valaki elkezd autót gyártani, nem az az első dolga hogy újra feltalálja a kereket.
0
0
0
0
enslaved avatar
@susguy: Ez mind igaz, de szerencsére eddig összesen két játékot vettem meg innen, így a fiókom felfüggesztése nincs veszélyben😀 Tény és való, nem olyan az üzletpolitikájuk mint azt az ember elvárná, de remélhetőleg nem lesz sok exclusive címük.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
no avatar
@Criffer: A marketingjük kártevő az egész játékiparra 😃
0
0
0
0
no avatar
@LordSzalko: Igen de azért van pozitiv oldala is ingyen kapnak játékokat azok akik amúgy sem tudnák megvenni. De mivel egy vírusos szar az egész ezért kutyának sem ajánlanám a feltelepitését
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció