Epic Games Store: még ebben az évben új biztonsági funkciók érkeznek

Szerző: xoki | 2019. April 18. | hír | 20 hozzászólás

Az egyik leggyakrabban felhozott negatívum az Epic Games áruházával kapcsolatban a felhasználói fiókok biztonsága. Sokan aggódnak, hogy fiókjukat feltörik, illetve az utóbbi időben felbukkanó híresztelések - melyek szerint a cég kémkedésre használja kliensét, illetve felhasználói adatokat gyűjt és ad el - sem vetnek jó fényt az áruház hírnevére. Annak érdekében, hogy megnyugtassák a felhasználókat, a cég közzétette a jelenlegi és jövőbeli biztonsági funkcióik leírását, amely tartalmaz néhány tippet is, hogyan tudjátok megőrizni fiókotok biztonságát.

A jelenlegi felhasználói fiókok rendszere - amelyet a Fortnite, az Epic Games Store és az Unreal Engine esetében használnak - eddig még sohasem került veszélybe, viszont a cég figyelmeztet rá, hogy ha olyan információkat használunk, amelyek már máshol kiszivárogtak, akkor az Epic fiókunk is veszélyben van. Tehát mindig használjatok eltérő jelszavakat!

Az emailek megerősítése az új fiókok esetében hamarosan elérhetővé válik, mondjuk elég meglepő ennek a funkciónak a hiánya, de jobb később, mint soha. Az automatikus rendszer előtt egyelőre kénytelenek vagytok manuálisan megtenni ezen az oldalon.

Az Epic állítása szerint figyelemmel kíséri a publikussá tett email-címeket és jelszavakat. Bejelentkezési kísérlet esetén automatikusan lezárja ezeket a fiókokat. Fiókotok akkor lesz a legnagyobb biztonságban, ha aktiváljátok a kétlépcsős azonosítást is, amelyet hamarosan SMS formájában is megtehettek majd, ugyanis ez a lehetőség még az idén elérhetővé válik. Egyelőre pedig csak az applikáció vagy email alapú lehetőség áll a rendelkezésetekre.

Hozzászólások: 20
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
1000th Bottle avatar
Leszarom : ) Nem fogja megváltoztatni a véleményem az EGS-ról, mellesleg újra elő fogom venni a jó öreg kalóz módot az ilyen szaros exclusive címek miatt, holott már évek óta nem töltök le játékot illegálisan. Köszi Epic 😃
0
0
0
0
Danikika94 avatar
Csakhogy ennek basic funkciónak kell lennie sőt elvárás 2019-ben -.-"
0
0
0
0
Memento Mori avatar
Epic Games Store: még ebben az évben új DISZNÓsági funkciók érkeznek. 😶
0
0
0
0
Twist avatar
Ez valami nagyon morbid vicc?? 2019... most vezetik be az email-es megerősítést és ezt még reklámozzák is, mint új biztonsági funkciót?? Ennyire agyhalott az összes mostani gamer?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Twist: Nem, csak minden napra kell egy EGS hír hogy beszéljenek róla. Mindegy hogy pozitív vagy negatív hír, de legyen valami. Piacot akar szerezni, és nekik ez kell hozzá.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Aki nem hisz a kémkedésben és egyebek, most nincs kedvem kifejteni és vitatkozni sem... ezt a filmet nézzétek meg.: Snowden.
0
0
0
0
💬 1
TRACERHD avatar
@gerikember: Ez jó XX😆DD
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
Tegyük fel hogy tényleg kémkedésre használják a klienst. Na most ők csinálnak egy biztonsági frissítést, minekután már nem tudnak majd kémkedni a kémkedésre szánt saját kliensükben. Rendben.
Spoiler!
Mondjuk én is mindig szétrúgom a hóembert amit építek. De lehet mindjárt lemegyek és direkt leégetem a kuplungot a kocsiban, aztán feljövök és szétverek mindent ami drágább mint 5000.
0
0
0
0
💬 9
enslaved avatar
@kolbaszkarika: Hol a megdönthetetlen bizonyíték hogy kémkedésre használják a klienst?
0
0
0
0
ToMiHuN95 avatar
@enslaved: Igazából már azon kellene meglepődni manapság ami nem kémkedik, nem? 😂
Nemrég olvastam, hogy a reklámblokkolók, a Windows startmenü csempék (eddig friss) és maga a Windows telemetria a Google és szerintem lehetne itt nap hosszat írni arról mi "kémekedik" utánuk... 😂
0
0
0
0
enslaved avatar
@ToMiHuN95: Az emberekbe beleverték már ezt azért túlzottan is, jó példa erre maga a politika. Nem kell mindent azért elhinni😀
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@enslaved: Az Apple sem véletlenül nem akart segíteni a CIA-nak feltörni a mobilt
0
0
0
0
enslaved avatar
@SuperPuma: Egy szóval nem mondtam hogy nincs alapja a kémkedésnek, csak az emberek szeretik ezt kicsit túlkombinálni.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@SuperPuma: Nem kell itt kémkedni senki után. Az emberek nagytöbbsége a facen éli az életét kipakolva azt a nagy világ elé. Persze vinnyognak mert a windows kémked.....
0
0
0
0
SuperPuma avatar
@santakigyo: Hát igazából ami elérhető facebookon meg a hasonló médiumokon keresztül, az mind publikus. Én inkább a saját, lokál háttértáron lévő adatokra gondolok.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
@enslaved: Igen, bennem is mindig ez a kérdés motoszkál amikor ezt mondják.
0
0
0
0
Twist avatar
@enslaved: A többségi tulajdonosa az epicnek a tencet, az pedig - mint minden kínai cég - adatokat ad át a kínai kormánynak.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció