Elhalaszthatták a 2023-as Call of Dutyt

Szerző: xoki | 2022. February 23. | hír | 11 hozzászólás

Majdnem húsz év után a 2023-as év lehet az első alkalom, amikor a rajongók nem kapnak majd új Call of Duty-játékot. Egy friss jelentés szerint a Warzone 2 várható az említett esztendőben, miközben a franchise fő vonalának folytatását 2024-re halasztották.

A Bloomberg szerint a 2023-as Call of Dutyt, amelyet a Treyarch fejleszt, a Vanguard gyenge eladásai miatt a következő évre fogják elcsúsztatni. Ez összefügg egy korábbi jelentéssel is, viszont jelen esetben külön kiemelték, hogy a játék elhalasztása nem kapcsolódik a Microsoft Activision Blizzard felvásárlásához.

Az Infinity Ward által fejlesztett Call of Duty: Modern Warfare 2 (a 2019-es Modern Warfare reboot folytatása) továbbra is ebben az évben várható, amelyet előreláthatóan két évig támogatnak majd, hiszen valahogyan kompenzálniuk kell a folytatás hiányát. Az Infinity Ward és a Treyarch közös munkája, a Warzone 2 kapcsán korábban 2022-es és 2023-as megjelenés lehetősége is felmerült, de a legfrissebb tervek szerint 2023 folyamán számíthatunk rá.

Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Vanguard
Call of Duty: Vanguard
Megjelenés: 2021. November 05. (PC)
Műfaj: Akció, FPS
Fejlesztő: Sledgehammer Games
Hozzászólások: 11
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TikoTime avatar
Call of Duty: Ukraine
Pár év múlva ebből is lesz multi. Vagy Dlc.
0
0
0
3
💬 2
xheynor avatar
@TikoTime: ez egy rossz poén...
1
0
0
0
TikoTime avatar
@xheynor: Szerintem nem bántottam meg vele senkit, mivel nem gúnyolódtam senkin.
Már az összes háborúból készült játék, még chernobylból is.
Az meg h nem illik ilyet mondani, arra az a válaszom, hogy az ipar imádja a tragédiákat, és azonnal szórakoztatóipari terméket csinál belőle. Úgyhogy nem velem van a baj, mert a világháborúktól kezdve a chernobylon át a Titanicig már minden volt, vígjáték, háborús sorozat, pc játék stb. Ebből is lesz.
0
0
0
0
bukta2 avatar
Én már a cod4 után nem a cod nevet adtam volna a szériának... ott kellett volna abba hagyni :D persze az mw2 sem volt rossz még anno de ezt leszámítva nekem a call of duty szó hallatán mindig is a cod1-2 fog az eszembe jutni nem pedig ezek az agyon skinezett cirkuszi bohóc figurák amik rohangálnak a falakon meg az űrben...a cod2-cod4 még minőségi játékok voltak! Imádtam azokat az időket...dehát nem lehet a múltban élni... (sajnos)
2
0
0
0
MrPAYER avatar
Mivel egyedül csak az IW által fejlesztett codokért vagyok hajlandó pénzt kiadni és játszani velük így örvendetes számomra, hogy a 19'-es MW (amely véleményem szerint a valaha készült eddigi legjobb lövölde) folytatása két évig lesz támogatott, így méginkább nem érződik pénzkidobásnak majd a vételár, arról nem is beszélve, hogy az ember lelkesebben gyüjtögeti így a battlepassokat, hogy tudja, hogy két hónap múlva nem kuka minden item mert az inkompetens Treyarch vagy Sledehammer veszi át a stafétabotot az összetákolt sz*rjukkal ami nemhogy előre egy hanem két lépés hátra minden tekintetben amivel jellemezni lehet egy videojátékot (lásd.: Warzone pályafutásának utóbbi egy éve)
0
0
0
0
santakigyo avatar
Nem kihagyás kell hanem valami más. 2 év múlva se fog újat mutatni a 4 órás kampánnyal meg a bugtengeren evező csalókkal megtűzdelt multi.
Nem a codnak kell reboot hanem az egész csapatnak.
2
0
0
0
💬 5
hekli96 avatar
@santakigyo: Nincs a piacon komoly konkurencia, igenis kell az FPS-nek a COD ahogy a BF-is. Van aki azt a műfajt preferálja. A minőséget kéne feltornászni és átállni a BF 4+ évenkénti megjelenési struktúrájára ha már televan mikrotanzakciókkal és battlepass season-ökkel. (A BF ugyanúgy kula egy ideje nem védeni akarom)

Nem is kell mit újítani ezeken, rakjanak össze 4 évente egy új játékot jobb grafikával meg egy adag új pályával, menet közbe meg rakjanak bele évente 3-4-et.
A mikro tranzakció úgyis jövedelmezőbb mint a játékeladás, abból megélnek 4 évig.
Csak ne pre-alfát adjanak el 60 euróért 4 évente és én boldog vagyok.
1
0
0
0
santakigyo avatar
@hekli96: Ahogy a cikk is írja a COD már közel 20 éve van a piacon.Én meg emlékszem az azelőtti időkre is.pl:Soldier of Fortune.
Számomra már nem tud újat adni az meg főleg nem új ha fizethetek mikrotranzakció keretein belül ugyanazért csak darabokba(sose tettem még ilyet)
Igazság szerint igény lenne az újra,valami másra csak olyan jól bejött nekik eddig ez a biztonsági játék ,ez a copy+paste játék éveken keresztül,hogy teljesen elkényelmesedtek.De végre van remény,hogy a játékosokat nem lehet a végtelenségig lehúzni(Lásd még BF 2042)
Jó lenne ha megint lenne egy kis vállalkozó szellem és akarnának is valami újat.
2
0
0
0
hekli96 avatar
@santakigyo: Mire gondolsz? Mész->lősz->repeat.
Most az, hogy mi a játékmód az egy dolog, ahogy az is, hogy mi a téma, sci-fi, jelen, múlt. Az FPS múlti ebből áll. Lehet variálni, Titanfall (én imádtam) Anthem stb. de rendre elbuknak mert a többség csak egy egyszerű lövöldét akar.

Mikro tranzakciókban meg a kozmetikai cuccokra gondoltam, nem muszály, érdemben nem ad a játékhoz és a bálnák szépen eltartják a játékot.
0
0
0
0
santakigyo avatar
@hekli96: Dehogy akar egyszerű lövöldét a nép.
Ott a Doom vagy ott a Star Wars új része. Igaz ott is azt nyilatkozta az EA a single player játék halott, aztán kiadott egy tök jó full single player SW és siker lett.
God of War, vagy ott a Dying Light 2
Közbe az új Battlefild elhasalt mert komplett hülyének lettek nézve a játékosok, a COD halasztani fogják a Vanguard gyenge eladásai miatt,előtte a Cold war se volt jó, a FarCry 6 nemrég jelent meg de már a köztudatban sincs.
A warzone rengeteg a panasz. Játsszák mert nincs más,de az nem jelenti, hogy nem lenne másra igény.
0
0
0
0
hekli96 avatar
@santakigyo: Félre értesz, nem a videójáték iparról beszélek. Ne találjuk ki, hogy a BF/COD játékosok megegyeznek a Dying Light, FarCry, God of War játékosokkal. Biztos van metszete a két csoportnak de nem egy és ugyanaz. Most az FPS (shooter) multiról van szó, és semmi másról. Abban pedig igenis egy egyszerű játékot várnak az emberek, nem véletlenül volt anyira hyped a 2042, és szidták annyian a sci-fi codokat, vagy bukott meg a titanfall.

A haveokkal mi is azért hagytuk ott a bf3/4-et mert meguntuk a pályákat, ha csak map packokat adnak el hozzá és esetleg kap egy ráncfelvarrást az engine a mai napig játszanánk vele időnként.
A BF 2042 "A" BF lett volna ha azt szállítják amit ígérnek, egy egyszerű modernkori shootert bármi extra nélkül (falonfutás, szupererők stb). Nem véletlenül játszottak vele az első héten csak steamen 100 ezren mikor pc frinton max 30k szokott lenni a játékosbázis.
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció