eFootball néven születik újjá a PES, ráadásul ezentúl free-to-play lesz

Szerző: Pafry | 2021. July 22. | hír | 6 hozzászólás

A Pro Evolution Soccer mindig is egy minőségi alternatívát nyújtott azok számára, akik a FIFA szérián kívül kerestek focis videojátékokat.

A japán Konami most olyan lépésekre szánta el magát, amellyel akár hosszabb távon meg is szorongathatja népszerűbb riválisát, ehhez pedig kezdetnek egy név- és modellváltást eszközöltek. A PES (Japánban Winning Elevenként volt ismert) új neve mától kezdve eFootball, és egy bárki számára ingyenesen elérhető játékélménnyé válik.

Az új eFootball innentől kezdve nem egy évente érkező játék lesz, hanem maga a free-to-play modell kap majd újabb és újabb frissítéseket, amelyek lehetnek ingyenesek, vagy éppen fizetős kiegészítők egyaránt.

A játék a motorját is lecseréli, eddig a Konami saját fejlesztésű Fox Engine-je ketyegett alatta, azonban most átállnak az Unreal Engine 4-re, annak is egy speciálisabb verziójára. Továbbá teljes crossplay támogatást fog élvezni, megjelenik PC mellett a jelenlegi, és az eggyel korábbi konzolokra is, telefonokon lesz egyedül annyi kikötés, hogy ha PC-s vagy konzolos ellenfél ellen akarunk játszani mobilunkról, akkor szükségünk lesz ehhez egy kontrollerre.

A teljesen újragondolt eFootball valamikor kora ősszel válik majd elérhetővé mindenki számára.

eFootball 2023
eFootball 2023
eFootball 2023
Megjelenés: 2021. September 30. (PC)
Műfaj: Szimuláció, Sport
Fejlesztő: Konami Digital Entertainment
Hozzászólások: 6
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
retek77 avatar
Érdekes fordulat, de nem rossz ként szerintem. Kíváncsi vagyok, lehet a végén még jokat is lehet focizni
0
0
0
0
no avatar
Szerintem, a full crossplay bevezetése igazán nagy dolog (főleg ha a netcode is megfelelő lesz). Ezzel beelőzhetik az EA-t.
0
0
0
0
💬 4
no avatar
@Deck3515: Lehet mikrótranzakcióval is beelőzik az EA-t...
0
1
0
0
no avatar
@Palanova: Persze, lesz benne mikrótranzakció mivel az alap az F2P. Fifáéknál meg 60 euro a standard version és még erre jön a mikrótranzakció.
0
0
0
0
zsiroslangos avatar
@Palanova: Azt nehezen. 😂
0
0
0
0
odinx avatar
@zsiroslangos: A licenszek miatt mindig hátrányban lesznek. Meg maga a menürendszer is elég elavult a PES-ben. Nagyon tetszik, hogy nem ragad a játékosokhoz a labda, de csak ezért nem fogok PES-re váltani. Talán esetleg, ha interaktívabb lenne mondjuk a PES. pl. neked kellene edzeni a játékossal (futás, súlyzózás).
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció