Cyberpunk 2077: megjelenés előtt nem engedélyezett a játékmenet videók közzététele

Szerző: xoki | 2020. December 03. | hír | 95 hozzászólás

A Cyberpunk 2077 egy részlete már kiszivárgott, mivel néhányan jóval a megjelenés előtt megkapták a PS4-re készült példányokat. Erre a CD Projekt Red nem igazán reagált, viszont most mindenkit figyelmeztettek, hogy a hivatalos megjelenés előtt nem engedélyezett semmilyen játékmenet videó feltöltése, illetve a streamelés sem.

Már csak egy hét (remélhetőleg), és végre megjelenik a Cyberpunk 2077, az év egyik legjobban várt játéka. Sajnos nagy esély van arra, hogy néhányan ismét idő előtt kézhez kapják a játékot, és pont emiatt kaptunk egy újabb közleményt a stúdiótól. Ebben leírták, hogy tilos bármilyen videóanyag feltöltése és a streamelés is, ugyanis ezeket azonnal eltávolíttatják.

A streaming és játékmenet videók embargóját december 9-én 12:00 órakor oldják fel, vagyis az ez előtt feltöltött, eddig még nem látott játékmenetet tartalmazó videók mind eltávolításra kerülnek. A fejlesztők szerint nem lesz könnyű elérniük ezt, de mindenképpen meg akarják akadályozni mások élményének korai spoilerekkel történő elrontását.

Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Cyberpunk 2077
Megjelenés: 2020. December 10. (PC)
Műfaj: Akció, Kaland, Szerepjáték
Fejlesztő: CD Projekt RED
Hozzászólások: 94
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
SuperPuma avatar
Cili néni: Csak az tegyen közzé játékmenet videót, akinek megvan a játék.
Spoiler!
Kábelfektetés előtt told le a gatyádat...
0
0
0
0
💬 1
no avatar
@SuperPuma: Jesszus, így hívták anno az énektanáromat általánosban, marha irritáló volt a lógócsöcsű 😆
0
0
0
0
ben_aloha avatar
A múltkor kiszivárgott videó után nem csoda, még több előrendelőt vesztenének 😆
0
0
0
0
💬 3
MrPsziho avatar
@ben_aloha: Puszta kiváncsiságból kérdem csak, de minek írod le minden egyes cyberpunk hír alá a nem tetszésedet a játékkal kapcsolatban? 😃 Úgy is minden alkalommal kapsz ellen érveket illetve minden alkalommal az a vége, hogy a te szemedben a játék egy túlértékelt kaki 😶
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@ben_aloha: mégis mi volt a múltkori videóban mert én arról lemaradtam.
0
0
0
0
ben_aloha avatar
@ichigo23619: Ezaz, semmi kb. a streamer sem volt egy észlény, de a játékmenet laposabb volt egy farcry féle menj ide menj oda küldetéssorozatnál, grafikailag meg hozta azt, amit játékok már jó pár éve tudnak, ha nem jobbat.
Az egy amiről lemaradtál, az az volt, hogy a fanboyok próbálták mentegetni a játékot szokás szerint. 😃
0
0
0
0
no avatar
Alig várom a tört verziót
0
0
0
0
💬 9
PeAdam avatar
@Anator: Emberiség elleni szégyenletes bűntett, ha ezt a valószinűleg korszakalkotó játékot valaki le fogja torrentezni. Legalább ne reklámoznád, szánalmas.
0
0
0
0
no avatar
@PeAdam: Trollkodik vagy hülye, szóra se méltasd inkább!
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@PeAdam: elkel sajna szomorítsalak lefogják torrent ezni és demo lesz belőle legalább mert nem akarok ügy járni mint red dead 2 be.. megveszem (mindenki legjobb játék) azt halálra unom magam
0
0
0
0
no avatar
@redbull6969: Szerintem ott nem az RDR2-vel voltak gondok!😂
0
0
0
0
redbull6969 avatar
@ahaaa: nem is írtam hogy gond csak hogy unalmas volt számomra
0
0
0
0
ichigo23619 avatar
@PeAdam: már nem azért hogy Anator kollégát pártoljam de mivel gog on is kijön az eleve szabadon terjeszthető.
0
0
0
0
no avatar
@ichigo23619: Nem terjeszthető szabadon, max nem lesz rajta védelem. Nem ugyan az a kettő.

Attól hogy lehet, még nem biztos hogy kell.
0
0
0
0
Nemedik avatar
@Anator: Tört verzió ebből nem lesz, ugyanis ezen nincs semmilyen védelem, szóval elvileg december 10-én már az összes virágboltban is fent lesz.
0
0
0
0
no avatar
@Nemedik: Remélem is! Egy játékért sem fizetek hiába. Ha lenne demo nem torenteznék le minden játékot.
0
0
0
0
tadam00 avatar
Elhalasztották a kiadást, mert PS4-re nem volt jól optimalizálva, de épp arra kijött hamarabb?
Valami bűzlik Dániában. 😕
0
0
0
0
💬 55
no avatar
@tadam00: Kicsit jobban kéne olvasni szerintem, semmire nem jött még ki!😊
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: A neten elérhető és időről időre felbukkanó játékközvetítések eddig mind régi konzolokról jöttek legjobb tudomásom szerint.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Oké de ettől még a játék nem jött ki!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Szemantikai vitát akarsz erről folytatni? Minek? Nevezheted akár hogyan, de tény, hogy PS4-en már vannak, akik játszanak és nem lopott példányokkal.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Jajj ezt hagyjuk már, persze persze jöjjön megint egy összeesküvés elmélet nem? Sajtó már gondolom egy ideje tolhatja, akármelyik platformon! De ettől ne kelljen már eltürni a hülyeséget, a játék még semmilyen platformra NEM jelent meg! Aki játszik a játékkal az vagy sajtós, vagy egy tolvaj aki ellopta a játékot ennyi...nem értem igazából a problémát!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Mert úgy gondolom, hogy a szavakon lovaglunk, holott ez semmit nem változtat a hír lényegén. Amúgy a cikkben ez van bent: "néhányan jóval a megjelenés előtt megkapták a PS4-re készült példányokat." Abban mi az összeesküvés elmélet, hogy vannak, akik teljesen legális PS4-es példányokat streamelnek? Pont ez a baja a kiadónak is! Nevezheted megjelenésnek, vagy nem megjelenésnek, ez nem változtat azon, hogy van kész PS4-es verzió. Írd át fejben a megjelent kifejezést számodra szimpatikusabbra minden mondatban, de ez nem fogja megváltoztatni a mondat lényegét.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: A srác azt irta lényegében hogy pont a ps4-es verzió jött ki ami szarul volt optimalizálva? Miközben csak kiszivárgott, gondolom ő arra gondolt hogy a konzolok miatti halasztás kamu volt mivel már valaki a ps4-es verión játszik...és itt jön képbe az összeesküvés elmélet! Amúgy miért ne lenne kész ps4-es verzió? Nem vágom!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Arra, hogy kamu volt, én is simán fogadnék.
Persze nem pontosan fogalmazott, de azért az is látszik, hogy előbb kerültek ki a régi konzolos verziók, mint az újak, ami tényleg elég érdekes annak fényében, hogy kevés a logika abban, amit a kiadó mondott a halasztás indokaként.
Persze biztosan senki nem tud, még a fejlesztők sem, hiszen ők is meglepődtek a kiadó döntésén és ők is csak a sajtóból értesültek a saját kiadójuk húzásáról. Szóval én az általam megírt négy lehetőségből a legnagyobb téttel az utolsóra fogadnék és a legkevesebbet arra tenném, amit a kiadó mondott. De ez a fogadás sosem fog eldőlni, szóval csak elmélkedhetünk róla.
0
0
0
0
no avatar
@csuz-li: Figyelj szerintem semmi logika nincs abban hogy a kamuzás és a leak összefügg, most ők mit tudtak azon befolyásolni hogy melyiket fogják ellopni? Szimplán az előző gen szivárgott ki, de ettől még nem lesz kamu az indokuk! De most már olyan mindegy igazából, a játék úgyis megjelenik jövő héten!
0
0
0
0
csuz-li avatar
@ahaaa: Nem emiatt kamu az indokuk. Leírtam, szerintem miért az, ez legfeljebb ráerősíthet a véleményemre. Abban igazad van, hogy felesleges ezen rugózni, de hát a várakozást csak ki kell tölteni valahogy. 😀 Ez is egy módja. A játékról nem írhatunk, mert - ahogy arra jogosan és határozottan felhívtad mindenki figyelmét - még nem jelent meg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@ahaaa: One-al van gond nem a PS4-el. Azzal is, de azzal nem akkora. A jatekot nem fejlesztik mar de patch miatt toltak el hogy legalabb 25+ fps-el menjen One-on 800p kornyeken.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Erre azért kíváncsian várok egy forrást.

Mivel cdpr hivatalos állításai szerint megfelelően működik.

És mit Patche-elnek egy még meg nem jelent játékon?
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Day1 patchet csinaltak hogy mikor tolti a szerencsetlen One tulajdonos akkor valahogy menjen is. Day0 patchel sztem ugy akadna mint a rosseb. Milyen forras? Mindenko errol cikkezett kb egy hetig. cdpr meg jo hogx tagadja majd nyilvan bevallja. Persze nem az O hibajuk es ezen nem ertem miert lepodsz meg. A sima One v One S ultra gyenge. Melyik AAA fut rajta nativ 1080p-ben? Semelyik. PS4 sem fog abba futni a nyakamat rá.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Quadgame94: Engem is érdekel, dobj már egy cikket róla kérlek, és ne IGN-est, köszi, mert erről én sehol nem olvastam
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MentaStrike: https://www.google.com/amp/s/screenrant.com/cyberpunk-2077-features-43gb-day-one-patch/amp/

43 GB Day1 Patch. Szerinted egy kész/jól optimalizált jateknak kell 43 GB Day1 patch? Nyilvan nem tudtak mar tovabb halasztani. Az a 3 hét meg pont erre lett ki találva. Ehhez józan ész kell nem cikk. A játék gold már 8 hete.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Quadgame94: Köszönöm. És a CDPR PR Menedzsere már buktatta is ezt a patchet:
[LINK]

Ezt a patchet valószínűleg a kritikusok/újságirók kapták meg, akik előre megkapták a játékot(Pre-Release Patch!) Spoiler!
Létező dolog, csak ugye CP2077, utáljuk együtt a játékkiadás csúszását, hogy mostmár december 10-én adják ki, és ez a pre-release 43GB patch, hogy is merészelik, dobjunk még egy adag sarat, mert majmok vagyunk.
A többi konzolos nem fog ekkora update-t kapni. Lesz Day1 patch, de nem ekkora valószínűleg.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MentaStrike: És az a valtozat amelyet az ujsagirok tolnak miert kap 43 gb patchet, az retsil meg majd kevesebbet? A lemezen levo valtozat az az oktober utani gold, vagy az is kamu volt? Nekem az a fura hogy csak 3 hetet toltak el. Ez tipikusan egy parchre eleg ido: bug fix, optimalizalas stb. Ez miert lenne plussz sardobolas? Egyik AAA game se fut jol One-on, majd pont ez fog.

Egyenkent meg mi a te verziod ha nem ez? Mi miatt csusztattak el utoljara?
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@Quadgame94: Mert az Pre-Release, előbb megírt lemezek voltak, amiket kellet valahogy frissíteni, nem gondolod?
Retailnél meg lesz D1 Patch úgyis, de nem akkora, mint a Pre-Releaseseknek. PS4-re is fog érkezni ebből a Patchből, megnyugodhatsz, másrészt meg, hogy aki digitális formában veszi a játékot, nem kell ezzel küzdenie majd. És hidd el, van ami elfut jól, vagy már ez is divat, hogy a másik konzolt kell szidni, vagy ahogy előbb említettem, sárt dobálni? És hidd el van, ami jól fut.

Aranylemezre kerülés? Kész a játék, jönnek a javítások még, nem jelenti azonnal, hogy hopp, legyártok X-milliárd darabot azonnal. Lehet legyártottak x-száz darabot, mehet a tesztereknek/újságíroknak/kritikusoknak?

Harmadrészt abba senki nem gondol bele tényleg, hogy létezik a Stadia is, és felhő meg minden, de megint más kategóriájú konzol? Stadia-ra kiadott játékok, oké hogy felhő, de nagyon ócska minőségű volt a felbontás (Még most is az: [LINK]), a késésről (Latency) nem is beszélve? Nem fekete lyuk, de CDPR erre is épp készíti a játékot.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@MentaStrike: Én azr vonom kétsége, hogx az a patch csak a pre-release allapotu verziokra vonatkozik. Majd kiderul. Engem amugy sem erint, hiszen nem fogott meg a game. FPS nekem egyaltalan nem adja. PS4 sem fog egyebkent nativ 1080p-ben futni.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Tehát.
Októberben megérkezett a hír, hogy a jelen konzolgeneráció miatt késik a CP. December 10 lett az új kiadási dátum, hogy az akkor tesztelő újságírók, stb, akiknek a kezében volt a játék, folyamatos feedback egyének legyenek.
Ez így check.
A patch amit kiadtak, az arról szól, hogy voltak ezek a problémák, amiket kiadás előtt meg kell oldani. Ez igen, egy elég nagy patch, amit kiadásra optimalizálnak, és a retail verziót kapó játékosoknak, azaz kb csak a konzolosoknak lesz egy D1 patch.

Nem azért, mert az XO-n szarul ment, hanem mert a mostani konzolok mindegyikén crap lett és csináltak egy fixet hozzá.

És ezt most úgy kezeled mintha egy hatalmas bűn lenne, vagy még soha nem történt volna ilyen (teszem hozzá az elmúlt pár rengeteg játék így lett kiadva).
Ez több mint valószínű, hogy nem olyan patch lesz, ami ennyivel ki is tolja a játék tárhely igényét, hanem módosít bizonyos fájlokat.

Ebből a patch-bők a PC szegmens nem sokat fog észrevenni, pláne nem a digitális kiadással rendelkezők, hiszen ott kapásból a megváltoztatott fájlok lesznek a játék részei.

Maga a CDPR ez miatt csúsztatta, és leírták, hogy mi lesz a teendő.
Kellemetlen, ha erről valami nyűgös cikkíró csak annyit ír le, hogy szar, és még 4xGB és fos.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Ki kezeli ezt hatalmas bűnnek? Sőt, le ie is irtam hogy nem az Ő hibájuk, mert a One már akkor gyenge volt mikor megjelent nem hogy 7 évre rá. Viszont az egész ahogy ezt a játékot fejlesztették egy nagy bűn. Nem ez a +3 hét.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Miért lenne az?
Immáron 8 éve dolgoznak rajta. Jót akarnak kiadni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Az a 8 ev papiron az. Witcher 3 utan (2015) kezdtek el rajta normálisan dolgozni. Es latszik az eltolasokon ed a kapkodason hogy a belul nincs minden rendben. Nem kommunikalhatja azt a ceg hogy minden ok majd tolhatja el sokszor. Kb 3 eve folyhat itt komoly munka. Ennyit a 8 evrol. De mar ez teljesen mindegy. 5 nap es megjelenik.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Szerinted mennyi idő egy ilyen sztorit kidolgozi? Az lehet, hogy a játék fejlesztést a Witcher 3 után kezdték, mivel új motort is fejlesztettek hozzá...
Viszont magán a koncepción biztosan vagy 8 ha nem több éve dolgoznak...
Jól mutatja, hogy például az AC Origins alap koncepciója már... Talán a Black Flag előtt megvolt.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: A játék árpilisban jött volna, alig 1 hónapos pandémia miatt tolták el akkor. Mennyire lehetett az kész februárban? Semennyire. Ez a game pandémia nélkül is csak most jönne ki, vagy novemberben. Ajánlom neked a Raising Kratos dokut. Ott kb. +3 hetet kapnak és több ezer bugot javítanak ki és harmad annyi ember dolgozott a játékon mint ezen. Itt meg +8 hónap sem volt elég, és még 3 héttel tolták el utána. De ez mindegy is. Engem a kommunikációjuk zavar. Jó most a covidra fogni mindent, közben meg nagyon kevés idő alatt akarták ezt a hatalmas játékot összehozni és csődtől jöttek a bajok. Először jajj hoppá ez kész sincs. Majd jajj még mindig nincs kész lol. Utána ki kéne adni de annyira bugos/optimalizálatlan hogy kell még 3 hét legalább a day1 patchel fusson valahogy. Nyugodtan jöhetett volna ez a játék jövőre is, de azt hitte a CDPR hogy 3.5 év illetve rengeteg ezer túlóra majd elég lesz. Remélhetőleg ez a végeredményen nem látszódik majd. Már csak TPS nézet kellene és akkor venném én is.
0
0
0
0
susguy avatar
@Quadgame94:
A játék árpilisban jött volna, alig 1 hónapos pandémia miatt tolták el akkor.
Januárban lett bejelentve az a delay, akkor még messze volt a pandémia.
https://i.ibb.co/j3tBhSS/image.png
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@susguy: Wow igaz. Akkor meg inkabb igaz, hogy nem.voltak keszem es roham tempóban csinaltak
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Ajánlom figyelmedbe azért azt a tényt hogy játékidőre, környezetre és egyáltalán a setting-ből adódó különbségekre a két játék között.

Nem csak grafikáról van szó... Itt egy sokkal mozgalmasabb, élő, reaktív környezetet hoztak létre.
Én nem védem őket, mert tényleg lehetett volna ezt másként... De nem elhanyagolható, hogy mekkora világot keltenek életre. És a tény, hogy erre saját motort, saját... gyakorlatilag mindent csináltak...
És amúgy fizikailag a W3 alapjáték óta foglalkoznak vele. 5 éve készül a játék.
Ennyi mindennek rengeteg idő kell, és hatalmas erőfeszítés bármilyen stúdiónak, ha a "Leg"-et akarják kiadni.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Itt vannak az elso tesztes. Mindenki szidja mennyire optimalizalatlan es bugos. Megis csak igaz lenne hogy nincs kesz? Day1 patch majd javit rajta, de annyi hiba van benne hogy sokak szerint ide kb 3 v 4 db patch kell. Nem hinnem hogy ezt is vedened kellene. Teljesen mindegy mennyire ambiciozus egy jatek. Ha megjelenik akkor elvarhato h normalisan fusson es pont nem erdekel meddig keszult es hogy.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Ilyenkor egyébként dühből írsz, vagy csak ennyire nem érdekel a helyesírás?

Persze no offense, de ez már messze nem az első eset, szóval gondoltam felteszem a kérdést 😜
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@LordSzalko: Telóról írok és nem valami jó az oldal mobilra 😃 sokszor gyorsan írok és elütöm pl r helyett e vagy t, ami közel van hozzá stb. Ékezetet soha nem irok telóról. Napom 95%-ban angolul írok amúgy is. Dehogy van bennem düh. Ilyesmi miatt? Hisz ez csak egy sima eszmecsere. Szimplán csak figyelmetlen vagyok. De próbálok rajta változtatni.
0
0
0
0
no avatar
@Quadgame94: Ja értem 😀
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Akkor ne vedd meg, és ne játssz vele. Ennyire egyszerű.

Nem védem. Mit védjek rajta? Még nem próbáltam ki, csak leírtam, amit tudok.
Amúgy kifejezetten kérték, hogy teljesítmény eredményekről ne beszéljenek egy még DRm-el ellátott játék esetében, amin nem lesz az későn, és amúgy majdnem akkor patch érkezik rá, mint maga az alapjáték.

Én ebből azt a következtetést vonom le, hogy foglalkoztak vele, és ahol kell, csiszolják folyamatosan.

Egyébként ez az "Ó nagy gamer világ" a millió mártírok világa, akiknek sem az nem jó, ha tolnak rajta, mert fejleszteni kell, sem az, ha végre nem tolják...
Kár ezen vitázni, holnap jön, és mindenki megtudja, és majd a fórumot ismerve, jól meg is mondja, hogy mennyire jó, vagy szar...
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: A fejlesztésre értettem a védelmet. Mondjuk anno a Witcher harom is nagyon bugos volt. Meglátjuk, milyen lesz. Ha feltörik kirpóbálom és megnézem hogy fut. Csak szokjak hozzá az FPS-hez.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Ezt nem kell feltörni... Ha nagyon akarod, ott lesz kapásból a virágbolti, hiszen DRM mentes a játék... Csak egy exetutabke kell hozzá.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Igen, igazad van.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: PS4: 720p - 900p varosban 25 alatti fps, autokazasnal 20 alatt van... es kb low settings
PS4 Pro: 972p - 1188p 25+ fps es sokszor 30 fps. De varosban ott is inkabb 25 az átlag. Low-medium settings
Credit: Digital Foundry

Ezt semmilyen patch nem oldja meg jövőben. FPS talán jobb lesz, de ez konkretan jatszhatatlan PS4en, amibol eladtak legalább 85 milliót (többi a Pro) Nagyon mérges lennék ha ezért ki adtam volna 20 ezret és ezt kapnám. PC-n sem jobb am. 1440p mediumban sincs meg a 60 fps a kártyámmal, 5950X mellett (HardwareUnboxed)
Ez egy elsietett, elkapkodott release. Nem is értem minek adták ki előző genes konzolokra. Rengeteg fórumon olvastam h viszik vissza. Majd 1 év múlva bepróbálom, vagy PS5-n ha meglesz.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: 5600XT-vel semmiben nem lesz meg maxon 1440p-ben a 60FPS, nemhogy ebben, lévén, hogy minél magasabbra veszed a felbontást, annál nagyobb a VGA igénye a játéknak.

Amúgy ez az első játék, aminél érződik a generáció váltás. Olyan utasításkészletre lett készítve, ami már meghaladja a 3-4 éves procikat, nemhogy az előző konzolokat.

Ha megnézed, hogy kiknek van vele problémája, ez szépen ki is rajzolódik.
Amúgy FullHD- a te konfigoddal simán jól futna.
Próbáld ki, és alkoss magad véleményt róla!
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@AMDMonsteR: Nem maxrol volt szó hanem mediumrol. Es rengeteg jatek van amelyik high-medium mellett fut nekem 60 fps-el. Pl RDR2. 1080p 32 colon nekem ronda már. CODEX verziót szedem, de felesleges mert abban ugye nem lesznen benne a patchek. Ha tetszik a game majd jövőre megveszem. Witcher 3-hoz is kellett sok idő mire jobban opzimalizált lett

Tudom jól hogy ez a game nem a mult genre keszult. Ezzel csak az eredeti temat akartam bizonyitani. Amely ugye arról szólt, hogy mi miatt lett ez a +3 hét és alapból a januári csúsztatás. One-on sokszor a 20 fps sincs meg. Barátom nagy CB2077 fan és sajnos nagyon csalódott, mert nagyon rosszul fut PS4en. Ja és a patch meret: összesen azóta már több mint 50 GB patch erkezett neki, asszem 3 lépcsőben.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@Quadgame94: Pl ahol erről cikkeznek.
0
0
0
0
tadam00 avatar
@ahaaa: Ilyen kevés kommentnél, nem számítottam ilyen sok válaszra. 😲
Na igen végülis rosszul írtam, nem kijött hamarabb, csak hamarabb játszhatnak vele, vagy ezért vagy azért.
Lényeg, hogy valami nagyon félre ment, ha valami miatt csúsztatnak, de már valaki fel is vette a játékot, megjelenése előtt.
0
0
0
0
MentaStrike avatar
@tadam00: Mert lenyúlt a raktárból 1 darabot, vagy ugyanúgy teszter nyomta ki. Ezeknek lesz jogi lépése
0
0
0
0
csuz-li avatar
@tadam00: Az már a bejelentéskor érdekes volt. A játékot állítólag 8 éve fejlesztik, szóval 100%, hogy az előző konzolokra (ps4, Xbox One) lett fejlesztve és csak később tették hozzá az új generációs konzolokban lévő lehetőségeket, ami leginkább a dinamikus felbontást és az RT-t jelenti.
Nekem az a pletyka hihetőbb, mert logikusabb, hogy az Nvidia szerződés miatt az RT-nek először csak Nvidián szabad működnie, és az okozott gondot, hogy megoldják azt, hogy az eredetileg AMD-re fejlesztett játékból letiltsanak egy csomó mindent és betegyék az Nvidia RT megoldását, hogy az elvárás alapján az nvidia tudja csak egyedül azt, amit az AMD-s konzolokon amúgy tud a játék.
Persze lehet fordítva is igaz, hogy az Nvidiás megoldás kész van, főleg mert ehhez az Nvidia mindig komoly támogatást ad és az új konzolokra nem készült el ugyan ez.
Vagy a harmadik, hogy három a lengyel igazság is és a witchernél is bejött a háromszori halasztás és azért itt nagyon komoly marketinggépezet diktálja az iramot.
Mindenesetre az összes lehetőség közül a legkevésbé logikus, így a legkevésbé hihető az, hogy a régi konzolokkal voltak lemaradva.
0
0
0
0
xCube avatar
@csuz-li: Erősen kétlem, hogy bármilyen technológiai jellegű oka lenne a késésnek. Szerintem játékmechanikai hibákat foltozgatnak.

Az pedig, hogy a játékot a régi konzolgeneráción kezdték el fejleszteni nem sokat jelent a mai extrém flexibilis és moduláris játékmotorok esetén. A RT támogatás (hiába korlátozott nvidia kártyákra) DXR alapú, tehát nem nvidia optimalizált. Az exkluzivitás egyrészt marketing másrészt valószínűsíthetően kivárás AMD driver optimalizáció terén, mert jelenleg valószínűleg nem fut valami fényesen RT módban a játék AMD kártyán.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@xCube: Az RT AMD kártyán jobban, vagy ugyan annyira kell, hogy fusson, mint bármi máson, rosszabbul nem futhat. Amúgy a többi, amit írsz elképzelhető. Az, hogy milyen konzolon kezdték fejleszteni csak annyiban számít, hogy állítólag azért halasztottak, mert nem fut jól a régi konzolokon. A játékmechanikai hibajavítás is egy érdekes dolog, ha a fejlesztők is a sajtóból hallanak a csúszásról. Azért csak feltűnt nekik, hogy még játékmechanikai hibákat javítanak...
0
0
0
0
xCube avatar
@csuz-li:
Az RT AMD kártyán jobban, vagy ugyan annyira kell, hogy fusson, mint bármi máson, rosszabbul nem futhat.


Ezt az eszmefuttatást nem igazán értem.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@xCube: Ezek a játékok konzol portok Eleve AMD-re vannak elkészítve, arról vannak porolva PC-re. Egy csomó játéknál látszott, hogy ha nem fordítottak elég energiát a portra (pl. Mafia III), akkor jobban ment az AMD-s konfigokon. De itt az ominózus valhalla teszt is, ahol a 6800xt rávert a 3090-re.
0
0
0
0
xCube avatar
@csuz-li: Ennél a játéknál erősen kétlem a visszaportolás tényét. Nézd meg a CDPR korábbi játékait.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@xCube: Minden kiadó korábbi játékai közt találsz olyat, ami eleve pc-re készült. Itt nem visszaporolásról beszélünk csak portolásról: konzolról pc-re. Manapság minden multiplatform játék elve konzolra készül, amióta a pc és a konzol fejlesztés közel került egymáshoz az azonos alapok miatt. A witcher 3 is konzolra készült.
0
0
0
0
xCube avatar
@csuz-li: A The Witcher 3 még véletlenül sem volt konzol port PC -n. Ebben az értelemben én különválasztanám a konzolra fejlesztett exkluzív címeket a multiplatform címektől.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@xCube: Mindenki más is különválasztja a konzolra fejlesztett exkluzív címeket a multiplatform címektől. A Witcher egy multiplatform cím. Ki az a hülye fejlesztő, aki egy multiplatform címet nem konzolra fejleszt le első körben? Ennek semmi értelme nincs.

Én sem szeretem a CDPR-t, mint kiadót, de azért a fejlesztőket nem tartom akkora amatőrnek, amilyennek próbáljátok beállítani őket. Azért az évek alatt már profivá értek, biztos vagyok benne.
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@csuz-li: A RED Engine 4, ami ezt a játékot hajtja, egy PC optimalizált motor. Arra fejlesztették, hogy megfelelően skálázható legyen. Ez konzolon nem bír nagy jelentőséggel, és nem is fontos...
Az, hogy a W3 konzol cím szintén nettó hülyeség...
Ugyan ez volt helyzet a RED 3-mal...

És különben is, minek szivatná magát egy cég azzal, hogy konzolra fejleszt, skálázható attribútumok nélkül, hogy utána ha kész, rakosgathassa vele a különböző feature-eket...
Egy ekkora játéknál, ami nem exkluzív, ez nem így működik.
0
0
0
0
csuz-li avatar
@AMDMonsteR: Ez akkor is csak részben volt igaz, mikor még az xbox 360-as időket éltük.
Először is a RED Engine 4 nem "pc optimalizált motor " (bármit is jelentsen ez), hanem multiplatform motor. Nem hülyék a lengyelek, hogy egy pc motorral szenvedjenek, ha multiplatform játékot készítenek.
Azt írod, hogy a "Az, hogy W3 konzol cím szintén nettó hülyeség." Szerintem is. ezért nem is írtam ilyet. Multiplatform és mint ilyen konzolra készül, majd porolták Pc-re.
A Witcher 3-at miért is nem fejlesztették konzolra? Mi abban a logika? Lefejleszted a konzolverziót adott vasra és az gyakorlatilag szinte változtatás nélkül elfut egy megfelelő pc-n. Innentől csak finomhangolni kell, hogy minden ,ás PC-n is elfusson.
MI az, hogy "mindek szívatná magát azzal hogy konzolra fejleszt"? Mindenki "konzolra fejleszt", aki multiplatform játékban gondolkodik. Ha az, amit az utolsó bekezdésben írtál egy cseppet is igaz lenne, akkor egyik kiadó sem konzolra fejlesztene alapból.
Nem is értem! Miért kell hülyének nézni a fejlesztőket?
0
0
0
0
AMDMonsteR avatar
@csuz-li: Az, hogy valami PC optimalizált motor, nem azt jelenti, hogy nem fejlesztenek konzolra.
Annyit tesz, hogy nem konzol az elsődleges platform.
Azt jelenti, hogy PC-n(nyilván), PC-re fejlesztenek mint elsődleges platform. A RED 4 is úgy lett kifejlesztve, hogy elsődlegesen a PC adta lehetőségeket tudja kihasználni.
A konzol fix platform. Ezért nem konzolra fejlesztenek, mint elsődleges platform (kivéve úgy saját stúdiók, saját technológiákkal, exkluzív címekkel)

Minden azon múlik, hogy magát a motort mire optimalizálják. Valójában sokkal egyszerűbb feladat megalkotni a teljes játékot, teljes feature parkkal elkészíteni, felépíteni minden alkotóelemével, majd megfogni, és elvenni belőle, visszaformálni konzolokra.

A Horizon példáját hoznám föl.
PS4 exkluzív játék volt, onnan lett PC-re portolva. A port elkészítéséhez annyi különböző szférát kellett megmozgatni, hogy támogasson más és más grafikus kártyákat, külső programokat... Jól skálázódjon különböző több-magos rendszereken, a felbontásokat másképp kezelje a motor, mert több és másabb jellegű kijelzőkre kerül ki a játék, a renderelési folyamatok teljesen mások, sokkal nagyobb potenciált lehet kihúzni a játékból, beállításokkal, extra grafikai elemekkel... Rengeteg munka. És itt jön az, hogy sokkal több munka, mintha ezeket a támogatásokat, egységeket, programrészleteket alapból beletervezték volna, és csupán annyit kell vele tenni, hogy átrendezzék, ne kibővítsék.

Ezzel a példával remélem elég jól szemléltettem, hogy miért lényeges, és miért készítenek egy ekkora játékot elsődlegesen PC-re mint platform, és mit értek az alatt, hogy bárki aki konzolra fejlesztene elsődlegesen egy Multiplatform címet (amit nem tesz... soha) az az önszopatás legkülönlegesebb művészetét végezné.
0
0
0
0
Quadgame94 avatar
@csuz-li: Az a 8 év inkabb 5. Es az utolsó 3 hatalmas kapkodással telt.
0
0
0
0
kolbaszkarika avatar
"Csak az nézzen videjót, aki a spoilert is bírja!"
-Müller Cdprecília
0
0
0
0
💬 1
vyne avatar
@kolbaszkarika: 😆 😆
0
0
0
0
Edven avatar
Volt annó egy játék amire kb. ugyanilyen szabályokat hoztak, azért mert akkor mindenki megtudta volna idő előtt hogy egy sz*r lett. Ezzel gondolom nem ez lesz a helyzet, csak ez jutott eszembe először.
0
0
0
0
💬 2
CriticalError avatar
@Edven: A Dead Matter jutott nekem az eszembe, hasonló felállás, de már megjelent az Esély Acces belőle és azt nem engedik streamelni.
Ami nem csoda, mert kurva szar lett ahhoz képest, amit vártunk.
0
0
0
0
no avatar
@Edven: Minden játékra van embargó, W3-at se játszhattad egy bizonyos időpont előtt! Plusz streamerek ezrei fogják elkezdeni 9.-én így azért még 1 nap alatt kiderülne ha olyan fos lett!
0
0
0
0
Apor avatar
Nekem már van 46 órányi felvett CP2077 játékmenetem.
Lassan két hete árulom 8gigás dwd-kre írva a nyíregyházi piacon.
Fuu micsoda haszonra tettem szert!

Muhahahahahaaaaa!
0
0
0
0
💬 10
Scorn Face avatar
@Apor: Tegyél félre nekem egy párat, szombaton megyek érte 😃
0
0
0
0
Apor avatar
@Scorn Face: Megbeszéltük. 😉
0
0
0
0
santakigyo avatar
@Apor: Buzatéri piacon nem jársz esetleg? Szívesen megveszem 😆
0
0
0
0
Apor avatar
@santakigyo: Rendben. 😆
0
0
0
0
no avatar
@Apor: CDPR: Tilos ilyen típusú kereskedelmet űzni, indul a MAX-TAC.
Apor: Pet-em vagy.
0
0
0
0
Apor avatar
@LordSzalko: Petid vagyok? 😲

😃
0
0
0
0
no avatar
@Apor: Törölt hozzászólás
0
0
0
0
Apor avatar
@zsiroslangos: 😆 😆 😆
0
0
0
0
Apor avatar
Tényleg nem lopott !! 😲
0
0
0
0
Adzarb avatar
Aki nem akar spoilert az úgy se fog nézni videókat vagy streameket.
0
0
0
0
💬 1
Apor avatar
@Adzarb: Aki pedig akar, megveheti tőlem a kalóz-dwd játékmenetvideót!
Muhaha!
😃
0
0
0
0
Twist avatar
Amíg nem jelenik meg, hogy rakna ki bárki játékmenet videókat? Lenyúlták ennek is a forrását? 😂
EDIT:
Igen utólag olvastam csak el a szöveget a cikkben... de ezt most már itt hagyom okulásként, hogy béna voltam.
0
0
0
0
💬 2
no avatar
@Twist: Belefutottál a lókukeszba! 😜
0
0
0
0
Memento Mori avatar
@Twist: Ki az az Edit és miért rejt mindenki random hozzászólásokba neki címzett üzeneteket?
0
0
0
0


Elfelejtett jelszóRegisztráció