Epic Games Store: idén minden hétre jut majd egy új ingyenes játék

Szerző: xoki | 2019. June 13. | hír | 28 hozzászólás

Az Epic Games Store indulása óta az Epic kéthetente egy ingyenes játékkal is meglepett minket. Májusban elrajtolt az Epic Games Store Mega Sale, és a cég ekkor a megszokott két hét helyett minden héten egy új ingyenes játékkal lepte meg a felhasználókat.

A mai napon véget ér az akció, és azzal együtt a hetente érkező ingyenes játékok is abbamaradnak, vagy legalábbis eddig így tudtuk. Az Epic Games bejelentette, hogy a fennmaradó hat hónap minden hetén kapni fogunk egy új ingyenes játékot. Az áruház jelenlegi ingyenes játéka az Enter the Gungeon, amelyet június 20-án a Rebel Galaxy követ majd.

Szóval a jó hír az, hogy rengeteg ingyenes játékot szerezhetünk majd be az év során, a rossz pedig az, hogy erre az Epic Games kliensét kell használnunk, és mindössze egy hét áll majd a rendelkezésünkre, hogy beszerezzünk egy-egy címet, így könnyen kimaradhat majd valami, de természetesen az oldalon mindig tájékoztatni fogunk benneteket, ha egy játék ingyenesen beszerezhetővé vált.

Hozzászólások: 28
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Krissz avatar
Erre a hétre elérhető már a kövi ingyenes játék?
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@Krissz: Majd 06.20-tól lesz a Rebel Galaxy.
0
0
0
0
no avatar
Sok szemét game, az van bőven online is!
0
0
0
0
Twist avatar
Ha valami ingyen van, ott Te vagy a termék.
Inkább fizetek érte normális boltba, mint epicről ingyen.
0
0
0
0
boymester avatar
Számomra az Epic Store jelenség egyenlőre egy csomó hír, amit kénytelen vagyok tovább görgetni. A szándékot pedig nem igazán látom őszintének mögöttük, hogy bármiféle valós konkurenciává váljanak. K.sok játékom van steamen, amit még nem vittem végig, ha egy-egy címre várni kell, hát megoldom azokkal. Ha egy játék jó, jó lesz egy év múlva is.
0
0
0
0
💬 4
susguy avatar
@boymester: Sajnos túl sok ember gondolja az ellenkezőjét. Nem egyszer olvastam olyanokat singleplayer játékoknál* hogy "képzeld el hogy inkább vársz egy évet más platformon minthogy megvedd megjelenés napján". Mintha olyan borzasztóan szörnyű dolog lenne nem játszani egy játékkal egy ideig. Isten ments hogy mással játszak vagy felálljak a gép elől.
*SZERK
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Mondjuk multi játéknál egy év múlva, de lehet 6 hónap múlva már alig lesz játékospajtás. Persze lehet hogy akik a második hullámban veszik azok egyszerre teszik és mégiscsak lesz egy újabb fellángolás...kb mint itt a fórumon amikor megjelenik egy játék és amikor feltörik, akkor van forgalom 😀
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Kizárólag singleplayer játékokra gondoltam. Ott már nem nagyon lehet megmagyarázni létszám hiánnyal a felháborodást.
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Így már stimmel. Akkor marad a hype és hogy abból a kőrből kimarad.
0
0
0
0
csuz-li avatar
Szerintem a "Nagy Áttörés"-hez nem ingyen játékokkal kellene bombázni a népet, hanem kiadni egy használható klienst, majd utána becsábítani az embereket ingyenes játékokkal, meg egyéb ajándékkal.
Amíg nem jó a kliens, addig ezzel csak azt lehet elérni, hogy megnőjön azon emberek száma, akik rossz élménnyel gazdagodnak. Az meg nem túl jó, ha nagy tömeg panaszkodik internet szerte arra, hogy nem jó a store. Szóval nem a legjobb stratégia. Van már ahhoz bőven elég tesztelőjük, hogy a visszajelzések alapján fejlesszenek. De úgy látszik a menedzsmentnél nem a marketingeseknek, hanem a pénzügyeseknek van nagyobb szava.
0
0
0
0
💬 4
Tyrion Lannister avatar
@csuz-li: Valóban, a választék se nagy, nincsen bevásárlókosár, nincsenek achievementek, a játékokhoz nem lehet értékelést írni, nincsenek csoportok, nincsenek normális adatlapok. Pedig ezeknek a titkát nem hét lakat alatt őrzik, a konkurenciánál többnyire azért megvannak.
0
0
0
0
no avatar
@Tyrion Lannister: Lehet én vagyok a béna, de nekem van a többivel is gondom:
- GoG-ban nem lehet a tallózásba visszalépni csak az összes elejére ha egy játékot megnézel
- Originben ár szerinti növekvő/csökkenő rendezést nem találok (persze a toligosokból össze lehet legózni...)
0
0
0
0
Tyrion Lannister avatar
@Palanova: Jogos, de ezek a problémák nincsenek ugyanabban a súlycsoportban, mint az Epic Store hiányosságai. Ráadásul az Epic tudtommal a Steammel akar versenyezni, amelyik a legfelszereltebb közülük. Ennek érdekében pedig az exkluzívok berendelésén és a kihívó, álszent nyilatkozatokon kívül nem sokat tesznek.
0
0
0
0
no avatar
@Tyrion Lannister: Nem védem az EGS-t, de a többiben vannak hiányosságok a Steamhez mérten, nem csak az EGS-ben kizárólag. Szerintem is máshogy kellene az EGS-nek nekifognia ha a Steam ellen akar menni.

GoG sosem nyilatkozta hogy Steam ellen menne, de az összes közül ő áll a legközelebb hozzá, hiszen a uplay és Origin elsősorban saját kiadójuk termékeit árulja és csak másodlagosan vannak rajta jelen a többiek termékei. Érdekes volt látni Origininen az AC Odyssey-t 😀
0
0
0
0
Warlordcommander avatar
Nincs is annyi játék az epic storeon. 😃
Vagy már van?
0
0
0
0
💬 1
Tyrion Lannister avatar
@Warlordcommander: Szerintem ezek többsége akkor jelenik meg a Store-ban, amikor ingyenes lesz. Egyébként nincs kifejezetten sok játékuk, szóval a mostani készletből (figyelembe véve, hogy az újabb, drágább címeket nem szórják ingyen) nem sokáig tartanának ki.
0
0
0
0
RickyRock22 avatar
Alapvetően nem lenne bajom egy extra klienssel, de az hogy javarészt használhatatlan és semmi kényelmi funkció, vagy inkább alig van benne, az kicsit felb@sz. Egyedül a WWZ miatt szedtem le, és nem vagyok tőle meghatva. A Steam már lassan 20 éve piacon van, és ez meg is látszik abban amit kínál és ahogy működik. Ingyenes játékok nem fogják ellenezni a rendszer inkompetenciáját.
0
0
0
0
susguy avatar
Egy meg nem nevezett PC store platform (vajon melyik?) ajánlatott tett az SNK CEO-jának, exkluzivitásért cserébe többszázezer eladott példány árának megfelelő összeget biztosítottak volna.
[LINK]

Shenmeu 3, ami csak a Kickstarteren keresztül támogatok miatt tudott elkészülni, hirtelen bejelentés után most már Epic exkluzív lesz, és annak ellenére hogy, a támogatoknak külön lehetősége volt platformot választani hova kérik a kulcsot (a jelentős többség Steam kulcsot kért), most már ők is Epic kulcsot fognak kapni.
[LINK]

Úgy érzem a Tencent + Tim Swine bagázsnak még mindig nagyon vérzik az ánusza a Steam miatt, és fog is még egy ideig. De ugye ne hisztizzünk, kell az egészséges konkurencia a csúnya gonosz Steam monopol ellen.
0
0
0
0
💬 3
teljesenrandomuser avatar
@susguy: Lehet a Tencentnek nem ment a Diablo Immortal

Spoiler!
Is this an out of season April fools joke?


És lehet már sokan hagyják el a Pubg-t, és még az ingyenes android változatával se játszik senki, ezért hadjáratot kezdtek Lord Gaben Ellen. Aki jó ha még tagja a Valve-nak, mert hogy róla se hallottam egy szót se évek óta az biztos
0
0
0
0
no avatar
@susguy: Ebben benne volt a Shenmeu 3 fejlesztőinek a keze is vastagon, nem csak az EGS a hibáztatható kizárolagósan.
És persze a vásároló/felhasználó megint le van sajnálva.

Persze nem elegáns, pláne hogy Kickstarterről indult a dolog, de ezért sem supoportálok semmit a kickstarterről. Túl sok balhé volt már ahhoz, hogy ó jaj, véletlen volt, benéztük, mea culpa mea maxima culpa...aham, hogyne.
0
0
0
0
susguy avatar
@Palanova: Persze, nem is állítom az ellenkezőjét, ilyeneknél mindig egyértelmű hogy az is hibás aki elfogadja az ajánlatot.
0
0
0
0
antal565s avatar
Tök jó ez az akció, csak nekem ezek tipikusan olyan játékok amiket, ha be is szereznék sose próbálnám ki. Ehhez hozzá jön még az is, hogy Epic Games kliens... Amit egyedül a fortnite miatt telepítettem, de még azzal se játszok. Szerintem ha ezzel akarnak embereket szerezni, hogy ott vásárolgassanak ez elég gyenge próbálkozás.
0
0
0
0
💬 1
enslaved avatar
@antal565s: Gyerekeknek a Fortnite, nekem meg a Metro miatt érte meg eddig az Epic Store. Nagyon kevés ez eddig.
0
0
0
0
TheMenkuPocok avatar
"a rossz pedig az, hogy erre az Epic Games kliensét kell majd használnunk", köszi szépen ezt a részt. Tisztelet! 😀
0
0
0
0
💬 2
kimi100 avatar
@TheMenkuPocok: Ugyan ezt akartam írni ! 😃 😆
0
0
0
0
TRACERHD avatar
@TheMenkuPocok: Végre egy kis lehúzás is van.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció