Egy helyen tárolhatod játékaidat a GOG Galaxy 2.0-val

Szerző: xoki | 2019. May 22. | hír | 19 hozzászólás

A GOG Galaxy a Steamhez hasonlóan egy digitális játékok forgalmazásával foglalkozó oldal, amelynek egyedisége, hogy a másolásvédelem nélküli játékok gyűjtőhelyévé nőtte ki magát, illetve rengeteg klasszikus címet is beszerezhetünk az áruházból.

A GOG a CD Projekt Red áruháza, akik most bejelentették, hogy hamarosan elérhetővé válik kliensük új verziója, amely lehetővé teszi majd, hogy az összes játékunkat egy helyen tárolhassuk. A GOG Galaxy 2.0 segítségével figyelemmel követhetjük a játékban elért eredményeinket és a lejátszott órák számát egy nagy könyvtárban, amely a hozzákapcsolt platformokból nyeri ki az adatokat. A PC-s kliensek mellett a konzolos játékainkat, illetve bizonyos platformokon kívüli címeket is hozzáadhatunk majd. A nyílt forráskódú közösségi integrációk segítségével – a hivatalosan támogatott platformok mellett – kiterjeszthető lesz a platformok támogatása.

A játékainkat tartalmazó könyvtárat különböző szűrőkkel is ellátták, illetve annak nézete is változtatható lesz. A játékok háttérképe és borítóképe is importálható lesz, ha ez automatikus nem történik meg. PC-s játékok esetében a GOG Galaxy segítségével feltelepíthetjük, illetve el is indíthatjuk onnan a játékokat, viszont különböző funkciókhoz – felhőmentés, frissítések – elengedhetetlen lesz az eredeti kliens futtatása is. A GOG új kliense központosított barátlistával, cross-platform chat funkciókkal fog rendelkezni, továbbá olyan funkciókkal is, amelyek megkönnyítik majd az újabb játékok megtalálását.

Bővebb információt a hivatalos oldalon találhattok, és ha az elsők között szeretnétek kipróbálni, akkor szintén ezen az oldalon a bétára is jelentkezni tudtok.

Hozzászólások: 19
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
TheMenkuPocok avatar
Kaptam beta hozzáférést a GOG Galaxy 2.0-hoz és meg kell mondjam jó munkát végeznek a srácok. Eddig nagyon jól néz ki, meg kell hagyjam, hogy sok funkcionalitás még nincs meg implementálva de ezért BETA.
0
0
0
0
xCube avatar
Szerintem ez egy kiváló ötlet és szükséges is ahhoz, hogy a GoG még sokáig működhessen. Léteznek egyéb megoldások a különféle platformok egyidejű követésére, de amit a Galaxy 2.0 igér, az szerintem messze a legjobb. Én majdnem minden platformon játszok és nagyon fogok örülni annak ha egy helyen fogom tudni követni az összes tevékenységemet.
0
0
0
0
Yoni avatar
Törölt hozzászólás
0
0
0
0
💬 1
susguy avatar
@Yoni: Olvasd el újra a cikket mert valamit nagyon félreértettél 😆
0
0
0
0
fayanco avatar
Biztos jó lehet, mert pölö a Galaxy XCover 4-em is tök f.sza 😂
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
Jónak tűnik, de én az ilyen dolgokat (steam, origin, ...) addig használom amíg telepítem a játékot utána már csak parancsikonból indtom.
0
0
0
0
💬 2
Memento Mori avatar
@Tuhajohn: Mert eddig kb erre is voltak jók ezek a kliensek, meg vásárlásra, talán a játékostársaiddal tartani a kontaktot. De van bőven ebben potenciál. Nem rossz dolog szerintem ha egy helyen van minden, amit mondjuk játékhoz használsz. Video vagy voice chat, streamelésre opciók, esetleg valami fájlmegosztás, monitorozó programok, info panelek, ilyesmik. Rengeteg app van ilyesmire és én pl most is használom hasonló célra az nvidia cuccát, mert szeretem ha az asztalom és a startmenüm nincs teleszemetelve appokkal meg játékok ikonjaival, nameg egy helyről tudom indítani a játékaim, beállítgatni őket stb.
0
0
0
0
Tuhajohn avatar
@Memento Mori: Ha jól tudom a discord is tud ilyet. Bár ez jobb lesz, ha minden igaz.
0
0
0
0
Rocky12 avatar
Jól hangzik, sokkal egyszerűbb és áttekinthetőbb lesz így a könyvtáram, együtt a Steam, Uplay, Epic Games Store, Origin játékokkal 😀 Ez egy szuper ötlet és én támogatom
0
0
0
0
no avatar
Korrekt, bár használni nem fogom, egy próbát viszont megér a dolog.
0
0
0
0
Memento Mori avatar
CDPR... Sokan, sok területről, sok mindenben példát vehetnének róluk...
Jó boltnak nem kell cégér! És erről eszembe is jutott a -"konkurens" <---HAHAHAHAHA- fail store.
Nem a feszültséget akarom kelteni és sajnálom ha valakinek ezzel a lelkébe gázolok. De! Az epic tűzzel vassal próbálta lenyomni a világ torkán, hogy mekkora cool arcok és mindent a játékokért és a játékosokért tesznek.
A CDPR erre egy másodpercet nem szánt és soha egy tetves petákot sem kellett elköltenie, mégis mindenki számára egyértelmű az üzenet. Ők ha ezek után csak szar játékokat csinálnának és totál fullba nyomnák a kretént akkor is minden tiszteletet megérdemelnének az eddigi játékaikért meg amit úgy általában a gamer kultúra asztalára letettek.
CPDR=Legend
0
0
0
0
susguy avatar
Na, így kell ezt. Évek óta dolgoznak rajta, először csak egy bétát jelentenek be, mellé jó pár feature-t hogy legyen is mit felhozniuk az egésszel. Még a végén kiderül hogy lehet úgy indítani egy online store-t hogy nem minusz ötezerröl indulunk.

Személy szerint nem hiszem hogy fogom használni, PC mellet majd csak egy Switchem lesz, az előbbin pedig egy két cím kivételével mindent egy helyen van, szóval nincs nagyon mit összevonni. Viszont el tudom képzelni hogy ez jó pár embernek hasznos/pozitív élmény lehet akár több szempontból is. Bár egy próbát szívesen adok neki esetleg a béta alatt, ha másért nem csak érdekességből, kíváncsi leszek a működésére.
0
0
0
0
kimi100 avatar
Ez már most jobb mint az epic store....
0
0
0
0
💬 1
xCube avatar
@kimi100: 2015 óta létezik a GoG Galaxy, volt rá idő. Ezt nem az EPIC Store védelmében írom, de azért nem szabad elfelejteni.
0
0
0
0
Balu_kapitany avatar
Kérdés: ha xbox-on megveszem r6-ot akkor ha hozzáadom ehez a áruházhoz a játékot akkor utánna már gépen is tudok r6-ozni?
0
0
0
0
💬 5
no avatar
@Balu_kapitany: sajnos nem, csak az elért eredményeket, lejátszott órát ilyesmit látod majd
0
0
0
0
Andor1997 avatar
@Balu_kapitany: Hogyha az ilyen egyszerű lenne.....😀
0
0
0
0
no avatar
@Balu_kapitany: Gondolj bele 😀 megveszed a Red Dead Redemption 2 őt xboxra, hozzáadod ehhez, és nyomod gépen? 😃
0
0
0
0
tamas98765 avatar
@Melak2002: Az mekkora királyság lenne 😃
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció